Militair attachee Argentinië voor Suriname

13

PARAMARIBO, 21 feb – Argentinië heeft voortaan een militair attachee in Suriname. De twee landen hebben hiertoe een overeenkomst gesloten.

Dit gebeurde tijdens de vijfde jaarlijkse bijeenkomst van de Defensieraad van Unasur, de Unie van Zuid-Amerikaanse Staten. Minister Lamuré Latour van Defensie tekende voor Suriname en zijn ambtgenoot Agustín Rossi voor Argentinië. Suriname is nu voorzitter van de Defensieraad. Volgens Rossi is het zenden van een militair attachee een logische volgende stap. Vorig jaar vestigde Argentinië voor het eerst een ambassade in Paramaribo.

Binnen de Defensieraad van Unasur is afgesproken dat de lidlanden zoveel mogelijk zullen trachten een militair attachee bij elkaar te plaatsen. Rossi zei dat de diplomaat zo spoedig mogelijk wordt gevestigd. Suriname wil ook niet al te lang wachten met een man op de post in Buenos Aires. Zowel Rossi als Latour hoopt op steeds nauwere samenwerking tussen beide landen. Suriname heeft zich solidair verklaard met Argentinië in diens conflict met Groot Brittannië over de Malvinas (Falkland) eilanden.

- Advertentie -

13 REACTIES

 1. Messie en Maradona welkom in Suriname! Hopelijk komt Julio Poch Bouta en zijn zijnen komen halen!!

 2. En…wat is het nut hiervan?

  Eerst jarenlang zeiken over Jorge en nu witte voetjes maken.
  Hoe desperate ben je dan niet….

 3. Lekker belangrijk, als of je hiermee nieuwe investeerders kunt aantrekken. En vergeet niet dat de UK en Spanje in de clinch liggen met de Argentijnen. Resp. om de Falkeilanden en olie kwesties. Suriname kiest nu partij voor de Argentijnen. Europese Investeerders kijken wel uit en gelijk hebben ze.

 4. Hmmm?? Alvast aan het indekken voor 2015? Ik maak hieruit op dat baas b zijn schaapjes op het droge aan het zetten is. Dus toch ergens bang voor??

 5. Dikke flauwekul en een showtje voor de buhne !!!
  Het zou veel beter zijn als Suriname op staatshoofdenniveau meer contacten had met de Zuid Amerikaanse landen, maar dat is een lastig verhaal.
  Afgezien van Venezuela wil bijna geen enkel ander Zuid Amerikaans land dealen met Suriname of het moet al om coke gaan.

 6. hahaha deze site lijk meer op een anti suriname .net
  alleen maar ziek rasisten komen hun raare meningen hier uit
  (ik denk dat 8 op de tien mensen hier gaan surinamers zijn meer gwn blanke in nl geboren boeren)
  laten terwijl eu en vs 100000 x erger zijn, jullie gaan zien wat hun met jullie gaan doen dan willen jullie allemaal vluchten naar zuid america, africa 7 caribean

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.