Politie belooft actie tegen misdaadgolf

40

PARAMARIBO, 21 feb – De politie komt met extra maatregelen om het toenemend crimineel geweld de kop in te drukken. Dit meldt het Korps Politie Suriname, KPS. Het korps is zich bewust van de impact die recente moorden en roofovervallen kunnen hebben.

“De afgelopen drie weken zijn drie personen van het leven beroofd en twee personen zijn overvallen in hun woning waarbij hen ernstig letsel is toegebracht. Daarnaast is een boven gemiddeld aantal genoteerd aan berovingen op straat, waarbij onder andere sieraden, geld en andere kostbare zaken zijn weggenomen. Deze gebeurtenissen zullen ongetwijfeld een impact hebben op het veiligheidsgevoel in de samenleving”, stelt het korps in een verklaring.

Een reactie kan dus niet uitblijven. In één van de moordzaken is al een oplossing gebracht en ook de andere vorderen. Maar er komen ook extra maatregelen. “De politie-organisatie zal de nodige interventies plegen om de overvallen en berovingen significant terug te brengen. Zo zal de politie meer gebruik maken van de bevoegdheid om verdachte personen staande te houden.” Ook wordt meer voorlichting gegeven over wat burgers zelf kunnen doen voor meer eigen veiligheid.

40 REACTIES

 1. Weet je wat ik graag wil weten? Waarom kiest iemand ervoor om het criminele pad op te gaan. Er is een wet van oorzaak en gevolg. Gevolg is de explosie van de criminaliteit, vraag is wat is dan de oorzaak. Men zou in Suriname psychologen aan het werk moeten zetten om deze oorzaken te achterhalen. Kijk, zwaar straffen schijnt niet te helpen dus moet men in Suriname ervoor zorgen dat de oorzaken worden weggenomen. Aan welke oorzaken denk ik? Nou, drugsgebruik, geldgebrek omdat er geen werk is of omdat men te lui is om te werken of iets anders. Meer politie op straat of politieacties zal niets opleveren als men de bronnen van de criminaliteit niet wegneemt.


  Maak melding

 2. Waar zijn de mooie beloften van deze regering gebleven? Men zou toch de criminaliteit hard aanpakken? Zijn dat alleen maar loze beloften geweest? Het is net alsof de regering niet weet wat te doen.Vooral de mini-ster zit de laatste tijd diep in zijn hol.


  Maak melding

 3. De politie is je beste kameraad wanneer je op rooftocht gaat!

  Uitspraak politieman bij inbraak in woning:
  “Mevrouw, wees blij dat u iets hebt wat een ander begeert.
  Anderen hebben niets!”
  Case closed!


  Maak melding

 4. Soso bla bla!! niks nieuws!! voor de duizendste keer wil men maatregelen treffen voor de veiligheid? Resultaat?? meer criminaliteiten. Humphrey waar ben je???


  Maak melding

 5. Denken ze bij de politie misschien, dat we imbicielen zijn in dit land ?
  We hebben dit nu al zo vaak gehoord en er is nooit iets verandert !!!!!
  Je bent de afgelopen drie jaren niet eens veilig meer in je eigen huis.
  Bouta zou de criminaliteit aanpakken, dat was een van zijn speerpunten.
  Het is een lacher van de bovenste plank en er is helemaal niets van terechtgekomen.
  Van het hele politie-apparaat klopt helemaal niets.
  De goeden niet meegerekend, is het merendeel van de politie zo rot als vis maar kan zijn.
  Ik heb er helaas geen andere woorden voor.


  Maak melding

 6. 24 juli 2013

  Brunswijk tevreden over justitieminister

  ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk is tevreden over minister Edward Belfort van Justitie en Politie. Hij geeft weliswaar aan dat het beleid van de minister niet is wat het wezen moet, maar dat het wel zijn goedkeuring draagt.

  PARAMARIBO, 25 juli 2013 – Ronnie Brunswijk baalt als een stekker. De aanhoudende kritiek van vakbondsleider Ronald Hooghart op het beleid van minister Edward Belfort van Justitie & Politie begint aardig te vervelen. Belfort doet zijn uiterste best

  Ronny Brunswijk heeft volgens dagblad ‘de Ware Tijd’ verklaard dat de meeste criminelen inderdaad Marrons zijn en dat hij daarachter is gekomen door zelf in de cellenhuizen te gaan kijken.

  voor allerhande klussen kunt U bellen met Belly van Resocialisatie,….garantie tot in de mortuarium is gegarandeerd 🙂


  Maak melding

 7. Alleen tegen kleine jongens wordt opgetreden, en de grote jongens zoals die moordenaar van Bouterse, en die gangster van brunswijk blijven buiten schot, die staan boven de wet.


  Maak melding

 8. Goed voorbeeld doet volgen,….slecht voorbeeld doet ook volgen,…kijk maar naar zoon Dino,…op de schoen,..zijn vader crimineel gedrag gevolgd.


  Maak melding

 9. De politie had gelijk moeten doorgeven dat ze van niets en niemand dan ook iets willen horen over mensenrechten wanneer de criminelen worden opgespoord en opgepakt.

  Een ieder die het over mensenrechten (van de criminelen) zal hebben, moet zelf ook worden opgepakt en in de bak worden gesmeten want die zijn dan zelf ook misdadig bezig !

  Dus bad boys, de jacht op jullie is geopend en wie weet krijgt de politie een search and destroy opdracht, dan wel een license to kill !

  Me bari yu !


  Maak melding

 10. Zie de frustraties ! hoe kan zo’n klein land als Suriname zo moeilijk te beheren zijn?In politiek opzicht als het indampen van de criminaliteit.het zou uitstekend zijn om de politie en het leger samen te laten patrouilleren op straat.Daarnaast dient men de oorsprong van de criminaliteit op te sporen en deze een halt toe te brengen.Men (bedoel ik mie egie kondremangs politici)moeten minder debatteren en zich veel meer bezig houden wat er in de praktijk leeft.Nee.ik ben niet tevreden over de prestaties van de politie.Stuur meer manschappen de straat op-zorg voor een optimale veiligheid-deel preventieve straffen uit.Met andere woorden:deel zodanige straffen uit die een schrik-effect genereren naar deze waardeloze ratten van criminelen.


  Maak melding

 11. @@ Anneke!! helemaal met je eens! en als het mogelijk zou zijn, dan zou ik die daad zelf verrichten tegen de moordenaars,boeven, criminelen, rovers, verkrachters, oplichters, boemans, badmans etc.etc.

  santokhi was dat van plan maar de gemene ratten hebben hem aan de kant geschoven! wie goed doet wordt juist niet naar geluisterd en wordt aan de kant geduwd! nanga tranga!! a no fu Wiep-Ding??


  Maak melding

 12. De zaak van de Megacriminaliteit in ons land is eenvoudig.

  Onderzoek heeft uitgewezen dat de kleine crimis kijken wat de grote crimis in de top van het land doen !

  Zij zien veroordeelde criminelen in de top van het land,

  zij zien veroordeelde ministers weer in de top van het

  land verschijnen, zij zien dat de regering nauwe

  contacten onderhoudt met dictators en louche regimes,

  zij zien dat de eerder veroordeelde zoon van president

  een topfunctie krijgt en zich opnieuw met misdaad inlaat,

  zij zien dat deze zoon de bevolking wil verkopen aan de

  terreurgroep Hezbollah en dat de regering voor dit in

  gevaar brengen van de staatsveiligheid niet eens

  onmiddellijk een Megaonderzoek instelt, zij zien de

  Mega-corruptie, stelen van Mega hout- en Mega

  goudconcessies, Mega tjukus bij grote projecten,

  toewijzen van projecten of werkzaamheden zonder de

  vereiste wettelijke aanbestedingen, Megaministers die

  binnen enkele maanden een jaarbudget van een ministerie

  er doorheen jagen en geen verantwoording afleggen, een

  Mega-corrupte naschoolse opvang project waarbij zelfs

  parlementariërs en aanhang bij betrokken zijn, zij zien

  dat alleen kleine drugscriminelen worden gevat, de grote

  drugsjongens blijven buiten schot !

  DUS : niet verwachten dat de misdaad zal afnemen !

  Het zal gewoon enorm toenemen !

  Het is spijtig, maar Sranang is een momenteel paradijs

  voor misdadigers !


  Maak melding

 13. @johnnoem mij een land waar geen criminaliteit is.

  de rede :2 Tim 3:1-5 Maar weet dit, dat er in de laatste dagen kritieke tijden zullen aanbreken, die moeilijk zijn door te komen. 2 Want de mensen zullen zichzelf liefhebben, het geld liefhebben, [zullen] aanmatigend [zijn], hoogmoedig, lasteraars, ongehoorzaam aan ouders, ondankbaar, deloyaal, 3 zonder natuurlijke genegenheid, niet ontvankelijk voor enige overeenkomst, kwaadsprekers, zonder zelfbeheersing, heftig, zonder liefde voor het goede, 4 verraders, onbezonnen, opgeblazen [van trots], met meer liefde voor genoegens dan liefde voor God, 5 die een vorm van godvruchtige toewijding hebben, maar de kracht ervan niet blijken te bezitten; en keer u af van dezen. 

  geen enkel menselijke regering kan en gaat dit probleem kunnen oplossen.

  psalm 37:10 En nog maar een korte tijd en de goddeloze zal er niet meer zijn;
  En gij zult stellig acht geven op zijn plaats, en hij zal er niet zijn.
  11 De zacht moedigen daarentegen zullen de aarde bezitten,
  En zij zullen inderdaad hun heerlijke verrukking vinden in de overvloed van vrede.

  onderzoek de bijbel en vind zo een bevredigeng antwoord.

  groetjes piet petit


  Maak melding

 14. Criminaliteit zal er altijd zijn. Om van Suriname een politiestaat te maken of voor eigen rechter gaan spelen is geen oplossing. Resorts van Paramaribo herindelen misschien wel. Centrale markt uit het centrum. Ieder resort zijn eigen markt, winkel en een woongebied met beperkt autoverkeer en politiepost. Een ringweg om het centrum en het centrum autovrij maken. Hiermee lost je de criminaliteit niet op, maar je maakt het beheersbaar, waardoor je het veiligheidsgevoel van de burgers wordt vergroot. Want waarom zouden we het accepteren om in huizen met tralies voor ieder raam en deur te wonen in een land met amper 600.000 inwoners ?


  Maak melding

 15. @john

  “Weet je wat ik graag wil weten? Waarom kiest iemand ervoor om het criminele pad op te gaan.”

  In suri verschillende oorzaken:
  -het voorbeeld van de gangster politici.
  – Velen lijden aan ptss, vanwege de moiwana oorlog, nooit geholpen.
  – onkunde, suri heeft 30.000 analfabeten.
  – uitzichtloosheid, geen scholing, geen baan, geen geld.
  – de politie doet niets.
  – vrij wapenverkeer.
  – zweeftekie mentaliteit.

  Oplossing: scholing, banen en begeleiding ptss.


  Maak melding

 16. jacobus mie mang wat jij daar zegt is niet belangrijk voor pero ,wat mijn regering doet dat is belangrijk en dat is prioriteit no1 werken werken en niet klagen ,dan kom je waar je wil .


  Maak melding

 17. Sur.is een derde wereld land.Dan moeten ook de straffen derde werelds zijn.Dus wat primitiever.Zo als ophangen.Als de overheid geen beul kan vinden dan ken ik iemand die de doodstraf wel wil voltrekken.
  Vaak komt men met argument dat de misdaad toch door gaat ondanks dat het land de doodstraf kent.Ze moeten mij een keertje vertellen welke vlucht de misdaad zou nemen als geen dood op moord stond.Kijk maar naar ons.Rijke landen straf!Na een derde van je straf in het gevang dan mag je naar huis.En als Meriba weer in het land tekeer gaan.Dina was ook vroeg vrij gelaten en kijk waar hij nu zit.Was hij langer[hogere gevangenis straf] in Boma kon Bout hem nog af en toe gaan knuffelen tog.
  Het volk kan ook niet rekenen op Belly.Want die draait nu een kraamkliniek.

  @Esmerald

  het volk wordt niet gestimuleerd om te gaan werken.Wat er nodig is,krijgen de mensen van de overheid.En wat ze niet krijgen,stelen ze.Al moet het met geweld gepaard gaan.Eens ge-occupeerd en nu hebben ze een beschikking van lantie over de gronden.En zo lang roven loont,gaan ze mee door.


  Maak melding

 18. Doodstraf is m.i. Niet zo geschikt voor gewone dieven. Straks zijn er geen mensen meer over in suriname. Mensen vanaf hun vroegste jeugd volgen en kansen geven als kind.


  Maak melding

 19. Ben eindelijk blij dat Waterkant, een zo lange tijd, hier toch een beetje aandacht aan besteed. Want ik lees het bijna dagelijks in andere media…

  1000 gesubsidieerde militairen uit China en de criminaliteit zakt gelijk met 99%, het is een kwestie van doden of zelf vermoord worden…

  Voor mensen die nog geen slachtoffer zijn geworden ooit, is het een simpel rekensommetje 1+1=2, het is een kwestie van tijd, en geloof me, bijna iedereen komt een keertje aan de beurt als het zo doorgaat…


  Maak melding

 20. De politie wordt ingezet om politici en hun familie/eigendommen te bewaken en beschermen.Voor dieven,rovers,kidnappers,moordenaars en ander gespuis hebben ze niet genoeg mankracht en tijd.


  Maak melding

 21. “Politie belooft actie tegen misdaadgolf”.

  SRD 25.000 tip voor informatie dood Lindveld
  22 Feb. 2014 (Bron-starnieuws.com)

  (KPS)POLITIE_115

  De informatie van een tipgever die daadwerkelijk zal leiden tot oplossing in de moordzaak van de ondernemer Maarten Lindveld, zal fors beloond worden.
  Starnieuws verneemt dat de tipgever SRD 25.000 ontvangt.

  Vrienden van Lindveld hebben besloten om dit bedrag uit te loven, zodat er klaarheid komt in deze zaak.
  Lindveld werd op 14 februari tussen en zes en zeven uur in de ochtend door zijn echtgenote dood aangetroffen in hun woning.
  De ondernemer was vermoedelijk met een knuppel bewerkt en op zijn lichaam had hij verschillende messteken moeten incasseren.
  Daarnaast was hij gebonden aan zijn handen en voeten.
  Zijn vrouw trof hem bij de trap aan.

  De tipgever kan contact opnemen met de Gewestelijk politiecommandant van Wanica, Robby Ramjiawan, op het telefoonnummer 8810685. Strikte geheimhouding wordt verzekerd.

  “Burgers beloven nu actie tegen deze CRIMINELEN”.

  Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie:

  Aangezien jouw manschappen niet snel zijn bij het opsporen en aanhouding van deze barbaarse CRIMINELEN, zullen de burgers nu de jacht openen op deze CRIMINELEN.

  Ook zal de jacht worden geopend op de DADERS die betrokkene zijn bij de brute roofoverval op een Javaans echtpaar, waarbij de man (echtgenoot) door het hoofd is geschoten.

  En ze zullen geenszins bellen naar (115)

  Maar na een (kort verhoor) wel bellen naar HENNEP.


  Maak melding

 22. Laat minister Bullebak de djoeka criminelen opsporen en achter tralies zetten. Controles in het binnenland van de goudrovers en roadblocks naar de stad om wapens etc op te sporen.


  Maak melding

 23. Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie:

  Die CRIMINELEN luisteren niet.
  Terwijl je nu bezig bent met jouw verhaal, gaan ze gewoon verder met hun BARBAARSE CRIMINELE PRAKTIJKEN.

  75- jarige marktverkoper om het leven gebracht.
  Zondag 23-02-2014 (Bron-GFC.com)

  De politie kreeg vanmorgen een melding binnen dat een man om het leven is gebracht in zijn woning op de hoek van de Anakokostraat en de Welgedacht-A weg.

  De melder was een zoon van het slachtoffer.
  In het huis trof de politie het ontzielde lichaam aan van de 75-jarige Hiladhenpersad Baboelal, meldt de voorlichtingsdienst van het KPS.

  Hij was vastgebonden en zijn lichaam vertoonde sporen van stompgeweld. De heer Baboelal woonde alleen.

  Hij verkocht landbouwproducten op de markt samen met zijn zonen.
  Toen zijn zonen hun vader vanochtend niet op de zondagmarkt zagen, zijn zij thuis bij hem gegaan en ontdekten het misdrijf.
  De crimineel of criminelen zijn de woning binnengedrongen na het forceren van het diefijzer en een deur.
  Het is vooralsnog niet bekend wat uit het huis is weggenomen.


  Maak melding

 24. belooft net zoals, 18.000 huizen, verbeterde koopkracht, snelweg van ergens naar nergens. waarom misdragen marokkanen zich in nl en niet wanneer ze in marokko zijn. simpel, nl is soft tegen zn criminelen en dat is in su ook zo. de pakkans is klein en als je gepakt wordt zit je heel even vanwege gebrek aan plek. goed beleid is nodig en niet af en toe een brandje blussen wanneer het ellendig wordt. het gaat erger worden want de braziliaanse criminelen komen naar de stad omdat er steeds minder goud gevonden wordt in het binnenland


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.