Lackin en ambassadeur strijken plooien glad

54

PARAMARIBO, 4 mrt – Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken en ambassadeur Jay Anania van Amerika hebben elkaar ontmoet. De ontmoeting vond plaats in de nasleep van uitspraken van president Desiré Bouterse over vermeende bemoeienis met het verkiezingsproces in Suriname. In een verklaring stelt Anania respect te hebben voor het verkiezingsproces.

De verklaring, uitgegeven na de ontmoeting, wordt aangegeven dat de Verenigde Staten geen voorkeur heeft voor een bepaalde presidentskandidaat of politieke partij. Volgens Bouterse is gesuggereerd dat de verkiezingen uitgesteld moesten worden, omdat de favoriete kandidaat ‘nog niet klaar’ zou zijn. Anania heeft eerder bezoeken gebracht aan minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken en het Onafhankelijk Kiesbureau, OKB.

Volgens de ambassadeur zijn deze bezoeken ook ter sprake gebracht tijdens de ontmoeting met Lackin. Lackin erkende dat de bezoeken deel uitmaken van het normale diplomatieke werk. De diplomaat wil de komende tijd zowel met de coalitie als de oppositie praten om meer inzicht te krijgen. . “De VS kijkt uit naar een levendige verkiezingscampagne en succesvolle verkiezingen in mei 2015,” aldus Anania.

54 REACTIES

 1. Met andere woorden president Bouterse heeft valse beschuldigingen geuit op basis van verkeerde informatie. Dit is een grote misser van de president.


  Maak melding

 2. De Amerikanen hebben op dit moment veel grotere problemen aan hun kop, dus is het akkefietje en misverstand in Suriname niet meer interessant.

  Poetin krijgt nu alle aandacht ipv Bouterse omdat het gigantisch mis kan gaan in heel Europa en dat weten de yankees donders goed.

  In Nederland viert de minister van Defensie al dansend carnaval in het zuiden, onderwijl de rest van Europese ministers van Defensie en Buitenlandsezaken de situatie op de Krim serieus bespreken.

  De situatie in de Ukraine en op de Krim is op dit moment zeer explosief dus wordt Suriname wijselijk met rust gelaten door de Amerikanen.


  Maak melding

 3. Wat een schande!!,….. Bouterse heeft nu meer dan 30 jaar nog geen steeds bewijzen op tafel gelegd,dat de slachtoffers van de 8 december moorden van plan waren de macht in Suriname over te nemen. Onschuldige mensen hebben voor niks het leven gelaten,…..


  Maak melding

 4. @Milton ,.wat een onzin kraai je uit,…wat voor belangen hebben de Amerikanen in Ukraine??? niks, nada , notie!!
  Je weet donders goed dat Bouterse een blunder gemaakt heeft, maar je probeert de zaak een andere wending te geven,..ga je schamen NDP loops hondje,..


  Maak melding

 5. Degene die de verkeerde informatie verschafte heeft de diplomatieke betrekkingen tussen Su en de VS schade berokkend en moet eigenlijk ervoor boeten want dan kan deze niet vertrouwd worden met het geven van informatie


  Maak melding

 6. Bermtaal. Als de pres niet weet hoe diplomatie werkt moet hij geen uitspraken doen over diplomaten. Een blunder van 24 karaats goud. Hij is de president van het land, maar gedrag nog steeds als een principeloze politicus.


  Maak melding

 7. ach, het klonk wel mooi voor het gepeupel van DDB daar op zijn podium.
  Die denken te maken hebben met een Pres die van wanten weet.
  In werkelijkheid blundert hij iedere keer als hij zijn waffel opendoet. Maar ja, in het land der blinden is een oog koning.
  Land vol met clichés.
  En die Lackie maar de boel opruimen.
  Zeg Lackie, wat krijg je van de baas om zijn shit op te schonen? Zelf behoor je nl ook niet tot de club van intelligencia.


  Maak melding

 8. Off topic / Bouterse is de weg volledig kwijt. Niks geen verzoening, deze massamoordenaar verdiend de doodstraf (om in de termen van Belfort te blijven)

  PARAMARIBO – De Surinaamse regering organiseert vanaf woensdag in Paramaribo een tweedaagse conferentie over het instellen van een waarheids- en verzoeningscommissie.

  Die commissie zal uiteindelijk haar licht moeten laten schijnen op de Decembermoorden, de executie in 1982 van vijftien tegenstanders van het militaire regime van Desi Bouterse – de huidige president van Suriname. Nabestaanden, vakbonden en de oppositie boycotten het congres.

  De instelling van een waarheidscommissie komt twee jaar na de aanname van een amnestiewet, die alle 25 verdachten van de Decembermoorden moest ontslaan van strafvervolging. Sindsdien heeft de krijgsraad het Decembermoordenproces geschorst.

  In de controversiële wet staat dat na het verlenen van amnestie er een waarheidscommissie moet worden opgericht.

  “We vinden het correct om te starten met het verkrijgen van begrip over wat een dergelijk traject zou kunnen inhouden. Om de natie te ondersteunen in dit verzoeningsproces is besloten de ervaringen van andere volkeren in beschouwing te nemen en internationale experts te consulteren”, meldt het Surinaamse ministerie van buitenlandse zaken dinsdagochtend.

  Brede participatie

  Tijdens het congres zal onder andere worden bekeken hoe waarheidscommissies eerder in Zuid-Afrika en Guatemala te werk zijn gegaan. Welke internationale experts zullen worden geconsulteerd, is nog niet duidelijk, al verleent de Organisatie van Amerikaanse Staten volgens Paramaribo wel technische assistentie.

  “De regering-Bouterse onderkent dat hierbij wederzijds vertrouwen moet bestaan. De samenleving zal zelf moeten bepalen hoe het proces van waarheidsvinding en verzoening zijn beloop dient te hebben”, vervolgt het persbericht.

  Volgens het ministerie zijn naast regeringsleden, volksvertegenwoordigers en de vakbeweging onder meer vertegenwoordigers van de rechterlijke macht uitgenodigd. “Met een brede participatie wordt het mogelijk alle standpunten mee te nemen”, klinkt het.

  Politieke kloof

  Toch maakten oppositie, verschillende vakbonden en nabestaanden al duidelijk geen geloof te hebben in een waarheidscommissie en de conferentie te zullen boycotten.

  “Uit niets blijkt dat de huidige regering de intentie heeft om werkelijk naar de waarheid te zoeken en tot verzoening te komen. Integendeel, door de amnestiewet aan te nemen is er opnieuw een diepe politieke kloof door de samenleving voelbaar”, reageert de Organisatie voor Gerechtigheid en Vrede.

  Eind jaren negentig probeerde een andere aan Desi Bouterse gelieerde regering ook al een waarheidscommissie op te richten. Van dat plan is toen niets terechtgekomen.


  Maak melding

 9. Hahaha. Kijk nu eens hoe super professioneel Anania dit oplost! Dit is diplomatie van de bovenste plank!! Hij rept geen woord over excuses! Omdat hij weet wat voor een leeghoofd en ongeschoolde aap aan de macht is. Daar kun je ook niks anders van verwachten. De VS kijkt uit naar een levendige verkiezings campagne omdat ze toch al lang weten wat er speelt en wat er gaat gebeuren, de VS is al lang een paar stappen verder en zelfs de “hotelkamer” voor baas b is al ingericht voor langdurig verblijf. De VS is in ruste nu en wacht geduldig af. Anania wil de komende tijd met de coalitie praten om meerinzicht te krijgen, in geschoolde taal wil dat zeggen nog even de puntjes op de i zetten (voor de paarse paupers onder ons, lees…ie!) aan het einde van deze regeerperiode mag baasje nog 1 keer in zijn gepanserde auto’s een trip maken en dat is enkele reis zanderij om naar een plek te gaan waar hij nog niet eens baas mag zijn over zijn eigen kont!


  Maak melding

 10. Anania heeft geluk dat hij het Pentagon achter zich heeft staan, anders was ook hij, voordat Lackin de plooien had kunnen gladstrijken, op basis van een vaag vermoeden, in Fort Zeelandia, op de vlucht doodgeschoten.


  Maak melding

 11. zo hoort het , maar omdat deze ambasadeur al in de fout was gegaan om verhaal te halen bij het stvs is het niet ongebruikelijk om hem inde gaten te houden .
  want het is alom bekent dat bepaalde surinamers hun land genoten verkopen voor een schouderklopje .


  Maak melding

 12. Bouta heeft zijn masker laten vallen. Anania is ook maar eem mens en zal hij nu degelijk rekening houden met hem. Plooien kunnen nooit in het echt glad gestreken worden.

  De bal is nu bij de VSA en laten wij afwachten wat komen zal. Aktie wekt reactie is een natuur wet!


  Maak melding

 13. De volksverlakkers van de NDP hebben alleen de belangen van DDB op het oog. In plaats zich als een president te gedragen maakt DDB een flinke blunder tegen nogwel de ambassadeur van Amerika. Ondertussen houdt de NDP zich alleen bezig met zogenaamde verzoening en waarheidscommissie bezig terwijl de overheid nog steeds geen goedgekeurde begroting heeft.
  Zo zie je maar wat de prioriteit van de huidige regering ligt.


  Maak melding

 14. ZO, is het maar net zolang wij leven en werken zullen wij grote en kleine fouten maken ook zal het zo zijn dat mensen jou zullen misleiden die fouten te maken maar leven gaat door niet stil staan maar om dat anderen niks deden en geen risico namen maakten ze geen fouten dus het praten om een ander te bevuilen heeft geen zin praatjes vullen geen gaatjes zegt men weleens en anderen mogen wel klagen en zeggen wat ze willen het volk ziet dat er tenminste wat gedaan is en nog wordt wat er 15j geleden er niet was wees eerlijk JA of JA Hahahaaaaaaaaaaaaaa.


  Maak melding

 15. Het glas is bij de wkn kampeerders altijd halfvol. Het is ook nooit goed. De regering heeft de misverstanden met de Verenigde Staten opgelost en de verzoening en waarheids commissie kan binnenkort haar werk doen. Ik zou zeggen wees blij.

  Ook na 2015 zal excellentie Bouterse de sterke man van Suriname zijn. Het zou mooi zijn als we een controversiële dossier als de dec.moorden onder zijn leiding zouden kunnen afsluiten, liefst nog in 2014.
  Suriname moet weer vooruit kijken. Adviseer de redimusus dit ook te doen.


  Maak melding

 16. santhoki segebai president!!!!!!! nooit never nunka .
  niet verwonderlijk dat het begon te hagelen toen de vhp haar 65ste verjaardag wilde vieren .santhoki segebai schrok zich rot toen het begon te hagelen .wij willen vooruitgang in su en geen hokjes mentaliteit .volgen jullie allemaal wat santhoki segebai heeft gezegd als het om zijn soort gaat . anderen komen vertellen dat paars populistisch bezig is!! was front maar populistisch dan hadden wij veel meer kunnen bereiken en waren zij nog steeds aan de macht .wat paars heeft bereikt in drie jaar en nog in 2014 krijgt het volk straks gepresenteerd ,wij gaan dit land naar grote hoogte brengen met dit ndp wij naderen 2015 en deze pero is een zeer en zeer trotse ndper een echte dja dja mang die achter deze president staat .wat bouterse in korte tijd met de ndp heeft bereikt zal santhoki segebai en front niet kunnen bereiken .dat etnische gedachte alleen maakt mij angstig ,deze gasten zijn zo corrupt dat geen enkele partij de vhp zal kunnen inhalen wat corruptie en onderhandse gunningen betreft ,hun eigen soort bevoordelen en de anderen benadelen .suriname is van ons allen en wij gaan niet in hokjes regeren .
  strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang ,herie libie te na dede pero sa vetie gie sranang .


  Maak melding

 17. losse buik is lastig en lacin heeft het ook,ze zijn allemaal besmet door die lafaard !!!!!en nu een toilet zoeken om rustig te schijten.


  Maak melding

 18. Hoe kunnen ze nog zo doorgaan?Nu worden de plooien bedrieglijk glad gestreken,dus koffers inpakken en moven of zich uit de voeten maken,dus willen jullie zo vriendelijk zijn om het land te verlaten met{of zonder}jullie spullen!Jullie zijn niet belangrijk voor mij,wel onbelangrijk! hahahaahhhaaaaaahayaaya….idioten,op de foto is duidelijk zichtbaar dat die ene idioot total verward is!!!!!!
  bhaai soso koni nanga bless….!


  Maak melding

 19. Whahahaaaaaa..
  Bigi Mofo bouta zou Anania de laan uitsturen …whahahawaaasaaa….

  .In het algemeen belang heeft de Buza-minister gisteren een knap staaltje ‘accent verleggen’ ten toon gesteld. Hij leek de pers in slaap te sussen met een verhaal over bezorgdheid over verkiezingen, dat op iets heel anders lijkt dan waarover onze president het had tijdens de herdenkingsavond van de staatsgreep. In feite heeft de Buza-minister namens de president de verontschuldigingen aangeboden aan Amerika. De NDP-voorzitter/president heeft harde woorden laten vallen en dat doe je niet wanneer je terug zal moeten krabbelen. Vermeende inbreuken op de soevereiniteit en binnenlandse inmenging los je anders op, met diplomatie en niet met straatwijsheid. In de toon die gehanteerd werd door president Bouterse en in zijn kielzog overheidsmediaman in zijn radioprogramma aan de ene kant en die van de Buza-minister gisteren aan de andere kant was een wereld van een verschil. De president en deze mediaman zijn op de stoere populaire toer gegaan. De bewoordingen kwamen neer op het populair gezegd wegjagen van de ambassadeur na hem te ontbieden met een brief, die hij eerst zou ontvangen. Het is moeilijk vol te houden dat dit vergalopperen verstandig was, of het nou een ambassadeur van de USA of van ‘Timboektoe’ betreft. De mediaman had doen blijken dat de Buza-minister in zijn persconferentie zaken over de ambassadeur verder uit de doeken zou doen. De burgerij had spannende verhalen verwacht van de wegen die de USA-ambassadeur allemaal zou bewandelen met de politieke tegenstanders van de president, de burgerij had scenario’s verwacht. Maar de burger die meer nadenkt, had de kans daartoe klein geacht. De keus van de NDP-voorzitter (die ook 1 maal 24 uur president is) om de ambassadeur te bespreken, was een slechte keus en dat onderkent hij, want anders zou de Buza-minister een andere taal praten. Het bewijs van die slechte keus was de pacificerende en diplomatische houding van onze Buza-minister. Deze minister heeft in dit geval getoond in lastige gevallen verstandig te kunnen handelen. In elk geval heeft de bewindsman flink veel gas teruggenomen. Het is goed als de president zich wat de internationale diplomatie betreft goed laat informeren, want het is ongehoord dat hij zo een uitglijder maakt. Duidelijk moet zijn dat het terugnemen van gas door de Buza-minister niet is geweest zonder medeweten van de president. Door de ambassadeur onverwachts te bespreken op een politiek podium heeft de president diplomatieke codes verbroken en het vuile werk wordt nu opgeknapt door de Buza-minister. Die had een verzoenende toon en het kan niet anders dan dat gebeurt op instructie althans na instemming van de president. Het woord soevereiniteit is de laatste dagen in het kader van de uitspraken van de president gevallen. Gelijkwaardigheid onder de naties bestaat in de praktijk niet in de internationale politiek. De gelijkheid en gelijkwaardigheid der soevereine staten is een internationale rechtstheorie die onderhevig is aan een kritische beschouwing. Besprekingen van de internationale betrekkingen voltrekken zich vaak wat het praktisch gedeelte betreft via rollenspelen waarin de militair strategische positie van de USA aan de orde komt. Docenten Internationaal Recht met een dosis ervaring in de diplomatie hebben zeker in het laatste decennium van de afgelopen eeuw nog gedoceerd dat de ene soevereine staat, hoe ontevreden ook over de nationale politiek van een ander land, het recht niet heeft en daarom ook niet zal durven om een ander land te bezetten puur om de regering daar af te zetten en een andere in te zetten. In het eerste decennium van de nieuwe eeuw bleek deze theorie in de praktijk niet op te gaan en de VN kijkt toe. De USA heeft het vaker geprobeerd en vaak met succes om invallen te plegen met de bedoeling om een staatshoofd af te zetten en een regering die de USA goed gezind is aan de macht te zetten. Een voorbeeld is Irak, waar men de WMD-mythe net als een Hollywood-film de wereld in hielp als verantwoording. De ‘weapons of mass destruction’ zijn nooit gevonden en die kennis zou, zoals naderhand ook bleek, al in een vroeg stadium bekend zijn bij de autoriteiten in de USA. De dictator – op zich geen koekje als het gaat om martelingen, moorden en zuiveringen – werd zogenaamd berecht en opgehangen. Recenter optreden van de USA in Pakistan en Libië spreken in dit kader ook boekdelen. Het is dus niet zo dat de soevereine staten in de wereld gelijk en gelijkwaardig zijn. Voor een deel creëren de minder gelijke en gelijkwaardige staten de ongelijkheid en ongelijkwaardigheid zelf door er een puinhoop in hun land te maken met corruptie, diefstal van staatsmiddelen, verkeerde beleidsprioriteiten, decadente uitgavenpatronen van de politieke elite, analfabetisme, slechte infrastructuur en mensenrechtenschendingen, aanvallen op de media en andersdenkenden (bij ons ‘lummels’), martelingen en moorden en onderwaardering van het eigen kader. Maar de grotere boosdoener is de Amerikaanse militaire suprematie. De Amerikaanse militaire macht wordt beweerd zo omvangrijk te zijn dat ze via de loop van het geweer kan opdragen dat waardeloos papier de sterkste munt wordt of de dat het zekerheid biedende metaalgoud opeens waardeloos wordt. De Amerikanen beluisteren alles en iedereen en men mag het weten ook. De wereld kan daartegen niets doen.
  Nu hebben wij een situatie, waarbij een Amerikaanse ambassadeur zich zou inlaten met binnenlandse aangelegenheden. Hij zou zoals blijkt uit de gedane uitspraken een politieke voorkeur hebben. De vraag rijst bovendien of een president/partijvoorzitter het podium van een Revo-herdenking of een NDP-partijpodium op populistische wijze moet gebruiken om zijn gal te spugen op een ambassadeur. Guyana schendt op dagbasis onze soevereiniteit door onze landkaart kleiner te maken en land in te pikken en baas te spelen op ons grondgebied door dit bezet te houden, maar de president vindt hier niet dat de soevereiniteit wordt geschonden. Het verhaal van de Buza-minister komt in elk geval hierop neer dat de president alleen wilde benadrukken dat goede verkiezingen de regering heilig zijn en dat de regering vervuiling tracht te voorkomen. Er komt een gesprek en daarmee is de zaak toch wel afgedaan, maar hopelijk zijn de lessen wel geleerd.


  Maak melding

 20. @Milton

  Ach jongen,in Suriname vierde je baasje al dansend en zingend het door hem gesponserde Carifesta feest terwijl het gehele volk aan het poinaren is!!

  PSSSsst;
  Die over Segebai,zie je de heer Santokhi dan met Amnestie rondlopen over deze kwestie…NEEN toch …wel dat betekent dat meneer Santokhi ONSCHULDIG IS!!!
  Zie je baasje …die loopt te pronken met Amnestie n de 8 dec moord zaak!!
  Amnestie betekernt ‘;;;IK BEN SCHULDIG,SCHULDIG EN NOGMAALS SCHULDIG!!!
  En je baasje zei hij heft bewijsmaterialen maar kom de rechter niet aantonen. Toen moest je baasje al kruiupend zijn verontschuldigingen aanbieden aan het volk en de heer Santokhi!!!
  Segebai…Wie?!!


  Maak melding

 21. Degene die de zogenaamde plooien had glad moeten strijken blijft angstvallig op de achtergrond en laat het vuile werk opknappen door een hielenlikker, dat is nou eenmaal de imago van deze laffe moordenaar, die ook te laf was om in Boxtel te verschijnen, en nu ook nog probeerd via een zogenaamde waarheids en verzoeningscommissie draagkracht te zoeken bij het volk om die omstreden amnestiewet te rechtvaardigen.


  Maak melding

 22. De Amerikanen hebben zich een bult gelachen, toen Lackin zijn excuses maakte aan Anania.
  Anania belt Obama: mister president problems solved !
  The biggest problem of the Surinam people is their leader.
  He’s arrogant, but very lucky also very stupid.


  Maak melding

 23. @Parbo

  Hahahaaaaaaa…… je baasje ,de tandenloze tijger,brulde net als een aapje,dat hij Anania huiswaarts zou doen terugkeren as soon as possible,wij hadden een spektakel verwacht hoor,puntje bij paaltje je baasje zegt ..met gebogen hoofd,Iam Sorry Anania…snik ..snik…
  En zijn Amnestie…die heeft hij toch met alle geweld op zijn lijf gedrukt zodat hij niet meer vervolgd hoeft te worden?!!!Whahahaaaaaaa….benne benieuwd of hij ,je baasje, het dino dossier ook tijdens zijn dictatoriaal bewind kan afsluiten.
  Mooi he,dino en desi dossier!!


  Maak melding

 24. Informatie had president Bouterse bereikt dat de Amerikaanse ambassadeur Jay Anania, de verkiezingen niet door wilde laten gaan. Die informatie viel bij hem niet in goede aarde. Zonder te verifiëren over de juistheid en volledigheid van de verkregen informatie heeft de president toen fel uitgehaald naar de Amerikaanse ambassadeur Jay Anania tijdens de herdenking van de “Sergeantencoup” van 25 februari 1980.

  President Desi Bouterse: “een vrijpostige ambassadeur krijgt morgen een brief om zich te verweren. Als hij dat niet goed kan doen, kan hij zijn biezen pakken en weggaan. De ambassadeur wil er alles aan doen om de verkiezing niet door te laten gaan, omdat “de andere president nog niet klaar zou zijn”. “Er is gevaar, er is gevaar, er is gevaar”. “Meneer de ambassadeur, ik waarschuw u, mi e bari yu”.

  Deze uitlatingen van president Desi Delano Bouterse aan het adres van de Amerikaanse ambassadeur Anania zijn buitengewoon opruiend en provocerend. Status van ‘persona non grata’? Gevaarlijk goedje. Uitzetting van een ambassadeur is een gevaarlijke en meest onwenselijke handeling. Suriname raakt steeds in grote problemen door de ondoordachte uitspraken van hem. Het is ook niet de eerste keer dat de president blundert.

  De verbijsterende opmerkingen zijn zonder meer schokkend en zelfs ronduit beschamend. Die uitlatingen betekenen niet alleen een klap in het gezicht van de natie en de president maar ook afwijking van normen en waarden. De uitlatingen zijn bovendien kwetsend. De samenleving staat nog steeds versteld van de opmerkingen van de president.

  Het parlementslid Santhoki tevens VHP voorzitter maakte terecht de opmerking dat president Desi Bouterse 1 x 24 uur president is van het land. En dat hij rekening moet houden met wat hij zegt en ook wat de impact daarvan is zowel nationaal als internationaal.

  De president is hoofdverantwoordelijk voor het buitenlandse beleid en hij dient zich ook correct op te stellen in de communicatie met vertegenwoordigers van buitenlandse mogendheden hier te lande. En als de president met iets niet eens is in de relatie, dan dient hij de gebruikelijke procedures en protocollen in acht nemen naar de diplomaten toe.

  Wie is de onruststoker geweest die de gemoederen dusdanig heeft verhit dat er een diplomatieke rel is losgebarsten tussen Suriname en de USA? De opmerkingen van de OKB voorzitter over de bezoeken van de Amerikaanse ambassadeur aan haar als voorzitter van OKB en aan minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse zaken rechtvaardigen het vermoeden dat zij de onruststoker is geweest.

  De opmerkingen van de OKB voorzitter: “De Amerikaanse ambassadeur was op bezoek bij mij geweest. Ik dacht toen wel: Waarom komt hij hier? Maar heb er verder niet veel aandacht aan besteed. Ik vraag me af waarom de Amerikaanse ambassadeur in Suriname, Jay Anania, de laatste tijd zoveel belangstelling heeft voor de komende verkiezingen.

  Ik hoop niet dat Amerika zich met de verkiezingen wil gaan bemoeien. Toen ik hoorde dat de Amerikaan ook bij Binnenlandse Zaken was geweest, ontstond de verontwaardiging. Toen dacht ik: ’something is cooking.’ Ik weet niet waarom hij die belangstelling heeft, maar we gaan geen Amerikanen of Nederlanders binnenhalen bij de verkiezingen”. Aldus de OKB voorzitter. De president heeft zich duidelijk in de luren laten leggen door de onjuiste informatie van OKB voorzitter Jennifer van Dijk-Silos.

  Tijdens de herdenking zei de president dat “u geen idee heeft san suma e kuku e kon gi unu”. “De mensen moeten niet denken dat hij niet weet wat zich achter de schermen afspeelt”. De president doet alsof hij van alles op de hoogte is. Toen Dino Bouterse werd ingesluisd om mee te gaan naar Griekenland om een vermeende Hezbollah-leider te ontmoeten wist president Bouterse niet wat zich achter de schermen afspeelde.

  Het is president Bouterse zelf die de verkiezingen wil uitstellen omdat hij nog niet ready is. Op een meeting te Tammenga zei hij dat de verkiezingscampagne te vroeg zijn begonnen, er is nog veel werk te verzetten. Het nu is evident dat de president in tijdnood verkeert om zijn beloofde projecten te kunnen uitvoeren. Enkele loze kreten van de president: “If yu wani verkiezing tamara, we klaar ding. If joe wani eind van a yari we vermorzel den, if yu wani 25 mei we fon den”. Dat de president klaar is voor de verkiezingen is een grote bluf.

  De uitlatingen van president Bouterse aan het adres de Amerikaanse ambassadeur is een vreselijke afgang voor hem en de natie, ik kan het niet anders noemen. Een zeer aangeslagen Winston Lackin probeerde met een persbriefing de schandelijke afgang te behoeden, echter is het kwaad al geschied. Zalfje op de wond helpt niet meer.

  Een advies aan president Desi Delano Bouterse: bezint eer gij begint.

  Naipal.A.


  Maak melding

 25. 3x roepen…ER SCHUILT GEVAAR!!!!!! En vervolgens blijkt achteraf maar weer hoe paranoia deze moordenaar is.

  Dagelijkse kost, dit geschutter en geblunder en niemand in dit land die het lef heeft om aktie te ondernemen.

  Bevolking van Egypte, Libie, Syrie en Oekraine hebben tenminste MOED. In tegenstelling tot de laffe, slaafse Surinamer.


  Maak melding

 26. Wie zegt dat die cowboys bouterse bespotten kennen niet de ware toedracht.
  Die yanks weten nu dat zij niet moeten bemoeien met su interne zaken,”wat zal hun volgende actie zijn.
  Zij weten nu dat de president zijn mannetje kan staan,of hadden zij nog plannen om te kijken hoever zij met het volk en pres Bouterse een spel spelen .

  Wij zullen zien


  Maak melding

 27. @sra.

  Hun volgende actie is morgen de opening van de grootste U.S ambassade in Latijns Amerika.
  Compleet met de benodigde, je weet wel, apparatuur.

  Alleen achterlijken zullen jou versie van het verhaal voor waar aannemen.

  Whahahahahahahaha, wie moet voor wie oppassen…
  Jij ziet ze echt vliegen…….


  Maak melding

 28. DDB dacht op het moment dat hij de Amerikaanse ambassadeur beschuldigde, waande hij zich Chavez in RODE OVERHEMD.

  ZIE HIER: DEZE ZOGENAAMDE PRES HEEFT EEN GESPLETEN PERSOONLIJKHEID!!!!


  Maak melding

 29. Esmerald

  Ik weet wat jou grootste droom is,droom lekker.
  Ik heb niet aan jou of wie dan ook gevraagd om mij te geloven,daar ben jij mee begonnen.
  Die ambassade in latijns amerika is een schijn van groot doenerij.
  Amerika die jij zo vereert komt met de bouw van die ambassade in een nog grotere schuld,’en jij weet zelf hoe groot die schuld is.
  Jij weet toch ook dat zij China biljarden terug moet betalen,dus groot doenerij voor niks.
  Waarom doen zij niks tegen Putin,toen Obama Putin gesproken had,zij putin tot hem dat hij niet bemoein,Putin heeft openlijk gezegd:;wie zijn jullie om mij te komen zeggen wat ik voor mijn land moet doen,jullie progeren homo’in jullie politiek stesel hebben jullie pedofielen,’maak eerst een einde aan die onmenselijke handelingen voordat jij evetueel met mij op een verstandelijk manier tot mij praat,nu zwijgt amerka als dode lijk.
  Amerika doet zich groot voor,net als een hoer die het met alle landen doet,en als een land niet naar de voorwaarden van amerka wil voldoen,dan is die land ineens de vijand,want dan vertrouwen die cowboys het niet meer,zij willen Total Controle,’waarom?

  Nu hebben zij su in het vizier.
  En wat denken zij te berijken.
  Of willen zij de bodem schatten helemaal voor hun zelf.
  Iam gold heeft zich terug getrokken en nu is de ambassadeur gerafineerd bezig om verwarring te zaaien,het verdeel en heers systeem.


  Maak melding

 30. @sra,..ik neem sra niet kwalijk,..sra wereld bestaat alleen in de reet van haar president,..verder komt ze niet. Het is daar pik donker hé sra??


  Maak melding

 31. Wat een verbeelding.

  Er staat amerika een verrassing te wachten,’een die zij niet gaan zien aankomen,vanuit verschillende hoeken van de wereld.


  Maak melding

 32. Henk molenaar

  Jij was toch degene die zij dat die paarse ratten gaan schelden als zij geen raad meer weten,lees nu zelf hoe jij op mijn posting reageert.

  Heb jij niks verstandig te zeggen.
  Als jij pres Bouterse zo haat,dan moet jij niet meer naar su gaan,want als jij daar gaat,geniet jij ook van su inkomsten,’haal jou bedrijf uit su.
  Zolang jij dat niet doet,moet jij,jou grote waffel houden.


  Maak melding

 33. Surinam patriot

  Als jij wil weten als ik een man of vrouw ben,staat jou vrij om te vragen.
  Mijn president van su is mijn president,welke heb jij?
  Noem Hem(Bouterse)maar hoe jij wil,Hij is net als Mij insu geboren en niet vergeten.
  Ik weet niet wat jij met,dat het daar donker is,bedoel jij su of wat anders,’leguit,ik wacht.


  Maak melding

 34. 1)fileren waarheid heeft niks tegen DALITS die hun plaats kennen in Suriname, het gaat mij om die Racistische Dalits zoals Fileren en je bent mijn Kondremang niet. hoe kan iemand je kondremang noemen terwijl zijn voorouders illegaal in Suriname zijn gebleven hun arbeiderscontract was tijdelijk en is verlopen. In veel landen hanteren de regels dat als je ouders illegaal zijn dan zijn hun kinderen ook illegaal ongeacht je in het land geboren bent. Dalits zijn geen kondremang van Creolen hoe kan iemand je kondremang zijn die je keer op keer beledigd en een mes in je rug steekt wanneer ze kans krijgen. Ik denk dat die duivelse streken in die dalits hun bloed zit en dat wisten je landgenoten in India daarom zeiden ze dalits zijn Minderwaard dan koeienmest. 2) iedereen weet dat santhiki iemand in zijn rug heeft geschoten,dat die koelies bij justitie hem nu een schone persoonlijkheid proberen te schenken help niet. Toen santhoki vrouw een huis kocht van een drugsdealer wist die minister van justitie en politie die alles hoort te weten niks. Toen santhoki vrouw met drugskoffer werd op gepakt door militaire politie en door koelie polilitiemannen werd meegnomen vertelde die koelies dat ze met een undercoveroperatie bezig was,ze assisteerde de politie dat was hun eerst versie, het was zelf op radio geweest. Hoe eindigde het na een jaar radio stilte kon men niks meer terugvinden dit noem men een Koelie connection. 3) je heb het steeds over abraham en doekhie als schurken vertel ons de namen van die VHP Dalits die Suriname 34 jaar lang hebben beroofd tijden de VHPdalits regeerperiode. Waarheid denkt dat 5000 A4 papier dubbelzijdig niet voldoende zal zijn om al die Dalits schurken op te noemen. 4) je lult weer over creoolse superioriteit ik herhaal nogmaals dit waren niet de woorden van de creolen maar van de blankenwetenschappers, de creolen herhalen wat de blanken tot hun schrik hebben ontdekt en gezegd nadat ze van de schrik zijn bekomen en de onderzoek resultaten meerdermalen hebben herhaalt om te kijken of het geen fout was. Je heb het mooi samengevat dat creolen misschien superieurengenen hebben,maar die misschien kan je weglaten het is zo, en je kraait over dat Creolen anderen neerhalen. Creolen hebben nooit de indianen neergehaald, nooit de Javanen neergehaald, nooit de chinezen en andere volken neergehaald, maar waarom de Dalits, je moet nu geen slachtoffer gaan spelen jullie koelies weten donders goed wat jullie voorouders hebben gedaan tegen de creoolse voorouders en wat Sommige Koelies van vandaag aan het doen zijn. Het verschil is dat onze creoolse voorouders vredelieven en stil waren, ze lieten alle beledigingen en vooroordelen over hun heen komen en gingen verder met het leven. Wij de creolen van vandaag als die dalits 1rotzooi maken stoppen we jullie zonder genade ondergrond! 5) je noemt Waarheid een Dagoe omdat Fileren vindt dat waarheid spot met haar landgenoten en heeft geen gevoel voor haar koelie landgenoten die schoonspringen over de brug. WAARHEID moet helaas toegeven je hebt GELIJK ik voel niks voor je koelie landgenoten behalve wanneer ik ééntje NEUK en klaarkomt dan voel ik wel wat! 6e Fileren zei dat ik maar beter naar mijn eigen groep kijken oplossingen zoek voor de volgende problemen –( tienerzwangerschappen- criminaliteit door negers- -eenoudergezinnen, kinderen zonder vader- het probleem van bolletjesslikkers- drugsgebruik, met name marihuana en cocaïne- -financiële problemen,schulden die je niet kan afbetalen) al die punten die je hebt opgenoemd is een Surinaamse algemeen probleem Fileren kan Waarheid niet vertellen dat die Koelies in Suriname niet aan al je punten volden doen . volgens mij heeft fileren haar familie agendapunten op de creolen geprojecteerd. En wat bolletjesslikker betreft heb je het verhaal van die koelie bolletjesslikker gehoord dat hij teveel geslikt heeft en niks kon eten in de vliegtuig want zijn buik was propvol na aankomst werd hij meegenomen helemaal blauw hij heeft zich bijna doorgeslikt mang hij ging als een echte koelie voor het grote geld hahaha. 7) je heb het lef om Somaliërs en Ethiopiërs apen te noemen terwijl het de koelies zijn die de apen DNA in zich hebben. 8) je beweerd dat die koelie verkrachter incidenten zijn waarschijnlijk ken je de volgende regels niet 1 is een incident 2 is een patroon 3 is een epidemie 4 is een armageddon en in Suriname zijn we met die koelie verkrachters op fase 4 beland
  9) dit is wat Fileren letterlijk zei ik kopieert het en plak het (En ten laatste, net als Suriname zijn de mensen uit India naar Afrika gebracht om te werken. Nu deze mensen ook in Afrika prachtige zaken en ondernemingen. Wist je trouwens dat de medestrijders van Nelson Mandela ook hindoestanen waren. En Gandhi was ook een inspiratie voor Nelson Mandela.)

  mijn antwoord ten eerste jullie zijn niet gebracht naar Suriname jullie zijn vrijwillig gekomen om te ontsnappen aan je Dalit leven in India. Afrika heeft die koelies niet gehaald jullie zijn daar naar toegegaan om te ontsnappen aan je dalits leven voor een betere bestaan daarom werden jullie net als die oorspronkelijke bewoners de creolen gediscrimineerd omdat jullie OOK Zwart zijn, sommige koelies zijn zelf Zwarter dan die creolen maar ze schreeuwen ze zijn blank. Als Afrika hardewerkers wilde dan waren de chinezen kandidaat nummer 1, koelies zijn alleen in woorden hardewerkers we wachten nog op hun daden. Wat ghandi betreft hij was een koelie RACIST en Nelson Mandela wist dat niet toen hij die uitspraken deed leest zelf maar. http://knowledgenuts.com/2013/09/08/gandhi-was-a-creepy-racist/


  Maak melding

 35. Het waren goudentijden voor Nederland toen d VHP-Venitiaan regeerde. De Nederlandse ambassadeur kwam wanneer hij wilt op kantoor bij VHP met werkopdrachten die uitgevoerd moesten worden. En braaf waren die gehoorzame koelies waren aan hun meester,die opdrachten werden meteen vervult. Toen de Nederlandse ambassadeur door had dat er een machtwisseling zou plaats vinden in Suriname en dat hij niet hoogste baas in Suriname zou zijn had hij nog het lef om de Surinaamse kiezers te waarschuwen dat als ze voor NDP van Bouterse zouden kiezen dat ze gestraft zouden worden. De enige die de uitspraken veroordeelde was de NDP van Bouterse , de VHP en Venitiaan waren stil en zeiden niks want
  Meester heeft gesproken en zijn wil is wet. 2014 probeer de Amerikaanse ambassadeur zich met binnenlandse aangelegenheden te bemoeien en Bouterse reageerde terecht want er is nu 1baas voor heel Suriname,de democratie gekozen Bouterse en dat is een feit. De Amerikaanse ambassadeur heeft de boodschap begrepen en Nederland ook je zult zien die 2 zullen zich netje gedragen nu ze weten dat de Surinaamse bevolking beslist, de internationale waarnemers nemen waar of de verkiezing eerlijk zijn verlopen en niemand moet het lef hebben om de Surinaamse bevolking weer te bedreigen. Dat noem ik nou een sterke leider waar in je rug schietende Santhoki iets van kan leren, maar waarschijnlijk wordt hij ook zo’n Nederlandse ja meerster nee meester in Fileren woorden boek heet dit een sterke persoonlijkheid met charisma. http://www.flevolandsgeheugen.nl/6341/nl/angst-bij-hindoestaanse-surinamers


  Maak melding

 36. Dit heb ik van een Marokkaanse forum ik vind het grappig om te lezen hoe die Marokkanen over de Hindoestanen denken. Normaal gesproken zouden de creolen voor de koelies opkomen maar nu pakken we een pak chips leunen achterover en genieten van de show. Je hebt een paar koelies die op maroc .nl die zicht dapper proberen te verweren maar uiteindelijk druipen ze weg met de staart tussen hun benen. http://www.dailymail.co.uk/news/article-2553786/Indian-worshipped-reincarnation-monkey-god-grown-14-inch-TAIL.html
  nederland’s best bewaarde geheim: de integratie van hindoestanen …
  forums.marokko.nl
  DEN HAAG – De Hindoestanen in Nederland zijn een voorbeeld van goede integratie. De meeste die hier wonen hebben bijna allemaal een uitkering, en ze zijn nooit verder gekomen dan de lagere school in suriname.


  Maak melding

 37. @niks boven waarheid,

  Als ik lees wat jij schrijft, dan draait mijn maag. Hoe kan iemand die in hetzelfde land geboren is als ik zulke misselijkmakende gedachten hebben.

  Ravi


  Maak melding

 38. Mensen het heeft geen zin om op de verwarde paarse ezel @waarheidblablabla. Het is van een schandalig laag niveau.
  Dat beest probeert hier aandacht te krijgen voor haar problemen.


  Maak melding

 39. fileren

  dat hoef jij niet te zeggen,dat weten wij al.
  het zijn tenslotte afstammelingen van die arab.
  zij hebben ook in de slaven handel gezeten,”nog steeds zien zij creolen als slaven.


  Maak melding

 40. fileren,hans

  hebben jullie niet goed geslapen.
  de waarheid heeft jullie in de hout greep.

  kunnen jullie ook bewijzen wat jullie zeggen,”hij/zij doet dat tenminste,en maar kletsen over de waarheid.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.