Suriname’s ‘politieke markt’ ongekend vroeg

0

PARAMARIBO, 24 feb – “De politieke markt is nu al bezig zich te formeren. En de belangen van het volk belanden op de achtergrond.” Dit zegt bestuurskundige August Boldewijn. Politieke partijen en hun leiders hebben het razend druk, ruim een jaar voor de verkiezingen. Een opmerkelijke ontwikkeling.
ongekend vroeg
In de de Surinaamse traditie van politiek bedrijven begint het verkiezingscircus hooguit enkele maanden voor D-day. Het politieke landschap wordt scherp opgedeeld in voor en tegen. Dat is in het parlement nog het best te merken en dan wordt niet zo zeer gelet op het maatschappelijke belang. “Pas als je tegen een voorstel bent, kan je als oppositie aangeduid worden. Dus in die opstelling van oppositie en coalitie moet drastisch verandering komen”, zegt Boldewijn tegenover de Ware Tijd. Er moet meer worden gelet op het algemeen belang.

Maar daar lijkt nauwelijks nog aandacht voor te zijn. Haast elk weekeinde zijn er massameetings. En daar wordt nu al hard naar elkaar uitgehaald. Ook zijn leiders ogenschijnlijk door niets zo begeesterd als het aantal zetels dat er voor hun partij valt te behalen in het parlement. Er dat in plaats van na te gaan wat de bijdrage kan zijn of is aan de vooruitgang van Suriname. Hoe het ook zij, de markt is nu al open en het wordt interessant te zien wie de langste adem heeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.