Diplomatiek gekletter op Surinaamse bodem

33

PARAMARIBO, 20 feb – Venezuela en de Verenigde Staten van Amerika maken luidruchtig gebruik van hun diplomatieke kanalen in Paramaribo. Beide ambassades zijn dezer dagen druk met het verklaren van ontwikkelingen in Caracas en omgeving. Suriname heeft het maar te verduren.

De Venezolaanse ambassadeur, Olga Margarita Diaz Martinez, heeft een verklaring voorgelezen in aanwezigheid van journalisten. De verklaring was eerder door de Venezolaanse president Nicolas Maduro afgegeven in Caracas. In de verklaring wordt zonder al te veel omwegen uitgehaald naar de Verenigde Staten van Amerika. Die zouden achter de protestdemonstraties zitten die het Zuid-Amerikaanse land al dagen stevig in de greep hebben.

Washington laat het niet over zich heen komen. Minister John Kerry van Buitenlandse Zaken heeft in een verklaring alles ontkend. De verklaring is intussen ook verspreid door de Amerikaanse ambassade in Paramaribo. Volgens Washington zijn drie Amerikaanse diplomaten onterecht tot ongewenst persoon verklaard door Caracas. De regering Maduro zou op zoek zijn naar afleiders om de aandacht af te houden van het eigen falen.

33 REACTIES

 1. @Sajdinki

  De journalist en jij maken van een mug een olifant.
  Het is normaal dat Ambassades de standpunten van hun regering vertolken als die relevant zijn voor de internationale verhoudingen. Dat gebeurde vroeger ook altijd.

  Niet wat de Ambassades doen is ongewoon of nieuws waardig, maar de beschuldigingen de Maduro-dam uit zijn opvallend: “Zonder degelijke onderbouwing en hard feiten de meest verregaande beschuldigingen uit”. Het is de bekende rethoriek uit de koude oorlog, bedoeld om de eigen achterbang in gareel te hoouden.


  Maak melding

 2. Noord- en Zuid-Amerikaanse landen worden nog steeds door machtige conservatieve elites gedomineerd die een systeem van ongelijkheid in stand houden. Iedereen die deze ongelijkheid wil bestrijden wordt een vijand van dit middeleeuwse feodale systeem.


  Maak melding

 3. Als de bevolking de straat opgaat vanwege corruptie binnen overheidsapparaat, de extreme geldontwaarding welke dagelijks voorkomt, het recht tot demonstreren ontnomen word, iedere demonstrant tot terrorist word verheven dan zegt de Regering van Venezuela dat VS de boel opstookt.
  Hr Maduro: U heeft net als uw andere college (lees oa DDB)het gevoel met de realitiet totaal verloren.
  Is het in Uw ogen zo dat de Venezuelaan de straat op gaat om hun erkentelijkheid kenbaar te naken voor de geweldige taak welke U en uw voorgangen hebben verricht? Dat ze heel dankaar zijn dat hun geld dagelijks minder waard is? Dat hun leven gevaar loopt en dat o.a. toiletpapier en producten die tot de 1ste levensbehoeften hoort niet te verkrijgen zijn?

  Ik zou zeggen bel DDB op. Die kan je nog wel wat tips geven.


  Maak melding

 4. Suriname heeft bij monde van een futuboi van Desi, metname mevrouw Blaaskaak, onlangs aangegeven geen bemoeienissen van de VS met de aanstaande verkiezingen in ons land te dulden.
  Over staartjes gesproken.


  Maak melding

 5. -Venezuela is gewoon verkeerd bezig en ik hoop dat Suriname geen partij gaat kiezen. Bouterse is bij deze gewaarschuwd.

  -Maduro is gewoon niet opgewassen tegen de Amerikanen en zoekt gewoon een schuldige in plaatst dat hij zich gaat focussen op de problemen in zijn eigen land.
  -Hij is gewoon bang voor zijn tegenstander de heer Lopez die veel beter geschoold is en liefst afgestudeerd is in economie op de Harvard Universiteit in Amerika.

  -Chavez beleid aanhouden is zeer gevaarlijk en dat doet Maduro. Geen toiletpapier, suiker, olie, rijst etc in het land.

  -Macht maakt meer kapot dan iemand voor ogen heeft. Zie
  Venezuela,Zimbabwe, Cuba, Iran, Afghanistan, Syrië, Oekraïne etc.

  =IK HOOP DAT DE SURINAMERS GAAN BESEFFEN WIE ZE ALS PRESIDENT WILLEN HEBBEN BIJ DE VOLGENDE VERKIEZING.


  Maak melding

 6. Als suriname maar duidelijk maakt,dat zij hun menings verschillen buiten de poorten van surinaame houden,’suriname heeft niks met hun achterbaks te maken.
  En als zij geen gehoor geven,dan maar tijdelijk de ambasade van beide landen sluiten tot dat alles opgelost is.


  Maak melding

 7. De VS bemoeit zich overal mee terwijl het in eigen huis een rommeltje is. De VS blijft een corrupte arrogante bende en zou zichzelf eigenlijk zo snel mogelijk moeten opheffen. De Venezolanen zijn in ieder geval een stuk beschaafder en weten tenminste dat de aarde om de zon draait. Dom volk, die Yanks.


  Maak melding

 8. @ Sajdinki,

  Zo vreemd is dat niet, hoor. Venezuela is praktisch een buurman van Suriname en heeft ongeveer dezelfde politieke richting. En Suriname is ook voorzitter van Unasur, dus… Het is er na de dood van Chávez niet beter op geworden in Venezuela. Sterker nog: deze huidige regering-Maduro blinkt uit in onkunde, retoriek en corruptie. Oppositie is nauwelijks te voeren. Dus laat de Yankees hun gang maar gaan, dan zou op termijn de ogen van Suriname ook openen!


  Maak melding

 9. Aanvulling op mijn(Wiep-Ding) reactie!!

  Of een andere optie is: beiden in een kamer opsluiten en laten uitvechten. Wedden dat de AM. ambassade wint? Resultaat: Hij bovenop en zij eronder zoals bij worstelen!!


  Maak melding

 10. De VS staan erom bekend overal te stoken. Dus zal Venezuela wel de waarheid aan haar kant hebben. Tsja, die enorme spionagedienst van de VS moet toch bezig zijn? Ze moeten al die tientallen miljarden dollars toch enigzins verantwoorden? Wie z’n beste vrienden afluistert zal toch niet terugdeinzen om z’n vijanden een makkelijke leven te gunnen?


  Maak melding

 11. Grootdoenerij.
  Hiermee wil Suriname al weer tonen hoe belangrijk het is?
  Overal waar er een Venezolaanse en Amerikaanse ambassade zich bevinden zijn dit soort ontwikkelingen tussen 2 ruziënde landen meer dan normaal.
  Dus niets unieks voor Suriname.


  Maak melding

 12. Zou een mooie gelegenheid kunnen zijn de Amerikanen te attenderen op het landje pik gedrag van de guyanezen. Maar nee onze pres. ziet ze liever als vijand terwijl ie ze niet kan bevechten en houd de guyanezen te vriend. Wiens belang wordt er in deze behartigt?????!!!!!A sarie, zo is ie genoeg oeng mus feti a katibo.


  Maak melding

 13. @Bazooka, shame om you.

  =Wanneer er oorlog in Suriname zou uitbreken zijn het de Amerikanen die als eerste hulp zullen bieden. Zo niet dan de Nederlanders die Bouterse liever zien gaan dan komen.

  -Ik hoop niet dat het ooit zal gebeuren.

  -In ieder geval is Amerika een land waar leiders gestraft worden als zij corrupt bezig zijn. Er komt tenminste een onderzoek. Ook leggen mensen hun functies neer.

  =WAR GEBEURT ER IN SURINAME?????


  Maak melding

 14. Donderdag 20 februari 2014 om 14:45 uur, door Wiep-Ding

  “” Hij bovenop en zij eronder zoals bij worstelen!! “”

  Ehh,dat is niet bij worstelen, Wiep-Ding. Dat is bij iets anders!! 😉


  Maak melding

 15. Als we een ding kunnen leren uit de verwerpelijke situatie in Venezuela ,dan is dat we zeker niet de weg van dat land moeten opgaan:geen democratie,het volk lijdt ondanks de vele oliemiljarden,chaos,onderdrukking .groot tekort aan de meest basale goederen en altijd grootpraat.


  Maak melding

 16. Als Suriname niks doet aan de corruptie in het land en deze personen niet vervolgt en kaal plukt, nou Suriname maak je borst maar al vast nat.

  Een recept tot ellende die we nooit te voren gekent hebben begint met criminaliteit.

  De rest mogen jullie zelf invullen.


  Maak melding

 17. Medusa,

  Ik ben het helemaal met je eens.
  In geen enkel ander land zou zo’n bericht de media halen, omdat het heel gewoon is, wat er nu gebeurt tussen de VS en Venezuela.
  Het gebeurt in alle landen (om ons heen), waar de VS en Venezuela een ambassade hebben.
  Dat is niet specifiek iets voor Suriname.
  Wij kloppen ons op de borst en noemen het ineens politiek gekletter, omdat het ook op ons grondgebied gebeurt.
  Dit soort berichten is zo doorzichtig als glas.
  Heel snel aan voorbijgaan dus.


  Maak melding

 18. UNASUR ministers van defensie hebben net opgeroepen tot non interventie bij de moordpartijen op burgers in Venezuela ! Non interventie ?

  Laat UNASUR in het belang van de Venezuelaanse burger CUBA oproepen zijn reeds bestaande interventie in Venezuela te staken !

  Er werken al enige tijd duizenden Cubanen in Venezuela op verzoek van Chavez/Maduro als “adviseurs”. Het betreft gewoon adviseurs om te komen tot een communistische onderdrukking in Venezuela !

  Men schiet op dit moment ongewapende burgers dood in Venezuela !

  Dus UNASUR slaap lekker verder !


  Maak melding

 19. De rijken worden rijker de armen worden armer. Ik geef al die overvallers gelijk, maar ga niet bij de mensen langs die het al zwaar genoeg hebben, maar ga langs bij diegene in hun dikke huizen.

  Het volk moet op plunderjacht.

  Burgelijk ongehoorzaamheid is niet erg en de studenten moeten op straat van zich laten horen.

  Dat Surinaams lief gedoe heeft zijn langste tijd gehad.

  Suriname heeft schoonmaak nodig en wel per direct !!!!!!


  Maak melding

 20. @ afrikaanse leeuw. Jij hoort zeker ook bij het werkschuwe tuig die denken dat alles in het leven gratis is. Proletarier! Ga wat nuttig doen voor het land in plaats van hardwerkende burgers te vermoorden.


  Maak melding

 21. Vrijdag 21 februari 2014 om 10:43 uur, door blanke Dommie,

  Ik heb het woord “moord” niet gebruikt.

  Je moet bij je zelf te raden gaan of dat jou achterliggende geest is.

  Corruptie vind je overal, maar in Suriname is het open en bloot, dat zelfs de bevolking het als normaal hebben geaccepteerd.

  En ja ik sta volledig achter wat ik schrijf, want alle partijen doen te weinig aan de corruptiebestrijding in het land.

  Groot corrupten moet je selectief “Strippen”, dus “Kaalplukken” (schadevergoeding, (dus dubbel belasten) aan de Staat van Suriname) en opsluiten.


  Maak melding

 22. Vrijdag 21 februari 2014 om 10:43 uur, door blanke

  Waar spreekt Afrikaanse Leeuw over “moord” ?

  Werken is niet goed voor je rug.


  Maak melding

 23. Lucht is gratis, leven is gratis, eten is gratis, schrijven is gratis, commentaar leveren is gratis, niet willen werken is gratis, wel willen werken is gratis, een mooi meid vangen is gratis, naar de wc gaan moet je voor betalen kortom bijna alles is gratis.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.