Verzoek voortzetting zaak Decembermoorden

34

PARAMARIBO, 20 feb – Het Openbaar Ministerie heeft om voortzetting verzocht van het strafproces tegen oud-militair Edgar Ritfeld. Er is al een verzoek tot voortzetting ingediend bij de krijgsraad. Dit in navolging van een besluit van het Hof van Justitie.

Wanneer de raad een besluit neemt, is niet duidelijk. Het Hof heeft wel beslist dat Ritfeld terecht vraagt dat zijn zaak wordt hervat. Dit dan ondanks de amnestiewet die de krijgsraad van spoor haalde. Het Hof heeft slechts bevolen dat de voortzetting met ‘voortvarendheid’ geschiedt. “Voortvarendheid is echter een relatief begrip”, zegt auditeur militair Roy Elgin tegenover de Ware Tijd.

Daarom kan niet met zekerheid worden gezegd wanneer de zaak Ritfeld weer op de rol wordt gebracht. Elgin zegt dat het Openbaar Ministerie alle baat heeft bij een vlotte afloop. Ritfeld is de enige verdachte onder de ruim twintig die voortzetting wil van het strafproces rond de Decembermoorden. Hij zegt onschuldig te zijn en verwacht dit bewezen te krijgen.

34 REACTIES

 1. voortvarendheid betekent dat je bezig gaat en bezig blijft totdat de klus geklaard is.

  dat is voortvarendheid.

  voortvarendheid is niet dat je afwacht hoe het verder gaat. dat is afwachtend beleid. meneer Elgin.


  Maak melding

 2. Dan durven ze hier nog het woord rechstaat in de mond te nemen, terwijl ze een hoofdverdachte moordenaar president van het land laten worden, en een 8 December strafproces frustreren en abdrupt laten beeindigen door stel op sprong een omstreden amnestiewet in te voeren door een stelletje grondwetrechtenschenders.
  Dit strafproces had al jaren terug beeindigd moeten zijn, zodat Ritveld zijn onschuld nu al reeds een feit zou zijn geweest, en die moordenaar die nu president van het land is nooit geen president zou zijn geworden, en uiteindelijk zijn veroordeling zou hebben gekregen waar hij het recht op heeft.


  Maak melding

 3. Edgar Ritfeld heeft tenminste ballen, kan van die pannekoek Bouterse niet gezegd worden. En maar preken in de Ocer dat hij onschuldig is. Yeaah right … you can run, but you can’t hide.


  Maak melding

 4. Dit proces stinkt aan alle kanten. Zeer slecht en zeer onprofessioneel. Waarom duurt het zo lang? Ik wil best wel geloven dat de heer Ritfeld onschuldig is(je bent immers onschuldig totdat je schuld is bewezen) maar het is nog maar de vraag of dat met dit proces bewezen kan worden.

  Ik heb nooit geloofd in een internationaal Strafhof want ik heb dat atijd gezien als een excuus voor wanneer de VN gefaald heeft. Maar wanneer ik kijk naar het strafproces dan geloof ik wel in een internationaal strafhof.


  Maak melding

 5. Het gehele December moordproces moet op gang komen!
  Stuk voor stuk moeten de nog in leven zijnde beulen gestraft worden!Amnestie of geen amnestie..;.het strafproces moet hervat worden!en de schuldigen gestraft!!!
  Of het nou bouta of Ritveld is..straffen deze barbaren!!!


  Maak melding

 6. O.m.luister neem een voorbeeld van amerika met name de heer Preetbarara,zonder inmenging van regering of personen en als het mogelijk is assistentie van de internationale hof van justitie,dan a kaba.


  Maak melding

 7. Niet alleen hij maar alle verdachten van 8 dec.moord moeten terecht staan!! en bij schuld bevinding, de hoogste Mahonieboom voor hen uitzoeken om op te hangen!! Ik lever mijn bijdrage in het kopen van de touw!!

  Moordenaas naar de hel door een vuurzee heen!!


  Maak melding

 8. wie geloof in December moordproces ,ik als Surinamers niet meer, de rechters schijt in zijn broek als ze met deze zaak belast worden, in een rechtstaat had allang een veroordeling moeten plast vinden ,maar ja suriname kent recht, schijn democratie en schijn rechtstaat ,wie is de rechter in suriname dat zijn de moordenaar zelf die zijn minister en aan hoofd van het land suriname ,dus wie durf ,niet de surinamse bevolking ,het moet van buiten afkomen maar buitenland zien geen brood in suriname ,te bemoeien


  Maak melding

 9. DDB is een moordenaar en verantwoordelijk voor de 8 december 1982 moorden, de moiwanamoorden, enz, in Nederland is hij veroordeeld voor drugcriminaliteit, de USA heeft ook een dossier van hem over duistere zaken,enz.enz. enz.

  DDB is door steun van DNA-leden van MC,PL en A-combinatie op 25 mei 2010 gekozen tot president. (Volgens de grondwet kan iemand die zich schuldig gemaakt heeft geen publieke functie bekleden, ondanks dat is het toch gebeurd.

  DDB heeft niet zolang geleden een uitspraak gedaan dat wie wil regeren niet zonder hem zal kunnen. Volk van Suriname/kiezers van Surinamers weet u wat deze man zegt en bedoelt. Staan jullie hier goed bij stil en laat goed tot u doordringen dat ongeveer 1 1/2 jaar voor de verkiezing dit gezegd is. tip: zie Cuba, zie Venezuela.Verder ook dat omkoping had plaats gevonden bij de verkiezing in de DNA, waardoor dit ook mogelijk is geworden.

  In een rechtsstaat en democratie is het volk de kiezers die bepalen.

  DDB heeft een omstreden amnestiewet laten aannemen in de DNA dat tegen de grondwet van de Republiek Suriname is en tegen internationale verdragen, mensenrechten.

  Zoals uit het vonnis van het hoger beroep van Ritveld blijkt, moet de krijgsraad/rechtbankt met zijn zaak doorgaan. In wezen kan daaruit worden afgeleid dat dit ook van toepassing is voor de overige verdachten.

  DDB moet in Nederland een zeer lange gevangenisstraf uitzitten voor veroordeling van de rechtbankt;
  Hoofdschuldige van 8 december 1982 en moiwanamoorden;
  De USA hebben een dossier over hem over criminele daden;
  enz, enz, enz.

  DDB is dus een kat die in het nauw gedreven is en zal daarom ook rare sprongen maken.

  Zie mmaar wat het betekent voor DDB als hij niet meer de President van de Republiek Suriname af is.

  Let daarom goed op zijn uitspraak, dat wie in de regering wil na 25 mei 2015 niet zonder hem kan.

  Volk van Suriname, kiezers wees bewust, gebruik uw verstand, denk, weeg zaken goed af en maak het juiste besluit. Zij die met hem momenteel in de coalitie werken wil ik goed laten kijken naar hoe hij met hen is omgegaan. Verdeel en heerst. Eigen belang en van een heel kleine groep.

  U bent gewaarschuwd.


  Maak melding

 10. de verkiezingen naderen dus men gaat weer politiek bedrijven met de nabestanden zoals front het altijd heeft gedaan en vandaag de dag zitten ze in de oppositie bank en ze gaan weer de oppositie bank in gaan zitten mei 2015 .
  maar goed de tijd zal het leren in ieder geval moet men geen politiek gaan bedrijven met de mensen hun zonen .


  Maak melding

 11. Ik ben er zeker van, dat dit verzoek in deze regeerperiode niet wordt geagendeerd.
  De krijgsraad heeft heel andere belangen en Bouta ook.
  Eerst maar eens afwachten, hoe het Dino-proces afloopt en wat daaruit naar boven komt drijven.


  Maak melding

 12. @Pero
  laten we even de vader zoon relatie weg denken. De president heeft dan een veroordeelde meneer tot de beste van de besten verklaard toen deze een rol toebedeeld kreeg bij het opzetten van CTU (de prive troepenmacht van de president).

  Deze zelfde persoon reist voor niet transparante zaken met een diplomatiek paspoort wordt door een bevriende natie gesteld.

  Deze meneer wordt door een bevriende natie beschuldigd van: 1) het organiseren van transporten van verboden middelen. 2) het handelen in verboden wapens. 3) bereid te zijn Surinaams gebied beschikbaar te stellen aan een partij die aanslagen zou willen plegen op een bevriende natie.

  Zou een President niet heel snel schoonschip moeten maken en uit laten zoeken wat er nu echt waar is van deze beschuldigingen en openheid van zaken moeten geven.

  Deze President maakt geen schoonschip hij zwijgt in alle talen. Of het nu een zoon of een willekeurig iemand de President heeft de meest grote inschattingsfout gemaakt die men maar kan bedenken. Een inschattingsfout die duidelijk maakt dat hij niet geschikt is voor zijn ambt.


  Maak melding

 13. JA, PASSANT en kornuiten jullie zijn passanten loop dan maar rustig voorbij SU iedereen weet dat alleen in verkiezing tijd dit oplaait maar wij zitten er niet bij stil dat dit bij de wortel aangepakt hoort te worden want jullie zeggen dat de mensen schijten voor BOUTA daarom gaat proces niet zoals het moet maar begin maar te kijken wat daarvoor gebeurt is en voor wie schijten jullie dan als dit goed moet gaan moet ook alles op tafel ook de documenten die in NEDERLAND voor 60j verdwijnen begin dat op te eisen want ook dat zal nodig zijn voor een veroordeling als dat gebeurt want men kan niet veroordelen met halve waarheden dus waarom eisen jullie dat niet en wat was de rol van RAMBOCUS en de VHP daarvoor voor en na de coup weten jullie dat ga maar uitzoeken dan hoor en weet je pas hoe de vork in de steel zit en kom niet vertellen dan NL niks met coup te maken had het is alleen niet gelopen zoals ze dat wouden maar in elk geval niet voor niks aan de zijlijn lopen schreeuwen weet eerst alles voor dat je praat en dan gaat men straks ook nog zeggen kijk niet naar achteren wie heeft NL amnestie verleend voor misdaden van toen of BOTA en DE KLERK van ZUIDAFRIKA of de heer SOROGITA of de AMERIKANEN voor al hun misdaden hoeveel onschuldige hebben ze niet gestraft en met bomen vernietigt en het zijn de mensen die nu de hoogste woord hebben of niet maar ja terug naar SU wat hebben deze zelfde mensen van oppositie gedaan toen ze aan de macht waren geen moer want de gelegenheid om dit op te lossen hadden ze wel maar toen dachten zij er niet aan zolang ze maar aan de macht bleven niet verwacht dat het de heer BOUTERSE zou lukken PRESS te worden nu dit weer misbruiken vergeet niet dat de jeugd vanaf 34j niks van afweet dan door te horen net als velen van jullie en de grootste deel van SU is de jeugd die vooruit en niet achteruit wil kijken wanneer jullie dat willen tuurlijk mag men naar gerechtigheid zoeken maar dan wel altijd en niet alleen voor verkiezing en een ieder die wie heeft het recht AMNESTIE te verlenen wat dat is wel gebeurt hiervoor of heeft niemand anders in SU amnestie gekregen mensen praat om wat te zeggen en niet om het praten oke.


  Maak melding

 14. passant

  DDB is een moordenaar en verantwoordelijk voor de 8 december 1982 moorden, de moiwanamoorden, enz, in Nederland is hij veroordeeld voor drugcriminaliteit, de USA heeft ook een dossier van hem over duistere zaken,enz.enz. enz.

  DDB is door steun van DNA-leden van MC,PL en A-combinatie op 25 mei 2010 gekozen tot president. (Volgens de grondwet kan iemand die zich schuldig gemaakt heeft geen publieke functie bekleden, ondanks dat is het toch gebeurd.
  =================
  Mark my words.
  Deze strontzaak gaat als een bom in jullie gezicht bossen!


  Maak melding

 15. Huh mag ik even wat melden, er wordt beweerd dat het ‘8dec gebeuren’ vooral oplaait als er verkiezingen zijn ???? Huh er zijn mensen die zitten er elke dag mee jaar in jaar uit !!!!!!! Al tientallen jaren achterelkaar. En dat ze rond verkiezngstijd er nog extra aandacht voor vragen is meer dan LOGISCH.

  En ajb zeg wie wil deze regering nog verdedigen ?
  Zij die consequent hun ogen sluiten ?
  Dit is de meest schandalige president die Su ooit heeft gehad zeg.


  Maak melding

 16. Surinamers moeten eens ophouden met het oeverloos gezeur over 1980. Het gaat nu goed met Suriname en dat is veel belangrijker dan steeds weer achteruitkijken. Suriname voorwaarts.


  Maak melding

 17. Wanneer je met hulp van de koloniale onderdrukker, Nederland, samenspant tegen het Suriaamse volk, de macht steelt en ongewapende burgers martelt en neermaait, moet je gewoon je levenslange straf gaan uitzitten !

  No hocus pocus of disi dati etc !! Rechtspreken !!


  Maak melding

 18. Vrijdag 21 februari 2014 om 15:33 uur, door Ray

  Goed zo rechtgeaarde surinamers. Ik ben heel trots op jullie.De rode minnetjes bewijzen alleen maar hoezeer Wij gelijk hebben!!De rode mannetjes schieten in PANIEK,LUKRAAK!!


  Maak melding

 19. “DDB is een moordenaar en verantwoordelijk voor de 8 december 1982 moorden, de moiwanamoorden, enz, in Nederland is hij veroordeeld voor drugcriminaliteit, de USA heeft ook een dossier van hem over duistere zaken,enz.enz. enz.”

  Ik had dit niet beter kunnen verwoorden passant!

  Helemaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaal mee eenssssssssssssss…


  Maak melding

 20. Maar …………..meneer Ritfeld.

  Als de rechter u de volgende vraag stelt: ’was u aanwezig op het bewuste tijdstip en datum’?
  En u zegt ja!
  Vervolgens vraagt de rechter: ‘dus u heeft gezien wie de trekker heeft overgehaald.’
  Wat is daarop uw antwoord????????????????

  Nou lekker hoor………….., jezelf vrij pleiten, maar niet heus.

  It’s immoral, because you’re an eye witness………………


  Maak melding

 21. Bouterse heeft enkele van de opgepakte en opgesloten personen op 8 december 1982 eigen handig vermoord. Zie de verklaring van Ruben Rozendaal, een van de 16 coupplegers van 25 februari 1980, die hij op 25 maart 2012 voor de rechtbank van Boxel in Suriname aflegde. Ja of ja?. Google en zie

  Jeugd/jongeren/kiezers van Suriname, stel Ruben Rozenblad hierover vragen.

  Iemand die een andere vermoord is een m..rden..r, ja of ja?
  Wie is een moordenaar? Google en zie

  Is DDB niet verantwoordelijk en schuldig dat de overige personen zijn vermoord? Ja of ja?
  Is DDB niet verantwoordelijk voor de moorden van moiwana? Ja of ja?

  DDB is dus een ……….!, ja of ja?

  DDB is voor betrokkenheid bij drugtransport of deelname aan een criminele organisatie voor 11 jaar gevangenisstraf veroordeeld door de rechtbank in Nederland in 1997. Ja of ja?.Google en zie youtube.

  USA
  Bewijs VS van contact Bouterse met Drugsbaron
  De Amerikaanse drugsbestrijdingsdienst DEA heeft bewijs dat de Surinaamse president Dese Bouterse in het verleden nauwe contacten had met een van de grootste drugscriminelen in de regio. Google zie NRC-Handelsblad, enz, enz
  Banden Bouterse en KHAN onderdeel drugsnetwerk
  Volgens de inlichtingenbronnen waren de banden tussen Desi Bouiterse en Khan onderdeel van een drugsnetwerk, waartoe ook de in april 2012 in Nederland aangehoudene en diens zoon behoorden. Google
  Bouterse bleef in drugscircuit NRC – handelsblad, 22 januari 2011, ook na zijn veroordeling in Nederland in 1999, is Desi Bouterse betrokken gebleven in de internationale drugscircuit.
  Zie de uitgelekte kabels van/Wikileaks

  Suriname:
  De amnestiewet is in strijd met de grondwet van de Republiek van Suriname.
  Personen die zich schuldig gemaakt hebben aan criminele daden, mogen geen publieke functie bekleden. Zie hoe het hiermee gesteld is voor DDB. De Amnestiewet is dus in strijd met deze wet in de grondwet van de republiek Suriname en ook voor internationale verdragen mensenrechten. Vraag hierover informatie aan wetgevers/advocaten, juristen, enz, enz.

  Zie ook via google: moiwana, of bloedbad van moiwana

  Jeugd:’ Vraag je vader, moeder, meester,oom, tante, broer, zus, opa, oma, juffrouw, enz, enz, enz, wie Desi Bouterse is en dat je alles over hem wil weten en zien en waar je het kan vinden. Zoek het ook op via Google, zie Youtube
  Type de naam Desi Bouterse en return en kies uit wat je wil lezen.
  DDB is de duivel in eigen persoon. Een wolf in schaapskleding. De Boze wolf die Roodkapje had opgegeten, maar dat was het sprookje. Het verhaal van DDB is echt.

  Een vos (DDB) verliest wel zijn haren, maar niet zijn streken.
  Als de vos (DDB) de passie preekt, boer (volk van Suriname, kiezers) let op je ganzen.
  DDB wil president van Suriname zijn om zijn enige belang en dat is:
  Niet in de gevangenis van Nederland voor 11 jaar te zijn;
  Niet veroordeeld te worden voor de 8 december 1982 moorden en daar ook een lange gevangenisstraf voor te krijgen
  Niet door de Amerikanen van de USA te worden opgepakt en ook voor lange tijd in de gevangenis te zijn.

  Op 25 februari aanstaande zal hij weer met mooie praatjes komen. Een vos (DDB) verliest wel zijn haren, maar niet zijn streken.
  Als de vos (DDB) de passie preekt, boer (volk van Suriname, kiezers) let op je ganzen.

  Zie maar hoeveel gevangenisstraf DDB moet uitzitten in Nederland en nog te wachten staat in USA en Suriname. Daarom wil hij niet dat het 8 december 1982 strafproces door gaat.
  Hopelijk dat zij die het nog niet begrijpen nu wel een heel klein beetje gaan begrijpen ja of ja?

  Volk van Suriname/kiezers van Suriname laat DDb jullie geen zand in de ogen strooien. Zie wie zijn vrienden zijn: zie Venezuela, zie Cuba en zie wat voor leven die mensen in die landen hebben. Wilt u ook zo’n leven hebben? nee of nee?

  DDB hoort opgesloten te worden in de gevangenis van USA, Nederland en Suriname. Zie hoe lang hij achter slot en gelden moet verdwijnen voor criminele daden. Ook u kunt hier zorg voor dragen, als u begrijpt wat ik bedoel.Doe dat dan.

  Kies dan bewust op 25 mei 2015.

  De ontwikkeling,vooruitgang, rust en orde zal dan pas kunnen beginnen. Criminelen horen in de gevangenis en DDB is een crimineel, ja of ja?


  Maak melding

 22. Het is overduidelijk, dat de Bouta zijn krachten heeft gebundeld en heel actief is op dit forum.
  Je zou ook iets verkeerds zeggen over deze regering en de president, een doodzonde.
  We zullen de verkiezingen van volgend jaar afwachten en kijken of deze crimineel weer president wordt.
  God verhoede dat voor de hele samenleving van ons land, want van de regering Bouta zijn maar weinig mensen beter geworden en die bevinden zich vooral in de omgeving van onze president.


  Maak melding

 23. @Passant vrijdag 21 febr 2014 16.58 uur.

  Kabel prima, prima pppppppriiiiiiiiima weergegeven. Perrrrfect echt perfect………………neergezet.
  Heel goed de vinger op de……….plek gelegd/zet.
  En als je hiermee een deel van Su(jong en oud)nogsteeds niet de ogen hebt geopend; dang na so wó tang in Su. Thank you kabel, hopelijk heb je niet voor niets hier opgewezen. Je verhaal was helder; Stem dus op 25 mei 2015 NIET en NOOIT meer op de NDP. Odiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 24. naar libie kan bouta niet meer vluchten

  naar venezuela kan bouta niet meer vluchten

  op cuba willen ze hem niet

  eindstand: bouta gaat naar obiang

  want ook guyanan wil hem niet


  Maak melding

 25. Allemaal show van dat het OM. A Het kwam ze vermoedelijk heel goed uit dat de DNA een barrière opwierp om alle vermeende moordenaars van de december moorden een vrijbrief te verzorgen. Wettelijk gezien kan de gelegenheids amnestie 2012 geen enkele formele kracht hebben omdat de Grondwet anders voorschrijft. Iets wat niet mag kan nimmer formeel zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.