Nieuw Front niet bij ‘dialoog voor verzoening’

6

PARAMARIBO, 20 feb – De parlementaire fractie van het Nieuw Front doet niet mee aan het legitimeren van de ‘nietige amnestiewet’. Dit stelt de fractie in een verklaring naar aanleiding van een per e-mail bverzonden schrijven van het ministerie van Buitenlandse Zaken. In het schrijven wordt een conferentie aangekondigd over ervaringen met nationale dialoog.

De conferentie moet inzicht helpen verschaffen over processen rond uitvoering van een nationale dialoog. Dit moet uitmonden in een proces van nationale verzoening. Precies het laatste stuit het Nieuw Front tegen de borst. Van nationale dialoog en verzoening op basis van een, nietige amnestiewet’ kan geen sprake zijn. “Het is duidelijk dat de regering de conferentie wil hanteren als activiteit in haar proces tot voltooiing van haar waarheidscommissie in het kader van haar nietige amnestie wet”, stelt de fractie.

Aan de hele opzet zit een verdacht luchtje. “Het gevoelen is dat de regering een kader probeert te scheppen voor uitvoering van de amnestiewet”, aldus de fractie. De conclusie is dan ook dat het slechts een poging betreft om de wet te legitimeren. Daar wordt niet aan mee gewerkt. De Nieuw Front fractie vindt dat het geld voor de conferentie beter besteed kan worden. Ook wordt aangekondigd dat op geen enkele manier wordt meegewerkt aan “ondermijning van onze grondwet, verdragen en nationale en internationale rechtspraak.”

6 REACTIES

 1. Eerst het vonnis, gevolgd door executie van de (eventueel) opgelegde straf. Pas dan kan er worden nagedacht over eventuele verzoening, e.e.a. afhankelijk van de goede wil van de nabestaanden. NF heeft groot gelijk! De gewijzigde amnestiewet is slechts uitstel van executie. Niet alleen is zij in strijd met de eigen grondwet, ook staat zij op gespannen voet met verschillende mensenrechtenverdragen waaronder de IACHR van de OAS. En verdragen staan nu eenmaal in rechtsorde boven nationale wetgeving. Voor het Mensenrechtenhof van de OAS houdt de amnestiewet geen stand, maar dat is nog een hele lange weg te gaan. Eerst moeten alle nationale rechtsmiddelen worden afgewerkt. In de landen om ons heen waar lang voor 1982 verschillende militaire junta’s waren die dood en verderf zaaiden, dacht met ook met lokale amnestiewetjes weg te komen. Het is het Mensenrechtenhof van de OAS die daar een dikke streep doorheen heeft gehaald, waarna er verschillende (mega-) processen op gang zijn gekomen in die landen.


  Maak melding

 2. Ik vraag me af of NF naar algemeen belangen streeft van de meerderheid van het volk of naar een paar mensen bij deze 15 mensen en hun directe familieleden belangen.
  NF weet niet dat om die 15 mensen belangen blijven behartigen hoeveel mensen op de een of ander manier hun leven hebben verlaten en dat in SU een kleine verdeeldheid blijft bestaan.
  Waarom probeert NF niet om dmv dialoog een probleem op te lossen, zodat er vrede en eenheid in SU terug keert.
  De gevallen in de wereld zijn iedereen bekend wat er gebeuren bij protesteren zoals vernietigen van je eigen land economie en moord gevallen van je eigen volk broeders en zusters.
  Oppositie en Coalitie zijn allemaal Surinamers en moeten streven om Su belangen te behartigen en niet van buitenlanders die naar hun eigen land voordelen streven.


  Maak melding

 3. Radjkoemar Rajaram

  Ik vraag me af of NF naar algemeen belangen streeft van de meerderheid van het volk of naar een paar mensen bij deze 15 mensen en hun directe familieleden belangen.
  NF weet niet dat om die 15 mensen belangen blijven behartigen hoeveel mensen op de een of ander manier hun leven hebben verlaten en dat in SU een kleine verdeeldheid blijft bestaan.
  Waarom probeert NF niet om dmv dialoog een probleem op te lossen, zodat er vrede en eenheid in SU terug keert.
  De gevallen in de wereld zijn iedereen bekend wat er gebeuren bij protesteren zoals vernietigen van je eigen land economie en moord gevallen van je eigen volk broeders en zusters.
  Oppositie en Coalitie zijn allemaal Surinamers en moeten streven om Su belangen te behartigen en niet van buitenlanders die naar hun eigen land voordelen streven.
  =============================
  Het NF gaat net zolang door totdat die bom letterlijk in hun gezicht uitelkaar spat!.


  Maak melding

 4. Goed zo FRONT. Mik ding wang nakie ding pokoe en ding dansie. Wat ik jammer vind; is dat ik dan deze(r) dagen dat, onnozel Lachertje vaker zal horen op de Su zenders in Ned en in Su, want hij wilt ons doen geloven dat deze grap die ze nu willen uithalen iets zou betekenen in een deel van de wereld. Me-Ka combinatie mie é bigie oeng. Dwing ’t FRONT niet mee te doen met nonsens. Het FRONT wilt zeker samenwerken, maar ’t FRONT doet niet mee aan komedie. Hiervoor moet je naar A Sa Go, Edwin Geffrie of any ander toneel groep, maar niet bij ’t FRONT. Odiiii. Glenny.


  Maak melding

 5. Din(aapje) is net zolang door gegaan, totdat de bom in zijn gezicht is ontploft. Het zelfde staat papa DiDiBrie te wachten. 25 febr2014 ….. is Quincy Muntslag’s beurt.
  Een week later 07 mrt 2014…. is het de beurt aan jajaja the big boy……..hu hu hu mie sjie ka bha(valprofeet van de ndp)na Dino doro. Ha ha haaaa. Zal dan ook hier de bom ontploffen of niet? Any way bos dat a bom ó bos, maar dan in…….gezicht is de vraag? Zeker niet in de mijne. Ma soema dang. Ik ben benieuwd. Odiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 6. Bouters gaat er dus inmiddels ook zelf van uit dat hij de verkiezingen verliest en dat hij snel moet handelen om er voor te zorgen dat hij uit de gevangenis blijft.

  Ook blijkt hieruit dat de OAS het helemaal NIET eens is met de aanpak en doelstellingen van DDB. Die wil nml geen verzoening maar ongestraft uit de cel blijven en zijn drugs imperium voortzetten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.