Brunswijk zeker van Abop in volgende regering

32

PARAMARIBO, 17 feb – Ronnie Brunswijk, leider van de politieke partij Abop, is er zeker van dat hij ook deelneemt in de volgende regering. Abop en de politieke bundeling A Combinatie zijn krachtig genoeg. Het belang van het achtergestelde binnenland moet gediend worden.

Daarom kan geen enkele regering om Abop heen. “Maar er moet ook massaal op ons gestemd worden”, zei Brunswijk tijdens een bijeenkomst in Brownsweg, een dorp van de stam der Saramaccaners. Abop wil zich dan ook inzetten voor meer eenheid onder Marronleiders. Maar of dit ook zo makkelijk is te realiseren, valt zeer te betwijfelen. De BEP van de arts Celsius Waterberg is uit A Combinatie getreden vanwege ‘verraad’ van de zijde van Brunswijk.

Die zou zich niet aan afspraken houden. Volgens Waterberg is er weinig kans op terugkeer naar de combinatie. Met BEP zou A Combinatie goed kans maken op minimaal tien zetels in het parlement. Beide politieke partijen ruziën al sinds voor de verkiezingen van 2010. Verschil van mening leidde zelfs tot het te laat indienen van kandidatenlijsten voor twee districten. Ook na de verkiezingen ging het ruziën door, wat uiteindelijk tot de breuk leidde.

32 REACTIES

 1. Brunswijk,
  Wie met pek omgaat wordt ermee besmet, wat heb jij voor de binnenlandse bewoners gedaan? je hebt jou eigen mensen verraden om met de moordenaar van jou eigen mensen samen te werken. Vergeet die twee lijfwachten van jou niet die door linscheer koelbloeding zijn vermoord.


  Maak melding

 2. BRUNSWIJK, niks is zeker in het leven je kan alleen je best doen en moeite maken en 1 advies op de manier hoe het nu aan toe gaat moet jij niet vergeten dat de VHP/NPS jou en of SOMO willen misbruiken om BOUTERSE te laten vallen maar daarna zullen ze jou laten vallen en dan SOMO want als het aan hun ligt willen alleen de NPS/VHP de macht maar aangezien het alleen die twee niet gaat lukken willen ze jullie misbruiken en als de NDP valt is het morgen jou beurt en overmorgen SOMO let op mijn woorden SNEKIE NO ABIE GWENTIE WANG DEE OUW GO BIT JOE.


  Maak melding

 3. De kans om samen met BEP 10 zetels te veroveren is voorbij gegaan toen de heer Brunswijk er op stond dat Amafo op de kieslijsten zou staan. De kans om 10 zetels te veroveren is verloren gegaan toen de heer Brunswijk dacht dat hij de alleen AC combinatie was.

  Nu komen er alleen mensen zodra hij gaat smijten met geld.

  Djilp Sardjoe heeft ooit ook gedacht stemmen te kunnen kopen met de BVD. Geld is belangrijk maar heeft haar grenzen.

  Het land is helemaal verloren als een dergelijk ongeleid projectiel zeggenschap krijgt. Nu weer van alles beloven voor de ontwikkeling van het Binnenland. Waarom is het nu nog niet gerealiseerd terwijl de ondernemer zo extreem veel geld uit goud en hout verzameld.


  Maak melding

 4. Abop wil zich dan ook inzetten voor meer eenheid onder Marronleiders. Maar of dit ook zo makkelijk is te realiseren, valt zeer te betwijfelen

  Dus het voordeel v.d. twijfel is, niet stemmen op deze partij!! simpel zat toch?!!


  Maak melding

 5. He Brunsie, weet je wat het probleem van de marrons is. Ze willen wel samenwerken met de ABOP, maar niet met die domme dominante Ronny Brunswijk, die ook nog president van het land wil worden. God behoede mij. Brunsie, stap op, benoem een andere betrouwbare voorzitter en zie het resultaat. Net als DDB, Dino en Somo wil ik geen boef als president van Suriname.


  Maak melding

 6. Waarom is Brunswijk er zo zeker van dat zijn partij weer in de regering komt, dat bepaalt het volk. Bij deze meneer gaat het alleen om de macht en persoonlijke belangen.
  Door voor eigenbelang te gaan heeft Brunswijk de Bep bedrogen in de Acombinatie. Mensen van de Bep zijn omgekocht om over te stappen. Terwijl de Bep de meeste aantal zetels in de Acombinatie had werden zij buitenspel gezet.
  Abop heeft niks voor het binnenland gedaan maar heeft alleen zijn zogenaamde toppers aan goede posities geholpen. Regeren met Abop heeft geen toegevoegde waarde voor ontwikkeling van het land.


  Maak melding

 7. Brunswijk de ongeschoolde parlementarier lijd aan hoogmoedswaanzin, en denkt de partij Bep met intelectuelen achter zich te krijgen, gelukkig heeft de Bep een andere visie, en hebben geen trek om met een ongeschoolde die het voor het zeggen wil hebben, samen te gaan werken.


  Maak melding

 8. Als hij meer zetels wil, kan hij toch met de Chinezen gaan samenwerken? Indien hij bereid is de roofovervallen te voorkomen en de onze gemeenschap bescherming te bieden, dan is een samenwerking zeer goed mogelijk. Ook moet hij dan minimaal de helft van de zetels voor ons reserveren.


  Maak melding

 9. De Bep heeft in het verleden altijd samengewerkt met de NPS. Wat heeft deze samenwerking de binnenland bewoners gebracht? Niets! Niks geen ontwikkeling of sociale vooruitgang. De NPS plukte de vruchten van deze samenwerking en verdeelde ze met haar coalitiegenoot de VHP. De tijd van de “domme djuka’s” is voorgoed voorbij.


  Maak melding

 10. -Brunswijk, aan jou het volgende, je hebt een vriend als minister van justitie laten benoemen.
  Zie maar nu wat er aan de hand is in Suriname. Elke dag of haast elke week weer is het raak en ik hoor niets van Belfort.

  =Volgens Brunswijk doet Belfort het zo goed dat er helemaal niets te vrezen valt.

  =Ik zou aan allen die voor Brunswijk willen gaan stemmen eerst zijn geschiedenis te gaan onderzoeken wat hij zijn eigen mensen heeft aangedaan.

  Suriname staat politiek gezien heel erg laag op de ladder, dankzij deze regering.


  Maak melding

 11. Deze achterlijke bankrover roept mensen op om gangster te zijn in de politiek. Politiek is volgens Brunswijk gewoon bussiness. Als dit soort figuren weer in het machtscentrum komen gaat het land helemaal ten onder.


  Maak melding

 12. Wat denkt Bravo wel.Eerst pleegt hij verraad wat voor hem gewoon is en nu wil hij eenheid. Wel eenheid komt onder gelijk gerichten of gelijk denkenden. Heer Alendi en heer Waterberg onder andere hebben bewezen dat ze uit ander hout zijn gesneden.Zij zijn een man van woord. Die twee heren weten dat NPS/VHP hen nooit in de steek had gelaten. De goede relatie was wederzijds denk ik.De meerderheid der stemmen hadden zij daarom vergaard. Het kiezersvolk had bewust op hen gestemd en zij zullen in 2015 nog groter uit de bus komen.

  @Boegroe.
  Sorry ik ga gewoon aan jouw commentaar voorbij, het is beneden nivo.Meeste kiezers zijn geen ezels meer.


  Maak melding

 13. Eenheid begint in het hart. Zonder de eigen innerlijke eenheid is het onmogelijk om met de medemens een eenheid te vormen.

  Wie innerlijk verdeeld is schept alleen verdeeldheid.


  Maak melding

 14. Suriname is een land zonder rechten van de mens, in Suriname wordt ook de moordenaar een president en minister, en mijn domme landgenoten ook op deze moordenaars stemmen ‘kijk aan het vermogen van deze moordenaars, alles toe eigen wat wel van de burgers zijn,deze mensen die president willen worden moet de gevangenis in zonder proces en voorgoed levenlang op water en brood.


  Maak melding

 15. Oh la la….die Hedemang Lonny is voorbarig,dat hij zeker van is in een kabinet van 2015.Deze Lonny heeft tweespalt veroorzaakt bij de Marron bevolking.Dus alleen door corruptie en omkoperij gaat hij een aantal stemmen binnen halen.Ik heb een vermoeden,dat veel Marronbroeders de zijde van VHP gaan kiezen bij de verkiezing van 2015.Dus afwachten geblazen!!!!!!!!!


  Maak melding

 16. De NPS heeft veel meer gedaan voor de binnenlandbewoners dan nu met hun eigen djoeKa leiders in de DNA. Ronnie heeft samen met DiDiBrie de binnenlandse oorlog gevoerd; somo ook niet te vergeten. Somo was er ook bij(vernietiging binnenland) Op welk moment heeft Ronnie er op gestaan dat er wat dan ook in het binnenland kwam. Kijk naar Moengo/ district Marowijne, waar Ronnie zelf vandaan komt. Wat heeft Ronnie zelf in Albina laten herstellen? Wat is er waar op instigatie van Ronnie waar gedaan. Zelf dat monument te Moiwana is er bij vonniswijzing door de mensenrechtenorganisatie tot stand gekomen, waarbij de meest rustige GENTLEMAN PRESIDENT VENETIAAN voor moest gaan buigen en zijn excuses maken.(a potie mang) Terwijl iedereen weet dat deze man het woord geweld niet eens kent la staan er inhoud aan te geven. Maar ja a natuur sa reken af met jullie allemaal die DEZE GENTLEMAN PRESIDENY VENETIAAN hebben verraden. Ronnie je eigen volk zal jou terug slaan op 25 mei 2015; ik hoop natuurlijk eerder. Ik hoop ook dat jij Ronnie niet meer in de kamer komt nu niet en nooit meer ook niet. Odiii.
  Glenny.


  Maak melding

 17. Laten ze in Suriname eerst maar eerst eens de regel invoeren, dat wil je iets betekenen in de regering/het parlement dat je van onbesproken gedrag moet zijn, zou een heleboel schelen


  Maak melding

 18. Het zou voor Suriname heel goed zijn als er andere politici opstaan, die de opa’s van de huidige coalitie kunnen vervangen.
  Weg met Bouta, weg met Somo en weg met Brunswijk.
  Laat deze mensen andere dingen gaan doen, dan zich bezighouden met de landelijke politiek.
  Ze zijn er oud genoeg voor.
  Deze mensen hebben hun kans gehad en ons land is daar bepaald niet beter van geworden, integendeel.
  Dus tijd voor een nieuwe generatie.
  Misschien lastig te lezen voor een aantal regeringsgezinden, maar vooral voor het aantrekken van buitenlandse investeerders, zou het heel goed zijn als de bestaande politieke clan van het toneel zou verdwijnen.


  Maak melding

 19. Ik zag het al voor me.
  De vergane tijden van de kolonisatie keren terug.
  Deed de kolonisator vroeger sympathie winnen met kralen en spiegels welnu in 2014 doet Brunswijk het zelfde met de binnenland bewoners.
  Hij heeft ze eerst belazerd,als hij in het centrum vd macht is zichzelf erg verrijken en nu daar hij ze weer nodig heeft ze met een aalmoes weer achter zijn kar sparren.

  Oh oh en wat zijn we toch aan het schelden op de kolonisator van vroeger.
  De tijden zijn weer terug en men laat zich weer lekker naaien.


  Maak melding

 20. Stelletje machtsbeluste idioten bij elkaar. Laten we nu eerlijk zijn een ongeschoolde clown als Brunswijk kan en mag toch geen president worden van het land. Zelfs een ministerspost is te hoog gegrepen voor deze jungle commando. De man is incompetent en niet geschikt voor welke functie dan ook binnen de overheid. Hooguit conciërge werk maar meer ook niet. Hoogste tijd dat men bij ABOP een nieuwe leider gaat kiezen.

  Intussen dendert de trein in Nederland gewoon door.
  Minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking)heeft Mozambique tijdens een handelsmissie expertise aangeboden op het gebied van gaswinning. De economie van het Afrikaanse land zal naar verwachting snel groeien nu er een gasveld is gevonden dat drie keer zo groot is dan het aardgasveld in Groningen. De exploitatie ervan zal het land miljarden opleveren.

  ‘Nederland heeft Mozambique veel te bieden. De maritieme infrastructuur en de gassector zijn voorbeelden waar grote kansen liggen voor het Nederlandse bedrijfsleven”, aldus Ploumen, die onder anderen sprak met de ministers van Industrie en Handel, van Transport en van Grondstoffen. Samenwerking kan leiden tot wederzijds voordeel, denkt de bewindsvrouw. Volgens een woordvoerder van de minister was de reactie van Mozambikaanse ondernemers en overheid enthousiast.

  Ploumen ziet graag dat de lokale ondernemers en de armste bevolkingsgroepen profiteren van de toekomstige inkomsten. Ze opende een seminar over maatschappelijk verantwoord ondernemen en bezocht enkele hulpprojecten.

  Na Mozambique reist de minister met vertegenwoordigers van bedrijven door naar Tanzania en Zanzibar.

  Blijft triest om te zien dat Suriname steeds blijft aan scheuren tegen China, Cuba en Venezuela. Stuk voor stuk landen die er niets aan toe doen. Suriname verdiend een integere regering dat de banden met Nederland weer gaat herstellen.


  Maak melding

 21. Ik zou hem graag zien uitkomen voor Suriname op de olympsiche winterspelen in Sotsji Rusland en graag bij het onderdeel kunstrijden samen met Alice Amafo.


  Maak melding

 22. Brunsie zegt letterlijk’;kom dan surinamers,stem op mij,stem voor een crimineel als mij,ik ben een oorlogsmisdadiger,verkrachter,bankovervaller en ik heb AMNESTIE!Ik ben ook een landverrader en doe mij dingen graag achter gesloten deuren en bovenal ik ben ONGESCHOOLD!zonder diploma’s.Ik ben gewoon een crimineel.stem dus voor mij!!!


  Maak melding

 23. Koos,
  Je bent weer eens aan het dagdromen.
  Er zijn geen integere politici in Suriname! Er komt dus nooit een integere regering. Knoop dit maar goed in je oren!
  En probeer geen mensen een rad voor de ogen te draaien.


  Maak melding

 24. DIT IS OOK ZO’N UITSPRAAK VAN ONZE (LONNIE BRUNSIE)!

  ‘POLITIEKVOERING IS GANGSTER BUSINESS’
  17/02/2014 (Bron-dwtonline.com)

  PARAMARIBO – Volgens de voorzitter van de ABOP, Ronnie Brunswijk, is de huidige politiekvoering een ‘gangster business’.

  “Je moet je tanden laten zien, anders wordt er over je heen gelopen.” Dat zei hij zondag op een feestvergadering in Brownsweg.

  *En vooral je GOUDEN tanden laten zien en strooien met (één) (1) US-DOLLAR biljetten aan je achterban.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.