Doodstraf ‘zo snel mogelijk’ uit Surinaamse strafwet

82

PARAMARIBO, 24 feb – Hoewel sommige politici de doodstraf liever heractiveren, klinkt het steeds luider dat deze sanctie zijn langste tijd gehad heeft in het Surinaams wetboek van strafrecht. Schrappen, zegt parlementariër Patrick Kensenhuis. En het liefst zo snel mogelijk.

Dat sommigen handhaving prediken om vooral roofmoorden de kop in te drukken, doet er kennelijk niet toe. Een groep parlementariërs gaat voor schrappen. Als lid van de internationale beweging Parliament for Global Action hebben ze niets liever. “We zijn mensenrechtenactivisten die graag zien dat afschaffing van de doodstraf wettelijk geschiedt. Wereldwijd is deze trend al ingezet”, zegt Kensenhuis tegenover de Ware Tijd. De doodstraf is bijna een eeuw terug voor het laatst toegepast in Suriname.

Daarom wordt het betreffende wetsartikel als dode letter aangeduid. “Bovendien ontbreken in ons strafrechtsysteem de werktuigen die nodig zijn voor de uitvoering. Toch is het belangrijk dat het artikel zo snel mogelijk geschrapt wordt uit ons wetboek van strafrecht”, aldus Kensenhuis. Intussen is al wat voorwerk gedaan en is wetgeving geformuleerd. Een discussie met zowel overheid als particuliere organisaties, moet ‘breed maatschappelijk draagvlak’ voor elkaar krijgen.


82 REACTIES

 1. goed zo.
  doodstraf is van het koloniale tijdperk van onmenselijk handelingen,en zodoende over geslagen naar de volken van de wereld.
  het is verstandig om met zulke en andere onmenselijk hoedanigheden af te rekenen.


  Maak melding

 2. De doodstraf werd uitgevoerd door bouta in de vroege ochtend van 8 dec 1982 en 15 burgers werden voor het vuurpeleton geplaatst en doorzeefd met kogels.
  Laat mij niet lachen,rovers en de doodstraf?!!
  Ach nee hoor zij hebben het juist heel goed heden ten dagen.
  Van Belfort hun beschermheer moeten ze zich aanmelden als brave burgers voor een spoedcursus computerklas en ulo diploma in het boeven ovang gesticht Santo boma!!
  Binnenkort poraten wij niet meer van Santo boma gevangenis maar van santo boma gevangenis maar van Santo boma ACADEMIE ..whahhahahaaaa…en de bewoners van santo boma academie noemen we dan academicussen!!
  Geen wonder dat brunsie altijd jaft te studeren aan nde hoge school het equivalent voor Santo boma academie!


  Maak melding

 3. eeeeee,motjo ray,jij draagt haat naar mensen uit,ik hoop dat de bezoeker van WKN het ook inzien wat voor haat drager jij ben.
  kon na inie sanang wee waktii


  Maak melding

 4. Degene die jaren geleden al de doodstraf had moeten hebben, is nu president van dit land, door toedoen, van principeloze politici, en principeloze burgers die dit hebben laten gebeuren.


  Maak melding

 5. Wat mij dus opvalt is dat er de laatste tijd weer veel moordovervallen gepleegd worden. Voor het beschermen van (massa)moordenaars wil men nu zo snel mogelijk de doodstraf afschaffen…

  Wat mij betreft mag Suriname eerst gereinigd worden en daarna pas afschaffen…


  Maak melding

 6. Neen! nog niet afschaffen! even wachten totdat Bouterse en zijn, zijnen zijn berecht!!

  !! Sra ju law no!! hoezo onmenselijke handelingen?? de verkrachters, de moordenaars, de overvallers moet je zeker vrij laten gaan en onbestraft!! wanneer zij hun daden plegen, vindt je dat normaal? is dat dan menselijk??

  Boi go jang scheit!! ik geloof dat jij stront in je kop hebt!!! drolvreter jij!!!!


  Maak melding

 7. @ekte baka ingi

  Mars,ga de geschiedenis van Suriname leren kennen periode 1980 tot heden,ACHTERBAKSE INGI!
  Hoe oud ben je trouwens?10 jaar?!
  Heb jij toestemming van mamie en papie om achter de computer te zitten?!!


  Maak melding

 8. @ sra
  goed zo.
  doodstraf is van het koloniale tijdperk van onmenselijk handelingen,en zodoende over geslagen naar de volken van de wereld. het is verstandig om met zulke en andere onmenselijk hoedanigheden af te rekenen.

  Dit is dan wederom een vrijbrief om ongestraft te moorden door de vele moordenaars die Suriname rijk is.
  Bekijk de afgelopen week en zie daar dat er op een bevolking van nog geen half miljoen waarvan de jeugdigen zeker 60% hiervan uitmaken dan kom je uit op een hoog percentage uit van moorden gepleegd door een klein deel van het volk.

  Ik zeg niet dat dit alleen de oplossing is maar denk dat dit wel degelijk DE oplossing zal zijn voor de vele lafbekken die er zijn in Suriname.
  Neem een voorbeeld aan KIEV hoe een “gekozen” president die fraude/ diefstal en moorden op zijn geweten heeft.
  Ik zie dit voorbeeld geen navolging krijgen in Suriname want fredé dé na sranang en er is geen wet en recht die openlijk goed en efficiënt wordt gehandhaafdt en gewaarborgd.

  Dus Sra de vrijbrief die je wilt geven heb je reeds enkele maanden geleden aan de president himself verschaft onder het mom van “amnestie”


  Maak melding

 9. pokai tongo

  jij ziet en begrijp de dingen hoe jij wil,en natuurlijk”dat is jou mening.
  ik in tegendeel veroordeel niemand en vooral niet als ik van horen zeggen of van valse media berichten die gemanupileert zijn.

  en wat die moorden en roven in su betreft,;weet jij dan niet dat er guyanezen en ook brasiljanen via illegale wegen de grens oversteken om suriname onveilig te maken,dus geef niet alle schuld aan de surinamers,”anders kan ik ook zeggen dat de roofmoorden in jou land met de dag toeneemt.

  can jou feel me

  goed zo jongen,’jij bent echt een pokai tongo,een naprater.
  maar zelf jij zal op een dag wakker worden wat betreft realieit en waarheid.


  Maak melding

 10. @ekte baka ingi

  Jochie,ik heb die tijden meegemaakt ,waar jij in tegendeel niks anders kan doen dan in de verhaaltjes/sprookjes van je baasje te geloven!
  Ik neem aan dat jij slechts 4 jaartjes oud bent,jij moet geboren zijn op 25 mei 2010!jn excuses voor het zeggen eerder dat jij 10 jaartjews oud moet zijn?
  Jongen weten je ouders dat jij stiekempjes gebruik maakt van de computer?!!Je ouders zijn niet serieus met je mang…


  Maak melding

 11. MOTJO RAY

  en dat bedoel ik nou,net als een hoer die leugens verteld om in te geloven.
  meisje,jij lijkt nog niet in geen enkele opzicht gegroeid te zijn.
  waarom moet jij liegen om gelijk te krijgen.
  als jij zou zeggen dat jij een hekel aan creolen hebt,dan zou ik die waarheid van jiou respecteren maar niet jou mening.
  en jij betrekt mensen in jou verhaal die helemaal niks met jou temaken hebben en jou niet zouden willen leren kennen.
  jij vermaan jou zelf boven een ieder,pasop,als jij op jou kabba gaat vallen,gaat jij heel hard vallen.

  en,MEISJE,reageer een keertje op het nieuws en niet persoonlijk gaan worden,anders kan ik jou uitnodigen om in su te komen voor een stevig pak rammel”dat jij misschien jou verstand terug vind.


  Maak melding

 12. @ekte baka bini ingie

  Echt ik kan je verhaaltjes echt niet volgen?Weet jij zelfs wat jij neer typt?!
  Ben jij wel bewust van je omgeving?!In welke tijd denk jij dat jij woont en leeft?!In 300BC misschien?!!
  Jij en je staartjes geloven in het koloniale tijdperk netals of jullie dat letterlijk meegemaakt hebben ,netals of jullie toen in die tijden geleefd hebben.
  Ben je een SPOOK uit het koloniale verleden die hier is voor een WRAAKAKTIE?!!
  En zo vroeg morgen Motjo en al noemen…
  zeg eens eerlijk geeft je partner je niet wat jij hebben wil?!!HE DOESN’T GIVE YOU WHAT YOU ARE ASKING FOR…?!!


  Maak melding

 13. MOTJO RAY

  jij houd ervan om in mensen leven te bemoeien.
  lees jou eigen bericht en kijk hoe zwak jij staat.
  nu weerspiegel jij wat met jou gebeurt,ik heb geen medelijden met jou,jij zal het verdiend hebben.


  Maak melding

 14. De mensen die eventueel in aanmerking zouden kunnen komen om de doodstraf te krijgen zullen nu wel opgelucht ademhalen, stel je voor dat Marijke Djawalapersad straks vice president van het land wordt (in Suriname is in de politiek veel mogelijk) en de amnestiewet teruggedraaid wordt, dan is het ergste wat hen kan overkomen een levenslange opsluiting in Santo Boma.


  Maak melding

 15. Sra, Sorry mi boi,onze landgenoten zijn door een zonnesteek getroffen, ik ben een man van 50+ nooit eerder hebt ik gehoord dat mensen door zoonnesteek dood gaan in Suriname. Sra kijkt naar de tv beelden wat bouterse verklaard over 8 december 1982, jullie allemaal die bouterse geloven zijn stuk voor stuk een stelletje EZELS, een andere woord kan ik niet verzinnen.jullie zijn een sta in de weg voor ontwikkeling en vooruitgang van Suriname.Als het aan mijn lig dan verban ik jullie naar Centraal Afrika.


  Maak melding

 16. SRA, jouw leider Bouterse doet niets anders dan het voltrekken van doodvonnissen. Hypocriete hond !

  8 en 9 december 1982, 15 doden
  29 november 1986, 50 doden
  11 september 1997, 4 doden

  Als iemand de doodstraf verdiend is het Bouterse zelf wel. En geloof me als het moet duw ik die naald zelf wel in zijn arm. Lig er geen seconde wakker van. Heb het al eerder tegen je gezegd, je bent een schaamteloze landverrader. Jouw praatjes maken geen enkele indruk. Het bevestigd alleen hoe dom jullie paarse ezels zijn.


  Maak melding

 17. @bakabini ingi
  dat is dus jouw niveau! Dat zij dus paarse ratten die bedreigen en intimideren.
  Ik heb jouw even uit de tent gelokt.
  Maar mij intimideer jij niet hoor.
  ik blijf de waarheid zeggen.
  En geloof me wees blij dat je niet in mijn buurt bent, blijf waar je bent naar NL kun je toch niet gaan je baasje ook niet.


  Maak melding

 18. @Ekte Baka Ingi, jullie paarse kakkerlakken moeten verder kijken dan je neus lang is. De grootste motjos die rondlopen in de paarse kamp zijn Jennifer Geerlings-Simon en Ingrid Bouterse. Deze 2 secreten knijpen Suriname helemaal uit. Ingrid Bouterse kun je vergelijken met Eva Braun.

  Jullie paarse Hiele likkers kussen graag de voeten van deze 2 fascistische motjos. Als het moet eet je ook nog hun drek. Kom niet met je bigi moffo hier aanzetten. We hebben jullie allemaal door, stuk voor stuk.

  Overal op de wereld gaan mensen de straat op voor meer vrijheid, tegen corruptie en meer democratisch en jullie paarse beesten addoreren Boutrese. Ziekelijk !


  Maak melding

 19. Naast het afschaffen van de doodstraf, moet Suriname de corruptie hard gaan bestrijden en de kansarmen beter begeleiden en gelijke kansen bieden.

  Een goed begin om de criminaliteit te reduceren en de gekte “roofmoord” verder in te dammen.


  Maak melding

 20. Sra, of ik erbij was ? Doet dat er toe dan ? Als jij fam. leden hebt moeten begraven of cremeren dan had je wel anders geblèrd . Je vraag is al voor een groot gedeelte beantwoord.

  Valt mij op dat jullie paarse aanhangers de moorden ontkennen. Ik vind dat ziekelijk en een minachting naar de nabestaanden. Of ga je nu beweren dat er ook geen 6 miljoen joden door Hitler zijn omgebracht.

  Bouterse heeft erkend politiek verantwoordelijk te zijn voor de decembermoorden en daarmee bekend hij voor 99,9% schuld. En vergeet niet Amnestie kun je alleen krijgen als je schuld heb bekend. Nog voor dat Bouterse schuldig werd bevonden maakte hij gebruik van de amnestieregeling.

  Aai baja vertel Koos nu eens, is Bouterse schuldig of onschuldig ?


  Maak melding

 21. Sra hoe dom kun jij je houden?, van de geschiedenis van duizenden jaren weet jij van alles af, volgens eigen zeggen, maar wat er in dec.82 gebeurt is weet je niets meer, schijnheiligheid, kortdurend geheugen aangetast door alcohol of drugsgebruik, of een begin van dementie, wat blijkbaar beiden vooral het paarse gepeupel al op vrij jonge leeftijd treft


  Maak melding

 22. Doodstraf afschaffen? gewoon strafmaat anders formuleren.

  Let op : Alle minimumstraffen blijven onverkort gehandhaafd. Alle bestaande maximumstraffen worden flexibel. het OM krijgt de bevoegdheid om de maximumstraf zelf te bepalen. De mogelijkheid wordt geopend om een straf te eisen welke een veelvoud van de minimumstraf kan zijn. Dus b.v. 2 maal levenslang of 100 maal de minimum boete. Enz. niet moeilijk verder na te denken.


  Maak melding

 23. Roof(moord)overvallen voorkomen: gewoon wapenbezit versoepelen. En bepalen dat degene die zonder toestemming of onuitgenodigd op het privé domein van een ander is straffeloos neerknallen.


  Maak melding

 24. @echte baka bini ingi

  Alsof jij niet aan de ziekte BEMOEIZICHTIGHEID lijdt!!
  Ga je reakties een keertje overlezen ,het klinkt net als het relaas van de viswijfjes en straathoertjes!!
  Sorry hoor maar je hebt echt professionele hulp nodig!
  De Award van GOSSIP GIRL/BOY heb jij eerlijk en oprecht verdiend!!


  Maak melding

 25. Baka bini ingi,kom naar NL wij graven een kuil voor je en stoppen jou erin en zand erover kunnen altijd zeggen dat je op de vlucht verdwaalt bent dat excuus gebruikt je baasje DDB wel vaker.


  Maak melding

 26. De doodstraf niet afschaffen maar toepassen bij ernstige grondwetsschendigen of bij opzij zetten van de Grondwet !

  Let op : verwachtbaar is dat ook in Surinam binnenkort bij decreet zal worden geregeerd door de dictator !

  Net als bij NEP-NDP-amnestiewet zullen de parlementariers van de NDP-combinatie gedwongen worden voor “regeren bij decreet” te stemmen !

  Helaas voor het volk : Moro geweld o doro !


  Maak melding

 27. Hahahahahahaha,aij baja,de leeglopers hebben hun ballen verzamelt om met hun onnozele gebrabbel gelijk te kunnen krijgen.
  In amerka zeg men,’jou are weak,and soon jou all be dead and fanish.
  Fileren,jij bent een ego,
  Ray,jij bent een ego
  Pokai tongo,kan niet tegen mij op’toch jongen.
  Koos,hans,jullir zijn homo’s,’i don’t like jou,jullie geven het mannelijk geslacht schande met jullie demoische activiteiten.
  Roy,jij bent niks waard.

  Dus boelers en motjo’s,jullie zullen niet ver komen .


  Maak melding

 28. De waarheid is hard om aan te horen,vooral als het leugenaars zijn die de waarheid steeds verdraaien.
  Dan kunnen zij jou wel vermoorden om hun leugens in gelijk te stellen.
  Dan schreeuwen jullie moord en doodslach,’terwijl jullieveel erger zijn.
  Jullie wensen de dood voor iemand die jullie niks heeft misdaan.
  Zijn jullie dam oprecht bezig,of als jaloerse mensen,en je weet,een jaloerse mens is een moordenaar,net als jullie.


  Maak melding

 29. @Sra
  La me niet lachen, hahaha.

  Jij adoreert en verdedigd een criminele pres, dat maakt jouw advocaat van de duivel.

  Wie zal er jaloers zijn op DDB, een man zonder geweten.
  Nu ga je schelden omdat je gefrusteerd raakt baja.
  jouw criminele pres ondermijnt de ontwikkeling van Suriname met zijn mega luchtkastelen en geldverkwisting.

  NDPers zijn Surinamers die wakker moeten worden en gaan stemmen op de echte helden:
  Santokhi, Rusland, Castelen.


  Maak melding

 30. @Sra

  De grootste ego is de MEGALOMANE president DDB die denkt dat hij god op aarde is en mensen betaald om naar hem te luisteren. Naar het wil van het volk De Nationale Assemblee wil hij niet luisteren.


  Maak melding

 31. weet je hoe lang jullie roepen dat bouterse de bui ziet hangen ,zelfs olland riep dat maar hij zit er nog steeds .ik kan jullie verzekeren dat bouterse een volks president is en wij houden van hem .niets en dan ook niets houdt het surinaamse volk tegen om op bouterse te stemmen .front ,met name de nps ,vhp en olland kunnen hun propaganda propageren en het volk tegen de ndp ophitsen ,ze gaan rekening moeten houden met deze ndp .het is realiteit wat ik hier zeg .wij zijn niet weg te denken .men boycot mij op deze zite maar dat geeft niks ,ik kan incasseren een echt ndper .ray schelt sommigen op deze zite zijn racistisch bezig maar ze worden niet verwijdert ,dan denk ik bij mijn eigen ,is het een hindustaan die mij hier boycot!!!! heeft hij geen incassering vermogen ,
  oeng kang doe sang oeng wanie oeng no ebroko pero .
  strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang , herie libie te na dede pero e vetie gie sranang .
  respect komt van twee kanten ,en als je geen respect voor mij heb dan kan je rekenen dat ik dat ook niet heb .


  Maak melding

 32. Sra , beste kerel, waar is het eigenlijk verkeerd gegaan in je armzalige leventje, dat je de realiteit niet onder ogen kunt zien , dat je een massamoordenaar en drugsdealer zo adoreert, er moet toch echt wat fout zijn gegaan. Als er tien menen tegen je zeggen dat je een paard bent, moet je er toch eens over gaan denken een zadel te gaan kopen


  Maak melding

 33. Sra nu hebben de Guyanesen en de Braziliaanenn gedaan , dat is nou precies het probleem van jullie paarse domme massa jullie doen precies wat jullie god , de grootste moordenaar van Suriname wil , altijd iemand anders de schuld maar geven.


  Maak melding

 34. REGENBOOG

  ik weet niet waar jij het over hebt;;leguit no,jij was er toch bij,dus dan zou jij de dingen naar waarheid kunnen uitleggen.
  leguit no.—REGENBOOG LEGUIT JIJ WAS ER WEL BIJ ,dus dan zou jij de dingen naar waarheid kunnen uitleggen.
  leguit no DAT IS NOU EEN NDP,ER.


  Maak melding

 35. Sra, je pronkt graag met de waarheid. De waarheid van de paarse evangelie kennen we al.

  Hier een samenvatting uit jullie paarse bijbel:

  01. Werken is gezond, laat het over aan de zieken.
  02. Wanneer je de zin voelt om te werken, ga dan zitten en wacht tot het over is.
  03. Relax, er is nog nooit iemand dood gevallen tijden rusten.. maar je kunt je lelijk verwonden tijdens het werk.
  04. Werk zo weinig mogelijk, laat de anderen doen wat gedaan moet worden.
  05. Stel nooit iets uit tot morgen, als je het ook tot overmorgen uit kunt stellen.
  06. Werk is heilig, raak het niet aan.
  07. Rust tijdens de dag om ’s nachts te kunnen slapen.
  08. Hou van je bed, het is je tempel.
  09. Leef om te rusten.
  10. Als iemand hulp nodig heeft om te rusten, help hem en beroof hem daarna.

  Laat Bouterse de waarheid in de rechtszaal komen vertellen. Het debat hoort daar thuis, tot die tijd is het beter je smoelwerk te houden. Je vertelt namelijk niks nieuws onder de zon.


  Maak melding

 36. @ Fileren jij hebt heeeeeeelemaaaal gelijk (1 van jouw reactie) maar dan moet DiDiBrie het zelf doen. In het verleden is toch vaker gebleken dat hij ze Klapte, trapte schopte en wat diens meer zijn. Dit soort niets zeggende ……worden vaker onderhanden genomen door DiDiBrie himself, vandaar dat gedrag dat ze vertonen. Je weet toch dat Bimbo hieraan moest geloven, Abrahams e.a. Vanmorgen hoorde ik van Ruben Rozendaal bij ABC actueel vertellen wat ze met de huidige minister van Defensie hadden gedaan op 25 febr 1980; jongoe mie lafoe, want meneer was in ’t leger. Ai mie gado soso law-law boi. Ze hadden hem echt te grazen genomen. Dan heeft deze lummel juist iets tegen de PRESIDENT VENETIAAN en hemelt DiDiBrie op; of na wang 2de vernedering a fréde, maar ja ze verdienen allemaal een snuitklap of een schop onder hun hol ja.’k Ben helemaal met je eens Fileren. ook BA–Ka ing… Ik zie gaarn die stomme reacties tegemoet, touwens weinig mie é reageer op ding lummels disie. Je kan zien dat ze in de leer zijn geweest bij DiDiBrie; soso kosie ding sabie kosie en niks anders. Odiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 37. @Glenn Pengel

  DIDIBRIE heeft ze zo hard geklapt dat ze hun verstand verloren zijn. Degenen die zich in tegen DDB hebben gekeerd in die tijd Hebben het niet overleefd Vraag Roy Horb, Herman Gooding, Fernandes, die ene die in Brazilië is verzopen eyc. De jaknikkers in de revobende hebben het overleefd. DIe eten nu uit de grote njang patoe, anderen moeten het met kruimels doen zoals die op WKN.


  Maak melding

 38. Gewoon Kensenhuys als eerste ophangen.Is er eentje minder van de volks verlakkers.Afschaffen van de doodstraf is in het voordeel van een handje vol crimi’s terwijl het gehele volk onder hun terreur te lijden heeft.Wie vertegenwoordigd die Kensenhuys.De crimi’s?Volk denk eraan als jullie volgend jaar in hokje staan met het potlood in de hand.


  Maak melding

 39. waarom moeten de anderen bemoeien met de wetgeving van suriname. De doodstraf heractiveren.Kinderverkrachters, roofmoordernaars en de snelheidsduivels die door aanrijding een andermans leven beroven horen de doodstraf te krijgen. Probeer eerst de andere landen als singapure, usa,india pakistan en de andere moslim landen te dwingen voor afschaffing. Ze zijn te machtig, maar onze leiders vertonen al hoe zwak ze zijn om nee te zeggen Ze zijn gewoon bang om de europese financiele injectie niet mis te lopen.


  Maak melding

 40. @ sra
  pokai tongo
  en wat die moorden en roven in su betreft,;weet jij dan niet dat er guyanezen en ook brasiljanen via illegale wegen de grens oversteken om suriname onveilig te maken,dus geef niet alle schuld aan de surinamers,”anders kan ik ook zeggen dat de roofmoorden in jou land met de dag toeneemt.

  can jou feel me

  goed zo jongen,’jij bent echt een pokai tongo,een naprater.
  maar zelf jij zal op een dag wakker worden wat betreft realieit en waarheid.

  Stille hoop dat jij, SRA, inhoudelijk enige leeskracht op zou kunnen brengen om te begrjpen waar ik het over heb.

  Nergens in mijn posting staat dat ik het heb over dat het Surinamers zijn die de moorden hebben gepleegd.
  Ik heb alleen aangegeven dat de doodstraf een oplossing is om dit in te mogelijk in te dammen.
  Een moord in Suriname, door wie dan ook of het een Braziliaan – een Guyanees – een Haïtiaan – een inwoner van welk land dan ook, moet zijn daad met de dood(straf) bekopen.

  SRA lesi tra lesi en begrijp sa sma e skrifie, dinkie, prakserie en verwerk a sani dang pas gi wang reactie.


  Maak melding

 41. Akkoord.
  100% eens.
  Geen voorstander voor doodstraf en ook niet voor levenslang straf. Waarom?
  Een mens wordt geboren in onwetendheid en kan daardoor ook fouten maken, maar door doodstraf/levenslang straf te geven krijgt die persoon nooit meer de kans om zijn gedrag te veranderen en de mogelijkheid bestaat ook dat mensen dmv een van val/hinderlaag zijn vijand kan lokken of dwingen voor het plegen van misdaden en hem/haar door doodstraf voor altijd uitschakelt.
  Strafbare feit plegen bij 1 ste keer normale celstraf. Vb 1/5/10 jaren.
  Strafbare feit plegen bij 2 de keer celstraf verdubbelen 2 x 1 =2 / 2 x 5=10 / 2 x 10=20
  Strafbare feit plegen bij 3 de keer 4 x van normale celstraf 4 x 1=4 / 4 x 5=20 / 4 x 10=40
  God geeft de mens de kans om te bekeren(zijn/haar leven te veranderen) en het geeft niet toe welke strafbare feiten die persoon gepleegd heeft en daarom moet de rechtstaat die vb van God ook volgen.


  Maak melding

 42. Mensen het is zo dat mensen anderen vermoorden en dat anderen het recht in eigen handen nemen maar als het zo is de dood straf dat hebben wij al want iedereen gaat een keer dood en die recht en lot van de mens heeft alleen GOD want hij heeft ons geschapen zelf zegt ook GOD vergeef zodat ook U vergeven kan worden en zijn zoon zij ook toen VADER VERGEEF HUN WANT ZIJ WETEN NIET WAT ZIJ DOEN vergeet niet dat wij mensen de zoon van GOD gemarteld en vermoord hebben dus als het zo mocht zijn de dood straf dan had DE HERE ONZE GOD nu al de mensheid moeten vernietigen dus ik vind ook dat wie voor de dood straf is als eerste zou moeten sterven want wij zijn allen zondaars niemand is perfect en niemand heilig GOD BLESS YOU ALL.


  Maak melding

 43. @ Filerenex tv de aanhang is niet alleen hun verstand kwijt. De goudsector zou booming zijn met bouta aan de macht ha ha ik hoop dat hij nog met ’t rijden van taxi(een goeie vriend) zijn schuld kan aflossen. A goudsector gin soso probleem. Hij kan niet eens blijven werken, waar hij zat. Niemand kon echt werken zei hij; enkel de bazilianen en de djoeka’s de rest mocht opzouten met achterlaten van alles wat ze hadden. Heb je Dompig ooit het voor deze mensen horen opnemen; neem want ook Dompig zit achter je aan als je wat goud vindt ergens. Any way a boeng gie ding BEESTEN allemaal. DiDiBrie hoogte ding doro, maar niks grotere hoogte. Het is altijd weer een ramp in Su als DiDiBrie regeert. Odiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 44. @Glenn Pengel
  Ja Bouta geeft ze valse hoop met beloftes en luchtkastelen, eindstand a boto e soengoe. Redde wie zich redde kan. Hebben we al eerder gezien van deze Didibrie.
  Odiii


  Maak melding

 45. dit is wel lastig hor……..HET DOODSTRAF MOEST AL EERDER INGEVOERD WORDEN MAAR NEEE!!………SURINAMERS ALWEER!!
  nu kunnen wy mensen helemaal niet vry rondlopen om deze inbraken en berovingen en tog willen ze het doodstraf niet invoeren………lastig van al deze gekke mensen


  Maak melding

 46. Jullie willen toch graag de chinezen na-apen ze weten hoe ze dat moeten gebruiken. Vraag de chinese amba tog.
  Reactiveer het zo snel mogelijk, een 3 meter touwtje is voldoende. Een goede kwaliteit nylon kan jarenlang hergebruikt worden. Moordenaren, verkrachters, omkopers wees op je hoede.
  Ik wil graag DWT een donatie van 3 m doen die ze aan de minister van justitie voor mij kunnen bezorgen.


  Maak melding

 47. Doodstraf noooit afschaffen in Suriname zo nu en dan invoeren en dan weer bevriezen tot de rust wedergekeerd is in de samenleving. Want er vinden dagelijks roofmoorden plaats, Verkrachtingen, zware criminalteit noem maar op.

  Zie radio apintie onder kopje tv, elke dag vindt er een beroving plaats.


  Maak melding

 48. Naam voluit plus foto plaatsen van alle verdachten en daders in de medium plaatsen. Laten ze ook voelen door ze te laten werken. Bermen ,percelen,straten etc. Ze verkrachten,moorden etc en ik als belastingbetaler moet nog voor hun zorgen in de cel?


  Maak melding

 49. Natuurlijk vinden Sra, R.Rajaram, Boegroe, Pero en andere DDB adepten, dat de doodstraf afgeschaft moet worden, bang als ze zijn dat als Bouterse in het decemberproces, schuldig bevonden gaat worden aan veelvoudige moord, de doodstraf tegen zich uitgesproken hoort en die hele amnestie wet van de baan is.
  Dan zijn ze hun afgod kwijt en stort hun armzalige wereldje helemaal in


  Maak melding

 50. Als men de doodstraf in SU krijgen voor Moorden, en andere activiteiten zoals: occuperen en groot grond gebied toe eigenen, dan zou de helft van het Surinaamse bevolking opgehangen worden. Aller eerst gaan er een heleboel van het DNA de galg op,voor verkwisting en toe eigenen van hectaren
  grond voor zich zelf. Wat een pleuris zooitje is het eigenlijk,soms schaam ik me zelf dat ik, een Surinamer bent.
  Maar ik zal nooit en nimmer mijn afkomst verloochenen.


  Maak melding

 51. De roofmoorden zijn hier ernstig denk even aan recent wat er met bv ook Lindveld is gebeurd, wanneer men met opzet iemand dood mishandelt en dit onomstotelijk is bewezen mag er wat mij betreft met gelijke munt terug betaald worden. Ik kan het leven van en moordenaar gewoon weg niet lief hebben, het spijt mij zo te denken, maar van mij mogen ze hangen.


  Maak melding

 52. Grasbarki, ‘doe ff normaal’ met je soms schamen omdat je een Suri bent,wel nee gast natuurlijk NIET, het is een grote teleurstelling dat veel van de Kondreman hun ogen niet openenen en alles maar voor zoete koek slikken puur uit RANCUNE, want dat is het hele eieren eten. Een gedeelte van onze Kondreman blijft maar steken in een periode die wij gelukkig achter de rug hebben, slavernij. Tijden zijn veranderd maar men wil haat blijven koesteren, en de band tussen Su en Ned is er nu eenmaal welke niet verstoord dient te worden.

  Boi ik hoop van harte dat de verkiezingen in 2015 eerlijk en goed zullen verlopen. Bij info ACT zijn ze alles wat krom is recht aan het praten, ongelooflijk.

  Kondreman hou aub een zuiver geweten en een rein hart
  maak dit keer de juiste keuze.


  Maak melding

 53. iederéén die voor de dood straf is behoord tot de groep goden die denken dat ze alles mogen maken en breken .
  als jullie zo nodig willen vermoorden , begin dan bij je zelf en je famillie leden maar laat de rest met rust .want gij zult niet dood slaan dat zegt de blanke bijbel maar ze zijn de grootste moordenaars .
  dus tegen staanders let goed op je zelf en laat leven .


  Maak melding

 54. Bosr een bejaarde man ook nog erbij, het is al zo erg, ze pakken alles en iedereen, los geslagen tuig echt waar. En zo verschrikkelijk gewelddadig. Zeer verontrustend.


  Maak melding

 55. @ Abaisa.

  Ben niet eens met jou,het moet juist weer heringevoerd worden! En de gene die het vonnis voltrek moet juist goed beloond worden,hij is geen Moordenaar!Hij doet het in opdracht van de Staat,en dat is in mijn optie Legaal.
  Ik wil het gratis doen,geen pos pas gewoon voor zijn flikker schieten,maar eerst martelen !!!!!!!!


  Maak melding

 56. Zie hier roofoverval vandaag:

  Criminelen schieten op man en mishandelen zijn vrouw

  26 Feb, 01:00

  07bf495df7ac4809c03bbec7f4ac5e24.jpg___POLITIE_115.jpg
  Twee criminelen hebben dinsdagochtend omstreeks half acht een brute overval gepleegd aan de Industrieweg-zuid, waar ze de heer des huizes, Samiepersad Bhageloe een kogel onder zijn kin hebben gejaagd en diens vrouw Dhanwati Bhageloe flink hebben mishandeld. Bhageloe ligt in het ziekenhuis maar verkeert buiten levensgevaar. Zijn vrouw durft niet naar huis te gaan en slaapt bij familieleden.

  “Toen ik mijn deur omstreeks half acht opendeed, waren die criminelen al binnen. Ze hebben aan me getrokken en me gesleept naar de voorkamer waar ze me om geld en sieraden vroegen. Toen ik zei dat ik niet wist waar ze waren, hebben ze me geschopt, hielden een schroevendraaier op mijn buik en vroegen naar me man, die nog sliep. Ze zijn mijn man gaan halen. Die schrok zich een ongeluk en gaf een klap aan een van de criminelen. Deze had een pistool en sloeg met de kolf toen op het hoofd van mijn man. Hij rende weg en schreeuwde om hulp vanuit het balkon. Toen heeft die crimineel op hem geschoten”, vertelt het slachtoffer. Ze zegt dat nadat de criminelen zagen dat de man hun niet kon helpen om aan de sieraden en geld te komen, hebben ze haar gesleept naar een van de kamers waar de lades werden opengetrokken.

  ”Op een gegeven moment ben ik weggeglipt naar buiten en rende naar Omoe naast voor hulp. Die kwam met een houwer maar schrok toen hij wapens zag en gaf me de ruimte te bellen naar de politie”. Dhanwati Bhageloe zegt dat ze niet weet wat er met haar man in de tussentijd was gebeurd. Nadat zij kans zag weg te rennen, namen de criminelen de benen, maar gingen ervandoor met geld en sieraden. ”Wij moesten op eigen houtje naar de Spoedeisende Hulp waar de arts een kogel vond bij de slokdarm van mijn man, na foto’s te hebben gemaakt. Nu ligt hij in het ziekenhuis, maar ik ben bang om naar huis te gaan”. Ze zegt dat ze voor de vierde keer is beroofd. De hele buurt heeft volgens haar last van inbraken en berovingen waartegen niet kordaat zou worden opgetreden. Het slachtoffer geeft te kennen behoefte te hebben aan psychologische begeleiding.

  ASP


  Maak melding

 57. @ Abaisa

  Doodstraf nog niet afschaffen, doch laten gelden voor massamoorden zoals 8 decembergruwelmoorden, Moiwana gruwelmoorden etc.

  Dus ieg EERST op deze daders van de massamoorden doodstraf toepassen !!

  In een klein land als Suriname hebben wij echt geen coup nodig dus daders verantwoordelijk voor de vernietiging van onze democratie, uitschakelen !


  Maak melding

 58. Allen,

  Ben niet tegen de doodstraf.
  Mar je moet 100% zeker van je zaak zijn wil je de doodstraf toepassen.
  In Amerika is het zo vaak mis gegegaan en in Suriname hebben heeft men niet de tools om 100% zeker te zijn van een zaak.HOE VERDER ?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.