Roy Ristie (D66) kandidaat bestuursvoorzitter van A’dam Zuidoost

0

Amsterdam Zuidoost maakt zich op voor de verkiezing van een nieuwe bestuurscommissie (voorheen stadsdeelraad). Deze nieuwe bestuursvorm moet de betrokkenheid van bewoners en ondernemers vergroten. Roy Ristie is de lijsttrekker van D66 in stadsdeel Amsterdam Zuidoost. Vandaag maakte hij tijdens een goed bezochte politiek bijeenkomst van D66 in de Bijlmermeer zijn kandidatuur bekend voor het voorzitterschap van het nieuwe bestuur in het zuidoostelijk deel van de hoofdstad.

Ristie heeft zich in de afgelopen jaren ontpopt als een politicus pur sang die bewoners betrokkenheid hoog in het vaandel draagt. In een zeer bewogen speech liet hij zijn gehoor weten in de komende jaren het verschil te willen gaan maken. Daarvoor weet hij zich gesteund door een goed doortimmert programma en een lijst met frisse, dynamische en bekwame kandidaten voor de bestuurscommissie.

Roy Ristie staat ook als lijsstuwer op de 26ste plaats van de kandidatenlijst voor zijn partij voor de gemeenteraad van de hoofdstad. De gemeenteraad wordt belangrijker dan ooit voor besluitvorming in de verschillende delen van de stad. Met zijn kandidatuur wil hij voldoende voorkeurstemmen vergaren om zich stedelijk gesteund te weten om de D66 doelen in Zuidoost te waarborgen. Zijn verkiezingsmotto is: Bouwen op Vertrouwen!”,

Ristie wist al eerder als coördinator bewonersparticipatie in zijn stadsdeel succesvol met het bijltje te hakken. Altijd midden in de samenleving en met diepgaande kennis van zaken wist hij zaken op een daadkrachtige manier voor het voetlicht te krijgen. Nu al voelt hij zich als een vis in het water met de nieuwe doelstelling van de lokale politiek. “De kiezer is uiteindelijk de baas. Die zal mij met D66 op 19 maart het vertrouwen moeten gunnen om in Zuidoost én ten behoeve van de hele gemeente Amsterdam het verschil te gaan maken”, aldus Ristie