“Discriminatie door bedrijven keihard aanpakken”

22

De Haagse PvdA wil dat bedrijven die hebben gediscrimineerd voor straf geen opdrachten van de gemeente meer krijgen. Onlangs gaf minister Asscher aan dat hij dit wil gaan regelen voor de landelijke overheid. PvdA-raadslid en woordvoerder Integratie Rajesh Ramnewash wil dat Den Haag als internationale stad van vrede en recht een voorbeeldfunctie vervult en snel maatregelen neemt.

Mystery guests
Met name moslimjongeren worden vanwege hun achternaam al bij voorbaat afgewezen. Een recente steekproef door journalisten van de Haagse zender Radio Sangam bevestigde dat opnieuw. Ramnewash: “Daarom hebben wij eerder al een oproep gedaan om met mystery guests onderzoek te doen bij Haagse bedrijven en overheden, waarbij mensen met een diverse achtergrond “undercover” solliciteren om te ondervinden of er sprake is van discriminatie. Het moet nu echt afgelopen zijn.”

Aanpakken via de portemonnee
De gemeente is voor veel bedrijven een belangrijke opdrachtgever. Door het voorstel van minister Asscher, zullen bedrijven die discrimineren dit vooral in hun portemonnee voelen. “Zo wordt slecht gedrag dus bestraft. Dat is precies zoals het hoort.”, aldus Ramnewash.

22 REACTIES

 1. @ Guno.

  Daar heb je gelijk in,alléén tegen de Turku en de Mocro durven ze niet.Want deze 2 bevolkings groep hebben een hechte éénheid,en die hebben wij Sranan man niet!


  Maak melding

 2. De PvdA heeft “de allochtoon” jarenlang zand in de ogen gestrooid, misbruikt als stemvee en de boel belazerd. Daar komt de allochtoon, zowel traditioneel als modern nu ook (eindelijk) achter. Ik voorzie een politieke slachtpartij voor de PvdA die eindelijk eens afgestraft gaat worden voor het kiezersbedrog, want naast “de allochtoon”, is ook de “autochtoon” flink besodemieterd door deze enge partij. Ik gun ze van harte een politieke mega ondergang. Nog nooit heb ik me zo door een politieke partij verraden gevoeld. Echt verraden.

  Ik en mijn familie gaan lekker op de SP stemmen.


  Maak melding

 3. Ik stem lekker PVV of SP want die durven man en paard te noemen. Enkelen zijn te schijterig om dat te doen. En vooral de SGP en D66.


  Maak melding

 4. Ja mang Pokai tongo! Stem PVV!! Ik hoop niet dat je een kleurtje hebt want anders ben je sowieso een doelwit voor deze racistische partij. Bovendien, lult de PVDA ook maar populistisch uit zn nek! Want wie gaat die discriminatie onderzoeken en bewijzen? die zelfde witte mensen met hun raciale vooroordelen! Stelletje idoten


  Maak melding

 5. Na So, wie denkt dat de PVV fascistisch is, snapt er de ballen van. De PVV is als nationalistische partij geen tegenstander is van de parlementaire democratie. Wie in dit nieuwe nationalisme een herlevend fascisme ziet of een nieuwe vorm van antisemitisme, vecht de vorige oorlog uit. Stel voor dat je de PVV programma erbij pakt en dit goed doorleest. Nergens staat dat gekleurde mensen doelwit zijn van de PVV of dat moslims het land uit moeten. De partij streeft ook niet naar verbod van de islam. Waar zij naar streven is dat de scherpe kantjes van de islam af mag. En groot gelijk hebben ze. De PVV is gewoon een liberale partij dat opkomt voor de Nederlandse belangen, dus ook voor jouw.


  Maak melding

 6. Is goed hoor Koos blijf dromen, jij bent ook duidelijk een van die nitwits die blindelings de grote blonde leider volgt. Blijf vooral geloven. Dat deed de Hiltlerjugend ook. die vonden de racistische en fascistische gedachtengang van hun leider ook normaal en konden dat ook zo gepassioneerd verdedigen. Stumperd!


  Maak melding

 7. @Rudie, inderdaad. De Partij van de Autochtonen (PvdA) heeft de allochtonen behoorlijk verraden. Het begon allemaal met ene meneer Wouter Bos, die steeds meer richting VVD opschoof en tegenwoordig is de PvdA niks meer dan de linkervleugel van de VVD.
  In de top van de PvdA zitten er echt wel behoorlijk wat (in hun hart) racistische lieden, die echter slijmerig naar de allochtonen toe praten, maar in de praktijk (bv in Rotterdam, Amsterdam) de ene na de andere maatregel nemen die vooral de allochtonen treft. De huidige PvdA is al lang niet meer de PvdA van Den uijl, maar een side-kick van de VVD.

  @Koos, de PVV is misschien niet fascistisch, maar is wel een eenmans partij. Wilders’ woord is wet en discussie is niet mogelijk in die partij. Bovendien zijn de leden van de PVV behoorlijk racistisch en anti-buitenlander. Ik zou maar geen stem verspillen aan de PVV.


  Maak melding

 8. @Grasbarki,

  De PvdA gaat eraan omdat de arbeiders tegenwoordig Bulgaren en Polen zijn. Raad eens hoe goedgezind de heer Asscher is voor de Bulgaren, Roemenen en Polen? Hij heeft gestreefd een hek om ze heen te bouwen terwijl z’n eigen partij VOOR de EU was. T.o.v. deze EU burgers voert hij een asociaal beleid, hij voert het beleid van de PVV uit. Die ratten van de PvdA!


  Maak melding

 9. @ Blauwbaard.

  Erger vind ik: “ze worden er ook nog voor betaald”
  Ik heb besloten om niet meer te gaan stemmen,tenzij ik weet dat ik ze regelrecht het graf instemt!!!!.
  Of je nou door een kat of hond gebeten wordt,zeer doet het.
  Kort samen gevat, het zijn gewoon Huichelaars van de eerste orde. (PvdA= Partij van de Asocialen).


  Maak melding

 10. Koos helemaaaaaaaaaaaaal eens. Die domme mensen lezen en begrijpen de partij verkeerd. Integendeel is het de partij van nu ,rutte, die discrimineert en het liefdt heeft dat alle buitenlanders het land verlaten. De bezuinigingen zijn daar een voorbeeld van. Hoe minder subsidie hoe minder buitenlanders. Tegewoordig hoor je alleen maar :het gaat slecht
  In europa, ik wil naar mijn eigen land.


  Maak melding

 11. Beste mensen ik verzoek u om op de partij ABOP te stemmen.
  Deze partij is niet racistisch komt voor alle groepen op.
  De ABOp met brunswijk als president kan het land van ondergang redden.


  Maak melding

 12. Dit is het grootste dom gelul aller tijden!

  Kom mij geen onzin vertellen, eventjes een luchtbel en daarmee is het afgedaan, vergeven en vergeten.

  Discriminatie is nog nooit zo hoog geweest in Nederland. De blanken die in de shit zitten kunnen het maar niet hebben dat vele zwarten een pracht leven hebben en gewoon werken.

  Het is een kwestie van gunnen en vooral in deze tijd geldt voor Nederland: eigen volk eerst!


  Maak melding

 13. Heeft geen nut.

  Laat die mensen lekker discrimineren, met als gevolg dat Surinamers wakker worden en beginnen te denken aan hun terugkeer naar Suriname.


  Maak melding

 14. Al op 21 jarige leeftijd was ik in 1985 op diverse sollicitaties afgewezen, een stuk of 30 sollicitatie. De meeste sollicitatie waren in den haag. ik had altijd gewild om bij een overheids departement te werken, helaas mijn droom kwam nooit uit. Carriere begon in 1990 als uitzendkracht bij verschillende bedrijven, maar dan buiten den haag. Het advies wat ik kan meegeven is, doe werk dat je zelfs niet leuk vind, alleen daarmee doe je al werk ervaring en dat is direct ook een motivatie voor het uitzendbureau om je serieus te nemen en dat je niet lui bent. Vermeld al je ervaringen in je cv bij het solliciteren naar je ideale baan. Zo is voor mij ooit in rijswijk bij lease plan het stofzuigen van lease auto,s en oliepeil check en motorolie bijvulling, toch de spring plank geweest om later als magazijn medewerker bij Mercedes Benz Den Haag naar een vaste baan geweest.. succes jongelui en doe je best….


  Maak melding

 15. @ booster:

  In ieder geval je bent niet lui,en dat is al een compliment waard.Ik neem aan dat je nu een goede baan hebt, en gesetteld bent ! want als je niet lui bent, kom je er wel waar je wezen moet.

  odi odi.

  Grasbarki.


  Maak melding

 16. Wat een opportunistische onzin weer. Ten eerste bewijs dat maar eens en ten tweede, waarom wil je werken waar je niet welkom bent? Wie racistisch is, blijft dat toch. wat een BS


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.