Parlement Suriname nog met ‘verplicht verlof’

4

PARAMARIBO, 19 feb – Parlementariërs blijven voorlopig lekker werkeloos. Met de voorzitter voor onbepaalde tijd in het buitenland, subtiele wrevel binnen de coalitie en een omzichtige ondervoorzitter, heeft Suriname maar toe te zien.

Op goede wil hoeft kennelijk niet te worden gerekend. “Voorlopig schrijf ik geen vergaderingen uit”, zegt ondervoorzitter Ruth Wijdenbosch tegenover de Times of Suriname. Zoals de kaarten nu liggen, heeft het er niet veel van dat de coalitie zal meewerken. Dan maar liever de ‘volksvertegenwoordiging’ op slot houden. Niemand die in staat lijkt nu op te staan en het parlement in zijn geheel over zichzelf heen te helpen uit stijgen.

Als dit geen crisis is, wat dan wel. Dat Ruth Wijdenbosch tot de oppositie behoort, maakt haar hoe dan ook niet minder ondervoorzitter. Nu heeft ze haar leiderschap vrijwillig beperkt tot ‘het administratieve werk’. Dat is besloten in overleg met voorzitter Jennifer Simons. Simons besloot eerder dat er niet meer vergaderd wordt zolang de leiders van de coalitie niet bijeenkomen. Dit laatste zou nodig zijn om parlementariërs van de coalitie te bewegen tot verschijnen op vergaderingen van het parlement. De leiders zelf maken niet al te veel haast met reageren.

4 REACTIES

 1. 25 mei 2010,

  volk kiest DADA, DADA heeft *GEEN PLAN VAN REGEREN*, maar is gezegend met een peloton aan welpen – ministers van combi Somo/Abop en nog meer de boe-boe-natio-partij!!

  DADA vraagt Chan,….wilt gij participeren,…Chan zegt; ie siekie noh!

  en dus beste mensen is DADA gaan vormen een 2e regering n.l. zijn Kabinet met vrienden uit het bloed-verleden, en ging hij salaris toebedelen waar het zelf Sinterklaas donker werd voor de ogen , is de 1e regering thans de toeziende *Zwarte Werkers*

  als Madame Jenny prive naar Nederland is vertrokken met een staatspas,….A U B… nog zo’n soewarte-employe

  ai boi 🙂


  Maak melding

 2. Ja, wat zullen wij van deze dingen zeggen is een tekst uit de bijbel.Ikga niet meer naar de stembus. Ik weet dat er na de verkiezingen van volgend jaar er geen regering gevormd zal kunnen worden.Daarna is de crisis compleet.


  Maak melding

 3. Het parlement is behalve medewetgevend orgaan ook een politiek forum. Alle leden worden door de politiek gekandideerd en eventueel gekozen.Als erhier geen politiek gespeeld word, waar dan wel? En waarom springt een ieder nu op de oppositie voor quorum. Hebben de coalitieleden ook niet dezelfde verantwoordelijkheid. ze hebben n.b. 36 zetels.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.