Belfort wijt criminaliteit aan thuissituatie

84

PARAMARIBO, 3 mrt – De voornaamste oorzaak van criminaliteit in Suriname heeft te maken met de situatie in gezinnen. Dit stelt minister Edward Belfort van Justitie & Politie. De aanpak zal daarom ook gericht moeten zijn op hulp en herstel.

Hulp dan in de vorm van onder meer het vergroten van het bewustzijn bij individuen. “De wortel van de criminaliteit ligt in de thuissituatie. Er moeten geen kinderen verwekt worden als men niet in staat zijn ze te verzorgen”, zegt Belfort tegenover de Times of Suriname. Sommige groepen hebben er meer moeite mee dan andere. Belfort vindt dat ouders een belangrijke rol vervullen.

Nu geldt dit meer dan ooit. Veel jongeren die het criminele pad opgaan blijken uit eenoudergezinnen te komen. Belfort meent dat ouders voorbeeldfiguren moeten zijn voor hun kinderen. In veel gezinnen ontbreekt dit. Ouders zullen hun verantwoordelijkheid moeten nemen. Dit geldt ook buurt organisaties en andere sociale instellingen. Samen met de overheid zal aan verbetering moeten worden gewerkt. Kinderen moeten gestimuleerd worden om de school afbreken ronden bijvoorbeeld. Belfort wil een brede maatschappelijke discussie.

84 REACTIES

 1. Belfort,
  De veroorzaker van dit probleem behoren tot de rijkste mensen van het land. de één is president, en de andere derde voorzitter van het parlement. bouterse en Brunswijk zijn nu voorbeeld voor veel jongeren in het land, Figuren die door middel van geweld rijk zijn geworden.Suriname bevind zich nu in morele staat van ontbinding, zie hoe bouterse en brunswijk zich gedragen op de podium, de één scheld de ambassadeur van Amerika uit, de andere strooid met geld op de podium. de jongeren zien dit alles en ze denken dat het zo hoord. Kijk hoe schandalig bouterse zich heeft gedragen op zijn zogenaamde revo dag, die man was duidelijk onder invloed van drank en drugs.


  Maak melding

 2. Hahahaaaaaa….
  Natuurlijk Belfort…..laat je baasje je niet horen!
  Zijn gehele gezin is betrokken in het plegen van criminaliteiten.
  Te veel om op te noemen…massamoordenaar,couppleger,Telefooncoup, amnestie houder,moiwana slachter,kogelbrief verzender…..
  en dan zoontje dino…wapen en drugssmokkelaar!!!
  En jij Belfort massamoordenaar no 2,op de eerste plaatst staat nog steeds je baasje met 15 moorden op zijn naam in 1 dag!
  En kijk, dinootje,zijn kroost van 14 kindren wordt verzorgd door de belastingbetalers van Suriname. Durf dit aan bouta te vertellen. Hij knelt je neer asls een hond!
  Hahahaaaaaa…nu is de gehele surinaamse bevolking schuldig aan de gestegen criminaliteit en wie alleen zijn onschuldig?!Ah ja juist …jij en bouta en dinootje!!!


  Maak melding

 3. @ Regenboog
  broeder, niets aan toe te voegen, je slaat de spijker zo hard op zijn kop dat de hamer zelfs stukgaat…

  Goed voorbeeld doet goed volgen…

  Belfort wordt nu voor het karretje gespannen om een lulverhaal te verzinen.

  Hy wilt niet toegegeven dat mede door mismanagement en zelfverrijking het land “bankroet” is en dat er GEEN geld is om ook de jeugdigen van goed onderwijs te voorzien.

  Een ieder wordt aan zijn of haar lot overgelaten. Door de pinarie gaat men stelen/roven en het maakt niet uit als het kids uit 1 of meerder ouderlijke gezinnen bestaat.

  het roven/stelen gaat gepaard met pinarie.

  de tijd dat belfort kwijt is om te onderzoeken als het kids uit een oudergezinnen betreft die zich bezighouden met criminele activiteiten kan hij BETER besteden aan het oppakken van de rovers en moordenaar die zijn baasje heeft “geschapen”…


  Maak melding

 4. Ai, mini ster Belfort leg die thuis situatie van de familie bouta uit no. Vader moord, dealt drugs, zoonlief op lange vakantie in NY en daarna in club gitmo. Vieze president Alie baba belazert de staat.


  Maak melding

 5. De thuissituatie in zijn bevolkingsgroep is zoal ver zoek, en dan vergeet deze Belfort ook nog de naam van crimineel Brunswijk te noemen, die zo rond de 150 kinderen verwekt heeft die zijn criminele genen met zich meedragen en aan hun lot worden over gelaten, en dankzij zulke onverantwoordelijke figuren als een Brunswijk, en domme vrouwen die hun benen makkelijk spreiden, wordt dit land overspoeld met criminaliteit.


  Maak melding

 6. BELFORT WIJT CRIMINALITEIT AAN THUISSITUATIE!

  Komt onze BELLY nu pas met dit verhaal naar buiten?

  Ook (ouders/verzorgers) e.a. profiteren van deze dievengilde.

  Jullie zullen nu eindelijk hard moeten optreden tegen deze (jeugdige & oudere) CRIMINELEN.

  De tijd van zulke klets praatjes is thans voorbij.
  Alle vormen van criminaliteit moet snel en hard worden aangepakt.

  En CRIMINELEN hebben geen enkele recht meer op PRIVACY.
  ——————————————————

  Foto uit Suriname: Politie houdt tienerbende aan.
  Omschrijving van deze foto uit Suriname:

  Een jongeman rukt bij het voorbijgaan de tas van een dame weg in de l’ Hermitage Mall.
  De politie heeft vier leden van een tienerbende gearresteerd die het vooral had gemunt op bezoekers van de l’ Hermitage Mall en de Lala Rookh Mall.
  De politie spoort de overige bendeleden en een vermoedelijke heler nog op.

  De dieven azen meestal op mobieltjes, damestassen met inhoudt en verlaten fietsen. Hun favoriete prooien zijn meisjes en vrouwen, het liefst in de verlaten vertrekken van de winkelcentra en op de parkeerplaatsen.[©Waterkant.Net/2014]

  Ik zou zeggen:
  KPS. SPOORT DE OVERIGE JONGE CRIMINELEN MET HUN OUDERS NOG OP.
  En ze zullen ook publiekelijk tentoon worden gesteld op de TV in Suriname.

  Vervolgens worden deze jonge CRIMINELEN bij het uitzitten van hun straf onmiddellijk overgedragen aan het wederom in heroprichten van de oude (RIJPERE JEUGD INSTELLING)

  En dan mag onze STEVE MEYE WONDER, elke vroege ochtend en s’avonds een gebed voor deze gasten houden.
  Want voor SRD. 6000,- n.p.m. zit hij de gehele dag toch niets te doen.


  Maak melding

 7. Die Belfort is helemaal van de pot gerukt, het moet niet gekker worden. Om te beginnen is de huidige president de grootste crimineel die Suriname ooit heeft gekend. Ongetwijfeld zullen jongeren hem als voorbeeld zien.

  Goed voorbeeld doet volgen.

  Enige manier om dit de kop in te drukken is Bouterse als voorbeeld stellen. Het kankergezwel moet je met wortel en tak uitroeien, met andere woorden Bouterse moet voor de krijgsraad verschijnen. Bij veroordeling de doodstraf meteen toepassen of anders de cel in. Een beetje rechter geeft deze beest levenslang.

  Belfort zwetst maar wat. Die man is ongeschikt voor deze job. Belfort shuffle aub op !! Je bent een schande voor de politiekorps, justitie en de rechtelijke macht.


  Maak melding

 8. Een ouder gezinnen.
  Hoe komt dat?
  Waar is de verantwoording van de vaders????
  Het leven bestaat niet uit krikken en dan wegwezen.
  Ik wil de vrouwen ook verzoeken om zichzelf te beheersen bescherm jezelf anders creer je weer hetzelfde probleem.


  Maak melding

 9. Heer Belfort,

  Zien doen laat doen.
  De mooie voorbeeld figuren zijn jou baas en jou politiek leider.
  Ik neem aan dat je met hun overleg hebt gehad voor je deze uitspraken deed.
  Lekker toch.
  En gan nu ook handelen?


  Maak melding

 10. Baja Belfort,

  Maak nou eerst eens werk van corruptie bestrijding.

  Voer een kaalpluk beleid en met dat geld kun je speciaal programma’s opzetten voor deze arme een gezinnen, want mensen zoals jij kunnen hier werk van maken.

  Dus burgers zolang beide regering zowel als oppositie hun werk niet naar behore doen, dan is het toegstaan bij honger een bredi of een soft te stelen, maar geen roofmoorden he.


  Maak melding

 11. Volgens mij klopt de stelling van Belly niet.Musk zei het al dat dit ras mutante genen hebben.Foute genen so bun.Als je naar de thuis situatie van Dina kijkt dan klopt het ook niet.Hij heeft een vader en twee moeders.En zit toch in het gevang.Hoe dan?


  Maak melding

 12. DE politie, CTU, A-Team en al die andere gasten zijn watjes. Al deze organisaties moeten doorgelicht worden.
  Geef de MP algemene opsporingsbevoegdheid, dan is die hele ka van deze schorem opgelost. Belfor is zelf ook een vriendje.
  En mensen; houd toch op met steeds vuil smijten naar Bouterse. Niemand lult over Santhokie die zich nog steeds met drugs bezighoud. Niemand lult over Castelen die kleine meisjes sexueel misbruikt en zich ook bezighoud met drugs.Die hindustanen in van d eVHP smokkelen nog steeds drugs naar Holland. Ze moeten oppassen, want men heeft ze al door. Ze worden al 3 jaren lang gevolgt en er is genoeg bewijs.Santhokie wordt geen president. Voor die tijd is hij al opgesloten.


  Maak melding

 13. brada @Grasbarki

  neem die praatjes hier niet te serieus. Ik maak mij niet zo druk met wat er hier gezegd wordt. Gezondheid is het belangrijkste wat er is.
  Hou vast aan het idee dat vooruitgang alleen mogelijk is door samenwerking, broederschap en liefde.

  De huidige dubieuze leiders kunnen de problemen van het land niet aan omdat ze incompetent zijn. Dan is het makkelijkste om de schuld op een ander te schuiven.


  Maak melding

 14. De criminaliteit te wijten aan huissituatie?? mn reet!!
  Belfort het wordt tijd dat ook jij met pensioen gaat en neem meteen die olie domme praat van je mee!

  Zo ook die praat over de doodstraf want ik weet hoe jij denkt, dat zal ik nu eens hard op voor jou doen let op, zo denk jij: Allicht moet de doodstraf afgeschaft worden en snel ook! En zéér zeker vóór april 2015!! Want anders zou hij zeker toegepast kunnen en moeten worden voor één persoon want hij voldoet aan alle eisen! voor het uitvoeren van de doodstraf!! En dat moet koste wat het kost voorkomen worden. Of niet soms? en dan zal ik het baasje maar niet bij zijn naam noemen maar ik zal een hint geven, het begint met een D en eindigt op esi…..wacht nog een hint voor als je het nog niet weet, hij is het opper(leeg)hoofd van die paarse paupersbende…


  Maak melding

 15. Minister Belfort deze lulpraatjes lossen het probleem van harde criminaliteit niet op.
  Deze negermentaliteit om kinderen aan de zorg van de moeder over te laten bestaat al heel lang.
  Dit beleid hoort bij sociale zaken onder opvoeding en educatie. Maar jouw partij Abop misbruikt Sociale Zaken om hun campagne te voeren met staatsmiddelen, door lantikarta enz. uit te geven. Als meneer Belfort serieus is in deze gaat hij samen met zijn partijgenoot Amafo aan tafel zitten en bespreken hoe ze dit probleem van eenoudergezinnen het best kunnen voorkomen. Voor bestaande gevallen is het namelijk al te laat.


  Maak melding

 16. Niet eens met Belly thuis is minieme begin…..maar daarna komen de hersenen….Men is lui om de hersenen te gebruiken….daarna is men fysiek ook lui….dan komt hebzucht en wreedaardigheid ook erbij kijken….Dit is leven als beest, domme achterlijke mensen….roven betekent niks anders dan vernietigen …anderen nog erbij letterlijk kapot maken….begin deze honden op te hangen anders komen duizenden erbij………. dan is het einde zoek.


  Maak melding

 17. En de rechter speelt ook met de gemeenschap hoe kan men rovers die anderen zwaar verwonden en of ook nog doden 2 of 3 jaar de bak in stoppen…deze honden moeten richting 20 tot 30 jaar gevang…daarom thuis de schuld geven is twijfelachtig….opsluiten en behoorlijk lang dan heeft men dan geen last van mensen met beesten gedrag….iemand beroven op straat …b.v. van een halsketting moet alvast naar 5 jaar….met een wapen 10 jaar.


  Maak melding

 18. Een standhouder (zonder vergunning), op de markt, waarvan de stand afgebroken was, vond dat men hem met rust moest laten, want als Brunswijk en Bouterse ondanks al hun criminele activiteiten in het verleden uiteindelijk toch zoveel macht en rijkdom konden verwerven, hij dat ook mag, men moest hem dus met rust laten als hij illegaal bezig was.

  http://www.apintie.sr/vidi.php?vid=9433

  Belfort, zie hier de grootste oorzaak van de toename van de criminaliteit in Suriname; iedereen meent, net als Bouterse en Brunswijk, het recht te hebben om alles, dat door God en het Wetboek van Strafrecht verboden is, te mogen doen om vooruit te komen in het leven, de standhouden zegt letterlijk dat als Brunswijk en Bouterse het mogen doen, hij en andere hosselaars het ook mogen doen.


  Maak melding

 19. Als Belfort criminaliteit aan de thuissituatie de schuld geeft…

  Dan is dus the Godfather ook schuldig aan dat de First Son een zware crimineel is geworden…


  Maak melding

 20. Belford, weet van gekkigheid niet meer wat hij uitkraait!

  Lekker de schuld afschuiven op de vrouwtjes. Echt een pantoffelheld.

  Volgens mij is Obama opgegroeid in een eenouder gezin.
  De winnende regisseur van “Twelve years a slave”, heeft ten overstaan van de wereld zijn moeder bedankt.
  And so on……

  Het is dom en cliché om een moeder die haar kroost in haar eentje moet opvoeden te beschuldigen.

  Ondertussen:
  Twee suri vrouwen op pad, op zoek naar een huis, beroofd.
  Twee andere suri vrouwen ontvoerd en beroofd.
  Een ander suri vrouwtje met panne op de weg beroofd.
  Schandalig!!!!

  Sterke moeders voeden sterke zonen op, begin de suri vrouwen te beschermen.


  Maak melding

 21. belfort, ik heb ook het zelfde gehad maar nooit aan gedacht om te moorden en of beroven,ik denk dat dit genetisch is bepaald neem me niet kwalijk maar kijk naar omringende landen just the same.


  Maak melding

 22. Werkende alleenstaande moeders, hebben een verhoogd risico dat hun kroost ontspoord. Begeleiding en toezicht van deze kinderen ontbreekt vaker. En door het grotendeels wegvallen van de sociale controle in onze gemeenschap is het allemaal er niet beter op geworden.


  Maak melding

 23. Uitnodiging!

  “1ste steenlegging nieuw gebouw VS Ambassade.

  Op woensdag 5 maart vindt de eerste steenlegging plaats voor de bouw van een nieuw complex voor de VS Ambassade in Suriname.
  De eerste steen zal symbolisch worden gelegd door ambassadeur Jay Anania als teken voor de duurzame relatie tussen beide landen, zegt de Ambassade in een uitnodiging aan de pers.

  De “New Embassy Compound” (NEC) in Paramaribo komt te staan aan de Powisistraat in Paramaribo Noord.”
  Bron:gfc

  Wie gaat…………………….whahahahahahahahahaha…!


  Maak melding

 24. Het zou verstandig zijn als de Surinaamse overheid begint met voorlichting te geven op tv over criminaliteitsbestrijding en advies geeft op scholen en in bepaalde wijken bij de ouders op bezoek gaat om zowel de ouders als de jongeren voorlichting te geven. Organiseer desnoods een algemene jongerendag iedere maand of zo en bespreek de toename van de criminaliteit met de jongeren en hun verzorgers of ouders.


  Maak melding

 25. Minister BELLY luister even!

  Ik ben steeds een voorstander van een echte harde aanpak, ter bestrijding van alle vormen van CRIMINALITEIT in SU.

  Maar het wordt nu ook hoogtijd om het gehele Justitiële apparaat in SU te zuiveren.
  Ook t.a.v. de opgelegde straffen.
  (@Stop Rover) heeft het ook al aangegeven in z’n reactie.

  En t.a.v. het KPS.
  Dit n.a.v. een artikel in (GFC.nieuws).
  Wat gebeurt er de laatste tijd met de manschappen in het KPS.?
  Waarom komt minister BELLY niet met een verhaal hierover naar buiten.
  Ook de Korpschef dient hierover te praten.

  http://www.gfcnieuws.com/?p=208544


  Maak melding

 26. Zo zo nu gaan we de opvoeders maar beschuldigen?
  Maar waarom was de criminaliteit tijden NF VHP dan redelijks stabiel?

  Mensen, e.e.a. heeft ermee te maken dat Bouterse zijn veroordeelde zoon voor zware criminaliteit amnestie heeft verleend. Het arme volk die de lef heeft te roven is het beleid van de regering helemaal zat.

  Deze regering beloofde iedereen gouden bergen en nog maar niet gesproken over de daling van de goudprijs.

  Waar is de welvaart gebleven? Wie vaart er wel bij? Het volk of Bouterse?.

  het lijkt mij een onmogelijke opgaven dat Bouterse en zijn familie en vrienden alles straffeloos in Suriname mogen doen. Wat wilt u dan wat de burgers die al zo arm zijn, gaan doen?. Echt nie klappen in de handjes blij blij blij hoor, en zo dwing je financieel geluk af net als Bouterse en zijn mensen!


  Maak melding

 27. Su heeft wel veel 1 ouder gezinnen.Als ik op vakantie ben zijn er altijd wel een paar vrouwen die graag hun benen voor me pieren.Ik begrijp wel dat ze het financieel moeilijk hebben maar aan preventie wordt niets gedaan. Het zal me niets verwonderen als er een aantal onbekende nazaten daar rondlopen. Ik hoop dat ze mn genen hebben en niet lopen te roven.


  Maak melding

 28. Het is waar wat Belly zegt.
  De jeugdige roversbende bestaat uit 14 kinderen. Ze hebben 14 verschillende moeders en één vader die in het gevang zit!
  Hun namen?
  Dino jr, Dina, Diny, Dynamiet, Diamond, Dollar, Diablo, Dandy, Diarree, Dildo, Duffie en Doffie( = een tweeling), Drako en Dievegge.


  Maak melding

 29. Het fenomeen éénoudergezin is zo oud als Suriname zelf is.
  Laf om nu dáár de oorzaak te zoeken omdat je jezelf niet capabel acht voor die functie, meneer Belfort!


  Maak melding

 30. De voornaamste oorzaak van criminaliteit in Suriname heeft te maken met die Rovende VHP koelies, die de surinaamse grondstoffen hebben gestolen en door verkocht. rijkdom is niet eerlijk verdeeld daarom mogen die VHPkoelies nooit meer aan de macht komen. het zijn FRAUDEURS, ROVERS, Schurken!


  Maak melding

 31. Er moeten geen kinderen verwekt worden als men niet in staat zijn ze te verzorgen”, zegt Belfort tegenover de Times of Suriname. Sommige groepen hebben er meer moeite mee dan andere.

  1-Het verwekken is één ding
  2-Het verzorgen is weer één ding
  3-Maar wat er werkelijk wordt gevraagd wat node wordt gemist, los van verwekken en verzorging, is de vader die een voorbeeld functie moet vervullen.
  En aan de derde ontbreekt het in Suriname. Ik wil niet discrimineren maar moet wel duidelijk aangeven dat het overgroot deel van één ouderlijk gezinnen voorkomen bij de Creolen en de Marrons en in mindere mate bij de overige groepen.

  De volgende opsomming leert bijvoorbeeld dat:
  – Brunsie een tig aantal vrouwen heeft en bij hen een tig aantal kinderen heeft verwekt.
  – Dino Bouterse, dit heeft in de kranten gestaan, heeft een aantal vrouwen met wie hi 14 kinderen heeft verwekt.
  – De zovele andere mannen die meer dan 1 vrouw hebben en evenzovele kinderen
  – Zovele vrouwen hebben zovele kinderen met verschillende mannen, op zoek naar de ware, door gewillig zich zelf over te geven t de mannen al te graag nemen.

  Belfort:
  Is je opmerking / stelling hierdoor niet geheel juist?
  Dinkie dan takie is soms moeilijk noh!


  Maak melding

 32. What about the coke verslaving, gokverslaving als gevolg van de talrijke casino’s, de politieke elite , handelaren, enz!!! die door corruptie en diefstal rijk geworden zijn.
  Veel basis behoeften (woning,perceel. goedkope lening, goed betaalde baan) is onbereikbaar voor tal van mensen. Frustratie…Geen netwerk of politieke vriendjes.


  Maak melding

 33. Belly : ouders moeten voorbeeld zijn voor de kinderen !

  Ja, ja Belly bedoelt de thuissituatie/voorbeeldfunktie van een deel van de DNA-leden, de minsterraad en de president !

  Teveel gesjoemel/criminaliteit en te weinig voorbeeldfunktie, dan stijgt de criminaliteit vanzelf !

  Laat het OM onafhankelijk werken hr Belly en start de vele moordonderzoeken en corruptieonderzoeken die ergens op de plank liggen !

  Trouwens voor een stap terug naar de rechtsstaat :

  VERNIETIG de nep-NDP-amnestiewet die onafhankelijke rechterlijke macht de voet probeert dwars te zetten !

  Zet zware straf op grondwetschending !

  Leg zeer zware straffen op aan criminelen en werk aan sociale programmas voor de jeugd. Biedt hen uitzicht op WERK !

  Start de verbetering aan de TOp met een screeningwet die ALLE veroordeelden/criminelen uitsluit van ALLE bestuurlijke funkties en hoge funkties in het overheidsapparaat !

  BELLY, wake up en kom niet met djote’s !


  Maak melding

 34. Pokai tongo,

  -Sommge vrouwen blijven een heel leven lang aan een man hangen die zuipt, agressief en gewelddadig is, omdat ze denken geen andere keuze te hebben. Een andere keuze zou de familie-eer kunnen aantasten. En die staat bij hen hoger dan het welzijn van de kinderen.
  -Anderen hebben een groot gevoel van eigenwaarde en zelfrespect en vluchten voor het geweld van de man. Ze kiezen ervoor hun kinderen alleen op te voeden in een soms armoedige maar veilige en liefdevolle omgeving.
  En dat lukt soms niet omdat de armoede soms de overhand neemt.
  En juist die vrouwen zouden geholpen moeten worden in hun streven naar een beter leven.
  Maar nee, lees eens hierboven hoe men neerkijkt op deze groep vrouwen!


  Maak melding

 35. Man bij Kong Ngie Tong Sang beroofd
  maandag, 03 maart 2014 (Bron-NoSpang.com)

  PARAMARIBO – Een man is donderdagochtend rond vier uur bij Kong Ngie Tong Sang aan de Dr Sophie Redmondstraat overvallen en beroofd.

  Politievoorlichter Signa Sabajo zegt dat het slachtoffer door twee mannen die gewapend waren met een jachtgeweer, is overvallen.

  Er is USD 3000, SRD 600 en een mobiele telefoon buitgemaakt. Het slachtoar liep geen letsel op. De politie van …

  het ressort Nieuwe Haven is bezig met het onderzoek.

  Deze daders waren niet vermomd en kon door het slachtoffer
  een goed signalement van de ROVERS aan de politie worden verstrekt.
  Maar minister BELLY heeft reeds opdracht gegeven aan het KPS dit niet naar buiten te brengen.

  Als je deze CRIMINELEN naar de RIJSTVELDEN zou sturen om te gaan werken en zelfs in hun eigen levensonderhoud te voorzien, dan zijn ze nergens te traceren.

  Maar na zo’n ROOF gepleegd te hebben, gaan ze vervolgens heel snel naar één van hun vriendinnen of andere familielid om gezamenlijk de buit te verdelen.


  Maak melding

 36. Er zijn hier forumleden zoals @zogenaamde waarheid actief die vuile leugens vertellen om een wig te drijven tussen bevolkingsgroepen. Door wat te googelen op internet denken zij kennis en wijsheid te bezitten.

  Zo wordt het bijvoorbeeld beweerd dat de meeste verkrachters in Suriname de Hindoestanen zijn. Dit is een leugen. Hiervoor is geen bewijs of statistieken getoond. Verkrachting is een ernstige zaak die ook door Negers wordt gedaan, bijvoorbeeld een man die zijn stiefdochter misbruikt, een oom die zijn nichtje misbruikt. Dit gebeurt gewoon en niemand kan het ontkennen.
  Gevallen in India worden aangehaald, maar daar worden de daders opgepakt en opgehangen. In Amerika wordt 1 op de 5 vrouwen verkracht, veel van Afro Amerikaanse komaf.
  Ook in Afrika wordt veel verkracht, bijvoorbeeld Zuid Afrika waar de zwarte bevolking gelooft dat seks met een maagd Aids geneest, lees onderstaande link. Verkrachting is een zeer ernstig probleem dat overal voorkomt en moet ten alle tijden worden bestraft.

  http://forum.fok.nl/topic/81359

  Uit statistieken blijkt wel dat Negers oververtegenwoordigd zijn in de criminaliteit en de grootste groep van de Santo Boma vormen. Ze zijn ook vaker betrokken bij overvallen en roofmoorden. Deze vorm van criminaliteit is op dit moment een groot probleem in Suriname. Een bepaalde groep wil niet via hard werken maar op een makkelijke manier aan hun geld komen. Als dat niet lukt makkelijk geld te verdienen denkt deze groep het bij anderen weg te moeten halen.
  Minister beweerd zelfs dat dit komt doordat veel kinderen zonder vader in eenoudergezinnen opgroeien. Ik weet niet of dit de oorzaak is.
  Het is wel een feit dat Negers vaak kinderen verwekken die ze niet verzorgen, het zit in de cultuur. Ook het aantal tienerzwangerschappen is vrij hoog. Het lijkt mij verstandig dat betreffende groep aan zelfreflectie gaat doen, en vanuit de overheid bepaald beleid op los wordt gelaten, in de vorm van educatie en opvoeding. Dit zie ik niet terug bij de huidige bestuurders.

  Er wordt de spot gedreven met zelfmoord onder Hindoestanen. Degenen die dat doet is een gevoelloze hond. Ten eerste wil ik stellen dat zelfmoord onder alle rassen voorkomt. Onder de negers in Suriname is het ook een groeiend probleem, wat blijkt uit statistieken.
  Het is bij Hindoestanen een groter probleem, omdat ze veelal prestatie gericht zijn en vooruitstrevender van aard. Bij een ervaren mislukking in het leven of bij liefdesproblemen wordt soms naar zelfmoord gegrepen.
  Een ernstig probleem dat opgelost kan worden.
  Dat zelfmoord bij Negers niet zo vaak voorkomt komt misschien doordat geen doelen in hun leven hebben of de lat niet hoog leggen?? Dit is uiteraard een domme generalisatie.

  Verder is aangehaald dat er een paar mensen is gevonden in India die een staart zouden hebben. Dit is een vergelijking van de laagste soort bedoeld om de Hindoestanen onderuit te halen.
  Deze afwijking van een staart is zeer zeldzaam en komt voor onder alle soorten rassen. Dat je het via google niet bij Negers kan vinden betekent niet dat het niet bestaat. Dat is geen wetenschappelijke bewijs. Zelfs Didibrie en kornuiten zouden op dit moment ook een staart kunnen hebben. Anatomisch gezien is er wel een plek bij de mens waar een staart heeft gezeten, weliswaar onzichtbaar maar wel voelbaar, namelijk de stuit. Dit is erfenis van de apen voorouders van de mens. Elk mens heeft het, maar het is geen actieve staart.
  Laat je informeren door deskundigen het menselijk lichaam kennen.

  Er wordt gesuggereerd dat bepaalde rassen superieur zijn aan anderen, maar dat is onjuist en moet ten stelligste worden afgewezen. Negers zijn genetisch een sterk ras, maar dat zegt niet dat ze superieur zijn. Dat kan je met je gezond verstand niet beweren. Hetzelfde zouden dan ook blanken gaan beweren. Het recente verleden heeft laten zien dat dergelijke opvattingen teweeg kunnen brengen met name de Nazis. Deze stelling houdt bij weldenkende mensen geen stand. Figuren zoals Idi Amin die aan mensenrechtenschendingen en massamoorden deden dachten ook dat ze beter waren dan anderen. Idi Amin was een moordenaar van eigen volk die ook nog een kannibaal was. We weten hoe het met Idi Amin is afgelopen, verjaagd en weggehoond door eigen volk. Degene die zo een gestoorde als held heeft is een idioot.

  De etnische kaart die gespeeld wordt moet gezocht worden in de paarse hoek, met name begonnen bij Clifton Limburg woordvoerden van de president van Suriname in bakana tori op staatsradio SRS. De aanhoudende kritiek van de oppositie en met name van de VHP op de corruptie en wanbeleid van de NDP regering zit de paarse kliek dwars.
  Figuren zoals @zogenaamdewaarheid grijpen dit aan om hun haat jegens de Hindoestaan te ventileren.
  @zogenaamdewaarheid spreekt over de VHPkoelies. Hij vergeet de een groot deel van de NDP uit Hindoestanen bestaat die ook kader vormen van de partij.
  Maar deze DDBslaaf kan de kritiek die op president Bouterse gevoerd wordt niet verdragen. Het is niet alleen de VHP maar een totale oppositie die kritiek uit op het wanbeleid van de incompetente president Bouterse en wanbeleid van de regering. In plaats van te schelden op de VHP moet de DDB bende maar met prestaties van de regering komen. Vooralsnog kan ik de volgende feiten noemen:

  -extreme toename en verruwing van de criminaliteit, heel lang ontkent door de regering.

  -ingreep in een lopende rechtszaak met een illegale amnestiewet van de NDP ter bescherming van moordverdachte Bouterse (degenen die tegenwaren worden getypeerd als staatsvijanden)

  – Criminele zoon Dino Bouterse die opgepakt wordt voor drugshandel en bedreiging van de veiligheid van de staat Suriname en Amerika

  – niet nagekomen Megabeloften, zoals 18000 woningen, snelwegen met flyovers, bruggen, tramlijn naar Para, diepzeehaven, voedselschuur, ziekenhuis Wanica, geen dievenijzer, cassavefabriek, toegang tot Europa via Parijs, goedkope benzine, investeringen uit buitenland etc. etc.

  – het ontkennen van de economische realiteit met leuzen als “Moni De” om het volk te misleiden. De realiteit is dat de monetaire reserve en het goud wat was opgebouwd door de Front regering is verdampt.

  – grote corruptie praktijken met name bij de naschoolse opvang en diefstal op OW door Abrahams. Laatstgenoemde wordt eerst ontslagen maar daarna benoemd tot staatsadviseur met een riant salaris. Dit is pure volksverlakkerij, dat NDPers dat niet durven onderkennen.

  De prestaties van de regering zijn ondermaats en niet in overeenstemming met de Megabeloftes. Dit mag de oppositie en met name de VHP niet zeggen en gaat men dus op de racistische toer, menigeen met zich meeslepend.


  Maak melding

 37. Ik wist niet dat er ook perfecte mensen bestonden, maar helaas, want wat ik hier allemaal lees en constateer zijn het merendeels ook posters die met gemak de hand in eigen boezem kunnen steken. Er wordt te pas en te onpas op los gescholden, medemensen verwijten gemaakt, en al hebben sommigen wel enerzijds gelijk, toch is dit anderszijds lekker gemakkelijk om vanachter de computer met de vinger naar anderen te wijzen. Typisch religieus gedrag, de ander is altijd veeel erger dan gijzelf. Gij zult geen kwaad spreken over een ander; oordeel niet opdat gijzelf niet veroordeeld en beoordeeld wordt. Yep allemaal termen afkomstig uit het grote sprookjesboek dat thans nog als waarheid wordt gezien in Gelovig Suriname.

  Ik wed erop dat de meesten die sprankelende meningen op na houden ten nadele van anderen aan het projecteren zijn, ze vertellen wat ze zelf zijn en hoe ze denken, maar schrijven dit allemaal het liefste toe aan hun medebroeder of zuster wiens schuld in relatie tot hun beroep wereldkundig is, aldus voor bijna iedereen al bekend is. Hoge bomen vangen veel wind, maar lage struiken waaien het hardst bij een zuchtje wind, omdat ze buigbaar en flexibeler zijn dan de hoge bomen, aldus meer uitvreten wat het daglicht niet kan verdragen.

  Ik ben ook niet heilig hoor, want ik haal ook vaak serieuze kwajongenstreken uit tegen medemensen als weerwraak en als mijn recht, maar tja wie een slapende tijger met opzet op zijn staart trapt mag represaille verwachten wat normaal is. Maar wie geen kwaad heeft in de zin, is bij mij net zo veilig als de kohinoor. Jongensachtige kattekwaad daar ben ik ook haantje de voorste in. Wie heeft niet stiekem in zijn neus gepulkt zonder zijn pulkvinger te hebben gewassen en neuspoep tussen de vingers opgerold en onder stoelen of banken geplakt of gegooid of de opgerolde neuspoep tussen twee vingers in de wilde weg gelanceerd als een katapult, terwijl men weet dat dit onhygiënisch is? Precies, bijna iedereen behalve standbeelden.

  Soms kan je mensen niet geestelijk pakken, dus dan maar fysiek, let wel, niet slaan of vastspijkeren aan een kruis, of bespugen, of doorboren met een speer, of een doornen kroon op het hoofd stampen, dus niet volgens gelovige wijze. Maar bijvoorbeeld alle vier autobanden boren zodat het de persoon geld en tijd kost, want niemand heeft 4 reserve banden in zijn kofferbak en meestal heeft men net genoeg geld om nog niet dood te gaan zodat nieuwe banden halen vaak geen optie is. En dan kan je de eigenaar zien huilen van verdriet, ergernis en machteloosheid, alla banti boro en nu moet hij hosselen om aan 4 banden te komen en anderen tot last zijn die hem liever zien gaan dan komen, en zo pak je een materialist aan, een gelovige die stout is geweest en dacht dat hij of zij gered zal worden door Jezus.

  Laat het verwijten maken naar anderen aan ongelovigen over als ik, die normen hanteert van de natuur en niet van mensen. Wie gelovig is moet zich aan de Bijbel houden en koest blijven. Ik heb geen Bijbel dus ik mag schelden hoesten en proesten op wie ik wil, of zijn de meeste hyena’s voor het gemak bij tijd en wijle ongelovig omdat ze zelf belang bij hebben en op dat moment schijt hebben aan hun Masra Gado? Dit zijn de hypocrieten, daarom rust er een vloek op degenen die een godsgeloof aanhangen. Ze zullen nimmer gelukkig zijn omdat het geloof hun kwaadaardigheid aanwakkert en in herhaling vallen.

  Dieren zijn wel wreed maar rechtvaardiger ten opzichte van mensen. Een roofdier verscheurt je en eet je op en klaar…maar de mens verscheurt je zo lang je adem haalt en vaak 99 keer onnodig. Zo zijn gelovigen, en vele ongelovigen doen evenzo omdat ze niet door hebben dat ze behept zijn met kwaadaardigheid. Dino dit Dino dat, Bouta dit , Bouta dat…een 2de kans moet je vooral nooit verwachten van een gelovige ook al staat dit artikel hemelsbreed in hun geadoreerde sprookjesboek want “their God is the Devil Himself.”
  django


  Maak melding

 38. @niks gaat boven de Waarheid, afgelopen zondag zat ik naar een praat programma van radio apintie te luisteren. het volgende:::
  -Een creoolse man belde op om aan te geven dat de Hindostanen en Javanen gasten zijn in Suriname en de creolen er eerder waren.

  =Na 10 jaar zijn de gasten inderdaad naar Suriname gebracht om te werken en weet je ook waarom?? Ook hebben de creolen de gasten vertelt dat de kinderen naar school konden gaan en dit is toen ook gebeurd.

  -Vandaag op de dag hebben de Javanen en de Hindoestanen zich goed genesteld en hebben het ver geschopt. Zie ook de top mensen in het buitenland.

  =De Hindoestanen en Javanen investeren en verkopen weer. Wanneer zij gronden hebben wordt het altijd bewerkt.

  -Vandaag op de dag zie je hoe Coronie ervoor staat, en wat denk je van het plaatje Berlijn in Para? Het is nog steeds hetzelfde gebleven zonder ontwikkeling.

  =Door hard te studeren en hard te werken bereik je heel veel in het leven.

  ==Het verschil in fraude is het volgende:::DE GOEDE NIET NAGESPROKEN
  =De Hindoestaan fraudeert maar denkt aan morgen en zijn gezin, de toekomst dus.

  =De creool denkt per dag en gaat achter de vouwen aan de hebben hier en daar kinderen die ze helemaal niet verzorgen en haast niet kennen. Goud, dure auto sieraden ect.

  Volg en leest het stukje wat ik nu hier schrijft. Komt niet van mij.


  Maak melding

 39. =Tijdens de meeting van Brunswijk heeft Belfort hem niet gecorrigeerd over het Feit dat hij de woorden: gangster, maffia etc heeft gebruikt.

  +De jongeren denken niet verder en weten dat zij agressief moeten handelen.
  =OPVOEDING BEGINT OOK BIJ DE LEIDERS DUS DE POT VERWIJT DE KETEL.


  Maak melding

 40. Bovenstaande reactie van de racistische @zogenaamdewaarheid van 18:55 is precies wat ik bedoel.
  Er worden geen bewijzen gegeven alleen maar leugenachtige beschuldigingen en zwartmaken van VHPers.
  Deze figuren lullen uit hun nek en schuiven de schuld op anderen, zonder te kijken naar hun eigen praktijken:
  – NDPneger Abrahams die bij OW steelt en wordt ontslagen, – NDPkoelie Gopi die zichzelf land toegeigend,
  beide corruptie zaken niet onderzocht en geen vervolging omdat ze tot de DDB bende behoren.


  Maak melding

 41. Billy boy belfort je hebt het door dat kan daadwerkelijk
  aan de thuis situatie liggen en om dat te veranderen
  begin aan je marrons te vertellen, die hebben overal kinderen neem maar twee voorbeelden van brunsi en diootje
  bij tientallen vrouwen hebben ze kinderen en die vrouwen
  stoppen de kinderen bij oma en eens in drie maanden gaan ze even kijken hoe het gaat. Ga maar op onder zoek
  9 van de 10 is opgevoed door oma die ouwe vrouw zit soms
  met 15 kinderen thuis zonder inkomen wat doen die gaan stelen om aan eten te komen en als aan de kinderen vraag
  wie is vader wie is moeder dat weten ze ik eet het vraag het maar aan oma. Dus die worden crimineel dat zie in de samenleving, dus billy doe wat aan je heb nog een paar maande.
  Jai-Hind


  Maak melding

 42. Triest voor woorden. Laat een specialist uit USA OF Canada naar Suriname komen en plan van aanpak maken .Surinamers zijn eigenwijs en welke regering er dan ook komt.Crimi wordt steeds erger. Belfort als je bij je goede hoofd weet dat de thuissituatie de oorzaak is .pak dit dan aan ipv stomme commentaar te geven.


  Maak melding

 43. Criminaliteit heeft niks te maken met etniteit. De meeste mensen in Suriname zijn fatsoenlijk en gastvrij. De Creool is echter met zijn verwesterde cultuur en creativiteit, levenslust, stijl, brutaliteit, kracht, lichaam en erotiek ook bepalend voor het beeld van de Surinaamse samenleving in zijn geheel. Daarom staat Creool vaker in de schijnwerpers. Als het negatief is wordt ook vaak naar de Creool gewezen, omdat hij open en dus voor iedereen zichtbaar.


  Maak melding

 44. Ik dacht dat eenoudergezinnen al heel lang bestonden in Suriname en toch hadden we vroeger geen diefijzer, maar we hadden ook geen politici die zichzelf en hun familieleden amnestie gaven en op podia stonden te roepen dat politiek gangster business is. Wil de weledelgeboren heer Belfort daarom even verklaren hoe het komt dat de criminaliteit vooral de laatste 3,5 jaar de spuigaten uitloopt?


  Maak melding

 45. Waarom zijn Surinamer zo dom om de waarheid van de oorzaak en gevolg van criminaliteit onder ogen te zien.

  Kijken jullie toch naar de oorzaken en gevolg. Zie de afgelopen 34 jaar van de geschiedenis van Suriname en kom niet met allerlei flut verklaringen.

  Ik had meer van Belfort verwacht of is deze man gewoon bang om DDB als een van de veroorzakers aan te wijzen.


  Maak melding

 46. Hahahaaa PASSANT zegt criminaliteit laatste 34 jaar verergert, HENKES op zijn beurt de laatste 3,5j en dat het komt door de PRESS 1 vraag in jullie familie zit zeker ook iemand op verkeerde pad maar is de PRESS de vader heeft hij hen opgevoed maar ja bij jullie en oppositie is alles zijn schuld behalve als het goed is en velen weten hoe en waarom de criminaliteit opgelopen is maar durven het niet te zeggen 1 hint verschuiving en daar laat ik het bij binnen 1week kijk ik wie eerlijk is en het durf te zeggen want als ik als leek dat weet hoe jullie alles wetende dan niet??????.


  Maak melding

 47. De wortel van de hedendaagse criminaliteit ligt in de Binnenlandse oorlog die door de huidige president op een zeer brute wijze werd gevoerd van 1986 t/m 1992.
  Gevolg, totale ontwrichting van het binnenland, trek van 25000 vluchtelingen met geen hebben en houwen naar de kustvlakte en naar Frans Guyana waar geen enkele opvang noch begeleiding was! Sindsdien is de economische situatie van de binnenland bewoners zeer slecht gebleven.

  Denk aan de misdaden in Albina en Pokigron, denk aan de slachting in Moiwana/, denk aan de moordpartij in Apoera van het Surinaamse leger.


  Maak melding

 48. Belfort heeft misschien voor een deel wel gelijk, maar hij lukt voor een deel ook uit zijn nek.
  De afgelopen 15 jaar hebben we een heel goede minister van Justitie en Politie gehad en toevallig heet die man Santokhi.
  Belfort kan bij Santokhi niet in de schaduw staan als het gaat om acties tegen de criminaliteit.
  Vraag aan Belfort: waarom lukte het Santokhi wel – vriend en vijand waren het daarover destijds eens – wat Belfort nu niet lukt.
  Simpel antwoord: Belfort is gewoon een heel zwakke minister.


  Maak melding

 49. De binnenland jongens mogen inderdaad geen verloren generatie zijn, hun leiders moeten werken aan hun emancipatie en niet met geld gaan strooien alsof het iets makkelijk te verkrijgen is. Goede voorbeeld van studeren en hard werk. En soms met geluk kan je rijk worden. Maar deze jongens moeten ook met hun tengels van ander mans have en goed blijven.

  Ik ben het niet eens op het gebied van Lachmon, die heeft gezorgd voor de emancipatie van de hindoestaanse bevolkingsgroep. Eerst studeren en jezelf ontwikkelen en omhoog werken in de maatschappij. Anders waren de hindoestanen de onderdanige groep gebleven die gedomineerd zou worden door creolen.
  Santokhi is een heel ander type die zich niet onderdanig opsteld maar opkomt voor wet en recht, dat geld voor alle Surinamers. Je hoeft geen deskundige te zijn op elk gebied, maar door mensen samen te brengen, naar deskundigen te luisteren en projectmatig te werken kan je veel zaken geregeld. Santokhi zijn vaardigheden zijn internationaal opgemerkt en hij is gevraagd om hoofd te zijn van Cicad. Door de VHP is Santokhi toen ook benaderd om voorzitter te worden, iets dat hij niet wilde. Maar omdat hij het als minister zo goed had gedaan heeft men hem gevraagd. Santokhi heeft nooit aangedrongen en is gewoon de “new kid on the block geweest”. Ik denk dat hij een uitstekende president zou zijn, omdat hij laat zien ook voor de marronjongens in Moengo, als de creolen in Coronie te staan. Santokhi doet geen loze beloften of beloftes van giften of percelen zoals andere partijen.
  Hij is ook samen degene geweest die principieel geweigerd heeft met een veroordeelde crimineel Bouterse als president in een kabinet te zitten. Zoals je weet was de VHP de eerste keus van de NDP en Bouterse.
  Maar de VHP heeft gekozen om de regering vanuit de oppositie kritisch te volgen en dat doen ze goed.
  De racistische aanvallen vanuit de NDP kamp zijn een teken van frustatie.


  Maak melding

 50. @rudinho. Santokhi is maar vijf jaar minister geweest en geen 15 jaar.Maar anyway, zelfs een kleuter weet inmiddels dat sleeping Belfort het werk niet aankan.


  Maak melding

 51. Beste meneer Belfort:

  Een ieder kan vanuit het internet halen wat u nu beweerd.
  Feit is u moet handelen, maar niet de schuld leggen bij gezinnen die zo hard moeten werken om hun kinderen naar school te sturen.

  Bovendien oordeelt u mensen, gezinnen en families die u helemaal niet kent.

  Ook wilt suggereren dat een ouder gezinnen niet deugen , maar er zijn zoveel voorbeelden in Suriname als in Nederland waar Surinaamse moeders alleen hun kinderen hebben opgevoed en zij zijn toch wat in de maatschappij geworden.

  Verder zie :

  Radboud UniversiteitCriminaliteit in Nederland
  Criminaliteit in Nederland

  Hoe groot?
  Eigenlijk is het moeilijk om iets te zeggen over de omvang van de criminaliteit in Nederland. Politiecijfers geven een goede indicatie, maar zeggen alleen iets over de criminaliteit die bij de politie bekend is. Uiteraard zijn er genoeg boeven die zich niet laten pakken. De omvang van de criminaliteit kan ook gemeten worden aan de hand van slachtofferenquêtes. Aan een representatieve groep Nederlanders wordt dan gevraagd of zij slachtoffer zijn geweest van een aantal delicten. Ook deze methode is niet ideaal. Veel mensen willen of kunnen (bijvoorbeeld bij moord) misschien niet praten over hun slachtofferschap.
  Dan kan de omvang van criminaliteit nog gemeten worden aan de hand van daderenquêtes of zogenaamde zelf-rapportages. Ook deze metingen hebben hun nadelen. Hoe weet je nu of daders wel helemaal eerlijk zijn over hun eigen gedrag?
  Wie?
  Welke mensen plegen nou eigenlijk de meeste criminaliteit? Opvallend is dat mannen veel vaker dan vrouwen delicten plegen. Mannen zijn ook weer vaker slachtoffer van delicten, behalve als het om sexuele delicten gaat. Jonge mensen plegen in verhouding tot oudere mensen veel meer criminaliteit. Veel daders beginnen als zij rond hun 15e of 16e jaar zijn en stoppen met het plegen van delicten rond hun 25e. Er zijn maar heel weinig daders actief na hun 25e jaar. Daarbij lijken allochtonen vaker dan autochtonen delicten te plegen.
  Hoe komt het?
  Waarom plegen sommige mensen meer criminaliteit dan andere mensen? Criminologen zijn al meer dan een eeuw bezig met het vinden van een antwoord op deze vraag. Er zijn heel veel verschillende ideeën over de oorzaak van crimineel gedrag. Sommige wetenschappers denken dat crimineel gedrag iets is wat aangeboren is. Zij geloven dat sommige mensen een grotere kans hebben op het plegen van delicten omdat zij daarvoor bepaalde genetische kenmerken met zich meedragen. Andere wetenschappers stellen dat crimineel gedrag aangeleerd is. Wanneer jongeren veel vrienden hebben die delicten plegen, zullen zij dat gedrag van hun vrienden gaan overnemen. Weer andere onderzoekers stellen dat de oorzaak van crimineel gedrag ligt aan het feit dat sommige mensen in heel moeilijke sociaal-economische posities verkeren. Deze mensen kunnen bijvoorbeeld geen werk vinden en gaan uit stelen vanwege hun frustratie of de armoede.
  Interessante vragen
  Waarom zijn mannen vaker dader van geweld dan vrouwen?
  Hoeveel mensen zijn in de afgelopen vijf jaar slachtoffer geworden van diverse delicten?
  Is de criminaliteit in Nederland gedurende de afgelopen decennia toegenomen, afgenomen of gelijk gebleven?
  In hoeverre verschillen de diverse bronnen van informatie over criminaliteit?
  Zitten bepaalde bevolkingsgroepen meer in de gevangenis dan andere bevolkingsgroepen?
  Zijn taakstraffen effectief, d.w.z. leiden ze ertoe dat de overtreder minder vaak opnieuw de fout ingaat?
  Wat vindt de Nederlandse bevolking hoe met misdadigers moet worden omgegaan?
  Op welke manier ontwikkelt zich de gevangenisbevolking in Nederland? Komen er meer of minder mensen in de gevangenis terecht?
  Hoe vaak worden taakstraffen en boetes uitgedeeld in Nederland? Is dit in de loop de jaren veranderd?
  Leiden toenames in het aantal gevangenisstraffen tot een afname in criminaliteit?
  Literatuur
  Dijk, van J., Sagel-grande, H. & Toornvliet L. (2002)Actuele criminologie. Den Haag: Koninklijke Vermande.
  Wolters, W. & Graaf, de N.D. (2005). Maatschappelijke problemen: beschrijvingen en verklaringen. Amsterdam: Boom.
  Links
  Op de website van het ministerie van justitie vind je informatie overcriminaliteit (wet- en regelgeving, hand­havingsinstrumenten en beleid)
  Het Sociaal en Cultureel Planbureau doet onderzoek naar criminaliteit
  Het Ministerie van Justitie (WODC) presenteert allerlei rapporten over criminaliteit
  Op deze site staan heel veel ideeën voor werkstukken, ook over criminaliteit
  Deze handreiking voor een profielwerkstuk is gemaakt door de Faculteit der Sociale Wetenschappen.


  Maak melding

 52. En toen ging de telefoon in huize belfort

  Belly; allooo mini ster van juspol Belfort

  DDB; na bouta dja, sa na a ka foe joe?

  DDB; sa je lul nanga pers over famirie, ie no sabie o hopeloos mie de now nanga alla mie probleem

  Belly; bbbbb bbbb Zzzzzzzzzzzzzz (geluid van broekplassen)

  DDB; horie ie ka mofo ander mie o lerie joe wan les in zwijgen foe 8 december 1982

  ddb; ie begrijp?

  belly; ja baas zZZZZZzzzzzzz

  ddb; if deng sma tap waterkant o lafoe na mie, nanga mie famierie mie o kotie joe tongo

  ddb; dang mie gie joe wang zwemles.

  ddb; a tang so en hoerie ie ka mofo

  bellie; prrrrrrrp nu ook poep in zijn broek, prrrrrrrrrrrrrrrrrp

  kaboem, telefoon neergelegd.


  Maak melding

 53. Sang,..Belfort praat 2 monden,..vorig jaar zei hij nog dat oppositie achter de roofovervallen zit,..en nu zegt hij de thuis situatie,…


  Maak melding

 54. @Fileren,

  Ik schrik van wat je hier schrijft. Kennelijk zit het ongenoegen (lees: de haat) zeer diep bij je. Weet je, het land Suriname bestaat niet alleen uit creolen en hindustannies. Er zijn nog meer bevolkingsgroepen in Suriname aanwezig die samen het Surinaamse volk vormen. En de wereld bestaat uit zoveel meer volken dan er in Suriname rondlopen. Kijk diep bij jezelf van binnen en probeer op te ruimen wat niet in je binnenste thuishoort, namelijk haat. Hou van jezelf en van je medemens, in plaats van te blijven steken in haatgevoelens jegens de ander. Kijk eerst naar jezelf. Ruim jezelf op en bevrijd jezelf van haat.


  Maak melding

 55. Reza Khan,

  Je hebt helemaal gelijk.
  Ik bedoelde eigenlijk te zeggen, dat wij in de afgelopen 15 jaar maar 1 goede minister van Justitie en Politie hebben gehad en dat was Santokhi.


  Maak melding

 56. @Smatje

  ik onderschrijf wat je zegt dat in een land als Suriname geen onderscheid moet zijn tussen bevolkingsgroepen. En nergens ter wereld ook.
  Wat ik schrijf is ook niet uit haat. Misschien wat scherp gesteld, maar de soep wordt niet zo heet gedronken als hij wordt opgediend.


  Maak melding

 57. Jullie weten gewoon dat de minister deels gelijk heeft, maar door blinde haat wordt dat onkend door velen op dit forum.
  Vele Surinamers stelen van hun werkgevers als er wat te stelen valt, dat komt door die ” péh yu é wroko drapéh yu mus njang ” mentaliteit.
  Geen wonder dat in SU jongens en meisjes b.v ook douaneambtenaar willen worden wanneer ze zien dat ma of pa die bij de douane werkt met nog van alles en nog wat thuis komt!
  We moeten stoppen met het ophouden van een dubbele moraal, vooral stelen van de overheid is schering en inslag bij velen van ons, wat ook crimineel is !!


  Maak melding

 58. Gelukkig hebben wij in onze family, aan- en bloedverwanten geen criminelen, maar waarden en normen hoog in het vaandel dragen, hard werken en principes hebben.

  wij geloven in een rechtsstaat/democratie en iedereen ondergeschikt is aan de grondwet van het land waar we wonen, waar we ons ter wereld ook bevinden.

  Geloof, Hoop, Liefde en vertrouwen

  Wij/ik zullen/zal handhaven/Je maintiendrai/ JUSTITIA PIETAS FIDES(= Gerechtigheid – Vroomheid – Vertrouwen)

  De mens moet in zichzelf geloven en voor zijn doelen gaan door het beste uit je/zichzelf te halen door hard te werken. Vandaar dat mijn normen en waarden. principes botsen met zij/degenen die lui zijn om hun poepgat te vegen als ze gepoept hebben. Veel van dit soort mensen trekken aan de touwtjes in Suriname en hebben na 34 jaar het land gewoon vernietigd.

  Sterker Door Strijd!


  Maak melding

 59. De grootschalige criminaliteit is ontstaan vanaf het moment suriname is getransformeerd in een narco-staat. Vanuit politie kringen heb ik vernomen dat tegenwoordig bijna elk gezin in su minstens 1 lid heeft die junk is. Als deze verslaafden niet werken, is het logisch dat zij misdaden zullen begaan om hun drugsgebruik te financieren. De juiste aanpak zal zijn de drugsbaronnen en hun organisaties op te rollen en kaal te plukken van hun bloedgeld. Dit in het kader van het probleem aan pakken bij de wortel; de kleine visjes worden dan minder gervaarlijk.


  Maak melding

 60. @Armand,

  De beschrijving die je van de Creool geeft is een goede beschrijving van een raakshas. De woorden fatsoen, respect en divine spirit ontbreken.


  Maak melding

 61. Mujrim
  Vertel ons wat je ouders waren in India, de naam koelies is een eer die wij creolen aan jullie geven de naam DALITS is je echte naam je bent minderwaard dan Dier volgens je eigen landgenoten in India, men mag die dalits niet eens aanraken daarom hebben je ouders de kans gegrepen en ze ontvluchten India naar Suriname, Guyana, en Afrikaanse landen waar de kinderen van de zon de Baas zijn. Mujrim je bent een kasteloze die hier de creolen de les komt lezen wie en wat de creolen zijn , mijn advies aan al die VHPdalits ga je eigen geschiedenis bestuderen voor dat je die stinkende MASALA BEK open doet want de creolen bestuderen de Dalits geschiedenis en weten wie jullie echt zijn en niet wat je de Surinaamse bevolking voorspiegelt. Mijn Favoriete foto zie link
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2553786/Indian-worshipped-reincarnation-monkey-god-grown-14-inch-TAIL.html


  Maak melding

 62. Niks gaat boven de waarheid, wat ook een waarheid is dat de creolen wel de grootste groep bewoners is in Sante Boma, en dat kun je moeilijk ontwikkeling noemen, zelfs niet als crimineel want ze zijn ook nog zo stom geweest om zich te laten pakken, geen blijk van intelligentie,
  en jij wilt neerkijken op de Hindoestaan? doe normaal, voor zover dat mogelijk is voor een racist


  Maak melding

 63. Hans je moet je bek houden met nederlanders discuteer ik niet over suriname, ik kan niet wachten tot dat de zon met je afrekent koop genoeg zonnecreme het wordt een hete zomer!


  Maak melding

 64. @uwe verwardheid,

  Volgens mij ben je zelf een ex-Dalit, want jouw fascinatie voor Dalits is erg opvallend. Indien je toch zoveel over Indiers weet, dan zul je ook wel het verhaal gehoord hebben dat de creolen verbrande srilankanen zijn? Uit de tijd van de Ram-Ravan strijd? Toen een God van de Hindoes in apengedaante, Hanuman Swami, de demonische srilankanen met hun eigen vuur verbrandde en hun haar daardoor kroes werd en hun huid zwart en hun lippen groot? Nu weet je dus hoe je aan je fysieke kenmerken komt. Tevreden?


  Maak melding

 65. mensen niet reageren op @waarheidblablablabla.
  Het is een verwarde racistische figuur die hier aandacht zoekt voor zijn geestelijke ziekte.


  Maak melding

 66. HAhahaaa de HEER onze ALMACHTIGE moet alle racisten tot zich nemen en een lesje leren en niet terug sturen want zij hebben geen eerbied voor de mens die onze GOD naar zijn evenbeeld schiep dus zo geen respect voor onze VADER en dan nog praten over geloof.


  Maak melding

 67. Belfort wijt criminaliteit aan thuis situatie, nou dan heeft bouta vroeger een onbeschoft verrotte thuis situatie gekend of misschien kent hij die nog wel!


  Maak melding

 68. Hij kan deels gelijk hebben, maar het probleem is dat gezinssamenstelling zijn afdeling niet is. De reden waarom ik zeg “kan” is dat hij geen onderzoek heeft laten doen en dus iets beweert wat hij ergens anders heeft gehoord of puur o.b.v. onderbuikgevoel en dat is gevaarlijk. Hoe zit het met Armoede (die lage lonen), slechte opleidingen, weinig kansen op een baan, politieke jatklimaat in sur, waardoor velen de indruk krijgen dat je van stelen rijk wordt. Het nieuws halen heeft hij zeker gedaan,maar zijn uitspraak heeft weinig te maken met zijn afdeling. Moet hij geen boeven vangen, ongeacht de situatie waar ze uitkomen. Er lopen nog veels te veel criminelen rond. Suriname is een groot dievenijzer fabriek. Wil je deze uitspraken doen, laat die over aan de betrokken minister of ga eerst samen in gesprek.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.