Tramproject Bouterse komt aan denderen

23

PARAMARIBO, 21 feb – Het project voor de aanleg van een tramverbinding is haalbaar. Dit stelt het Nederlandse bedrijf Strukton dat in opdracht van president Desiré Bouterse een studie heeft verricht.

Het moet een tweesporige trambaan worden tussen Paramaribo en Onverwacht, in Para. Het is nu alleen nog uitvoeren. “Het ziet er goed uit. De verwachting is dat het besluit uiteindelijk positief zal zijn”, zegt presidentieel adviseur Eddy Jozefzoon tegenover de Ware Tijd. Het is nu dus nog afwachten. Bouterse kondigde de tramverbinding vorig jaar aan als oplossing voor het gebrekkige personenvervoer naar het zuiden.

Volgens Jozefzoon ligt er nog het een en ander op weg naar realisatie. Als eenmaal besloten is dat de baan komt, is het een kwestie van formaliteit. Over de kosten en duur worden nog geen details verstrekt. De bedoeling is kennelijk wel dat het project af is voor de verkiezingen van volgend jaar. De oppositie in het parlement heeft kritiek op het project. Er zouden andere prioriteiten zijn.

23 REACTIES

 1. Ik ben niet van plan om projecten af te keuren,maar ik ben wel voorstander van prioriteit geven aan zaken. Laten we andere zaken eerst afmaken en op orde zetten voor wij met nieuwe beginnen.


  Maak melding

 2. wang moro mooi cadeau bouterse no bing kang gie para en de surinaamse gemeenschap ,zoals ze die twee grote bruggen hebben gebouwd en waar dankzij de ndp regering staatsolie surinaames trots is geworden ,een stukje ontwikkeling dus .
  front met name vhp nps kunnen wat van leren hoe je niet afhankelijk van olland hoeft te zijn ,maar dat ze wel mogen komen investeren ,wij willen die vis niet wij willen die hengel en dat spreekt voor zich als je de ontwikkelingen in su ziet .front met name vhp nps kraken deze regering alleen maar af maar gelukkig is het surinaamse volk niet blind .het volk ziet dat er negatieve punten zijn maar het volk ziet ook de positieve punten en daar heb ik pero respect voor .geen enkele regering is perfect ,maar deze regering heeft meer gedaan dan welke regering dan ook dat kan het surinaamse volk beamen en het geldt voor vriend en vijand .het surinaamse volk zal weer afrekenen met deze fronters ,weet je waarom!!!!het volk ziet dat de regering bouterse haar best doet en ze maken vorderingen op elk gebied a volk no dong toen wij op de ndp stemden en wij gaan weer op deze regering stemmen .voor mij mag somo eruit maar hij krijgt de kans niet om deze regering de les voor te lezen als wat somo met pa vene front heeft gedaan ,als bouterse zou toegeven aan somo zou het zelfde lot hem zijn begaan als el vene front
  WIJ LATEN NIEMAND ONS INTIMIDEREN NO WEE HET IS BUIGEN OF BARSTEN SOMO .zoals men weet is de ndp een partij van elke willekeurige surinamer en dat zeggen wij met trots .de samen stelling van de regering bouterse is een mooi voorbeeld van .kun je niet zeggen van de verenigde hindustaanse partij de vhp ,het is ze met een paplepel ingegoten om etnisch te denken en ik verzeker elke creoolse of hindustaanse surinamer dat ik niet lieg ze zullen het niet toegeven maar het praktijk spreekt boekdelen dat ik niet lieg .ze willen veranderen maar de politiek houdt ze tegen om anders te denken .dit land heeft ons allemaal nodig de ene consument de ander onder nemer wij zijn van elkaar afhankelijk maar je ziet dat er nog veel moet gebeuren in su dat men anders gaat denken .de nps is ook zo een partij en daarom is het goed als de nps van het toneel verdwijnt en op gaat in de vhp of ndp .ook de kleinere partijen mogen verdwijnen na soso tikie njang dape mie mang .de verkiezingen zijn voor de deur en zie hoe men weer over de december moorden het volk manipuleren ,het zal dan ook zonder succes blijken als de voorgaande keren .bedrijf geen politiek met de nabestanden het gaat jullie duur komen te staan .ze hadden zelfs die kolonisator ingeschakeld om su te boycotten maar het is ze tot op heden nooit gelukt .ik heb vorige week op het internet gelezen dat de ollandse minister van buitenlandse zaken uganda geen ontwikkelings hulp meer gaat geven omdat de president homos verbiedt in zijn land .ik vraag mij af wat olland denkt van zich zelf .uganda is niet afhankelijk van dat beetje ontwikkelings geld dat land is in opmars .olland verbeeld zich dat ze deze landen kunnen domineren omdat ze het financieel beter heeft .die mensen hebben normen en waarden die mensen hoeven niet alles van jou over te nemen en ga je dreigen met ontwikkelings geld oasof dat beetje geld dat land staande houdt .nederland geeft su geen ontwikkelings geld onder bouterse maar je ziet suriname buigt niet wij gaan harder werken en verlagen ons niet .het is geen front die aan de macht is het is de mega met ndp als aanvoerder .wij laten ons niet intimideren met praatjes en boycotten zie de acp top noem maar op .santhoki bukt steeds dieper voor die ollander zie front maar wij houden het been stijf .het is geen grootspraak het is de realiteit .wij hebben niets opgezegd zij zeiden dat het volk bouterse niet mocht kiezen als president maar je ziet ,het surinaamse volk beslist en daar zijn wij trots op .die kolonisator is niet beter dan bouterse .olland zolang bouterse aan de macht is zullen jullie je moeten aanpassen .maak die fout niet ,er is ontwikkeling in su voor hen die wil aanpakken .
  op bakana torie had ik gehoort hoe een surinedl suriname was aan het afkraken over de criminaliteit in su .ik zat met een paar vrienden naar het programma te luisteren ,ik vroeg mij af of deze surinamer zich af heeft gevraagt wat er in dat rijke olland gebeurt wat criminaliteit betreft .hoeveel scheit partijen heb je in olland ,hoeveel moorden heb je in dat rijke olland ,hoeveel inbraken heb je per dag in dat rijke olland .deze week alleen hoeveel schiet partijen in olland .jullie vroegere minister borst dood waar heeft deze achterlijke surinamer het over als hij het over criminaliteit wil hebben .ik keur het niet niet goed elke criminele daad is verwerpelijk maar ga mijn land niet afkammen terwijl dat rijke olland geen millimeter beter is foei met jou uitspraken je moet je diep schamen en je zal nooit een nederlander worden wel in je paspoort maar daar houdt het op .ga lezen over de vele werklozen van surinaamse afkomst een teken dat ze die surinamers niet willen hebben .het zijn mijn woorden niet het is het praktijk die dat bewijst .die ollander willen ons kwijt suriname wordt wakker .
  wees bewust stem ndp bouta go go go


  Maak melding

 3. @ Klootmans:

  Geen van beiden. Elektriciteit en diesel zijn te duur. Hij wordt met de hand voortgeduwd door alle gereshuffelde ministers, topambtenaren en andere leeglopers.


  Maak melding

 4. de zoveelste luchtballon van deze paarse schreeuwers.
  waar zijn:

  *nieuwe zeehaven
  *snelweg naar Brazilie
  *fly-overs
  *gouddeal (incl. goeden kerst 2012)
  *ziekenhuis in Wanica

  POPULISTISCHE LOZE KIEZERSBEDROG


  Maak melding

 5. was een metro niet beter geweest(daarin passen meer mensen). eentje die op een bepaalde hoogte rijd, dus niet op de grond(om botsingen te voorkomen)


  Maak melding

 6. Gaat China ook deze DINO-EXPRESLIJN financieren zoals het WANICA ZIEKENHUIS of gaat Suriname dit uit eigen middelen bekostigen???

  Deze regering zou toch gaan bezuinigen volgens DDB ???

  Mi ede nanga joe DDB.


  Maak melding

 7. ai DADA,…een trambaan aanleggen is constructiewerken en daar hou jij van tog, maar dan vanuit de eerstelijn n.l.;

  ,,,,en dan denk ik aan die Ballast-Nedam, dus eerst tjuku en dan,… en dan is het volk het spoor bijster!!!!

  hoeveel gaat die Eddy Jozefzoon vangen, en mi gado hoeveel adviseurs heb jij niet mang??

  en dan nog dit….gij gaat tog wel iedereen die aan dit project gaat werken >> op tijd betalen << 🙂


  Maak melding

 8. Bouterse en de financiële situatie van Suriname kennende heeft hij die bakras gevraagd om een tram met een sneeuwschuiver te overwegen, kunnen we daar mooi de Suriname rivier mee uitbaggeren, twee doodgeboren NDP vliegen in één klap.


  Maak melding

 9. Een “broodje gebakken lucht” tram, want laten we nou eerlijk wezen. Ten eerste met welk geld? Ten tweede, met elke keer die stroomuitval in paramaribo zo onbetrouwbaar als de pest en zal hij vaak stil staan. Daarbij komt ook nog eens de mentaliteit van de Surinamer in het verkeer kijken, want die…… Pfff die laat vééél te wensen over. opeens zal menig auto, motor, bromfietser en ja zelfs fietsers denken dat hij of zij een tram is?. Het is geen Amsterdam, Rotterdam of welke stad dan ook in de wereld die trams hebben en waar men gewend is aan die dingen en dus zal er menig ongeluk al of niet met dodelijke afloop plaats vinden.
  Nou Su, veel succes!!


  Maak melding

 10. het zijn geen luchtballonen het zijn geen lucht kastelen ,het is een studie en die gaat uitgevoerd worden zoals wij die bruggen hebben uitgevoerd dankzij de ndp ,zoals wij staatsolie een push hebben gegeven dankzij de ndp .zoals wij zelfstandig onze boontje kunnen doppen zonder olland danzij de ndp ,zolas er ontwikkeling is in comewijne dankzij de ndp ja ik mag propaganda maken voor de ndp omdat het de realiteit is .jullie hebben geen vertrouwen jullie vertrouwen is steeds op olland gericht en daarom zullen jullie blijven steken met steeds dat olland gedachte .zie hier die redimusus die suriname denken af te kraken terwijl olland wat criminaliteit niet te vergelijken is als het om inbraken gaat als het om moorden gaat lees de berichten op het internet .jullie zijn waardeloze profiteurs in olland .zie die werkloze suriollanders .oem sjing foe kosie sranang .
  het is een land in ontwikkeling die zijn dingen zelf doet met vallen en opstaan .velen gaan naar olland en kammen su af omdat ze in een rijk land zijn aangekomen en gaan ze gelijk op su afgeven .ik ga op en neer maar ga mijn land niet afkammen mie mang .heeft olland een brug voor ons gebouwd ,heeft front een brug voor ons gebouwd .je moet durf hebben om dingen te doen en durf heeft de ndp .al moet de regering de deviezen gebruiken voor de ontwikkeling van dit land ik gun het ze om dat te doen .ik hoop dan ook dat die tram verbinding er komt .steeds hebben die fronters het over dat de regering beter wat anders doet met dat geld .wat heeft front gedaan wat voor ontwikkeling hebben ze gebracht .moeten wij steeds blijven steken met ontwikkelings geld van kleine mini projecten en de vhpers met dat geld gaan strijken !!!.vhp wil ontwikkeling voor hun eigen niet voor de natie .


  Maak melding

 11. Oh..larala….ola..wie heeft dat geadviseerd voor de tramverbinding gedeeltelijk binnenland?????.Is die Jozefzoon tijdelijk Minister geworden???.Dit moet toch een beslissing komen van Openbare Werken Ministerie.En voor zover ik het weet is die Minister R.Parmesar.Wordt deze bewindsmans inzake Tramverbinding bekendmaking geisoleerd???
  Wat een vriendjes politiek in deze marionetten regering.


  Maak melding

 12. Eerst besteld die jozefzoon ‘hollandse’ boeken die niet voldoen en nu dit….
  Een tram, whahahahahahaha…

  Echt niet normaal, voor een handjevol mensen een trambaan aanleggen, die geheid zwart zullen rijden….
  Deze investering haal je nooit meer eruit, bovendien banenverlies voor de bushouders.
  De suri die een trambaan verkiest boven een ‘dikke’ suv moet nog geboren worden.

  Doe normaal, dan doe je gek genoeg!


  Maak melding

 13. men kan doen wat men wil ,bouterse is en blijft de sterke man su .de ndp is niet weg te denken in dit suriname .niemand kan om de ndp heen en dat hebben wij bewezen en gaan wij dat weer bewijzen in mei 2015.het is geen grootspraak .
  wat dit ndp de afgelopen jaren heeft bewezen ,hebben de vhp ,nps in hun 65 jarig bestaan niet kunnen bewijzen .allemaal etnische politiek voeren en hebben zij het over verbroederings politiek ,houden jullie die domme massa voor de gek met jullie verbroederings politiek .jullie waren en zijn nog steeds etnisch bezig .onder de vhp nps had suriname niets te vertellen als het om olland ging .de ollanders hebben nog geen brug voor jullie kunnen bouwen ze hebben deze kljos dom gehouden en nog steeds wordt die achterban dom gehouden .die santhoki segebai met zijn verenigde hindustaanse partij denkt nog steeds dat hij in zuidazie zit om zijn mensen etnisch te laten denken .suriname is niet weg te denken zonder de ndp reken maar dat dit de grootste partij is in suriname ,het is en voorbeeldige partij .natuurlijk hebben wij onze min punten maar toch meer plus punten in vergelijk met de vhp ,nps die sinds mensen heugenis niets concreets hebben kunnen bewijzen wat ze su hebben gedaan ,steeds hebben ze het over verbroedering ,welke verbroedering heeft lachmon en santhoki segebai het .het kasten systeem mag santhoki naar zuidazie brengen niet in su .wij zijn een multisamen leving en daar zul jij je moeten aanpassen .weg met jullie taliban gedachte .ze schreeuwen moord en brand dat er onderhandse gunningen worden gegeven door de ndp maar ze kunnen het nog steeds niet bewijzen ,zie wat jullie in jou 65 jaren bestaan hebben gedaan aan onderhandse gunningen .
  de vhp heeft openware werken altijd onder haar beheer gehad en daar hebben deze gasten flink gebruik van gemaakt .hoe denkt men dat deze vhpers aan die duizenden hectare gronden zijn gekomen ,allemaal van het volk gestolen .
  waarom denkt men dat de bosland creolen de gronden van deze gasten ocuperen ,ze weten dat ze die gronden verkregen hebben ten tijde toen de vhp op openbare werken de scepter zwaaide .so so corrptie .nu schreeuwen ze moord en brand wat er op openbare werken gebeurt ,de nps is mede schuldig aan dit probleem ,en daarom zeg ik ,,wat bedoelen deze antieke partijen met verbroederings politiek .moet het ten koste gaan van de creolen !!!zie ook somo wat hij heeft gedaan met de nps en deze achterlijke npsers denken dat het creoolse volk er in gaat trappen om op de nps te gaan stemmen !!!zie die lands gebouwen die de slaven hebben gebouwd ,het zal de vhp en de nps sieren als ze vervallen ,zij kennen de waarde van niet maar wij de creolen moeten de gebouwen herstellen het moet op de agenda ,de slaven hebben ze gebouwd het is zweet van de slaven ,de nps heeft nooit geld vrij gemaakt om die gebouwen te onderhouden worden jullie wakker .die gebouwen mogen niet verloren gaan ,tijd voor aktie . oeng negre we sribie als het aan de vhp ligt komen er alleen maar tempels in dat land en moskeen .men mag mij een racist noemen ,maar de waarheid moet gezegd worden .die monumentale gebouwen moeten herstelt worden desnoods met de deviezen van de centrale bank ,je ziet steeds meer waardeloze gebouwen in het centrum verrijzen tussen de monumentale gebouwen .weg met de nps ze hebben alles van de creolen verkwanselt .zie hoeveel creollse partijen er zijn wij hebben geen eenheid en daar profiteren anderen .
  ik hoop dat welke partij ook wint men oog moet hebben voor de monumentale houten gebouwen ,onze nageslacht moeten die gebouwen mee maken ze moeten weten wie ze heeft gebouwd ,de zwarte amerikanen leren hun nageslacht van het witte huis tot de monumentale gebouwen in het zuiden van amerika ,allemaal gebouwd door de slaven zonder betaalt voor te krijgen .worden jullie in su wakker ,al die andere bevolkings groepen die in suriname zijn gekomen ,hebben deze gebouwen mee gemaakt ,ze waren er al zowel de straten die werden aangelegt door de slaven ,en ik wil niet horen maron voor mij zijn er geen maron het zijn creolen allemaal een ,bosland creool of creool wij zijn een .
  in amerika kennen de 40 miljoen zwarten geen verschil het zijn allemaal zwarten .


  Maak melding

 14. @pero,..ai , en Surinamers kunnen nu alle dievenijzer verwijderen,..Suriname is veilig geworden ,..één van de loze beloften van jou president. De staatsschuld is keihard omhoog gegaan. Waar is die goude kerst gebleven?


  Maak melding

 15. De MEGA-staatsschuld is ook gebakken lucht !

  De komende zware devaluatie van de SRD ook gebakken lucht !

  Dino, de verkoper van het volk ,krijgt 50 jaar gebakken lucht van de USA !

  De NDP-Hezbollah-slaven slapen door !

  NDP-sribi srafus, moro “gebakken lucht” e doro !!!


  Maak melding

 16. Eerst besteld die jozefzoon ‘hollandse’ boeken die niet voldoen en nu dit….
  Een tram, whahahahahahaha…

  Echt niet normaal, voor een handjevol mensen een trambaan aanleggen, die geheid zwart zullen rijden….
  Deze investering haal je nooit meer eruit, bovendien banenverlies voor de bushouders.
  De suri die een trambaan verkiest boven een ‘dikke’ suv moet nog geboren worden.

  Aan degene die vind dat de tram zo snel mogelijk ‘moet komen’…
  Simpelweg omdat het bloedje heet is, in de suri-file…..…..
  Oeng tja fatoe yere…

  Denk je heus dat de tram een airco heeft, zodat je op je lauweren je boodschapjes kunt doen..
  Whahahahahahaha.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.