dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaams staatshoofd bij één jaar dood Chávez

Surinaams staatshoofd bij één jaar dood Chávez

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 5 mrt – President Desiré Bouterse woont de plechtigheden bij rond de herdenking van de overleden president van Venezuela, Hugo Chávez. Het is precies een jaar geleden en Bouterse is uitgenodigd door de Venezolaanse regering.

Het staatshoofd is met een kleine delegatie vertrokken. De bedoeling is slechts één dag te blijven. Bouterse gaat er ook heen als voorzitter van de Unie van Zuid-Amerikaanse staten, Unasur. Ook de presidenten van Nicaragua en Bolivia, Daniël Ortega en Evo Morales, zullen er zijn. De Braziliaanse regering stuurt een hoge regeringsfunctionaris. De staatshoofden zullen onder meer een parade van militairen en burgers bijwonen in Caracas.

Ook is er een ceremonie bij het mausoleum waar de stoffelijke resten van Chávez zich bevinden. Gastheer is Chávez’ opvolger Nicolas Maduro, die de laatste tijd veel sociaal protest te verduren heeft. De Amerikaanse regisseur Oliver Stone heeft een documentaire uitgebracht over het leven van de gewezen Venezolaanse leider. De documentaire, Mi Amigo Hugo (mijn vriend Hugo), gaat in Caracas in première.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

59 REACTIES
 1. Kijk surinaamse volk, wordt een moordenaar , wordt een crimineel en je behoort tot de eliten en als het even kan dan ben je ook nog eens president.
  What the fu….. bezield deze man . Maak je toch zorgen om het volk van je eigen land, waar je jouw mensen zou moeten bezoeken ipv een dode die allllllang vergeten is.
  Dit is die ezel die het volk van su heeft gekozen sari booi sari .


  Maak melding
 2. Laat Bouterse eerst de problemen in Suriname oplossen voordat hij weer één van zijn zinloze reizen maakt naat die 3 landen waar hij nog wel welkom is.

  Het US State Department heeft in zijn onlangs uitgebrachte rapportage ‘Country Reports on Human Rights Practices for 2013’ vastgesteld dat de meest ernstige problemen op het vlak van mensenrechten in Suriname zijn de grootschalige corruptie bij de overheid, de langdurige voorhechtenis van beklaagden en rapportages over intimidatie van de pers. Andere …

  mensenrechtenvraagstukken behelsen de zelfcensuur die bepaalde mediahuizen en journalisten plegen, de maatschappelijke discriminatie van vrouwen, Marrons, inheemsen en andere minderheden, het huiselijk geweld tegen vrouwen, de mensenhandel en de kinderarbeid in de informele sector.


  Maak melding
 3. Kan Bouterse meteen een lading wc papier meenemen voor de venezulaanse bevolking. Dat spul wordt nu op bonnen verstrekt. Lange leve Chavez en zijn communisme !!


  Maak melding
 4. En wie bekommerd zich om de nabestaande van de decembermoorden?. Hugo is overleden aan een ziekte, maar die decembermoorden….die mensen zijn op een beestachtige wijze gemarteld, verminkt en doodgeschoten!

  Wat een onzin met het gek..t van Chaves!


  Maak melding
 5. desie werd op een ochtend wakker. dacht hij: wat zal ik vandaag nou eens doen? zag hij de schatkist staan, dacht hij: kijken of er wat in zit? en wat denk je? daar in een hoekje hoekje ziet hij geld genoeg om een vliegtuig te charteren om een middagje naar venezuela te gaan. en wat doet een uitgeslapen, veelgeplaagde president-dicator? precies, hij gaat zichzelf treaten op wat zwarte humor, hij gaat begrafenis vieren. dag desie, have a nice day.


  Maak melding
 6. wat heeft de surinaamse bevolking hieraan?

  net zoals hij zichzelf had uitgenodigd in het stadion (lees geen VIP) bij mandela

  roussef mocht spreken, leider van de UNASUR moest dokken voor interpol

  genieten over de rug van het volk, psuedo nationalist, volksbedrieger, moordenaar van surinamers


  Maak melding
 7. Ali B waar blijft het contract met goedkope olie?Waar blijft die graanschuur opgezet door Venezuela? Waar blijven die toegezegde militaire steun aan SU? Een ding kan alleen Ali.B voor elkaar krijgen en dat is best wel uniek. Je had verkoper moeten worden of goochelaar. Want lullen kan je als brugman. Zelfs een stoeptegel kan deze kronto ede aan de lokale kondre mang verkopen.


  Maak melding
 8. Chavez heeft veel verdeeld aan de armen. De rijken waren (en zijn nog steeds) hier kwaad om. Rijken willen altijd alles voor zichzelf hebben. Dat de armen crepeerden, kon hen niks schelen.

  Als voorzitter van de Unasur kan Bouterse niets anders doen dan gaan. Vanwaar weer de onzinnige kritiek hierop?


  Maak melding
 9. Boze Leeuw,

  Ons voorzitterschap van Unasur stelt toch helemaal niets voor.
  Waarom gaat Bouta niet naar landen als Brazilie of Argentinie, die ontzettend veel meer voor ons kunnen betekenen in economisch opzicht ?
  In Zuid Amerika wordt Bouta alleen nog serieus genomen door Venezuela, hoewel dat ook nauwelijks iets voorstelt.
  Niet doen alsof wij een (economische) reus zijn.
  We zijn het kleinste landje van Zuid Amerika en zouden er goed aan doen niet zo vaak een te grote broek aan te trekken, want die past ons niet.


  Maak melding
 10. @Ridinho,

  Zou jij kunnen weigeren om als voorzitter van een regionale organisatie zo’n uitnodiging af te slaan?

  Kun jij ontkennen dat Chavez veel voor de armste Venezuelanen heeft gedaan?

  Dat je iets tegen Bouterse hebt, daar heb ik geen moeite mee. Maar dit heeft niets te maken met de persoon Bouterse, maar met de regionale politiek. Om er meer van te maken is onzin.


  Maak melding
 11. Forumers, Odi odi.

  Dus DADA & Co. zijn even voor een kort bezoek aan Venezuela.

  Maar ik hoop dat DADA & Co. niet zullen vergeten om ook een gesprek te hebben over Petro Caribe:
  Want als (voorzitter) van Unasur dient hij nu zijn grote mond ook open te maken in Caracas en natuurlijk een verslag hierover te brengen in het DNA.

  Zijn de Caribische landen w.o. SU. op het ergste voorbereid?

  http://www.kaieteurnewsonline.com/2014/02/23/petro-caribe-are-caribbean-countries-prepared-for-the-worst/


  Maak melding
 12. Hier thuis in Suriname doet de 8 Dec moordenaar bouta net alsof 8 Dec 1982 nooit heeft bestaan!!!
  Maar hij is als de kippen erbij om de andere dictator te gaan gedenken tot in Venezuela!!!
  SOORT ZOEKT SOORT!!!!


  Maak melding
 13. Bouta neem tijd om de naschoolse opvang goed te regelen, onder corruptie en de uitvoerders op tijd uitbetalen !

  Er is geen tijd voor eerbetoon aan volksonderdrukkers !!

  PS : over enkele dagen zullen Venezuela en Cuba je als leider van een land, waarbij de zoon van de leider het land wil VERKOPEN aan een terreurbeweging, ook niet kunnen helpen !


  Maak melding
 14. Boze Leeuw, de recente straatprotesten in Venezuela zijn een uitdrukking van sociale onvrede bij een aanzienlijk deel van de bevolking.

  De onvrede spitst zich vooral toe op de talloze economische problemen. Heel wat consumptiegoederen zijn te duur of niet beschikbaar. De koopkracht is door meerdere devaluaties van de munt gedaald. De Venezolanen staan uren in de rij voor voedselaankopen. (dankzij Chavez en Maduro)

  1) Natuurlijk had Bouterse de uitnodiging kunnen afslaan. Hij zou een statement kunnen maken tegen de recentelijke rellen en het hard optreden van de regering.

  2) Boze Leeuw, Venezuela bestaat niet alleen uit arme mensen. Chavez heeft slecht een deel van de bevolking gediend, zo werkt dat niet. Venezuela is/was onder Chavez en Maduro geen moer opgeschoten.

  Venezuela staat op de rand van de afgrond. Het huidige Suriname doet noodgedwongen zaken met nietszeggende landen enkel alleen omdat Bouterse te schijterig is om naar Europa of Azië te gaan. Op China na dan. Het grote geld zit in de VS en Europa en Bouterse weet dat maar hij kan geen kant op. Geloof me Santhoki wordt straks met open armen ontvangen en Suriname gaat daar profijt van hebben.


  Maak melding
 15. @koos,

  Op punten zul je hier en daar gelijk hebben. Maar d hoofdpunt is: waarom is Chavez ooit verkozen? Omdat de rechtse regering het arme deel van de bevolking genadeloos uitbuitte. Vevolgens zijn de rijken na de verkiezing van Chavez alles gaan doen om die man te dwarsbomen. Was Chavez een moordenaar? Nee. Waarom waren de rijken dan tegen hem? Wegens zij armoedebeleid. Rijken, waar dan ook ter wereld, willen nooit dat armen het beter krijgen, want dan voelen ze zich enorm bedreigd. De rijken hebben vervolgens de Amerikanen gevraagd Chavez onder druk te zetten. De CIA heeft die man vervolgens vergiftigd (kanker en overlijden als gevolg). En zo heeft de linkse regering nooit de kans gehad om goed te kunnen besturen. De VS zitten als bloedhonden achter alle regimes aan die iets van socialisme als beleid hebben. Ook de olei speelt natuurlijk een baelangrijke rol, evenals de zwenk van Venezuele richting Rusland, China en Cuba. De VS zal nooit een kans voorbij laten gaan om haar multinationals te beschermen en te doen penetreren in welk land dan ook. Wie zich daartegen verzet, kan rekenen op rebellie in eigen land, gefinancierd ddor de VS. Zoals we dat nu in Oekraine zien.


  Maak melding
 16. Laat Bouterse daar maar een poosje langer blijven een een beetje om zich heen kijken, krijgt hij een goed toekomstbeeld van de situatie in Su. als deze dictator weer herkozen wordt


  Maak melding
 17. @Boze Leeuw
  Zodra iets fout gaat ligt het aan de VS of NL.. Principieel moet je het Engels en Nederlands afzweren en ook alle verworvenheden vanuit die hoek afkomstig.

  Socialisme?? Wat in Suriname?? Heeft nooit gewerkt, altijd salon-socialisten.
  Altijd geweest : links lullen en rechts vullen.
  Ook nu, let op de corrupie en zelfverrijking van de huidige criminele bestuurders die zicj armoedebestrijders noemen. Neen het zij armoedeveroorzakers!!

  Wees consequent of verander anders je naam in Roze Leeuw.
  Lulkoek van de bovenste plank!


  Maak melding
 18. @Boze leeuw

  NETALS BOUTA IS CHAVEZ NOOIT DOOR HET VOLK GEKOZEN MAAR DOOR VERRAAD. In Venezuela gaan de mannen van Chavez langs de huizen en waarschuwen ze de boel dat ze op Chavez mieten stemmen zo niet dan trekken ze alles in van je!Dit noemen wij BLACKMAILEN!!Kijk naar Maduro,waarom denk jij dat bouta hem steunt in alles ,juist omdat Maduro een copie is van hem. Beiden weten hoe het volk te onderdrukken ,te intimideren en te blackmailen.
  Het volk van Venezuela pinaart hoe anders kan je dan verklaren dat bijna 1 jaar na de dood van Chavez er geen toiletpapier in het land te krijgen is!??Denk jij dat bouta een land zou willen bezoeken die door beschaafde mensen geregeerd worden?!Nee hij bezxoekt alleen de landen waar schoften zoals hem aan de macht zijn middels geweld!

  En aub als je de zaak Ukraine -rusland en amerika niet verstaat dan please zwijg liever!

  EEn korte uit;leg hierover.
  Vroeger werd Rusland de USSR genoemd en Ukraine viel ook hier onder.Naderhand werd Ukraine een soevereine staat ,onafhankelijk van Rusland.De prewsidernt van Ukraine heft plannen om met de EU en Amerika samen te werken en dit zit Putin in de maag!Hij zelf is een communist en wil niet zien dat Ukraine eens een deel van Rusland banden aangaat met westerse landen. Geen enkele dictator wenst een band te hebben met het westen!Zie ook de haat van dictator bouta naar het westen toe!Ze zijn bang dat de mensen die onder hun regels moeten leven straks verzet gaan bieden en ze weg willen hebben . En dan zeggen zij dat het westen hun mensen ophitsten tegen ze!Putin de communist heft zelfs zijn soldaatjes daar gestuurd en zegt doodleuk dat het burgers zijn van Rusland die aan buurtwacht doen. Leuk toch zo een buurtwacht met tanks,uzi’s en al. Putin denkt de wereld voor de gek te houden!

  Toen De Eu landen en Amerika , een beroep hadden gedaop putin om te stemmen met militaire maatregelen tegen Azaad van Syrie die zijn Eigen volk met chemische waoens aaan het afmaken was, zei Putin dat hij kiest voor een dialog en geen plannen heft een soevereine staat binnen te vallen/ Want he,Azaad is 1 van hem!
  Nu waarom lult Putin nu,waarom is hij een soevereine staat binnegevallen met militairen?!Kan hypocriete Putin zijn Eigen regels dan niet opvolgen!!??
  Putin zijn verdediging is …oh de russen in Ukraine zijn in gevaar.In gevaar van wie dan?
  Hij zegt dat hij de democratisch gekozen regering in Ukraine niet accepteerd,wel ja hij zou liever een dictator willen zien regeren daar!
  En nu reopen de meeste westerse landen om sancties tegen Putin en terecht ook!


  Maak melding
 19. @Anansi,

  Libie, Irak, Egypte, Venezuela, Pakistan, Afghanistan, Iran, Syrie, Nicaragua, Ethiopie, CAR etc. etc.
  Je kunt best zeggen dat ik niet consequent ben, maar de VS is zeker consequent in haar bemoeinis in al die landen en/of verwerping van menig door het volk gekozen bestuur. Of durf je dit te ontkennen?
  Wat doet NL? Elk onrecht van de VS ondersteunen (soms met troepen) in al die landen.
  Natuurlijk zijn de huidige regeerders van Suriname een corrupte bende, maar was de rechtse Aaron dat niet? Was er geen enkele corruptie in NF? Wil jij dat dood zwijgen? Vindt je het normaal om dat te ontkennen?


  Maak melding
 20. @Ray,

  Vertel mij eens. Saudi Arabie onderdrukt en vermoord iedereeen die ook maar een gering beetje terechte kritiek uit op de Islam en is het beste vriendje van de VS. Vindt je dat normaal?

  Ukraine: CIA betaalt mensen om een opstand te beginnen tegen de verkozen president en jij noemt dat geen bemoeienis door de VS? VS wil een rakettenschild bouwen dat Rusland bedreigt en misbruikt Ukraine en andere Baltische staten daarvoor en jij noemt dan dat Putin de invaller is?
  Waar is je verstand, man?


  Maak melding
 21. als boos leeuwtje verontwaardigd is over de armen die niets meer eten nu chavez dood is, misschien toch een idee om een beetje naar het nederlandse systeem te kijken. maar dat kan aan de andere kant niet, omdat de arme mensen gebruikt worden als kiesvee.
  een surinaamse regeringleider zou kunnen verzinnen dat ze een sociaal stelsel gaan opzetten, opgebouwd op belastinggelden. zolang er mensen werken, blijft het sociale stelsel in tact.maar die richting willen wij niet uitgaan als wij steeds weer opnieuw op persoonlijke titel verkozen willen worden.


  Maak melding
 22. @Dre,

  Van mij hoeft Bouterse niet verkozen te worden. Echter, de andere politici moeten hun kop niet in de zand steken en doen alsof ze geen verantwoordelijk dragen dat Bouterse heeft kunnen doen sinds 2010 wat hij gedaan heeft. Ze hadden 10 jaar de kans om zaken op orde te stellen en hebben in feite in die 10 jaar de opkomst van Bouterse bewerkstelligd. Ontken dat maar!

  Over socialisme: elke regering heeft de verantwoordelijkheid te zorgen dat de armen het beter krijgen. De een doet dat met goed beleid, de ander met het rondstrooien van subsidiegelden. Dit laatste is slechts een tijdelijke oplossing, waarna de armen weer terugvallen in armoede.


  Maak melding
 23. Accoord Boze Leeuw.

  Heb ook niets op met voormalige corrupte regeerders van welke pluimage ook!!

  Je kan echter niet steeds naar het verleden wijzen en daarbij alles wat NU misgaat daaraan toeschrijven.
  Come on!

  Is bijvoorbeeld de ordinaire zakkenvullerij van die corruptieve zak van een Abrahams aan NF toe te schrijven???????????

  Moet elke verkeerde daad worden goedgepraat met ‘omdat die of die corrupt waren, mag ik het ook doen’??
  Hoe oprecht nationalistisch zijn deze gasten dan?
  En hoe oprecht en nationalistisch zijn diegenen (blinde meelopers of mee-eters) die dit nog goedpraten ook?

  Onder het mom van nationalisme en in naam van nationalisme werd en wordt nu nog op schaamteloze en openlijke wijze de eigen zakken gevuld ten koste van het arme volk.

  Het steeds en gemakkelijk en snel wijzen naar een ander (VS, NL) of naar de praktijken van vorige boeven-regeerders leidt tot inertie, passiviteit, stilstand en handhaving van de bestaande status van verval. Je kunt het heft in eigen hand nemen maar je kunt het heft ookmweggeven en dat is wat gebeurt


  Maak melding
 24. @Anansi,

  Ik ben tegen corruptie van Abrahams en wie dan ook. Dit is alleen zijn EIGEN schuld en is niet te begrijpen, des te meer omdat hij al zat geld had/heeft en bovendien levenslang een mooie staatsuitkering krijgt. Het geeft aan dat hij geen nationalist is!

  Wijzen naar de VS/NL is terecht. Waarom? Waarom heeft Ballast Needam smeergeld aangeboden? Om zelf rijk te kunnen worden t.k.v. Suriname, dus invloed op Surinaamse beslissingen te kunnen uitoefenen ten eigen bate. Ondermijnt dit niet een eerlijk beleid in Suriname? Zeker. Maakt dit de beleidsbvepaslers niet verlamd, passief, inert? Zeker! Dus wijzen naar de VS/NL of andere omkoopzieke en destabilisrende landen is zeer zeker terecht en hun beleid heeft zeer zeker nadelige gevolgen voor de slachtofferlanden.


  Maak melding
 25. Bobo heeft honderden in Suriname vermoord, laten vermoorden of een hand ingehad en nu gaat deze grappenmaker voor een jaar kaam kierja naar Caracas?


  Maak melding
 26. @Boze Leeuw

  Saudie Arabie is een van de moderenste moslim land, waar de vrouwen niet gedekt op straat hoeven te lopen en waar westerlingen 1×24 uur welkom zijn .
  Je hebt duidelijk geen kaas gegeten en je verward Saudie Arabie met 1 of ander Taliban land!
  Het is Putin die de gekozen regering van Ukraine wil verjagen om dan Ukraine weer in te lijven met Rusland!Obama heeft juist biljoenen dollars als hulp aangeboden aan de pas gekozen regering van Ukraine.
  Jij praat gewoon je baasje bouta na..in alles zien jullie een hand van de cia!!Als het de cia zou zijn die rust en orde zou verstoren dan zou zowel putin en ukrane massaal tegen amerika protesteren en zou putin vandaag Ukraine niet gegijzeld houden met zijn miltairen daar!
  Man, echt je praat bouta taal en dat is ocertaal,ga eens de geschiedenis na alvorens je dome dingen komt uitkraaien hier!


  Maak melding
 27. Hahahaaaaaaa…kijk naar de rode minnetjes,dat vertelt ons dat het weer kleutertijd is voor de ndpers!
  Ze zijn weer bezig met kleuren hier en ze kennen maar 1 kleur en dat is…Rood!!!
  Hahahahaaaaaa…..


  Maak melding
 28. @Boze leeuw

  Oh en in Suriname warden 15 burgers geexecuteerd omdat zij hun mening hadden geuit tegen je held bouta en toen moisten zij het betalen met hun leven!
  Het schijnt alsof je hersenen een kortsluitng meemaken als het om 8 dec gaat.


  Maak melding
 29. @Ray,

  Olease man! Wil jij Saudi Arabie heilig verlkaren? De bakermat van het Wahabisme? De Wahabisme die zegt dat alle niet-momslims kafirs zijn en of slaaf van de moslims moeten worden of gedood en beroofd moeten worden? De Wahabisme dat je in de gevangenis kan gooien wanneer je er de Bijbel of de Gita leest? Hou toch op man!
  Bin Laden was een Wahabist. 90% van Saudi Arabie is Wahabistisch. Talibanisme wordt zwaar gesponsored en gesteund door Saudi Arabie.

  Waarom moet de VS zich gaan bemoeien met Ukraine? Met Polen? Met de Baltische staten? Allemaal ex Sovjet-Unie blok landen? Ze strooien met miljarden dollars. Waarom geven ze die miljarden dollars niet aan hun trouwe bondgenoten in Europa?

  Het antwoord is simpel: De VS is angstig voor de totale instorting van de VS-economie en voor de grotere macht van Rusland (olie, gas) in Europa. De VS is bang dat na Iran, Libie, Syrie ook Rusland en China de US$ gaan loslaten als oliemunt en internationale munt en dit gaat voor de complete ontwrichting van de VS economie zorgen want het gaat erop neer komen dat de US$ (ongeveer) te vergelijken zal zijn met de Surinaamse $. De VS probeert met alle macht om India aan zich te binden, want ze weten dat de BRIC-landen, waarvan India er een is, een belangrijke rol gaan spelen bij het vormen van een nieuwe internationale geldeenheid. Wanneer de US$ valt, zal niet lang daarna ook de Euro vallen. Vandaar dat de EU altijd achter de VS staat.
  Dat verhaaltje van jou dat de CIA geen rol speelt in Ukraine, dat geloof alleen jij denk ik. De VS heeft 2 angsten: 1. val van de US$ en 2. de as China-Rusland. De VS gaat alles doen om deze 2 dingen te voorkomen. Echt ALLES!


  Maak melding
 30. Mi amigo Chavez wou alleen een eerlijke verdeling. De kleine groep christelijke conservatieve Europese elite (hebben altijd een paspoort van het Europese moederland) die dit continent al eeuwenlang domineren voelden zich bedreigd omdat hij hun belangen niet wou beschermen. Chavez werd persona non grata en de rest is geschiedenis. Het is altijd een strijd tussen rijk en arm.


  Maak melding
 31. @Ray,

  Ik heb er geen ENKELE moeite mee wanneer Bouterse wordt berecht en/of vrijgesproken wegens de decembermoorden. Laat er een gedegen omnderzoek komen en de schuldigen gestraft worden!

  Waar ik wel moeite mee heb is dat jij en vele anderen ALLES wat jullie ongewenst achten in de schoenen van Bouterse willen schuiven en de NF van alles willen vrijwaren. Dat is natuurlijk ook niet terecht.


  Maak melding
 32. @Boze Leeuw

  Je baasje bouta zou Anania het land uitjagen omdat volgens hem Anania zich met Suriname zou bemoeien,een syndroom waarvan je baasje al jaren last van heeft!
  Wel je zou denken dat Anania de volgende dag zou zeggen Goodbye Suriname!Maar neen hoor de volgende dag stuurt bobo baasje Lackin niet met een briefje naar Anania om huiswaarts te keren , maar met een geheime wapen…een STRIJKIJZER om alles wat hij eerder op het plein van de revolutie geblaft had …recht te strijken!
  Dus pakte Lackin zijn secret weapon …DE STRIJKIJZER met als back-up een strijkplank om zxijn missie plooien glad strijken te beginnen!


  Maak melding
 33. @Ray,

  Hoe kom je erbij dat ik een aanhanger van Bouterse ben? Ik bekritiseer iedereen die verkeerd en corrupt handelt, dus ook Bouterse.

  Maar je moet je wel afvragen hoe Bouterse aan die informatie kwam. Het was de onkundige Van Dijk – Silos, hoofd van het Kiesbureau, die bij hem ging uithuilen omdat de US ambassadeur kritische vragen had gesteld. Zij informeerde hem dat deze man tijd probeerde te winne voor de oppositie. Dus richt je pijlen zowel op Bouterse, maar vooral op haar!


  Maak melding
 34. Chavez was een grootheid die een eeuwig gevecht voerde tegen de imperialisten en hun hersenloze handlangers. Onze geweldige president Bouterse is van hetzelfde kaliber en verdient in tegenstelling tot dombo Venetiaan een standbeeld. Chavez en Bouta zullen beiden een permanente plaats krijgen op de tijdlijn van de geschiedenis. Het moge duidelijk zijn dat in tegenstelling tot Bouterse, Venetiaan en Santokhi met aanhang en al zo snel mogelijk in de stinkende vuilnisbak van de oude politiek zullen verdwijnen.


  Maak melding
 35. @blikmans,

  Bouterse zal geen erevermelding krijgen in de geschiedenis. Daarvoor is zijn betrokkenheid bij moord en onkundig bestuur van het land te bezwarend.

  Chavez gaf echt om de uitgebuite, achtergestelde arme Indianen, de oorspronkelijke bewoners van het land, ook al had hij zijn fouten.


  Maak melding
 36. Zo te zien, heeft het paarse front zich weer gemobiliseerd.
  Er valt mij in dit soort situaties altijd 1 ding op.
  Het aantal mensen, dat een min geeft, omdat men pro Bouterse is – overigens hun goed recht – is bij lange na niet evenredig met het aantal mensen, dat op dit forum reageert.
  Ra, ra, hoe kan dat ?
  Ik denk wel, dat ik weet hoe de vork in de steel zit.
  Bij een verkiezing zou je dit stembusfraude noemen.


  Maak melding
 37. Surinaams staatshoofd DADA bij één jaar dood Chávez.

  Perschef Clifton Limburg deelt Starnieuws mee dat de president in de avonduren weer terug is. De president is voor enkele uren uitlandig.

  Dus LIMBOROCK hebben ze thans ontslagen uit het voormalig ‘Wolfenbuttel’ (PCI).
  Ondanks hij nog niet volledig genezen is, werd hij wederom tewerkgesteld als (Perschef).

  En voor (enkele uren) wordt DADA vervangen door onze ALI.

  En het is direct opvallend, dat er plotseling (-) worden uitgedeeld.
  Dus LIMBOROCK & Co. zijn wederom bezig met de resterende Chinese Laptops, die nog steeds niet verder is uitgedeeld door de First Lady van DADA.

  Maar een min (-) of een plus (+) maakt in deze niets uit.


  Maak melding
 38. @ Armand

  U zegt : Chavez wou een eerlijke verdeling !

  Ik zeg :

  Castro wou een eerlijke verdeling !

  Nieuw socialisme heeft Venezuela economisch naar de Chavez-afgrond geleid !

  Koloniale redi musu Bouta wou een eerlijke verdeling van Ballast Nedam, met Jogi en zij Mega-concessies, met Abrahams en zijn MEGA verdwenen OW-budget, met Carifesta-Graanoogst-dubbele-begroting, met Ronnie en zijn mega-concessies, en met de schoonzoon van minister Hok en zijn mega-concessies !

  Sribi srafu Armand, yu e dreng !!


  Maak melding
 39. PARAMARIBO – Volgens Mr. Dr. Jennifer van Dijk-Silos is amnestie altijd bedoeld om de sociaal-maatschappelijke rust binnen een gemeenschap te garanderen. Zij was zondagavond te beluisteren in het tv-programma INFO Act van de regering. De rechtsgeleerde haalde aan dat de gebeurtenissen van december 1982 niet gerangschikt kunnen worden onder misdrijf tegen de menselijkheid.

  Misdrijven tegen de menselijkheid moeten voldoen aan twee eisen volgens het Amerikaans Hof van de Rechten van de Mens. Ten eerste moet het een misdrijf van grootschalige omvang zijn. Op de tweede plaats moet het een structureel karakter hebben. Zij zegt dat die gebeurtenissen van 1982 niet grootschalig waren. Zij ziet 15 slachtoffers niet als grootschalig en op de tweede plaats was het niet structureel maar een incident.

  @Boze Leeuw

  Hallo je hoeft je niet te schamen dat je een felle aanhanger bent van bouta. Voor ons is het overduidelijk hier waar je loyaliteit staat. En het staat naast en zij aan zij met bouta.Ik denk dat bouta ook bij jou op de schouders komt uithuilen!!
  Zie berichtje boven,
  Silos zegt 15 mensen neerknallen is niet erg om je baasje te straffen moest hij plus minus 100 neergeknald hebben volgens silos. de dec moorden was per ongeluk gebeurd voegt ze eraan toe. als advocaat zou ze toch moeten weten dat het hier om MOORD MET VOORBEDACHTE RADE GAAT!!!
  En silos is de adviseur van je baasje ,beiden huilen op elkaars schouders kokodrillen traantjes.
  En jij de ‘almachtige ‘kriticus, kan jij het niet snappen dat een moordenaar STRAF verdiend en geen Amnestie?!
  Wie zijn jou adviseurs?!!
  De rode minnetjes mannetjes hier en dan kom jij mij bertellen dat jij geen aabidder van bouta bent?!

  Psssst..
  hoe meer minnetjes geplaatst worden bij de reakties van de rechtgeaarde surinamers des te meer voelen wij ons sterker want de minnetjes zijn een getuige van de gefrustreerde ndpers aka het paarse volk!!!
  .


  Maak melding
 40. @ray: prachtig! Het geheime wapen van bouterse is een strijkijzer. En armand is zijn strijkplank!

  By the way: ik had die rooie rakkers al gemist. Nu zijn jullie net als Bram Behr die door Bouterse is (mee-)genomen op 8-12-1982. Bram was in leven uitgever van De Rode Surinamer en Mokro!!


  Maak melding
 41. r kolibri
  Kijk surinaamse volk, wordt een moordenaar , wordt een crimineel en je behoort tot de eliten en als het even kan dan ben je ook nog eens president.
  What the fu….. bezield deze man . Maak je toch zorgen om het volk van je eigen land, waar je jouw mensen zou moeten bezoeken ipv een dode die allllllang vergeten is.
  Dit is die ezel die het volk van su heeft gekozen sari booi sari
  HOMOBRI je vindt het wel oké dat Santhoki president wordt, hoewel hij bloed aan zijn handen heeft. Sansegabaithoki heeft een bange jongen in zijn rug geschoten je weet toch Koelie dapperheid. Bouterse heeft nooit een trekker overgehaald hij is verantwoordelijk voor de gebeurtenis samen met Nederland. Je bent een moordenaar als je iemand persoonlijk heb vermoord toon mij bewijs dat Bouterse iemand persoonlijk heeft vermoord. Waarheid gaat een paar kolibri nekken omdraaien voor een kolibri soep!


  Maak melding
 42. @NIKS GAAT BOVEN DE WAARHEID# vrees niet voor de waarheid SANTOKHI zal jou en alle crimi negers jou broeders een lesje leren .Wees niet bang voor de hindustanen,je zal moeten buigen voor ze,Amen.Geef het de negers in suri door,hij komt ,hij komt de verlossr,


  Maak melding
 43. Lakei : president de organisatoren van de naschoolse opvang vragen wederom om betaling !

  Pres : zeg ze dat ik nu geen tijd heb voor dat naschoolse opvangding ! Ik heb belangrijkere zaken aan mijn hoofd !

  Ik moet mij vriend Chavez gedenken, hij heeft mij geleerd hoe ik een goeddraaiende economie met behulp van Cubaanse adviseurs, in korte tijd kan laten crashen !

  Ik ben Chavez zeer dankbaar voor deze lessen, vandaar de herdenking !

  Ennoh ik neem wel mijn eigen toiletpapier mee !


  Maak melding
 44. ram
  @NIKS GAAT BOVEN DE WAARHEID# vrees niet voor de waarheid SANTOKHI zal jou en alle crimi negers jou broeders een lesje leren .Wees niet bang voor de hindustanen,je zal moeten buigen voor ze,Amen.Geef het de negers in suri door,hij komt ,hij komt de verlossr,
  Beste ramp,
  De waarheid is , het je Dalits voorouders niet geluk om creolen te laten buigen voor Dalits en dat nooit gebeuren, als je echte crime Koelies wilt zien ga met je verkrachtend frauderende koelie broeders praten. Waarheid begrijp dat Santhoki voor koelies de hoop in bange dagen zijn, koelies zijn bang nu Bouterse hun opgebouwde paradijs criminele netwerk afbreekt.
  Vanaf Bouterse aan de macht is verdwijnen in Nederland koelies toko (drugsnetwerk) sneller dan je amen kan zeggen. Santhoki de verlosser taken zijn om te verkomen dat zogenaamde koelie harde werker nu echt aan het werk moeten gaan!


  Maak melding
 45. Ram:
  Ik snap best dat je boos bent. En ergert aan alles wat er gebeurd in Su. Ik scheld ook op de N. ook al heb ik zelf een beetje N. bloed in mijn aderen stromen.
  Het Su. volk moet dit zelf inzien en verandering brengen.
  Maar het ophitsen van rassen is fout. Je ziet het overal ter wereld dat het alleen maar bloedverderf saait. Kijk maar naar Oekraine.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES