Unasur-bijeenkomst in Suriname tegen interventie

37

PARAMARIBO, 21 feb – Deelnemers aan de bijeenkomst in Paramaribo van de Defensieraad van Unasur hebben zich uitgesproken tegen interventie in Venezuela. De sociale en politieke onrust van het moment moet gezien worden als een interne aangelegenheid.

De defensieraad bestaat uit de ministers van Defensie van de Unie van Zuid-Amerikaanse Staten. Suriname is nu voorzitter van Unasur en leidt ook de Defensieraad. Er is solidariteit uitgesproken met ‘het volk en de regering van Venezuela’. Volgens de ministers is het niet gepast dat ‘anderen’ zich bemoeien met de interne aangelegenheden van een soevereine staat. De Verenigde Staten van Amerika heeft zich uitgelaten over de situatie.

Dit gebeurde in een verklaring. Deze werd uitgegeven nadat Caracas maar liefst drie Amerikaans diplomaten het land uitwees. Het trio zou zich ingelaten hebben met interne aangelegenheden van Venezuela. In een verklaring van het State Department worden maatregelen tegen Caracas aangekondigd. In Paramaribo was het een en al solidariteit.

37 REACTIES

 1. Nou echt? Niemand in de wereld maakt zich een iota druk over unasur.Wedden dat 99,999% van de wereld niet eens weet wat unasur betekent. De amerikanen moeten gewoon koud water over de unu-na-zuur feestje gooien met een nieuwe bekentenis van prins dino.


  Maak melding

 2. Unasur is een clubje met heel veel mensenrechtenschenders,awari domrie’s so bung. Ze praten over menserechtenschending terwijl meer als de helft van de leden bloed aan hun klauwen hebben.


  Maak melding

 3. -Ik weet 1000% zeker dat als Amerika sancties zou verrichten Unasur geen poot heeft om op te staan.

  =Waarom kan Unasur Cuba niet helpen met al die sanctie die Amerika heeft opgelegd?

  -Deze uitspraak is gedaan, omdat met gewoon vrienden van elkaar zijn. Niemand durft de waarheid te zeggen en wetende ook dat de president gewoon NIET deugd.

  -Het volk rekent al af met de president. Pas wanneer het verder zal escaleren als Syrië zal Unasur om hulp vragen.
  -Ben wel benieuwd welke Zuid-Amerikaanse land militair zal ingrijpen.

  -Zie maar hoe Rusland toekijkt zonder in te grijpen. VRIENDEN bij elkaar.


  Maak melding

 4. Ali B doet zich groter dan hij in werkelijkheid is. Deze dromedaris gelooft in een standbeeld en een staatsbegrafenis waar wereldleiders zullen komen. Wel Wake up Mudley,,, your dreaming again ..


  Maak melding

 5. =Ik zou ook willen zeggen dat Suriname ervoor moet waken dat dit niet in het land zal plaatst vinden. Reden::

  -Er wordt niet vergaderd en de begrotingen moeten nog goedgekeurd worden.Zie maar hoe men teert op geld van de belastingbetaler.

  =Brunswijk strooit met geld om stemmen te kopen en vertelt aan zijn achterban dat zij zullen genieten van de grondstoffen die in het binnenland voorkomen, omdat zij er recht op hebben. Hoe dom moet je niet zijn????

  -Als het volk wakker wordt geschud zal het ook niet lang meer duren en Suriname zal ook te maken krijgen met chaotische toestanden.

  _Ik hoop dat de Fransen snel in actie kunnen komen deze Brunswijk op te pakken, omdat het volk gewoon achter blijft met goede ontwikkeling.


  Maak melding

 6. De Amerikanen moeten met hun billetjes wegblijven uit de Caraiben. Ze stoken en stoken maar en zoeken overal ter wereld naar een gelegenheid om hun nieuw ontwikkelde wapens en pschychologie in een echte oorlog te testen. In de moderne geschiedenis heeft geen enkel land zoveel mensen vermoord als de VS met haar strijdkrachten. In Afghanistan vluchten ze met hun billetjes het land uit. De Taliban kunnen ze niet klein krijgen, dus gaan ze achter eenvoudige boeren uit Venezuela aan. Waarom? Omdat de regering aldaar de Venezuelaanse elite – die aan de hand loopt van de MNCs en alles eraan doet om de armen te straffen en uit te buiten – niet haar gang laat gaan. De olieinkomsten moet van de rijken vooral niet ten goede komen aan de armen. Dus ziet de VS haar kans mbv de establishment een burgeroorlog te veroorzaken en een vriendelijke uitbuitende regime aan de macht te helpen.
  In dit geval vind ik het heel goed dat de UNASUR de inmenging door de VS – de aanjager van de interne strijd – ten sterkste veroordeelt. Laat de VS maar het geld dat opgaat aan een interventie besparen en het besteden aan de verarmde Amerikanen die van voedselbonnen moeten leven.
  Obama is een uilskuiken gebleken. Een totale mislukking als president. Het begon al de eerste week na zijn beediging toen hij besloot de oude kliek de finaciele zaken te laten runnen terwijl hij daar juist een punt van had gemaakt tijdens de campagne. Zijn nieuwe slogan is: Yes, we can fail! We will fail!


  Maak melding

 7. Oprotten met die cowboys.
  Zij hadden ook gedacht om veiligheids agenten in suriname te plaatsen,’en dat,zonder overleg met suriname,brutale yanks..
  Amerika is nu aan het tasten.


  Maak melding

 8. @Klotemans

  Er is in Venezuela al lang geintervenieerd ! Er zitten duizenden zogenaamde Cubaanse adviseurs in Venezuela !

  De Cubanen hebben Chavez en Maduro geleerd hoe het volk op een geniepige wijze kan worden onderdrukt.

  Openlijk doodschieten ongewapende burgers is aan de orde van de dag !

  De economie is in elkaar gedonderd, dank zij de Cubaanse economielessen. Hoe dom kan je zijn ! Nieuw socialisme ?

  Schuld aan China bedraagt vele miljarden. Het goud van Venezuela is helaas gebruikt als onderpand bij de Chinese miljardenleningen !

  Dat is NATUURLIJK de schuld van de USA !! Dombo sranangman !!


  Maak melding

 9. Wat voor een betekenis heeft Unasur eigenlijk met een moordenaar als voorzitter, en de rest zijn mensenrechtenschenders die hun mond vol hebben over democratie terwijl in Venezuela net als in Suriname sprake is van een schijndemocratie.
  In Venezuela is Maduro voorgedragen door een dictator Chavez die door middel van een coup aan de macht is gekomen, en in Suriname is een moordenaar en drugsdealer president geworden, wat totaal niet past in een democratie.


  Maak melding

 10. Klare taal.

  Dat de voorzitter v unasur op dit moment bewusteloos is, wisten wij al…………

  “Het prominente lid van de Venezolaanse oppositie Maria Corina Machado van de politieke partij Primera Justicia, heeft felle kritiek geuit op de zwijgzaamheid van organisaties als Unasur, Celac en OAS wat betreft het grote menselijke drama dat zich sinds een week afspeelt in Venezuela.

  In de Spaanse krant El Pais toonde Machado zich verbaasd dat de leiders van Unasur onlangs een emergency meeting organiseerden toen het vliegtuig van de Boliviaanse president enkele uren was vastgehouden op een vliegveld in Wenen, terwijl er helemaal niets wordt ondernomen nu in Venezuela de regering en aan de regering gelieerde milities zich bezig houden met het vermoorden, onderdrukken en martelen van studenten.

  Machado vindt dat deze internationale organisaties zich veel duidelijker moeten uitspreken tegen staatsterrorisme, politieke vervolging, censuur en de media blackouts waar de Venezolanen momenteel mee te maken hebben.”
  bron gfc


  Maak melding

 11. Goed zo!

  “Het Nieuw Front heeft zal niet participeren aan een conferentie die op 5 en 6 maart in Paramaribo gehouden wordt met als onderwerp Experiences on National dialogue.

  Het NF distantieert zich van elke actie welke inhoudt de ondermijning van onze Grondwet, verdragen, nationale- en internationale rechtspraak en zal derhalve niet participeren in genoemde conferentie.”
  Voor de verklaring zie starnieuws 20feb

  De volgorde moet zijn:
  – Constitutioneel Hof instellen
  – December proces afronden.
  – Amnestie afschaffen.
  Bovendien zijn het de dagen voor de rechtspraak van dino bouterse op 7 mrt.

  Alertheid gewenst!


  Maak melding

 12. …dus het volk van de arme Unasur landen zijn aan hun lot overgelaten?!En niemand mag hun hulp aanbieden?!
  Sjeesjes echt daar hebben echt de dictators,mensenrechten schenders,coupplegers,landverraders, Amnestie dragers en massamoordenaars voor het zeggen,netzoals bv in Suriname het geval is met bouta de barbaar!
  Dus we Mogen de gruwelijke beelden volgen op tv wat betreft het gebeuren in de unasur landen en ons niet druk maken over ze?!!Dus van de unasurlijders is het de normaalste zaak in de wereld dat de boel afgeslacht wordt en geen hulp aangeboden wordt aan het door hun onderdrukte volk?!!!


  Maak melding

 13. Mundo,

  Volgens mij heb jij niet door hoe het spel op wereldniveau wordt gespeeld.
  Je kunt de VS verketteren en dat is je goed recht, maar wij zijn in ons land zo afhankelijk van de VS, dat jij je daarbij geen voorstelling kunt geven.
  Neem als simpel voorbeeldje alleen maar onze munt, die rechtstreeks is gerelateerd aan de VS dollar.
  Zover kun jij waarschijnlijk niet denken.
  En de Unacur, die stelt op wereldniveau helemaal niets voor en zeker niet met een president als voorzitter, die bloed aan zijn handen heeft en is veroordeel wegens een drugsdelict.
  We worden uitgelachen door de hele wereld man met zo’n president, maar jij denkt, dat de grenzen van Suriname waarschijnlijk bij Paramaribo ophouden.
  Doe je ogen eens open en kijk iets verder in de wereld, dan ons land groot is, als je dat tenminste kunt.


  Maak melding

 14. Oh la la, die Unasur leden hebben allemaal bloed aan hun vingers.Als ze bijeen komen deze gasten,dan hebben ze niets anders te doen om over de rechten van de mens te praten.
  Terwijl deze gasten zelf een zwarte blad hebben,dan gaan ze over mensenrechten praten.Absurd!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 15. Mijn part mogen de Amerikanen oprotten ja….maaaarrr ze moeten niet vergeten om de DDDDDIDDDIIIIIbrie mee te nemen. Amerika pas dan mag u wat mij betreft oprotten.
  Amerika kom daarna lekker terug en ruim de rest voor ons ook nog op, want weet u de DiDiBrie is op de loer. DiDiBrie hoopt zo dat er iets kan gebeuren in Su, waardoor hij kan ingrijpen. We kennen DiDiBrie nog van de jaren 80, toen zette hij de grondwet buiten werking. Zo hadden/ hebben Suries kennis gemaakt met decreten. Dus volk ik zou nu toch wel zeggen blijf maar waar je bent DiDiBrie heeft het moeilijk genoeg in Su, vooral fa monie nahé, kaba, klarie, gone. Hij is straks voorzitter Unasur af, dan wil ik hem horen/ zien. Aanhang van de ndp jullie DiDiBrie gaat zichzelf mmmoeten opsluiten reken maar. Hij zal sowieso de verkiezingen niet meemaken; tegen die tijd heeft dan ook Maduro andere dingen aan zijn hoofd. Maduro en de hele unasur zullen met angst en beven naar Su kijken . In elk geval mie dat o dé na dorosé en mie o werie mie FRONT borstrok(echt surinaams of ze zeggen mie trui) ha ha haaaa. Dus weg met DiDiBrie op 25 mei 2015, weg met de ndp op 25 mei 2015. Weg met de verraders Som en Ronnie op 25 mei 2015. En a kang, oeng stem massssaaaal op ’t FRONT op 25 mei 2015. Odiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 16. Ook hier op dit topic vindt interventie plaats, kijk maar naar het onwaarschijnlijk aantal minnetjes er wordt gegeven op heel reeele en heldere reactie’s van o.a. Esmerald, driemaal raden uit welke hoek dat komt, Amerika zal wel te dicht bij komen, en nog meer pijn in de buik geven, het wordt straks paarse poep


  Maak melding

 17. @ mevr. de minnetjes verdeler.

  Zo zeg, jij hebt het een partij druk mang, whahahahahaha..
  Enne heb je zelf een mening dang, whahahahahahahahaha.

  Zielughhh hoor, loopvrouw, foetoeboi, robot van bouta.

  Het enige wat je laat zien, is dat jullie de verkiezingen ook zullen manipuleren.
  Maar goed ook dat The United States of America, er bovenop zit.

  Lokoe noh, if mie skrefie, usa, na wang zoekwoord, dus deng mang aw haal a berichtje dies na boven, whahahaha, tap se, me bedoel.
  Whahahahahahaha,

  Je doet je best maar!!!!!!!

  We don’t like to be censored…. S.O.S
  whahahahahahahaha


  Maak melding

 18. Laat het hier minnetjes regenen, als bewijs dat de paarse bangerikken tegen vrijheid van meningsuiting is. Hoe meer minnetjes hoe sterker de argument is

  Hoe kan iemand unu-na-zuur serieus nemen als een internationale organisatie als hun voorzitter een veroordeelde crimineel is, moordenaar en multiple couppleger is?


  Maak melding

 19. @Koos.

  Nederland lijdt ook aan die waanzin net als veel van zijn burgers die met een misplaatst zelfvertrouwen grote delen van de wereld bekritiseren. Ooit heersen over de wereldzeeën en nu die Amerikanen in hun kont kruipen en ondertussen via glibberige politiek toch die Russen te vriend houden en ook nog s de oppositie in Oekraine steunen enz. enz. in hoe veel bochten kan een land zich wringen zonder zijn eigen volk voor te liegen over van alles en nog wat. Veel te druk met alle nieuwe hebbedingetjes en luxe ook nog eens denken dat de wereld beter maar naar Nederland kan luisteren want daar is (was) welvaart haast synoniem voor wijsheid. Je lijkt misschien wijs maar je bent in die welvaart geboren en dat heeft je kijk op de wereld bepaald net als die van andere mensen bepaald is door van alles en nog wat dus respecteer dat eerst maar eens in plaats van kleinerend te doen over Unasur. Wat geef je echt om Suriname(ers) als het niet op jou voorwaarden is?


  Maak melding

 20. Klaas praat nou eens over problemen en oplossingen voor het Surinaamse volk !

  Buitenland of Nederland heeft weinig te maken met de huidige financiële chaos in het land .

  Het volk heeft gekozen voor een veroordeelde als president, die zich internationaal niet kan bewegen.

  Hij houdt zich alleen bezig met louche regimes of met dictators, het volk heeft daar niets aan.

  Hij Bouta had zijn zoon Dino beter in de hand moeten houden. Nu tracht deze Dino ons volk te verkopen aan de terreurgroep Hezbollah ! Wil nieuwe slavernij voor ons volk !

  Dankzij het buitenland is Dino gelukkig voor langere tijd uitgeschakeld.

  De mensen die u hier tracht te verdedigen hebben samen met het door u verfoeide buitenland, te weten met de kolonisator Holland, onze democratie weggeschoten en kapot gemaakt.

  De komende tijd zal u het buitenland de schuld geven van de Mega-onnodige-uitgaven van deze regering. Ook de aankomende devaluatie van de SRD is de schuld van het buitenland.

  Klaas, sribi go moro fara !


  Maak melding

 21. @Srafu.
  Daar heb je me. Ik kan over problemen eeuwig door gaan maar de oplossingen moeten van zo veel kanten komen dat ik daar echt bijna minder dan niets aan kan bij dragen.
  Indirect valt de schuld altijd wel bij de ander partij neer te leggen en een geslepen politicus kan dat doen zonder er voor te hoeven liegen, dus daar komen we hier ook niet uit. Ik tracht niemand te verdedigen hier of waar dan ook. Maar de houding van(uit) Nederland stoort mij en met mij vele anderen, en als ze dan zo wijs zijn daar, waarom zien zij dan niet in dat die arrogantie van hun reacties uit lokt waar niemand iets aan heeft.


  Maak melding

 22. alleen maar maar vuile rasisten nazi en beledigen zie ik hier als je niks zins vol heb te zeggen zegt niks
  elk ondrwerp willen jullie afkraken als er nu staat dat su het beste is in wat dan ook zie ik die duivelse hatelijke reactie al aan komen

  (dat de moderator hier niks aan doet of is hij zelf een vuile rasist die deze site alleen heefd om ons tebeledingen en te vernerder???)

  ik hoop dat al die mensen gehackt worden..


  Maak melding

 23. ik zie geen licht donker bruin gekleurde mensen op een nederlandes land site gaan en alles beledigen en negative reatie achterlaten dan waarom doen jullie dan wel met ons
  waarom denk je dat iedereen jullie haat jullie zijn wreede liefde luzen beesten met geen respect voor de mens en voor jullie zelf

  (praat slecht en zie slecht, doe goed en krijg goed)


  Maak melding

 24. Ah opleidingsniveau en taalgebruik zijn nu de criteria om iets voor te stellen in deze wereld. Al weer een prachtig voorbeeld. Veel mensen met dat mooie taalgebruik en een goed opleidingsniveau hebben dat deels ook te danken aan de gelukkige omstandigheden waarin zij zijn geboren en opgegroeid. Hoe verwonderd kun je zijn dat mensen in andere landen anders denken dan je zelf en dat ook nog ieder dag ventileren op een forum dat die mensen meer aan gaat dan jou? Dat is nog eens echt een goed voorbeeld van de Hollandse alwetendheid.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.