dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameJoint venture omzeilt ondiepte Surinamerivier

Joint venture omzeilt ondiepte Surinamerivier

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 feb – Mijnbouwbedrijf Grassalco meent een oplossing te hebben voor de eeuwige barrière van de ondiepe Surinamerivier. Het baggeren van de rivier mag dan op zich laten wachten, Grassalco gaat zwaar bouwmateriaal exporteren. De oplossing is simpel.

En tegelijkertijd zo zakelijk als maar kan zijn. Met leemproducent C.O. Williams uit Barbados wordt een nieuw bedrijf opgezet. “C.O. Williams komt binnen met leem en wij kunnen dan met granietblokken en steenslag eruit”, zegt Grassalco-functionaris Dimitri Lemmer. Het materiaal gaat voornamelijk naar afnemers in het Caribisch gebied. Onder meer de aanleg van zeeweringen biedt goede vooruitzichten. Volgens Neil Weekes van C.O. Williams scheelt het qua afstand.

Suriname ligt dichterbij dan de traditionele grondstoffenleveranciers Canada en Noorwegen. Omdat het Barbadiaanse bedrijf het transport voor zijn rekening neemt, krijgt het ook de meeste aandelen. “Als we het niet op deze manier hadden aangepakt, zou de markt voor ons gesloten blijven. Nu hebben we de gelegenheid gebruik te maken van de schepen die binnenkomen om tegen redelijke prijs weer te exporteren”, aldus Lemmer.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

28 REACTIES
 1. Hahahahaga, weer zoiets dat uit de lucht gegrepen wordt, we doen het eventjes. Als of het zo simpel is. Dimitrie ga lekker verder dromen en laat die grondstoffen in su want die hebben we zelf nodig om ons eigen dijken en dammen en zeeweringen te bouwen.
  Het goud is al leeggerooft en nog is het land arm en nu willen jullie ook al die grondstoffen plunderen en ef zelf rijk van te worden.


  Maak melding
 2. Henk Molenaar,

  De Surinamers hebben jouw advies kennelijk goed ter harte
  genomen. Diversiteit brengen in export producten. Zie hier
  het goeie voorbeeld van. Export van steenslag, graniet en metakaolien. Zal je kunnen. En ook nog weer een buitenlandse investeerder he?
  Langzamerhand begint het te komen hoor. En nu nog het voedselschuur van het carabisch worden he?
  Henk Molenaar, als ik jouw reacties weleens lees heb ik het gevoel dat jij weleens zit te brabbelen.
  jammer eigenlijk. Maar oplossingsgerichte modellen aandragen dat is dan weer een teken dat jij voor Suriname je hart op de juiste plek hebt.
  Henk, we moeten realistisch zijn. Suriname is in bijna alle opzichten geen Nederland. Nederland is een rijk land waar vele andere landen graag in wil investeren.
  Suriname is in vergelijking met Nederland een relatief arm land die een weg probeert te zoeken richting ontwikkeling. In vergelijking met Nederland zijn die investeerders niet zo massaal. Maar die zijn er wel degelijk.
  Wij Surinamers moeten daarom blij zijn met elk ondernemer die in Suriname wil investeren. Hoe miniem dat ook is.
  Natuurlijk, wij hebben een president die een besmet verleden heeft, maar dat wil niet zeggen dat wij moeten staan juichen wanneer het economisch gezien niet al te snel wil vlotten.
  Suriname ontwikkelt zich naar mogelijkheden die passen bij een ontwikkelingsland.


  Maak melding
 3. NOU, goeie oplossing als de leem maar niet uit SU komt want weet u wat er allemaal uit leem gehaald kan worden en dan ook het minst verdienen zo als toen voor appel en ei onze aluinaarde laat maar liggen bederft niet dus laten ze het leem maar ergens anders hallen .


  Maak melding
 4. Williams komt binnen met leem en wij kunnen dan met granietblokken en steenslag eruit”, ???????

  In de volksmond wordt met *leem* vaak materiaal fijner dan zand bedoeld!!!!

  ikke snap deze hele tori niet,…..Su-rivier is ondiep en tog gaan wij granietblokken “over-wateren”

  Gaat Samson bij ondiepe wateren het schip optillen met Dalaila aan het roer 🙂


  Maak melding
 5. Al lees ik het artikel nog 100 keer, ik snap nog steeds niet hoe ze de ondiepte van de Surinamerivier zullen omzeilen, gaan ze een luchtbrug instellen, of leggen ze een kabelbaan aan? Gaan ze de geïmporteerde leem vermengen met onze steenslag en granietblokken en wordt het eindproduct dan zo licht als een veertje waardoor het zonder problemen over de modderbanken glijdt? Ik snap er niets van, maar het zal wel aan mij liggen.


  Maak melding
 6. CITAAT “PARAMARIBO, 15 feb – Mijnbouwbedrijf Grassalco meent een oplossing te hebben voor de eeuwige barrière van de ondiepe Surinamerivier. Het baggeren van de rivier mag dan op zich laten wachten, Grassalco gaat zwaar bouwmateriaal exporteren. De oplossing is simpel.

  En tegelijkertijd zo zakelijk als maar kan zijn. Met leemproducent C.O. Williams uit Barbados wordt een nieuw bedrijf opgezet. “C.O. Williams komt binnen met leem en wij kunnen dan met granietblokken en steenslag eruit”, zegt Grassalco-functionaris ”

  Bedoelt hij soms dat de bagger uit zijn hoofd gepompt wordt en dat daardoor het schip enkele 100-ste mm hoger komt te liggen????

  Voor wie het il weten.
  Door de afvoer van sedimenten komt er steeds meer bagger in de rivier terecht. Die bagger vormt zich zandbanken op de bodum die zich verplaatsen. Omdat ze zich verplaatsen weet je nooit waar ze zich bevinden. Het kan zelfs dat een schip op de terugweg andere en/of verplaatste zandbanken tegen komt.
  Kortom moet ik lijkbaar uit het stuk begrijpen dat ze gewoon de buitenlandse investeerdder gewoon er voor laten opdraaien als het schip vast loopt?

  Ach ja als je bagger in je hoofd hebt dan kom je met dergelijke onzin tories.


  Maak melding
 7. @Henkes,

  Met gebruik van wat fantasie kom ik tot de conclusie dat aangezien het transport voor rekening van Williams komt, het Surinaamse bedrijf niet hoeft op te draaien voor de extra scheepskosten tgv de ondiepe rivier. Meer kan ik er ook niet van maken.


  Maak melding
 8. Beste Glenn,

  Ik wil niets liever dat het Suriname en haar bevolking goed gaat. Dit land verdient betere leiders die niet het belang van het volk vooropstellen maar uitgaan van het principe “Eerst zo snel mogelijk mijn eigen zakken vullen”.


  Maak melding
 9. Straks gaat Suriname zijn graniet exporteren terwijl die heel erg hard nodig is voor eigen zeewering…

  Daarna graniet importeren uit Canada ofzo als de kustgebieden dreigen onder te lopen…

  Dat noem ik water naar de zee dragen…


  Maak melding
 10. Henkes
  Ik heb het artikel wel 106 keer gelezen en ik snap er ook geen ene bal van Joint venture omzeilt ondiepte Surinamerivier ik denk dat ze misschien in para gaan mijnen en met klm/slm naar Canada en Noorwegen zullen vliegen.


  Maak melding
 11. Leuke plannetjes op papier in de praktijk komt er toch niks van. Staatsbedrijven bakken er niets van kijk maar naar de bananensector. En trouwens wat een vaag verhaal de oplossing is niet echt duidelijk, waar gaat het over???? Door een leuk verhaal wordt de Suriname rivier niet echt dieper hoor.. voorbeeld van luchtkastelen zoals DDB er al velen heeft.
  18000 woningen
  voedselschuur
  tram naar para
  diepzeehaven
  4 baans snelweg met flyovers
  bruggen over corantijn en marowijne
  ziekenhuis in Wanica
  gouden kerst


  Maak melding
 12. Ik denk dat de hele verwarring mbt dit stuk bij de auteur van de website Waterkant.net ligt.

  Grassalco probeert uit te leggen dat ondanks het feit dat het uitdiepen van de Surinamerivier voorlopig niet doorgaat, zij alsnog granietblokken en steenslag zal exporteren.
  Dit zijn twee totaal verschillende zaken die niets met elkaar van doen hebben

  Echter probeert de Waterkant.net auteur dit verhaal te politiseren door het besluit van de regering (om nog niet te baggeren) bij de export van steenslag en graniet te betrekken.

  De 1e alinea van bg verhaal is zeer suggestief omschreven met de bedoeling deze regering wederom in een kwaad daglicht te stellen.

  Dus beste lezers & posters niet alleen de inhoud van het verhaal proberen te consumeren, maar ook de strekking hiervan te ontdekken en te begrijpen.


  Maak melding
 13. Eeeeeyyyy @Goslar,

  ben jij dat van forum DWT????

  Fer E Odi,…Glennie Pengel/Esmerald/H.Molenaar etc…

  onze Feti stopt niet bij de *minnetjes*, maar maakt ons juist strijdvaardiger 😉 🙂

  Grasbarki ook tu odiii, alsook alle STRIJDERS voor een mooie/rechtschapen/moordenaar vrije S U R I N A M E

  Passages uit ons volkslied;

  opo kondremang, sranang grong e karie…..de Lonnie’s zijn ons aan het *verkwikken*

  opo kondremang,….als ze wakker zijn,…soso roofoverval!!

  opo kondremang,…..dan slapen wij door, laat de buitenlanders maar werken!!

  Eri libi, te na dede Wi sa feti gi Sranan,….China-Gado de wi fesiman 🙂


  Maak melding
 14. Milton, niemand probeert, met dit artikel, deze regering in een kwaad daglicht te stellen en dat is ook helemaal niet nodig, deze regering zorgt er zelf voor dat de meeste Surinamers ze een grote onvoldoende geven; eerst wordt de brug bij Carolina voor miljoenen gegunt aan Ballast Nedam, dan gaat het niet door en moet de regering een enorme boete betalen, dan gaat het plotseling weer door voor miljoenen minder, dan horen we met veel ophef dat de rivier uitgebaggerd zal worden, gaat dat plotseling niet door en dit zijn slechts twee voorbeelden van de onkunde en bedrog van deze regering. Ik heb nog nooit eerder een Surinaamse regering meegemaakt, die zoveel blunders achter elkaar maakt.


  Maak melding
 15. Milton de Surinaamse regering hoeft niet in een kwaad daglicht gesteld te worden dat staat ze nl. al lang…………………..en dan mag jij eens proberen uit te leggen hoe jij dan diepgeladen schepen op en af probeert te varen door een rivier die nog steeds niet uitgebaggerd is, dat begrijp ik inderdaad niet, tenzij die schepen moeten gevuld zijn met gebakken lucht of net zo leeg zijn als jou hoofd


  Maak melding
 16. @ Milton

  Er valt niets meer in een kwaad daglicht te stellen !

  Het gaat bij Surinam om een land waarbij een kopstuk van een gewapende macht de CTU, misdrijven tegen de Surinam staat en de Suribevolking pleegt, waarbij de Procureur-Generaal die de CTU onder zijn hoede en verantwoordelijkheid heeft, mededeelt dat hij een onderzoek gaat instellen naar de misdrijven die de CTUzoon van de president heft gepleegd !

  De PG en de geheime diensten mogen en mochten zich OP BEVEL niet bemoeien met het doen en laten van deze Dino !

  Nu deze recidiverende crimineel vastzit, start de PG met een onderzoek !

  Terwijl deze figuur de staat en haar bevolking ernstig in gevaar heeft gebracht !

  Dus er valt niets meer zwart te maken, zwarter kan niet !

  A kondre faja !!


  Maak melding
 17. Ik heb een idee. Doe de bagger in kleine potjes. Zet er een mooi etiket op.
  “Gezichtsmasker uit tropisch regenwoud”
  En zie, het verkoopt als warme bollen bij de deftige dure dametjes.
  Met de opbrengst van de bagger schoonheidspotjes kan het verder uitdiepen betaald worden. Dan heb je een win-win situatie en misschien houdt Suriname er nog wat aan over voor de reparatie van de Carolinabrug!
  Heb ik nou een prijs gewonnen voor “Het beste idee”?


  Maak melding
 18. Suriname kan de rivier zelf uitdiepen. Gaat alleen iets meer tijd kosten, maar is wel veel goedkoper. Een schip van extra PK voorzien, een brede rotsblok op de bodem gooien en trekken maar…… Het losgekomen klei wordt vanzelf wel afgevoerd door het stromende water.


  Maak melding
 19. @Maandag 17 februari 2014 om 02:45 uur, door Aha

  En dankzij de kwik gaat je huid plachtig glanzen.
  Alleen wel jammer dat tzt je haar uitvalt en erger. Maar dan is dit bedrijf al lang failliet dus die zitten daar niet mee.


  Maak melding
 20. Ikkenoom, goed idee, maae zet er dan in godsnaam wel iemand neer met een beetje gezond verstand (niet die gene die zich zelf die nickname gegeven heeft) die er op toeziet dat die aktie alleen wordt uitgevoerd met afgaand water


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES