Fractieleiders voeden hoop actiever parlement

1

PARAMARIBO, 4 mrt – De hoop op een actiever parlement mag weer worden gekoesterd. De leiders van de verscheidene fracties hebben overleg gevoerd om het instituut uit zijn winterslaap te helpen krijgen. Het lijkt te zijn gelukt ook.

Er zijn afspraken gemaakt over het halen van quorum. Daar zal weliswaar de coalitie in eerste instantie voor moeten zorgen. De oppositie blijft er in dat het de verantwoordelijkheid is van de regerende partijen om het parlement bijeen te krijgen. De laatste tijd gaf dit steeds meer problemen. Vooral de NDP van president Bouterse en Paul Somohardjo’s Pertjajah Luhur wijzen naar elkaar. Somohardjo houdt voet bij stuk.

Zijn partij treft geen blaam en is er altijd tijdens vergaderingen van het parlement. Somohardjo wil nog een gesprek apart met parlementsvoorzitter Jennifer Simons. Vanuit de NDP zou regelmatig met vuil worden gesmeten. Dat kan gevolgen hebben en er moet rekening mee worden gehouden. “De voorzitter moet weten wat er in het parlement en in fracties gebeurt”, zegt Somohardjo tegenover de Ware Tijd. Het parlement ging op gedwongen reces nadat Simons aangaf genoeg te hebben van het onvermogen.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.