Baggerbedrijf somber over project Surinamerivier

28

PARAMARIBO, 13 feb – Van Surinaamse zijde mag dan beweerd worden dat het baggerproject voor de Surinamerivier is uitgesteld, in Nederland wordt daar anders tegenaan gekeken. De waarschijnlijke uitvoerder, het Nederlandse bedrijf De Boer, denkt dat het project van de baan is.

Definitief. “Als de regering zegt dat het niet wil doen, valt er niet veel meer te redden”, zegt directeur Cornelis Jan van de Graaf tegenover de Ware Tijd. Het bedrijf kreeg van de Maritieme Autoriteit Suriname, Mas, te horen dat het project voorlopig niet doorgaat. De Mas probeert al jaren het project op gang te krijgen. Het voornaamste probleem is geld. Ooit waren de bauxietmaatschappijen Suralco en Billiton bereid te financieren.

Dat zou samen met Staatsolie worden gedaan. Maar intussen is Billiton weg uit Suriname. Suralco sukkelt. Het uitbaggeren moet de rivier begaanbaar maken voor grotere schepen. Het vrachtvervoer en cruistoerisme moeten er beter van worden. Volgens minister Falisi Pinas van Transport Communicatie & Toerisme heeft de Mas de opdracht gekregen om alle voorbereidingen te staken. “De regering heeft besloten het project voorlopig aan te houden”, aldus Pinas.

28 REACTIES

 1. ‘MONEY NO DE’.!
  Op is OP!!
  Al het geld heeft de criminele ndp regering opgemaakt en nu houden ze de bevolking voor de gek met hun LUCHTKASTELEN projekten!Alles heft deze criminele ndp regering KAPOT gemaakt .
  Suriname is Bankroet en het ergste is dat wij het van anderen moeten horen.
  Straks komen de soldaatjes van bouta en gaan ze zingen in koor…’ALLES IS GOED,NEKS NO FOUT’.!


  Maak melding

 2. Monie no dé dus sparen foe pai deng bigi paimang. Verzoek aan Jules Wijdenbosch en Desi Bouterse “storten jullie die Nfl 34 miljoen terug = circa €15,447 miljoen dan kan het uitbaggeren doorgaang


  Maak melding

 3. whoehaa! Die heer Cornelis Jan van de Graaf heeft niet volgens de spelregels van NDP gehandeld. Meneer de Graaf ben je met een zak vol geld eerst naar die bigi ede ameerali geweest en daarna naar die kronto ede Bouta? eerst onder te tafel daarna krijg je iets toegewezen in Su. I love SU.


  Maak melding

 4. Onze hersenloze paarse forumleden hebben zich met het schaamrood op de kaken onder hun stenen verstopt.

  DE STAATSKAS IS LEEGGEROOFD…RobG, Boegroe en andere geindoctrineerde meelopers.

  Neem jullie verlies en sluit je aan bij verstandige, geciviliseerde mensen.


  Maak melding

 5. Die dolle honden zijn broeja. Die dolle honden weten niet meer wat te doen.
  Die dolle honden zien de hoogte, maar komen niet verder. Dit zijn die dolle honden die Su tot grotere hoogte zou leiden.
  Welk project wordt nog stop gezet en wanneer? Morgenochtend zullen wij bij zonsopgang dat al ’t beloofde is teruggetrokken/ ingetrokken/ gaat niet door stopzetten of wat dan ook.
  Die dolle honden BANKROET a kondre echt. dit is ’t werk van deze dolle honden sinds de jaren 80.
  Geef dat land over aan de BIJTENDE HONDEN van het FRONT, voordat er niets meer te redden valt of is.Odiiiiii.
  Glenny


  Maak melding

 6. Het paarse sprookje gaat als een nachtkaars uit met als verliezers de Surinaamse ondernemers en de burgers.

  Revo held op sokken (Dada)Bouterse is zwaar door het ijs gezakt. Prediken in de ocer heeft geen zin meer.

  Suriname wordt nu van allekanten gepakt. Er hangt een donkere wolk boven het land. Investeerders haken af, projecten worden on-hold gezet en dat terwijl de grote Preet Bharara show niet eens is begonnen. Ik heb het al eerder gezegd, het jaar 2014 is de jaar vd waarheid voor Suriname.


  Maak melding

 7. Je moet toch wel echt gek zijn om voor deze regering te willen werken. Hoeveel tenderkosten, reiskosten etc zullen er niet gemaakt zijn om dit project te kunnen contracteren.

  Hoe vaak is er niet gezegd dat de financiering rond was. weer een loze belofte die niet waargemaakt wordt.


  Maak melding

 8. Goed teken, wordt zeker gewacht wanneer abrahams weer minister wordt???? en ook omdat er geen smeergeld is betaald. ai boy na ndp baka, Suriname wordt weer bankroet voor de verkiezing 2015 en deze broeders willen de doodstraf afschaffen terwijl de criminaliteit toeneemt.


  Maak melding

 9. De dolfijnen zijn de lachende derde, ze kijken zo viendelijk deze dagen.
  Misschien is de regering milieu bewust geworden en gaan ze de diepzee haven bouwen in de plaats.Go bouta go zou boegroe zeggen.
  Een pluspunt voor de regering.


  Maak melding

 10. Integenstelling tot Ballast Nedam wilde baggerbedrijf De Boer geen steekpenningen betalen.
  Daarom heeft de regering zijn handen van dit project afgetrokken.
  Er viel helemaal niets te halen, behalve bagger !!!


  Maak melding

 11. Laat het NL bedrijf de Boer aan Spong en NL vragen waarom het gestopt is.
  Wanneer Spong en NL grote aanvallen plegen op de SU Pres/Regering/Politicus door valse beschuldigen van 15 jaren geleden oude zaken, waarbij ook de ondergeschikten/slaven/knechten met name de NF/oppositie hun ondersteunen van onzin dan gaat SU idem dito tegen aanval plegen om door alle aanbestedingen van grote projecten aan de NL bedrijven onmiddellijk stop zetten.
  Het is de schuld van Spong en NF dat de relatie tussen SU en NL nog slechter gaat worden en ook dat geen enkele NL Bedrijven de kans zullen krijgen om van grote projecten werk geld te verdienen in SU.


  Maak melding

 12. I LOVE SU …WOON EN WERK….
  De met de dag groeiende armoedzaaiers zijn rovers geworden die het munten op chinezen en vakantiegangers
  Legale wapendragers die zich bezondigen aan brute roof
  Advocaten zijn meesteroplichters geworden
  Ambtenaren die op smeergelden smachten
  NEKS NO FOUT
  BOUTA GOGO


  Maak melding

 13. NOU, dat moet toch ook kunnen IMGOLD en zo wachten toch ook dat mag dat buitenlandse bedrijven zeggen dat ze even stoppen en SU niet en er is daarvoor misschien geen geld tot wanneer de tijd rijp is als bepaalde zaken stopen en de berekende inkomen komen niet dan moet je gewoon wachten tot het kan en HET VOLK tuurlijk blijft de plus punt omdat de beslissing het niet te doen vanwege gedaalde inkomen is toch verstandig vind ik tenminste want wanneer ze zouden zeggen we doen het toch dan zouden jullie weer klagen dat het popie spelen is waarop hebben jullie niks te zeggen er is altijd wel wat anders zoeken jullie wel wat jullie zijn echt erger dan KADJAKIES want die eten KA en jullie eten die KADJAKIE dus dubbel……..


  Maak melding

 14. Echt? Baggerbedrif is somber want de tjoekoes waren al betaald. HaHaHa. Geloofswaardigheidsdeficit, wie neemt een regering waarvan de lijder veroordeeld is serieus?


  Maak melding

 15. Beste mensen

  Schaam me zo diep dat ik moet toegeven,Geert Wilders heeft gelijk.Ik ben heus geen fan van die man,in tegen deel.

  Ai boi,sweet Sranan is inderdaad een ROVERSHOL.

  Bouterse, is de aller slechtste corrupte en meest gevaarlijkste president ooit uit de moderne Surinaamse geschiedenis tot nu toe .

  Als je alle en dan ook alle ex-ministers die hij heeft ontslagen optelt, dan is dat een volledige kabinet.Dat hebben zijn voorgangers nooit gedaan.Zegt meer over die man dan zijn prestatie’s

  Eige zak eerst, familie leden, vrienden en kennissen.
  Die man snuift volgens mij ook Columbiaanse poeder.

  Kan toch niet waar zijn. De staatskas leeg plunderen.En hij wordt geprezen en op handen gedragen.

  Het uitbaggeren van de Surinaamse rivier gaat definitief niet door ,zegt het Nederlandse bedrijf De Boer.

  Dat verbaasd niemand.Die gasten geven letterlijk geld uit als water.

  Wijdenbosch zou zeggen, bericht komt uit Nederland politiek scenario.

  En wat die scenario ook is weet Wijdenbosch ook niet.

  PINDA


  Maak melding

 16. Die paar huizen die ze in leiding 10 hebben gebouwd is een propogandastunt voor de komende verkiezingen.
  Het is geld is nu echt op, deze regering heeft haar missie volbracht, missions accomplished. Time for change has come.
  Ik wil deze regering vragen om nog meer van die snoepreisjes te maken met de SLM op kosten van de man met de pet.


  Maak melding

 17. @ Radjkoemar Rajaram.
  Welk bedrijf wil er in Suriname werken. Alleen als het geld vooraf en buiten Suriname geregeld is. Ballast Nedam/MNOvervat/Boskalis/Dailin zijn allemaal zeker van hun geld omdat het betaald wordt door de inter amerikaanse ontwikkelingsbank, Europese subsidies of Chinese leningen.

  Andere bedrijven die die luxe niet hebben zijn achterlijk als zij iets denken te kunnen verdienen in Suriname.
  De bedragen die Surinaamse aannemers in envelopjes moeten stoppen voor het verkrijgen van opdrachten en de bedragen die nu uit de Ballast Nedam affaire boven water komen zijn consistent. Voor een overheidsopdracht wordt 20% provisie in rekening gebracht die het volk ooit zal moeten betalen.

  Het is maar dat u weet wat u leiders doen om hun status te financieren.

  De gouddeals zijn niet voor niets door het ijs gezakt. Suriname moest voor 5% meer aandeel ongeveer $ 280.000.000 extra betalen. De goudmijn bedrijven zouden een groot deel van deze extra bijdrage weer moeten inleveren bij de vrienden die uit de blauwe lucht plotseling verrijkt waren met “exploratie” concessies in de zogenaamde area’s of interest. Over 3 jaar zijn deze concessies, volgens de mijnbouw wet waardeloos geworden.

  Uw leiders zijn in hun hebzucht te ver gegaan en hebben de deksel op de neus gekregen.
  Uw leiders creëren een vijand die er niet is.
  NL en de Surineds zijn jaarlijks goed voor 10% van de Surinaamse economie zonder dat er iets terug komt. NL is geen vijand maar een zeer bezorgde vriend die een harde spiegel voorhoud een bezorgde vriend die gestopt is haar aan gratis verslaafde vriend verder gratis hulp te bieden.
  Suriname is al 38 jaar onafhankelijk en kan sinds dien geheel onafhankelijk beslissingen nemen.


  Maak melding

 18. als de economische toestand in NL goed zou zijn,zouden zij nooit zo bezorgd zijn over een kleine deal.
  NL is niet over su welvaart bezorgt of over een beter zakelijk verhouding,neen echt niet,maar heeft su via hun bedrijven in su het land en volk letterlijk uitgebuit.
  nu dat het su regering die project stop heeft gezet,doet NL zich zogenaamd als bezorgde vriend voor,”terwijl hun grootste doel is om het bedrijfs leven in su over te nemen,en dat zal nooit meer gebeuren.
  su heeft NL niet nodig,het is NL die zich opdringt om weer met su aangelegenheid te bemoeien.

  jojo

  nederland is nooit een vriend van suriname geweest,maar een kolonialist die zich als vriend voor gedaan heeft en ondertussen het volk en land aan het uitbuiten was.
  hoezo bezorgde vriend die een harde spiegel voorhoud,”jij ziet ze vliegen,’NL noemt su een vriend als zij er profeit van hebben.
  en die spiegel moet NL voor zichzelf houden zodat zij kunnen bezeffen wat voor ellende zij in su aangericht hebben”wat voor vriend is nederland dan,een jaloerse vriend is een genieperig moordenaar,’en dat is nederland.


  Maak melding

 19. het moet ook duidelijk voor de NL bedrijven worden dat zij niet zomaar kunnen komen om te doen en laten wat zij willen,’die tijd is voorbij.

  als jij onze voorwaarden en wetten/regels niet inacht neemt,zullen er ook geen afspraken gemaakt worden,dan gaat jij met lege handen vertrekken,en,,,niet meer komen.


  Maak melding

 20. De meeste reacties,zo negatief en afbrekend,mensen wees positief en steun de regering ook moreel t is ons geliefd Suriname man.think positive and verstandig.buiten de lijn de coach spelen is makkelijk, daarom sranang e go traag vooruit.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.