Suriname uitweg voor dollarhongerige Venezolaan

35

PARAMARIBO, 14 feb – Steeds meer Venezolanen reizen naar Suriname om aan goedkope reisdollars te komen. Suriname is steeds meer in trek bij wat reisagentenverenging Asra bestempelt als kunstmatige toeristen. Er is er sprake van een omgekeerde ontwikkeling.

Ooit waren het Surinamers die op reis gingen om goedkope dollars te bemachtigen. Er werd dan gebruik gemaakt van het recht op aankoop van reisdollars tegen de formele wisselkoers. Dat is goedkoper in situaties van instabiele marktkoersen. “Het is eenzelfde situatie als die we zelf hadden in de jaren tachtig”, zegt Asra-voorzitter Aniel Bhaggan tegenover de Ware Tijd. Net als Surinamers toen, geven de Venezolanen zo weinig mogelijk uit.

In eigen land kan het geld dan met winst worden verkocht. Dat maakt dit soort toerisme minder lonend voor Suriname. Er ontstaat een vertekend beeld over het land als toeristische trekpleister. Vluchten zijn volgeboekt, maar het levert nauwelijks wat op. “Het baart ons zorgen dat vluchten gevuld zijn met kunstmatige toeristen. Maar in werkelijkheid blijven ze één of twee dagen hier en geven ze niets wezenlijks uit”, aldus Bhaggan.

35 REACTIES

 1. ray blijf maar lekker dromen..in jou kunstmatige holland
  有 没有 会 英文 的? Je mei je hui ying yu de? want SU is van NDP..grappenmaker..haal die aardappel uit je mond.
  I LOVE SU WOON EN WERK……..


  Maak melding

 2. Krijgt Suriname toch haar lang gekoesterde investeerders, whahahahahaaaa

  Die lui blijven max één of twee dagen in Su en ze geven niets uit. En maar blijven fitten op de surineds.

  Als dit geen eyeopener is ….


  Maak melding

 3. =Hoop niet dat dit WEER in suriname zal plaats vinden “lege schappen en gebrek aan goederen in de winkels en supermarkten”.

  =Bouterse kan hierover meer vertellen.Lees maar:::::::::::::

  =Twee doden bij demonstraties in Caracas

  Bij een betoging tegen president Nicolas Maduro van Venezuela zijn twee doden gevallen. Onder de demonstranten ontstond paniek toen gewapende burgerwachten op hen inreden en kogels afvuurden.

  Het waren de ergste onlusten sinds Maduro in april 2013 tot staatshoofd werd gekozen. De demonstratie was gericht tegen het gebrek aan goederen in de winkels en tegen het hoge misdaadcijfer.

  Toen de problemen ontstonden was het overgrote deel van de mensen al uit elkaar gegaan en op weg naar huis. De burgerwacht wilde een groepje van 100 achterblijvers uit elkaar jagen en toen braken de gevechten uit. Later werd het lichaam van een 24 jarige student op de weg aangetroffen met een kogel in zijn hoofd. Het was het tweede dodelijke slachtoffer bij die demonstratie. Vijfentwintig mensen werden gewond.


  Maak melding

 4. Sang dada staat buitenspel. Mensen willen aan zaken doen met de toekomstige president Santhoki.

  Paramaribo- Op uitnodiging van VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi, bracht de internationale jazz als ook diaspora artiest Denise Jannah een beleefheidsbezoek aan de partijvoorzitter.

  Chefkok Patrick Rechards, die samen met Jannah ook heel veel sociale activiteiten in Suriname ontplooid, was aanwezig.

  In een luchtig gesprek werd van gedachten gewisseld inzake hun wederzijdse inzichten over de diaspora en hun betrokkenheid bij de ontwikkeling van Suriname. Jannah vertrekt vandaag weer naar Nederland.

  Afgelopen week heeft ze een benefietconcert gehouden bij het zorgcentrum “Het Blauwe Nest”.

  Eerder bracht diaspora artiest Jörgen Raymann een bezoek aan de VHP-voorzitter. Toen waren, net als vandaag, ook aanwezig Rewtie Sietaram, VHP-hoofdbestuurslid en voorzitter van de VHP Gendercommissie


  Maak melding

 5. Een Chinese bouwwerk ? mmmmmm.
  Dada moet eea heroverwegen of gaat hij straks ook levensverzekeringen afsluiten.

  Peking- In een dorp in het oosten van China zijn zeker negen mensen omgekomen toen het dak van een trouwzaal instortte. Er zijn 91 gewonden, van wie elf er slecht aan toe zijn. Hoe het met het bruidspaar is, is niet duidelijk.

  Toen het ongeluk gebeurde, waren zo’n tweehonderd mensen in de zaal. Meer dan honderd hulpverleners zijn bezig om de slachtoffers te redden. Ze krijgen hulp van inwoners van het dorp.

  Het is nog niet duidelijk waardoor het dak is ingestort, maar waarschijnlijk is het bezweken door de druk van een dikke laag sneeuw


  Maak melding

 6. =Het is zielig, maar het lijkt erop dat Suriname Venezuela opvolgt in het Zuid-Amerikaanse continent. Lees maar::::::::::

  -WANICA – Een man is vrijdag vermoedelijk beroofd van zijn persoonlijke bezittingen en zijn leven. Het voorval voltrok zich in zijn woning aan de Vredenburgweg in Wanica. Zijn vrouw vertrok om vijf over zes van huis om hun kind op school af te zetten. Toen zij om vijf over zeven ’s morgens thuis aan is gekomen heeft zij hem badend in zijn eigen bloed aangetroffen.

  De man was aan handen en voeten gebonden en zijn lichaam vertoont meerdere steekverwondingen. Bij aankomst van de ambulance had de man de geest al gegeven.

  Het huis is helemaal overhoop gehaald, maar de politie kan nog niet vaststellen wat ontbreekt. Verschillende eenheden zijn terplekke bezig met verder onderzoek.


  Maak melding

 7. Liever 1.000 toeristen die weinig uitgeven, dan 0 toeristen die heel veel uitgeven.

  Het is maar hoe je heet bekijkt.
  Als deze toeristen 2 dagen in Su verblijven dan moeten ze toch tenminste accommodatie en eten betalen dus dat is al winst. Aan een aanwezige toerist kan je in principe altijd wat verkopen. Aan een niet aanwezige toerist kan je nooit iets verkopen.


  Maak melding

 8. Deze regering let daar helemaal niet op, want dat deert hun geenszins. Het is de totale bevolking die het gaat voelen. Als iemand binnen een tijdsbestek van 32 jaar een vermogen van ongeveer Euro.500.000.000 kan opbouwen zonder een duidelijke manier van vergaren denkt men toch niet aan het volk. Men is constant bezig met eigen lijfsbehoud en ook uit de Strafgevangenis blijven, manipuleren, liegen, zand in de ogen van het volk strooien en dies meer.
  Meer is er echt niet over te zeggen. Er rest maar een ding in mei 2015, en dat is : “wegstemmen dit gespuis”.


  Maak melding

 9. Jarenlang was het eiland Curacao de bestemming voor Venezolanen die reisdollars wilden bemachtigen. Daartoe waren op het eiland speciale wisselkantoren ingesteld. Curacaose banken hebben er dik aan verdiend. Waarom nu gekozen wordt voor Suriname is niet duidelijk.

  Overal waar er meer geld wordt uitgegeven dan er aan inkomsten zijn zal het geld ontwaarden. Socialisten en populisten maken zich hieraan schuldig. Ze besteden enorme bedragen aan ‘arme mensen’,die geen productie leveren of daar of nauwelijks toe in staat zijn. Industrielen en de middenklasse moeten met lede ogen toezien hoe hun kapitaal of inkomen waarde verliest. Als voorbeeld mag gelden het bewind van dictator bouta in de jaren ’80.


  Maak melding

 10. is dit het schamele resultaat van de zo “succesvolle” vakantiebeurs in Utrecht. Een vliegtuig vol met straatarme, kansloze Venezolanen. Tel uit je winst.


  Maak melding

 11. En de $$$s wat overblijft gaat naar China!! uhhhhh ehhhmmmmm ik bedoel andersom!! nnnnn neeeennn, de stelling is niet juist!

  Eerst gaan de dollars op rekening van de boeven dan naar China en als er nog wat over blijft, gaat naar Venezuela.


  Maak melding

 12. @Abaisa, en wat de zeggen van de Cambio’s die er zeer wel bij varen ?
  Straks wordt Suriname nog het financieel centrum van de Zuid-Amerikaanse Noordkust.

  Laat ze maar komen die USdollar vreters uit Venezuela, het is goed voor de SLM, de economie en het land.

  God speed Suriname !


  Maak melding

 13. Rover(s) nationaal en internationaal die elkaar ondersteunen en alleen aan zichzelf denken. Vertel me wie uw vrienden zijn en ik vertel u wie u bent. Suriname is een rovershol sinds DDB & Co op 25 februari 1980 de staatsgreep in Suriname gepleegd hebben.
  Zie welke arme landen momenteel de vrienden van Suriname zijn. Soso skeer skeer, priet broekoe billen kondre oa, Venezuela, Cuba, Haïti. Morro dé dorro.
  De rekening van deze rovers wordt hiermee weer bij de grote Surinaamse arme gezinnen van de prasie (h)o(u)so, polderboeren, kampong, marron ea neergelegd.
  Volk van Suriname, oe wiekie nó!?, kijkt en luistert en zie welke ontwikkelingshulp u van Venezuela ontvangt. Ding gó away nanga alla oe American dalla, lieb oe skeer skeer, priet broekoe billen na baka. A san diezie no boeng. Mi taigie!
  De kracht berust bij het volk (democratie) en u kunt hierin verandering brengen. Wie niet deugt, moet onmiddellijk weg, ja toch?
  U hoeft niet te wachten tot 25 mei 2015. Hoe eerder hoe beter. Kunt u zich deze nog herinneren? ,”Bosje Go Home!”
  Daarom liever vandaag dan morgen:
  DDB & Compagnie go Home! ( repeat)

  Time For Changing! DDB & Compagnie go Home! Een nieuwjaar en andere President.


  Maak melding

 14. Suriname is geen touristenland. 90% van de mensen die hier op Zanderij landen komen of terug, of op familie bezoek. En die paar die overblijven..
  Suriname heeft gewoon een miljoen extra inwoners nodig, dan pas krijg je een economie (en een paar investeerders voor werkgelegenheid…)


  Maak melding

 15. Iedereen verneukt ons – excuses voor deze woorden – maar het is volgens mij niet anders.
  We zijn zo langzamerhand de risee van heel Zuid Amerika.
  Iedereen lacht ons uit om wat hier kan.
  Ik denk niet, dat je trots moet zijn op zo’n bericht !!!


  Maak melding

 16. @@ Blanke! 1 mio?? neen toch?? weet je wat daar de nagevolgen van zullen zijn? Over het algemeen de Surinamers de derde burgers rang in hun eigen land, nu al heb je sjoveeeel Brasjongs en spleetogen en deze hebben de SU’s al 2e gemaakt! Ik vind het zielig hoor wat de DIDIBRIE met hen uithaalt en de burgers van SU blijf blind. Ogen open doen kunnen zij niet!! en misschien ook wel maar zij zien het niet! Hoe zal ik het noemen? DOM, DOMMER, DOMST, DOMSTE??? of aller domste?? en ook nog eens de $$$’s laten aftroeven wat over is gebleven.


  Maak melding

 17. Ja Meneer Aniel en toen was die dollars op en worden de reizigers doorverwezen op de zwarte markt om hun dure dollars te bemachtigen,dus geen recht meer op aankoop van reisdollars tegen de formele wisselkoers.


  Maak melding

 18. -Lees maar hoe men met staatsgelden omgaat:::::

  za 15 feb 2014, 00:44
  Zorgen over staatstuitgaven Suriname

  -Kredietbeoordelaar Moody’s heeft zorgen over Surinames inkomsten. Het heeft zijn kredietoordeel over Suriname weliswaar stabiel gehouden, maar de vooruitblik voor het land is sterk verslechterd.

  Dat blijkt uit zijn rapport dat vrijdagavond is verspreid. Suriname kampt met steeds meer schulden en weet daar met zijn financiële beleid onvoldoende inkomsten tegenover te zetten, oordeelt Moody’s, dat de kredietwaardigheid van landen doorlopend beoordeelt.

  Belangrijke goederen in Suriname, zoals zijn goud- en aluminiumexporten, zijn afgelopen tijd lager geprijsd en zorgen voor minder inkomsten voor de staatskas.

  Suriname heeft sinds 2009 een economische groei van gemiddeld 4,1% gehad. Voor 2014 en 2015 voorziet Moody’s een toename van 4,5% per jaar, maar de inkomsten van de overheid verslechterden drastisch, aldus de Amerikaanse organisatie.

  De overheid geeft meer uit, ook aan salarissen, terwijl er minder inkomsten zijn. De schuld tegenover het bruto binnenlands product bedraagt 25,6% tegen het einde van 2013, tegen 15,6% in 2009, en zal dit jaar oplopen naar 285.


  Maak melding

 19. opa desi…..zou sjegge.soso lobi….vooral tegen al die vrouwelijke toeristen met een grote k…ieja krijsen vele geile hooggeplaatsen in zijn marionettenregiem…..komen jullie kratis lekkere paarse dinge halen….


  Maak melding

 20. Zie daar het resultaat van Chavez politiek, de grote vriend van DDB. In Su had je in de jaren 90 dit fenomeen van dollars kopen ook. Suriname stevent weer die kant op dankzij deze incompetente NDP regering. Suriname richting het Venezuela model waar zelfs toiletpapier een luxe is.


  Maak melding

 21. Ben66, nee Suriname is voorbeeldland voor Venuzuela.

  Alfred schreef: Ze besteden enorme bedragen aan ‘arme mensen’,die geen productie leveren of daar of nauwelijks toe in staat zijn. Industrielen en de middenklasse moeten met lede ogen toezien hoe………

  Eigenlijk besteedden Bobo en Bosje enorme kapitalen die ze niet hadden zodat ze kickbacks konden verdienen. Toen de staatskas leeg raakte begonnen ze te drukken. Geen gasoline, in de rijstaan, en we beloonden deze boeven door ze opnieuw aan de macht te brengen.


  Maak melding

 22. Pas op, het offensief van Chan, zijn media-matties en de Hollanders is in volle hevigheid losgebarsten. Zoveel mogelijk negatieve berichtgeving lanceren om het imago van SME te schaden. In Su door zogenaamde gerenomeerde economisten, zogenaamde collumnisten en bepaalde radiomakers, in Nederland door veraders als van Mulieu, Hoost, radiomakers als Bottse en Mansroo, justitie Nederland en andere kleine ratjes als Jan(Radio Mansroo). Het alle verfoeilijks vind ik het aanwakkeren van het onveiligheidsgevoel in Su door Chan. Als je telkens roept dat justitie van SME niet opgewassen is tegen de criminelen, denken zij dat zij idd hun gang kunnen gaan. Santokhi weet dat dit een beproefde methode is om chaos te scheppen en probeert zo over de ruggen van de slachtoffers macht te verkrijgen, walgelijk! Ook op de verschillende fora is duidelijk dat ze denken dat het nu of nooit is, vandaar die valse, smerige reacties van een vaste groep, die ik wel eens de slapende cel heb genoemd. Wel mensen, ze zijn nu geactiveerd. Kijk maar naar hun reacties, ze spreken met een mond en hebben allen dezefde opmerkingen als hun voormannen zoals Hoost en Bottse. We hebben ze door and we will expose them!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.