‘Accent misdaadbestrijding te weinig op preventie’

64

PARAMARIBO, 4 mrt – Bij de bestrijding van de misdaad wordt het accent te veel gelegd op repressie. Dit stelt parlementariër Arthur Tjin A Tsoi (Nieuw Front/NPS). Voor preventie is er nauwelijks of geen aandacht. Uiteraard kan dit niet zonder gevolgen blijven.

De cellenhuizen van de politie puilen uit. Met de verscherpte politieacties kan het alleen maar erger worden. “Overal en constant, ook tijdens seminars, wordt alleen maar gesproken over begeleiding van personen nadat ze uit detentie zijn. Men praat nergens over preventie”, zegt Tjin A Tsoi tegenover de Ware Tijd. De acties tegen toenemende grove misdaad valt weliswaar toe te juichen. Maar ook de toestand in cellenhuizen moet worden meegenomen.

In het laatste mensenrechtenrapport van de Amerikaanse regering krijgt Suriname zowaar een standje. De overvolle cellenhuizen worden aangemerkt als mensonterend. “De situatie in de cellen huizen is niet nieuw. Het kan alleen maar erger worden”, aldus Tjin A Tsoi. Volgens het rapport zijn de cellen te klein en worden die almaar volgestouwd. De hygiëne laat ook veel te wensen over. De gevangenissen verkeren in relatief betere staat.

64 REACTIES

 1. Ronnie Brunswijl op opsporingslijst van Interpol

  Op de internationale opsporingslijst van Interpol prijken momenteel de namen van zeven Surinamers, onder wie parlementariër en ondernemer Ronnie Brunswijk. Ook staan er drie in Suriname geboren mannen, die intussen de Nederlandse nationaliteit hebben, op de ‘wanted’ lijst.

  Een prima opsteker voor presidentskandidaat Brunswijk….


  Maak melding

 2. @Koos de Klojo,

  Vul bij Nationality Nederlands in, dan zal je je zien wie er voornamelijk op staan!
  Hufters zo als jou kijken nooit verder dan hun neus !!!


  Maak melding

 3. John2, ik zal het maar netjes houden. Heb de aantal Nederlanders nog opgezocht op de interpol site. Voornamelijk allochtonen (o.a. nazaten van de slaven) met een nederlands paspoort. Ook om je dood te schamen.


  Maak melding

 4. @Koos

  Hahahaaaaa….gelijk heb je!!!Een groot gedeelte nederlanders van surinaamse afkomst in Nederland bestaat uit de nazaten van de slaven!!


  Maak melding

 5. De gevangenis in Suriname is nu het OPVANGHUIS geworden voor de criminelen dankzij Belfort!!!
  Hier worden de gevangenen in de gelegenheid gesteld ulo diploma te halen en leren omgaan met computer om strakjes een nog grotere slag te slaanals ze weer als brave en meest eerlijke criminelen losgelaten zullen worden midden ons!Geen wonder dat de boeven en meest gevreesde ertussen zich braafjes aanmelden bij Belfort met de meeste media aandacht die er bestaat!Trouwens ze zijn niet zomaar criminelen hoor…Nee,nee,zij zijn de toekomstige leerlingen en heldenvolk ,Aldus Belfort!
  O,ja de buit die ze intussen gemaakt hebben Mogen ze houden voor later hoor en de slachtoffers die Mogen TRAUMA’S achter houden!!


  Maak melding

 6. “Overal en constant, ook tijdens seminars, wordt alleen maar gesproken over begeleiding van personen nadat ze uit detentie zijn. Men praat nergens over preventie”, zegt Tjin A Tsoi

  Tjin A Tsoi,
  Je opmerking geeft aan dat je duidelijk geen onderscheidingsvermogen bezit. Want volgens mij is begeleiden, ook al lijkt het achteraf, ook een preventief middel door te zorgen dat de betrokkene niet weer vervalt in zijn oud gedrg.
  Wat jij kennelijk bedoeld is dus:
  – Op school goede begeleiding en voorlichting
  – Voorlichting door overheid
  – Voorlichting voorbehoedsmiddelen
  – Voorlichting gevolgen van sex en gzin
  – Aansprakelijkheid in het mede opvoeden en financieel steunen van vader / moeder.
  – Geld beschikbaar stellen voor jeudigen
  – Onderwijs mogelijkheden scheppen
  – Werkgelegenheid scheppen
  etc
  En niet te vergeten een goed functionerend rechtssysteem waar eerlijkheid, integriteit en betrouwbaarheid en onpartijdigheid in het vaandel zit.
  En hier ontbreekt het teveel aan in Suriname.


  Maak melding

 7. Dinsdag 4 maart 2014 om 12:20 uur, door John2
  @Koos de Klojo,

  Vul bij Nationality Nederlands in, dan zal je je zien wie er voornamelijk op staan!
  Hufters zo als jou kijken nooit verder dan hun neus !!!

  Wat een slap gelul!!!!!!!!!
  Er staan op de site 2 Hindoestanen, 2 creolen/marron, en 1 Dogla van Surinaamse afkomst meer die bezitten de Ned. nationaliteit.
  Hoe dom kun je reageren!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 8. Meneer Arthur Tjin A Tsoi heeft komt met dezelfde hooggeschoold retoriek als de meeste Surinamers die in Holland hebben gestudeerd. Suriname heeft niet al die technologische middelen om zijn burgers 24 uur in de gaten te houden. Dus aanpak van Belfort is zo slecht nog niet. En die overvolle cellenhuizen kan ook het gevolg zijn van een incompetente rechterlijke macht.


  Maak melding

 9. Onder criminaliteits preventie versta ik:

  Verplicht onderwijs en werken, verplicht om een of meerdere vakken te halen, zodat er minder buitenlandse arbeidskrachten nodig zijn. Heel veel arbeidskrachten komen uit het buitenland, terwijl er zoveel Surinamers werkloos staan toe te kijken…

  Investeren in duurzame, landbouw en veeteelt, groene, projecten, vooral in het binnenland…

  Weigeraars moeten gestraft worden. En de corrupte politiek moet niet blind zijn om deze feiten te ontkennen…


  Maak melding

 10. Armand jij moet helemaal je boeler smoelwerk houden. Ik volg je al een aantal weken op waterkant, maar jij bent één van de grootste racist die hier rondloopt. Iedere keer maar weer olie op het vuur gooien.

  Iedere surinamer of surined die op de int.pol.lijst staat is één teveel. Knoop dit goed in je oren.

  @Broeder Koos, overduidelijk dat deze fugitives geen vader figuur hebben gekent. Helft van de Surinaamse kinderen hebben geen vader, bizar.


  Maak melding

 11. @Armand
  o.wij weten al lang dat de gehele rechterlijke macht in Suriname incompetent is.
  Zie maar,de wreedste criminelen in de historie(MODERNE) van Suriname krijgen Amnestie en de rest van de criminelen die een graadje lager liggen die worden beleefd gevraagd zich aan te melden bij Belfort voor een vakantie bezoekje voor een aantal plezierigemaanden in Santo boma opvanghuis voor de criminelen.
  Niet moeilijk te raden overigens door wie het rechterlijke apparaat in Suriname INCOMPETENT is gemaakt…ja dankzij je baasje bouta!!


  Maak melding

 12. Ik kan ook kiezen om in een 5 sterren hotel te verblijven of in een 5 sterren penentiare hotel?

  Wat wil je?
  Wil je studeren en daarna werken en flink zwoegen en mooi bestaan opbouwen of wil je zonder studeren en werken eenklap rijk worden en een ander levenslange trauma bezorgen.


  Maak melding

 13. In dit land Suriname lopen de grootste misdadigers vrij rond en de kleine crimineeltjes zitten in overvolle cellenhuizen waar mensenrechtenschendingen plaats vinden.
  In dit land kan vader en zoon Bouterse doen wat ze willen,zonder dat de rechterlijke macht optreed, maar zoontje Dino weet nu wat het is om in Amerika te zitten, daar gelden nl. andere wetten, en wetten die nageleefd worden, en niet zoals in Suriname, wanneer het uit komt.


  Maak melding

 14. Aaaaah baja, redimusus zijn weer actief op wkn en maar blijven zeuren over onze president. De huidige regering is succesvol en wat mij betreft blijven ze aan de macht.

  Hier wat leesvoer voor de wkn kampeerders.

  De staat Suriname zal dit jaar minder verdienen uit de goudsector. Dit zegt president Desi Bouterse. Volgens Bouterse heeft de staat Suriname in 2012 167 miljoen dollar uit deze sector ontvangen. Dit jaar komen wij op maximaal 55 miljoen dollar. Dat is een verschil van 112 miljoen Amerikaanse dollars ten opzichte van 2012.

  Het staathoofd zegt dat de regering de zaak hard moeten trekken en zich moet voorbereiden op deze zware tijden. Ook de gemeenschap moet voorbereid zijn op deze zaken, zegt Bouterse.

  De president zegt dat de bevolking ook verantwoordelijkheid moet krijgen, niet alleen de regering moet regeren maar ook de samenleving zal zijn schouders onder het werk moeten zetten. Het traject dat nu wordt ingezet is hoe de samenleving dienstbaar te maken om meer te produceren voor het land. Hij noemt enkele projecten waarin de regering meer vaart wil zetten. Deze zijn de tramverbinding naar Para, het uitreiken van meer grondbeschikkingen, de drinkwatervoorzieningen, de bouw van het ziekenhuis in Wanica en het bouwen van meer huizen.

  Oordeel

  Bouterse zegt dat er geld nodig zal zijn om al deze projecten te financieren. Hij voelt zich geroepen om voor Suriname te werken en dat zal hij zeker doen. Volgens de president heeft zijn regering binnen 3,5 jaar tijd meer gepresteerd dan 15 jaar Nieuw Front. Hij zegt dat hij geen oordeel zal vellen en laat dat op 25 mei 2015 over aan de kiezers.


  Maak melding

 15. In olie, bauxiet, goud, hout, visserij enz.enz. werken teveel buitenlanders…

  Verplichte scholing van jeugd afstemmen op huidige markt ontwikkelingen…

  En wie lui is om te werken moet gestraft worden, slavernij is afgeschaft, maar dat wil niet zeggen dat er niet meer gewerkt moet worden…


  Maak melding

 16. @Parbo

  Ah ja laat je baasje zijn Amnestie teruggeven zodat hij kan boeten voor zijn zonden!!
  Amnestie heeft hij nooit verdiend!!
  En o,ja der goudmijnen staan op naam van je baasje,zijn zoonlief ,brunsie…
  Kan je ons uitleggen waarin je baasje sucsessvol is geweest?!


  Maak melding

 17. @John2,
  Het is te hopen voor al die oude mannen op dit forum dat ze hier in Holland veilig zijn, want de laatste jaren worden in dit land geen banken en andere instanties meer beroofd, maar juist oude van dagen die thuis worden beroofd.
  En dat in een land waar men beschaafd is opgevoed, goed geschoolde ministers hebben enz enz enz.
  Zie de recente gevallen van de afgelopen maanden met dodelijke afloop.


  Maak melding

 18. Ra, jij een je Oud Front kliek kan zo bij het grofvuil worden gezet. Onder Front heeft Suriname 15 jaar stilgestaan. De huidige regering heeft lef getoond en hard gewerkt. Bouterse heeft in 3,5 jaar tijd meer bereikt dan die pyjama dragende opa Vene. Reetje, amnestie is een voldongen feit. Surinamers willen niet meer achterom kijken. Surinamers zijn klaar met die decembermoorden torie. Alleen een stelletje gefrustreerde surineds proberen de boel te saboteren. Aaai baja, jullie zijn landverraders. Reetje, ga je schamen.


  Maak melding

 19. Ray, segebai Santhoki en Opa Vene hebben van de regering Bouterse ook amnestie gekregen. 15 jaar heeft segebai zijn zakken kunnen vullen en stukken land aan zijn koelie achterban weggegeven. Bouterse heeft segebai amnestie gegeven om de eenheid in su te bewaren. Dus kom niet met je ka amnestieverhaaltjes aanzetten.

  Reetje, ik verleen je ook amnestie voor je domme Oud Front gebral. Sluit je aan bij de ware Surinamers. whahaaa

  Ray en z’n amnestie syndroom whahahaaa


  Maak melding

 20. @Parbo

  Noem jij luchtkastelen bouwen en erin geloven ook nog erbij ..HARDWERKEN?!!
  Noem jij een lijder die zichzelve beloond met amnestie een hardwerker?!
  Heb je de surinamers horen zeggen..laten wij met zijn allen de decembermoordenaar bouta en de nog in levenzijnde medeplichtigen (DE AMNESIALIJDERS VAN BOXEL) vergeven?!!Hahahahaaaaaaaa…..wat staat ons nog te wachten dan?!!Dat een crimineel je een briefje thuis stuurt met de mededeling…Ach kijk tante en oom morgen kom ik je thuis beroven en als per ongeluk ik 1 van jullie neerknald dan vraag ik bij voorbaat om vergeving,want kijk noch de grootste moordenaar is vergeven en mij , de kleine moordenaar gaan ze ook massaal vergeven want ik ga een beroep doen op het ‘Waarheidscommissie’waar ik alle detailles van mij roof en moord kan vertellen en ongestraft met mijn leven verder kan gaan?!!
  Hahahaaaaaaa….Neen hoor…Santokhi noch Venetiaan hebben Amnestie!!Zij gaan door het leven met OPGEHEVEN HOOFD EN TROTS OOK!!!
  JE baasje beweegt zich met een gebogen hoofd en dan nog erbij dankzij zijn Amnestie!!


  Maak melding

 21. Van Arthur had ik meer realiteits zin verwacht.Hij moet ook vanuit zijn torentje neerdalen en om zich heen kijken.Aan de top van het land zitten misdadigers en aan grond zitten misdadigers.En daar tussen ook crimi’s op enkele uitzonderingen na.Een onmiskenbare kenmerk van een derde wereld land.Of te wel een banana republiek.
  De eerlijken hebben zich verschanst achter tralies en toch zijn ze niet veilig voor de boeven.Geen enkele preventieve maatregel is opgewassen tegen zo veel kwaadaardigheid.Enigste dat nog rest is een doods eskader in het leven roepen.Want met de straffen die opgelegd worden,is water naar zee dragen.


  Maak melding

 22. Parbo,

  Kun jij mij vertellen, wat ware Surinamers zijn ?
  Ik denk namelijk, dat dat er heel erg veel zijn, alleen hebben die een andere kijk op veel zaken dan jij.
  Het zijn van een ware Surinamer is geen voorrecht voor een bepaalde (culturele) groep van Surinamers.
  We zijn allemaal Surinamer of Surinaamse !!


  Maak melding

 23. Helemaal eens met Arthur Tjin!

  Goed gezien………………

  Wat Arthur voorstelt is echt geen Rocket Science, maar simpel.
  Maar wat is preventief acteren!

  *Preventief fouilleren, dit moet Onaangekondigd belly.
  •Fouilleren van de hangjongeren-ouderen bij de winkels.
  •Fouilleren van de feestgangers.
  •Fouilleren in de avonduren in deelgebieden met de hoogste crimecijfers.

  *Razia houden in de woonwijken, zonder aankondiging in de vroege ochtend uurtjes.
  Gewoon simpelweg aan het begin van een wijk staan.
  •Controle op wapenbezit, indien geen vergunning innemen.
  •Controle op messen, hakbijlen, koevoet.
  •Controle op id kaart, indien geen bewijs boete.

  *Extra controle in de weekenden voor de start van feestjes en na afloop.
  •Controle op backtracks naar Paramaribo.
  •Roadblocks AntonDragtenweg, whahahahaa..

  *Inschakelen buurtwhatsap, of blackberry meldpunt
  •Inschakelen politie sms.
  •Buurtpreventie.
  •Verdachte personen en/of auto`s in je buurt in de gaten houden.

  *Alcohol en drugscontrole, onaangekondigd.

  Niet vooraf melden anders krijg je deze toestanden.

  http://www.dbsuriname.com/dbsuriname/wp-content/uploads/2014/03/untitled.jpg


  Maak melding

 24. @parbo,

  Jajajajaja, we weten dat je baas in zijn uitgaanstenue slaapt en niet in het bezit is van een pyjama.

  Dit hebben we onlangs live kunnen aanschouwen, nadat hij het vliegtuig stapte, in zijn gekreukelde wadjabere.
  Hij heeft immers geen keus, insomnia is haunting him!

  Je ziet het hė, niemand reageert op de onzinnige uitspraken, van zijn zogenaamde verdiensten.

  Only boelsjitttttttttt.


  Maak melding

 25. Dit stelt parlementariër Arthur Tjin A Tsoi (Nieuw Front/NPS)

  In het laatste mensenrechtenrapport van de Amerikaanse regering krijgt Suriname zowaar een standje. De overvolle cellenhuizen worden aangemerkt als mensonterend. “De situatie in de cellen huizen is niet nieuw. Het kan alleen maar erger worden”, aldus Tjin A Tsoi. Volgens het rapport zijn de cellen te klein en worden die almaar volgestouwd. De hygiëne laat ook veel te wensen over. De gevangenissen verkeren in relatief betere staat.

  IK vraag mij wel af als de heer Arthur Tjin Asoi wel goed bij zijn hoofd is!!!!!

  meneer Arthur, ben jij wel eens naar USA geweest??
  Ben je wel geweest in de gevanginis wezen in USA
  Ben je wel geweest in de wijken van de USA zoals de wijken in LA, , California NEW York, Chicago noem maar op, heb je wel eens gezien hoe veilig het daar is en hoe moeilijk de zwarte bevolking het daar heeft, de latinos en de rest.

  discriminerende optreden van de overheid o.a de politie optreden tegen onschuldige zwarten bevolking.

  waar praat de NPS/FRONT spreker over mensenrechten??
  meneer ga eerst een kijkje nemen in USA alvorens je Suriname gaat beoordelen over mensen rechten.
  alle mensenrechten organisatie moet maar eerst zelf in USA aan de slag gaan en daar raporten schrijven en commentaar geven op het geleverde onderzoek, en niet over suriname praten,
  jullie Judassen allemaal stelletje verraders


  Maak melding

 26. @Adakadabra

  Ja hij is in de US geweest. Ja hij heeft er jarenlang gewoond.
  En nu jij!!!

  Lezen is een kunst, Arthur herhaalt alleen maar wat er in het rapport staat.
  Elk land ter wereld wordt in het rapport besproken,ook Nederland.

  Gevalletje hond, stok, slaan….

  Soekoe wan tra tekie yere…………..


  Maak melding

 27. Sjonge jonge. Lonnie Brunswijk prijkt prominent op de lijst van interpol. Ik schrik ervan. En dit is het voorbeeld van de Surinaamse jeugd. Zelf roept deze man dat politiek gangster business is. De kleine djoekas denken nu ook dat ze gangster zijn en plegen als apen roofovervallen.

  Terwijl wij elkaar hier uitschelden worden politici van de coalitie schatrijk. NDP ratten zoals Abrahams, Doekhie etc.
  Het volk moet het met de kruimels doen. De incompetente regering onder leiding van amnestie president Bouterse verdient geen tweede kans.


  Maak melding

 28. Belfort is ook maar een mens,en hij doet zijn best.
  De negatieve effecten die zich op dit moment in su afspeel,zijn de uitbraakselen van de vorige regering.


  Maak melding

 29. Amerikaanse regering geef Suriname een standje hahahaha, wie houdt wie voor de kijk,

  laat de amerikaanse regering eerst zelf hun eigen bullshit opknappen ze jarenlang instand hebben gehouden en criminaliteit die ze zogenaamd bestrijden maar achter de schermen stimuleren ze het geweld, tussem de Bloods en de Crips.

  Politie agenten die wapens leveren aan bende leden.
  het verkopen aan wapens aan de eigen bevolking, het laten onderdrukkennvan de zwarte bevolking door de LAPD, politie en het schenden van mensen rechten in het dagelijks leven, openbaar, en gevangenis wezen.
  verkrachtingen, moorden die gepleeg worden in instelling die de overheid in het leven heeft geroepen om mensen in bewaring en in bescherming te nemen,maar in deze zelfde instellingen worden burgers rechten niet waar gemaakt en deze op grote schaal geschonden worden .

  mensen rechten van de Palestine die jarenlang door Israel worden geschonden?? hoe kijk Amerika daar naar

  Ik raad Arthur van NIEUW FRONT/NPS aan indien je nog nooit naar de USA bent geweest, kijk alvast een voorproefje en neem een proef op de som zou ik zeggen, kijk alvast naar YOU TUBE : Gangland-bloods gang war


  Maak melding

 30. Ik denk dat Tjin Atsoi praat als een pokai……….. preventie is niks en ook niks anders dan zorg dragen dat er geen vervelende zaken of gebeurtenissen plaats vinden..(dat kunnen mensen met geld en goud in huis ook.) in het verleden had men b.v.een nachtwachter…….En als er iets raar zou gebeuren dan komt de Wet met repressie…dan sluit men zo een rover of moordenaar voor 30 jaar op
  (Tjin Atsoi zit in DNA…. kom met wetten)…en al puilen de gevangenissen uit mensen met dieren gedrag verdienen niks en ook niks anders……Die Atsoi moet minder brullen als een gek.


  Maak melding

 31. @ Carl.

  Ik ken er één niet persoonlijk: hij heeft een vooraan stand
  vader maar als het tegen zit, moet hij straks een aantal jaren brommen in USA.

  @ Realiteit.

  Weet je waarom, de Ministers in Nederland goed geschoold zijn ??

  Juist:,om de kiezers en het volk dom te houden met hun besluiten die ze nemen,als ze éénmaal benoemd zijn.


  Maak melding

 32. Indien de parlementarier preventie van zware misdaad wil bevorderen, dan zou hij moeten aanbevelen om aan alle winkeliers een vuurwapen te geven met de opdracht zonder angst voor vervolging te schieten op gewapende overvallers. Wedden dat de misdaadcijfers wat gaan dalen?


  Maak melding

 33. Waar heeft deze meneer het over!

  Hij kan aan Prim Radhakishun vragen hij was gaan filmen in Suriname tijdens de front regering.
  Waar was deze meneer toen was hij misschien in een wc?


  Maak melding

 34. @sra, jaja en weer heeft Front het gedaan.

  @Parbo, de regering van Bouterse doet het niet zo goed als jij wil doen geloven, maar ronduit slecht.
  De grootste redi musu is DDB die met gehulp van Nederland in 1980 een coup heeft gepleegd.
  Incompetente president Bouterse zegt dat de inkomsten van de staat uit goud drastisch dalen, maar vergeet te vermelden dat de inkomsten van Bouterse en Brunswijk uit goud dit jaar juist stijgen.
  Hij staat daar in Tammenga bermtaal te bezigen dat het volk zijn bedrage moet leveren, maar de mensen daar komen voor een portie bruine bonen.

  Voor wat betreft de wanprestaties van deze Bouterse regering kan ik de ten overvloede de volgende feiten noemen:

  -extreme toename en verruwing van de criminaliteit, heel lang ontkent door de regering.

  -ingreep in een lopende rechtszaak met een illegale amnestiewet van de NDP ter bescherming van moordverdachte Bouterse (degenen die tegenwaren worden getypeerd als staatsvijanden)

  – Criminele zoon Dino Bouterse die opgepakt wordt voor drugshandel en bedreiging van de veiligheid van de staat Suriname en Amerika

  – niet nagekomen Megabeloften, zoals 18000 woningen, snelwegen met flyovers, bruggen, tramlijn naar Para, diepzeehaven, voedselschuur, ziekenhuis Wanica, geen dievenijzer, cassavefabriek, toegang tot Europa via Parijs, goedkope benzine, investeringen uit buitenland etc. etc.

  – het ontkennen van de economische realiteit met leuzen als “Moni De” om het volk te misleiden. De realiteit is dat de monetaire reserve en het goud wat was opgebouwd door de Front regering is verdampt.

  – grote corruptie praktijken met name bij de naschoolse opvang en diefstal op OW door Abrahams. Laatstgenoemde wordt eerst ontslagen maar daarna benoemd tot staatsadviseur met een riant salaris. Dit is pure volksverlakkerij, de NDPers dat niet durven onderkennen.

  De prestaties van de regering zijn ondermaats en niet in overeenstemming met de Megabeloftes.


  Maak melding

 35. @Parbo

  de amnestiewet is een nietige wet van de volksverlakkers van de NDP die al overruled is door het hooggerechthof en straks ook door het militair strafhof.
  Vandaar dat die volksverlakkers van de NDP haast hebben met de zogenaamde verzoeningscommissie en Constitutioneel hof. Terwijl de belangen van Suriname, met name een goedgekeurde begroting nog niet eens uitgevoerd is.


  Maak melding

 36. @Jacobus (Cobie): Thnks voor je verwijzing om 16:33 uur naar http://www.apintie.sr/vidi.php?vid=9448

  Jammer genoeg zijn het wederom nakomelingen van!!!
  En het slachtoffer heeft in de uitzending ook gelijk, om de daders ook te beschrijven als APEN.

  Maar ik zeg het nogmaals:

  DE BURGERS DIENEN NU ECHT ZELF TE HANDELEN.
  Zoveel mogelijk deze CRIMINELEN/ROVERS naar de eeuwige jachtvelden te doen belanden.
  Geen medelijden met ze hebben.
  Ook moet er gezamenlijk met alle buurtbewoners worden samengewerkt om deze beesten bij een overval of beroving, onmiddellijk op te ruimen.

  BUURT EN WOONOMGEVING PREVENTIE!

  De tijd om een WAPENVERGUNNING aan te vragen is voorlopig voorbij.
  Want het is een eeuwigdurend proces via het KPS.


  Maak melding

 37. tjin a soi

  heeft nu een grote mond,.
  waarom heeft vhp/nps in het verleden er niet voor gezorgd dat er genoeg preventieve mogelijk heden werden grcrieerd,dan zou op dit moment een stabiel preventie aan de orde zijn,”maar neen,hoe minder daarover bekend werd gemaakt,hoe meer hun zakken gevuld werden.
  nu word er openlijk de dingen van het verleden naar buiten gehaald,en worden alle gebreken kenbaar gemaakt,”en juist degene die er een positieve draai aan wil geven word nu op neergekeken inplaats van zelf een idee te geven hoe het wel ook zou kunnen.

  ndp is pas 3,5 jaren de regerende partij in su,wat zij samen met als leider pres BOUTERSE hebben gepresteert heeft niet front of de vorige patijen kunnen realiseren,”natuurlijk worden er ook fouten gemaakt,en dat is ook door de pres aangegeven,”fouten binnen de partij en fouten buiten de partij,.

  Als een pertij zijn eigen fouten niet toegeeft,is het geen partij voor volk en land,maar een blind ganger die klein en groot verblind van de realistische waarde en waarheid.

  ndp,GEEFT TOE OF ZEGT HET GEWOON IN HET OPENBAAR ALS ZIJ FOUT ZIJN GEWEEST.

  Welke andere patij doet dat in su,om zo openlijk ook hun tekort komingen kenbaar te maken,´geen een dan,da NDP.

  dus die zielig gezang van die overige partijen die steeds theoretische middelen zoeken of verzamelen om zo realistisch mogelijk naar voren te komen,alleen maar om de regerende partij te debiteren,zullen hun zang moeten beeindiggen vanwege non visie for reality.


  Maak melding

 38. Roy
  @ sra
  Belfort is ook maar een mens,en hij doet zijn best..
  Tja en jij blijft een koebeest….
  Roy als jij een echte koebeest wilt zien ga naar je MASALA MA. KASTELOZE ONGEDIERTE


  Maak melding

 39. Esmerald???
  Esmerland!!
  voor jou en parlementariër Arthur Tjin A Tsoi (Nieuw Front/NPS In het laatste mensenrechtenrapport van de Amerikaanse regering krijgt Suriname zowaar een standje ivm mensenrechten!

  wel voor Esmerald en Arthur Tjin A soi hier een link voor jullie op youtube, bekijken jullie dat en dan hoor ik wel of het Amerikaanse regering het recht heeft om te spreken over mensenrechten terwijl die elke seconde in Amerik worden geschonden. zie beelden :: op you tube : Gladiator Days – Anatomy Of A Prison Murder ( Full Prison Documentary


  Maak melding

 40. @sra

  heeft Abrahams al toegeven dat hij heeft gestolen, of waar het geld van OW is, ze zijn toch zo eerlijk???
  Waarom is hij ontslagen, heeft Bouterse het al uitgelegd???


  Maak melding

 41. Oke, dat er mensen in de regering zitten die hun zakken vullen is geen nieuws elke regering heeft en doet dat maar weer zoiets deze regering doet tenminste wat voor land en volk ook de vorige regeringen hebben hun zakken gevuld en veel land uit gedeeld aan familie en vrienden vandaar probleem met beschikking en niks gedaan voor SU en geloof mij als jij in 15j niks hebt gedaan zou het een wonder zijn als je het nu wel kan en zal doen ook praten ze niet over hun fouten maar alleen over van een ander en straks eenmaal aan de macht gaan ze weer zeggen we kunnen niks doen voor land en volk want moeten rotzooi opruimen terwijl ze dat wat ze rotzooi noemen in hun zak stoppen zeg mij niet dat er toen geen corruptie bestond laten deze gasten zweren dat ze nooit iets fout hebben gedaan voor het heel volk op tv kijken wie dat durft alhoewel als jij je …….. en …….. verkoop ben je er niet vies voor maar dan nog zullen er mensen zijn die weten dat ze liegen dus waag een kans.


  Maak melding

 42. FILEREN

  wat gaat jou dat aan,dat zijn interne zaken.
  maar als jij het toch wil weten.
  ABRAHAMS was niet meer instaat om die fuctie te vervullen,daarom is hij vervangen.
  als jij de nieuws berichten gelezen had dan zou jij ook weten wat ik nu weet,en niet steeds met die domme vragen komen.
  jij hoef het eigenlijk niet te weten,jij woont niet in suriname,”het volk moet het weten,en zij weten het.


  Maak melding

 43. @sra

  Abrahams is een grote volksverlakker die van het volk gestolen heeft. Grootste dief die de NDP geplaatst heeft. Bouterse had geen keus, hij zou het land helemaal failliet maken. Dat die Abrahams nog ongestraft rondloopt is omdat zijn criminele baasje hem beschermt.


  Maak melding

 44. fileren

  dat zeg jij.
  als jij de ware toedracht wil weten,dan moet jij dat aan de leider van suriname gaan vragen.
  jij kan hem gerust gaan vragen hoor,hij is niet mensen schuw maar vriendelijk.
  ga naar su en vraag hem,dan zal jij het zeker weten,”natuurlijk,als hij vind dat jij het mag weten.


  Maak melding

 45. @sra

  laat hij eerst de vragen van assembleeleden en journalisten beantwoorden, geen monologen. Hij heeft stapels brieven en vragen nooit beantwoordt.
  In laat hij opnieuw de wekelijkse persvragen uurtje van de regering introduceren, helpt de transparantie.
  Als hij een keer in Nederland komt zal ik wel even langsgaan.


  Maak melding

 46. @sra,

  Ik heb begrepen dat hij ten minste 5 uur per dag de hand aan z’n eigen tolly slaat. Hoe moet hij dan tijd krijgen voor andere zaken?


  Maak melding

 47. Kun je misdaad ooit voorkomen? Nee. Kun je het verminderen? Ja. Hoe? Door watjes te maken van mensen. Hoe doe je dat? Door hen in te spuiten met vrouwelijke hormonen. Wat gebeurt er dan? Dan gaan ze alleenmaar kakelvechten ipv elkaars leven beroven.
  Is dit ooit uitgeprobeerd? Ja. Door de Verenigde Nazis. Wat was het resultaat? Dat de Joden gemoedelijk werden en alle opdrachten van de Nazis blindelings volgden, als echte watjes.


  Maak melding

 48. Fileren je lult over abraham. Die Koelies hadden OW voor 15 jaar in handen en roofde als KoelieRatten, ik heb je in die 15 jaar nooit horen zeggen dat ze van het volk stelen je was samen met KoelieDagoeRay stil en trots als een echte KOELIEHOND op je DALITS soortgenoten!


  Maak melding

 49. Ray
  @Koos
  Hahahaaaaa….gelijk heb je!!!Een groot gedeelte nederlanders van surinaamse afkomst in Nederland bestaat uit de nazaten van de slaven!!
  KOELIE DAGOE RAY ,
  Ben je vergeten dat koeienmest meer waard was dan je dalits voorouders in India.
  Wanneer je één twéétje met DIBRIE oos klap stel hem eens een paar vragen over mij link.
  http://www.wereldjournalisten.nl/artikel/2010/11/15/hindoestaanse_contractarbeid_vervolg_van_slaverni/


  Maak melding

 50. Geachte Minister,

  De Studentencommissie van de Faculteit der Technologische Wetenschappen (FTeW) is ontsteld na het lezen van een bericht, dat woensdag op Starnieuws is gepubliceerd met als titel ‘Belfort gaat akkoord met vrijlating 105 gedetineerden’. De studentencommissie verzoekt de minister dit besluit beter te overwegen en wel om het volgende.

  Wij brengen onder uw aandacht dat enkele van onze medestudenten eerder in het jaar zijn overvallen tijdens een excursie. Deze studenten moesten onder schot hun geld, mobiele telefoons en sieraden afstaan aan de rovers. Hierna rende een andere groep, die het bos in gerend was, ook nog werd achterna gezeten door een van de mannen, die niet schroomde om schoten te lossen. Wij hopen dat deze situatie nog bekend is bij u, na alle andere (veel ergere) berovingen en roofmoorden van afgelopen weken?

  Het bestuur van de universiteit heeft hierna besloten om alle veldonderzoek in het binnenland tot nader order te verbieden. Dit is een grote tegenslag voor veel studenten, vooral studenten van onder andere de richtingen Delfstofproductie en Milieuwetenschappen. Zij kunnen immers bepaalde vakken niet afronden, die veldwerk als een verplicht onderdeel hebben. De politie is intussen nog niets te weten gekomen van de rovers, die nog ergens vrij rondlopen, terwijl onze studenten de dupe worden van deze ‘Wild-West’ praktijken.

  Des te meer onze ontsteltenis, bij het lezen van het bovengenoemd artikel. Hierin geeft u aan dat bijkans 60% van de gedetineerden na vrijgekomen te zijn, terugvallen in handen van justitie, maar dat de politie nu in staat is om de nieuwe structuur toe te passen. Wat deze nieuwe structuur inhoudt, is niet verteld, maar wij van de studentencommissie plaatsen wel grote vraagtekens bij dit besluit. U heeft immers vorig week bekendgemaakt dat de politie en het leger de handen in elkaar zouden slaan en prompt het weekend erna zijn er weer ruwe berovingen.
  Waar een van de slachtoffers zelf aangeeft dat de politie een half uur later aankwam, nadat het roversbende zich uit de voeten had gemaakt. Dergelijke situaties werpen vragen op omtrent het functioneren van huidige maatregelen, laat staan het vrijlaten van nog eens 105 gedetineerden.

  Minister, wij van de studentencommissie roepen u op om dit besluit te herzien. Indien u gelooft dat de politie nu pas in staat is om een nieuw resocialisatieproces in te zetten, laat deze 105 gedetineerden ook door dat proces gaan. Gaat u te rade bij experts op het gebied van resocialisatie en rehabilitatie, om een degelijk programma in elkaar te zetten. De gedetineerden hebben immers begeleiding nodig, maar gaat u niet te zachtmoedig om met brute rovers en moordenaars, zij doen dat ook niet met de hardwerkende burgers.


  Maak melding

 51. @Niks gaat boven de waarheid

  Ik ga mij niet verlagen tot jou niveau.
  Wees blij dat ik geen voorbeelden van Afrika ,het thuisland van je voorouders ga aanhalen!
  Als de dalits het moeilijk hebben in India kan ik hetzelfde van jou soort zeggen die in Afrika wonen en leven. Denk aan de hutu’s en tutu’s.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.