Militair attachee Argentinië voor Suriname

13

PARAMARIBO, 21 feb – Argentinië heeft voortaan een militair attachee in Suriname. De twee landen hebben hiertoe een overeenkomst gesloten.

Dit gebeurde tijdens de vijfde jaarlijkse bijeenkomst van de Defensieraad van Unasur, de Unie van Zuid-Amerikaanse Staten. Minister Lamuré Latour van Defensie tekende voor Suriname en zijn ambtgenoot Agustín Rossi voor Argentinië. Suriname is nu voorzitter van de Defensieraad. Volgens Rossi is het zenden van een militair attachee een logische volgende stap. Vorig jaar vestigde Argentinië voor het eerst een ambassade in Paramaribo.

Binnen de Defensieraad van Unasur is afgesproken dat de lidlanden zoveel mogelijk zullen trachten een militair attachee bij elkaar te plaatsen. Rossi zei dat de diplomaat zo spoedig mogelijk wordt gevestigd. Suriname wil ook niet al te lang wachten met een man op de post in Buenos Aires. Zowel Rossi als Latour hoopt op steeds nauwere samenwerking tussen beide landen. Suriname heeft zich solidair verklaard met Argentinië in diens conflict met Groot Brittannië over de Malvinas (Falkland) eilanden.


13 REACTIES

 1. Lekker belangrijk, als of je hiermee nieuwe investeerders kunt aantrekken. En vergeet niet dat de UK en Spanje in de clinch liggen met de Argentijnen. Resp. om de Falkeilanden en olie kwesties. Suriname kiest nu partij voor de Argentijnen. Europese Investeerders kijken wel uit en gelijk hebben ze.


  Maak melding

 2. Dikke flauwekul en een showtje voor de buhne !!!
  Het zou veel beter zijn als Suriname op staatshoofdenniveau meer contacten had met de Zuid Amerikaanse landen, maar dat is een lastig verhaal.
  Afgezien van Venezuela wil bijna geen enkel ander Zuid Amerikaans land dealen met Suriname of het moet al om coke gaan.


  Maak melding

 3. hahaha deze site lijk meer op een anti suriname .net
  alleen maar ziek rasisten komen hun raare meningen hier uit
  (ik denk dat 8 op de tien mensen hier gaan surinamers zijn meer gwn blanke in nl geboren boeren)
  laten terwijl eu en vs 100000 x erger zijn, jullie gaan zien wat hun met jullie gaan doen dan willen jullie allemaal vluchten naar zuid america, africa 7 caribean


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.