maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenEntertainmentThrowback-event met muziek en interviews Hindipop grondleggers

Throwback-event met muziek en interviews Hindipop grondleggers

-

Does Travel - naar Suriname

Op vrijdag 14 maart a.s. zal er een unieke late-night show plaatsvinden in de Event Plaza te Rijswijk. Een evenement waarbij dé hindipop grondleggers bij elkaar zullen komen om te vertellen over hoe zij in de jaren ’80 hindipop op de Nederlandse kaart hebben gezet. De managers van Pandero (Edgar Panday), Indian Diamonds (Hans Jagbandhan), Naya Roshni (Mika Soekhoe) en Indian Eagles (John Mokansingh) zullen in een talkshowsetting hun ervaringen delen en hun ‘klassiekers’ vertolken.

Hindipop, een verzamelterm voor Indiase popmuziek, kan inmiddels een populaire commerciële muziekstroom genoemd worden. Mede dankzij wereldberoemde popsterren, die samenwerkten met Indiase artiesten of Indiase invloeden in hun muziek gebruikten, heeft het genre een wereldwijd publiek bereikt. Ook in Nederland was hindipop een paar decennia geleden nog vrij onbekend, totdat bands als de Indian Diamonds, Naya Roshni, Pandero en de Indian Eagles met hun optredens een breed publiek met deze muzieksoort liet kennismaken. Inmiddels is het genre ontzettend populair bij de Nederlands-Hindoestaanse gemeenschap en ver daarbuiten.

De managers van deze Nederlandse Hindipopbands Edgar Panday, Hans Jagbandhan, Mika Soekhoe en John Mokansingh zullen op 14 maart a.s. onder andere vertellen over de begintijd van de Hindipop in Nederland. Door talkshowhosts Sudhier Nannan en Harold Abdoel zullen de muzikanten het hemd van het lijf worden gevraagd over hun ervaringen in de jaren ’80 tot nu. Kortom een interessante terugblik die vast veel herinneringen zullen oproepen bij de liefhebbers.

Nadat de mannen aan het woord zijn geweest, is er natuurlijk ook muziek. Speciaal voor deze avond wordt de Dreamz Houseband onder leiding van Krish Malhoe geformeerd en staan de 4 managers van Pandero, de Indian Diamonds, Naya Roshni en de Indian Eagles voor het eerst samen op 1 podium om het publiek te trakteren op de besproken liedjes.
Daarnaast zal DJ Zunils geheel in de stijl van de avond muziek verzorgen. Voor drank en exotische versnaperingen is er catering aanwezig.

Dreamz Late Night
Event Plaza Rijswijk
19.00 – 02.00 uur
Entree: € 15,00
Line up: Edgar Panday, Hans Jagbandhan, Mika Soekhoe, John Mokansingh, Dreamz Houseband o.l.v. Krish Malhoe, Sudhier Nannan, Harold Abdoel en DJ Zunils

Vvk: Ro Music & Move Palace (Amsterdam), Aakash Movie & Musicstore (Rotterdam), Govinda en IQ Mobile (Den Haag)

opening
Fernandes Express
Passion in concert

2 REACTIES
  1. @L. Hannaes,

    Westerse namen klinkt imnteressanter. The Juniors, The Eagles, The Diamonds. Helaas voor hen komt er echter geen niet-hindoestaan op hun muziek af, ondanks die Westers klinkende namen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES