maandag, december 4, 2023
HomeNieuws uit SurinameBrunswijk wil parlement niet bespreken met Bouterse

Brunswijk wil parlement niet bespreken met Bouterse

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 24 feb – Ronnie Brunswijk, voorzitter van de politieke partijcluster A Combinatie, peinst er niet over het parlement te bespreken met president Desiré Bouterse. Het idee van parlementsvoorzitter Jennifer Simons voor een bespreking op het hoogste niveau lijkt spaak te lopen.

Simons wil dat de leiders van de regeercoalitie zich buigen over het onvermogen van het parlement om bijeen te komen. Het betekent dat behalve Bouterse, ook Brunswijk en Paul Somohardjo van Pertjajah Luhur aan zo een bespreking zullen mee doen. De animo is niet onverdeeld. Bouterse is enthousiast, maar daar lijkt het bij te blijven. Het staatshoofd wil ‘binnenkort’ praten. “Dat is de opvatting van de president”, zegt Brunswijk tegenover de Ware Tijd.

Het idee van de parlementsvoorzitter wordt maar matig gewaardeerd. “Ik kan me niet voorstellen dat de voorzitter dat eist. De top heeft daar niets mee te maken. Het parlement heeft zijn eigen identiteit”, aldus Brunswijk. Hij heeft liever dat fractieleiders bijeenkomen en een oplossing zoeken. Bouterse wacht nog even op Simons’ terugkeer uit het buitenland om dan de top bijeen te roepen. Hij ziet het wel zitten: “Iedereen moet zijn bijdrage leveren. Als ik een steentje kan bijdragen, doe ik dat.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

45 REACTIES
 1. Whahahaaaaaaaaa…nu gaat bouta doen alsof hij om het volk geeft. Nu wil hij in de DNA komen om te praten. Hahahaaa..nu hij niet meer kan reizen sinds dinootje gevangen zit heft hij heel veel vrij tijd. Dus to kill the time ..is de dna het juiste plaats voor hem,zo denkt bouta.Wel het volk ziet liever dat hij zijn smoelwerk dicht houd. Niemand heeft zin om naar zijn wiesjes en wasjes te luisteren! En Somo,simons en brunsie kunnen ook wegblijven!Echt een verraders clubje zijn deze bovengenoemd figuren>Ze zitten daar allemaal om EIGENBELANG!!


  Maak melding

 2. Ik kan Ronnie Brunswijk vaak niet volgen in wat hij zegt, maar dit maal ben ik het volledig met hem eens.
  Het onvermogen van de Assemble om het vergaderquorum te halen, is geen zaak van de president, maar van de Assemble zelf.
  Je moet de uitvoerende macht (regering) en de wetgevende macht (Assemble) gescheiden houden.
  Dat is in iedere democratische rechtstaat het geval en ons land rekent zich tot deze staten.
  Dat niet is voorzien in de vervanging van de Assemble-voorzitter, mevr. Simons, die nu al 3 weken in het buitenland verblijft, is treurig en tegelijk kenmerkend voor de Surinaamse politiek.
  Het is triest, dat het allemaal zo moet gaan en ik kan mij niet aan de indruk onttrekken, dat de verkiezing van volgend jaar daar alles mee te maken heeft.
  Iedereen neemt nu al strategische posities in, maar de besluitvorming in de Assemble – en daarvoor zijn deze leden gekozen – wil maar niet lukken.
  Eigenlijk is dat een grote schande.


  Maak melding

 3. Stop met onmiddellijke de uitkering van de assembleeleden en je gaat zien hoe snel ze weer gaan vergaderen. Die djoeka vind het niet de moeite waard om in de coalitietop de quorumkwestie te bespreken. Slechte samenwerking in landsbelang. Coalitie zonder eenduidige visie. In de assemblee is dit probleem niet op te lossen anders was het al gebeurt. Want als zelfs de NDP parlementariërs verzaken is er een politiek probleem. Namelijk de regering heeft eigenlijk geen basis om te regeren, want ze kunnen niet eens een begroting goedkeuren. Die djoeka denkt niet aan landsbelang. En president Didibrie vind de assemblee maar een hinderlijk ding.

  Echt geloof mij Suriname is niet ver van het Venezuela model. De scenarios staan al klaar. Afhankelijk van de zaak Dino staat er wat te gebeuren.


  Maak melding

 4. Badresein Sital is bezig zich af te splitsen van de NDP, hij kan niet overweg met Abrahams de dief

  Ook simons kan niet overweg met abrahams

  sital en de leden van de ndp saramacca en rijstboeren zoeken aansluiting bij de VHP en NPS


  Maak melding

 5. Skopoe klopt wat je zegt. Het lijkt erop of Simons niet wordt gesteund door NDP top. Daardoor ook een tweedeling tussen de assembleeleden van de NDP. Een deel van de NDP leden boycot de vergaderingen van Simons.
  Democratie is een lastig ding voor Ali Bouta zelfs in zijn eigen partij is er geen eenheid.


  Maak melding

 6. Wie gisteren heeft geluister naar de TALK van TELG, heeft precies kunnen horen dat dit probleem een machtstrijd is tussen Didibri en Eva Braun, bouterse en Simons. bouterse is en blijft een narcistische dictator.


  Maak melding

 7. Eindelijk een positieve zet van deze ongeschoolde parlementarier, laat Bouterse met zijn grote dictator bek het alleen gaan oplossen, netals hij denkt alleen met die paarse bende van hem voor een tweede termijn te kunnen gaan, maar zal bedrogen uitkomen, einde tijdperk Bouterse is in aantocht met zijn zogenaamde revolutie, deze moordenaar heeft veel te lang dit land in zijn greep kunnen houden, maar zijn rol zal spoedig uitgespeeld zijn, zodat Suriname daadwerkelijk aan ontwikkeling kan beginnen.


  Maak melding

 8. @ Brede bron :

  Jij en helaas ook onze hele bevolking was bijna weer slaaf, Hezbollahslaaf ! Dankzij de NDPzoon, Dino, van de man die je zo bewondert !

  Hoe durf je dan over kolonialisme te babbelen ?

  De kolonialist is jouw baasje Bouta die samen met de koloniale Hollanders, onze democratie heeft vernietigd en een massamoord heeft gepleegd op onze ongewapende burgers !

  Jouw Dino’tje zien we in geen 50 jaar terug ! Weet je al wie de medeverdachte van Dino is die volgens het strafdossier in Suriname woont ??

  Moro o doro, yu sribi sranang srafu !


  Maak melding

 9. @Pokai Tongo

  Neen hoor,zowel bouta als brunsie zijn uit op Eigen gewin!
  Beiden hebben hun bedoelingen om mekaar te boycotten. En echt er zit geen voordeel voor het volk van Suriname erin,beiden doen zo om hun Eigen voordeel!
  Wie gaat het kunnen vergeten ..toen brunsie in 2010 de kans van zijn leven heeft gehad zijn oprechte spijt over zijn criminele rol te betuigen in de moiwana broederoorlog heeft hij de zijde gekozen NIET van het volk ,maar eerder van zijn vijand bouta. en heden zitten wij opgescheept met beiden!! Hij,brunsie zou het volk eerder een dienst bewezen hebben door niet in zee te gaan met bouta maar hij heeft ons bewust verraden!


  Maak melding

 10. Nog meer tekenen aan de wand. De verdeel en heers politiek van de criminele dictator gaat nog meer backfireen.
  Alle aan de snuiftafel bedachte scenario’s om verkiezingswinst af te dwingen komen in gevaar. Het nieuwe scenario: Chaos stichten. In troebel water is het makkelijker vissen. Ik heb zo het gevoel dat er in het duister een coupachtige donkere wolk zich aan het ontwikkelen is. Grondwetswijziging? Wijziging van de kieswet door pre-electorale combinaties te verbieden?
  Sam Polanen, voorzitter van de commissie herziening grondwet en andere duistere figuren, zitten al jaren aan de snijtafel met daarop onze grondrechten, om te proberen wat “krom” er in is “recht” te maken.


  Maak melding

 11. @delano
  Dat benauwd gevoel heb ik ook.
  Er zijn tekenen aan de wand voor een coupachtige donkere wolk. Vergeet niet de onlangs geïnstalleerde brigade generaal.


  Maak melding

 12. ekte baka ingi
  Jammer dat je de gevoelens niet met me deelt.Suriname is van iedereen die zich Surinamer voelt en niet van een stelletje rovers,daarom zal ik alles doen om mijn land te redden,want ik ben Surinamer en geen boutist of frontist.
  Mi na wang dja dja sranang mang kraktie


  Maak melding

 13. Ik weet een ding zeker, want de feiten liegen er niet om. Momenteel is het zeer gevaarlijk toeven in su, je bent in je eigen woning niet veilig meer en je leven niet zeker. Laat men eens hieraan gaan werken, het creeeren van produktieve arbeid, wegwerken van de sociale ongelijkheid en corruptie, geboefte.


  Maak melding

 14. Mensen even stil RAY praat namens het volk hij zegt dat het volk vind dat PRESS liever zijn bek kan houden welk volk hij bedoeld weet ik niet maar dat hij liever zijn bek kan houden zou wel goed zijn want zowaar ik weet zijn er genoeg die naar de PRESS luisteren dan naar hem praat over iemand maar voor je zelf en zo niet toch zo stoer zet dan je echte naam en adres kijken als jij dan nog het lef hebt mensen en SU hier te beledigen laat zien dat je durft hahahaaaa.


  Maak melding

 15. EN, trouwens het is de PRESS dat BRUNSIE en SOMO nog recht op staan want als de PRESS echt weg is vallen deze twee als bakstenen want dan heeft het NF wat ze willen geloof mij dus niet werken met NDP betekend problemen voor deze twee dat is net waar het NF op wacht let op mijn woorden.


  Maak melding

 16. @Boegroe
  In jouw wartaal kan je het niet laten een bedreiging te uiten, no. Begin jij met je naam en adres hier op te schrijven anders lul niet zo dom.

  De mensen die hard werken maar toch niet uitkomen, die bedreigd en beroofd worden, die door de paarse bende van hun post gelicht worden ( Rommy, Wijnerman), de mensen die geen concessies of huizen krijgen, dat zijn er heel veel en die willen graag dat de megalomane pres zijn bek houdt. En de megalomane pres moet in De Nationale Assemblee gaan praten om zijn regering en beleid te verdedigen.


  Maak melding

 17. “Simons wil dat de leiders van de regeercoalitie het onvermogen van het parlement om bijeen te komen, bespreken.”

  Als de leiders hun eigen onvermogen niet eens kunnen bespreken, hoe zijn ze dan in staat het onvermogen van het parlement te bespreken?
  Bovendien, wat je niet bespreekt is er toch niet??
  Als ik mijn bankafschriften nooit open, sta ik toch nooit rood!
  Als ik mijn ogen sluit voor andere kleuren dan is toch alles paarzzzz??
  Struisvogelgedrag!!


  Maak melding

 18. Mw Simons WIL ?

  Mw Simons MOET de Grondwet eens lezen en zien dat het parlement zich op wat voor wijze dan ook, NIET mag inlaten met lopende rechtszaken !

  De wereld heeft zelf kunnen zien hoe Jenny en haar partijgenoten de Grondwet van Surinam hebben geschonden.

  Haar dna-partijgenoten hebben geroepen : WIJ gaan de rechtszaak stoppen ! Dus het gaat om een MOEDWILLIGE schending !


  Maak melding

 19. @BOEGROE
  Als ik zeg dat het volk niet naar je baasje wil luisteren praat ik namens alle rechtgeaarde surinamers!!!
  Jij hoort niet in dat rijtje thuis en ook niet die staartjes van je ,of gewoon het PAARSE VOLK hoort niet in dit rijtje thuis!!!
  Wanneer jij je bek opendoet praat jij toch ook namens het paarse volk en je baasje?!!!
  Waarom heb jij dan moeite met het feit dat IK namens de rechtgeaarde surinamers praat!!


  Maak melding

 20. @Boegroe

  Wij de rechtgeaarde surinamers zien deze 3 landverraders ,bouta,brunsie en somo,liever verdwijnen voor altijd dan ze te zien komen.
  Ik zeg..BEDANKT VOOR HET KOMEN MAAR MEER VOOR HET WILLEN VERDWIJNEN!!!

  Ps
  hoe wordt het paarse volk uitbetaald voor het plaatsen van de minnetjes?
  Is het per stuk,bij de uur of minuut??!!


  Maak melding

 21. De twee grootste volksverlakkers zijn Bouterse en Abrahams. Abrahams is een grote aboma die zijn eigen partijgenoten beklad en mensen tegen elkaar ophitst. Goede initiatieven worden door Abrahams getorpedeerd uit pure jaloezie en afgunst. Hou deze man in de gaten de komende tijd.


  Maak melding

 22. Grijp je kans Mijnheer Santhoki, de beste propaganda die je voor niets kan krijgen. De gangstertrio bobo, somo, lonnie hebben lak aan democratie, en werken alleen voor zelfverrijking.


  Maak melding

 23. RAY, heb ik nu ineens een bek ik zeg alleen maar wat jij zegt of telt niet ieder SURINAMER tot volk of mag ik mijn mening niet geven wel ik zal mij niet verlagen tot jou soort om bek en altijd die scheldwoorden te bezigen wat jij doet maar ik weet 1 ding als jij geen schuil naam gebruikte zou je ook niet zo een groot spraak hebben of wel meneer holle vat alleen zo klink je het hards.


  Maak melding

 24. De president kan stenen bijdragen in santo boma.Daar kan familie bouterse beginnen aan de opbouw van dit geliefd land Suriname.
  voor de decembermoorden alleen:levenslang.
  alle andere coke schandalen +165 jaar erbij.
  Justice for all.


  Maak melding

 25. Het probleem van het Surinaams parlement is dat de oppositie zeer zwak is.

  Rachied Doekhie: ‘Zwakke oppositie NF roept hulp ‘commissie van deskundigen’ in’

  24-09- 2012

  ‘Parlementariërs van het Nieuw Front (NF) deugen niet en zijn ongeschikt voor hun taak, als een ‘commissie van deskundigen’ hen moet bijstaan bij de parlementaire debatten.’ Dit zegt NDP-assembleelid Rachied Doekhie reagerend op het besluit van de Nieuw Front-oppositie om zich te laten adviseren door een commissie van deskundigen voor een effectieve oppositievoering tijdens de komende begrotingsbehandeling. ‘De Nieuw Front-oppositie geeft zichzelf een brevet van ongeschiktheid, als ze zich laat assisteren door een team van deskundigen’, zegt Doekhie. ‘Als ze niet geschikt zijn, moeten degenen die hen gekozen hebben, ze maar wegjagen. Tijdens de verkiezingscampagne hadden ze zoveel te kletsen, maar in het parlement kunnen ze hun mond niet open doen.’
  ‘Het is een zwakke oppositie die niets voorstelt en inhoudelijk nul is en zich als kippen zonder koppen gedraagt’, zegt Doekhie. Hij zegt dat de oppositie hulp gaat inroepen, ‘omdat ze gemerkt heeft dat ze niet is opgewassen tegen de sterke coalitie, die getoond heeft kwaliteit en kracht te bezitten’. ‘Als ze kwaliteit wil, laat ze ons van de coalitie maar nederig vragen om deskundige bijstand.’ De NDP-parlementariër zegt dat dit besluit niet zal werken in de praktijk. Hij vraagt zich af of de 10 NF-oppositieleden tijdens de debatten elke keer een schorsing zullen vragen om de hulp in te roepen van de commissie van deskundigen. ‘Die commissie gaat in ieder geval niet zitten in het parlement. Misschien wel in de fractiekamer, iedereen mag trouwens in de fractiekamer.’


  Maak melding

 26. haha ja Ronnie nu wordt het moeilijk he. Nederlands???? iedereen die hier komt praten. Draag ook een steentje bij dan commentaar te geven. Zouden jullie het beter hadden gedaan. Surinamers sta op en ga je eigen land opbouwen dan iedere keer te bekritiseren. Bouterse ik steun je nog steeds en ga zo door.


  Maak melding

 27. Roeme,

  Ik draag heel wat steentjes bij aan (de opbouw van) dit land, waarvan ik hou.
  Maar dat betekent nog niet, dat ik mijn mening niet mag geven.
  Dat doe jij ook, maar op jouw manier.
  In een democratische rechtsstaat heeft namelijk iedereen het recht om zijn mening te geven, ook als het om Bouta gaat.
  Snoer andere bezoekers op dit forum dus niet de mond als die een andere mening hebben, dan jij.


  Maak melding

 28. Tuurlijk wil ik niemand de mond snoeren. Een ieder heeft recht van spreken. Maar kom dan ook een keer met oplossingen. We zijn geen God om die man te oordelen. Het is ook nooit goed. We moeten vooruit denken.


  Maak melding

 29. Hé…………………………….

  Bouterse bleef vroeger ook weg tijdens DNA vergaderingen, uit eindelijk werd hij geschorst, maar kreeg toch nog zijn geld (salaris als parlementariër .)

  En wie is Bouterse om samen met het parlement naar oplossing te zoeken voor geen quorum?
  Dat moeten de volks vertegenwoordigers zelf uit maken.
  Dit riek naar slijmen van parlementsvoorzitter Jenny Simons.

  Ik ben het dit keer voor 100% eens met Ronnie Brunswijk.
  Donder op mang, ga iets beter doen Delano…………….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES