Werknemers RBC Bank Suriname vrezen ontslaggolf

10

PARAMARIBO, 12 feb – Werknemers bij de Surinaamse vestiging van de Royal Bank of Canada, RBC, vrezen een reeks ontslagen. Twee stafleden is recent de wacht aangezegd. Dit gebeurde mondeling en de vakbond bij de bank heeft hen geadviseerd aan het werk te verschijnen.

De vakbond is al in beweging sinds bekend werd dat RBC bij meerdere vestigingen inhakt. Het betreft dan de Caribische vestigingen. Formeel wordt niet veel losgelaten. “Er zijn wat zaken gaande die de focus hebben op efficiëntie- en performanceverbetering. We kijken samen met onze partners naar wat we allemaal gaan ondernemen”, zegt Peter Ng A Tham, directeur van RBC Suriname tegenover ATV. De ‘partners’ betreft het management van het moederbedrijf in Canada.

In totaal is bij negentien Caribische vestigingen gesnoeid in het personeelsbestand. Op Aruba en Sint Maarten zijn ruim twintig personeelsleden ontslagen. Op Barbados,de Bahamas en Trinidad werden in totaal ruim veertig ontslagen gepleegd. De Jamaicaanse vestiging verkocht. Volgens Ng A Tham, is hij nog in gesprek met superieuren in Canada. Binnenkort wordt een delegatie uit Canada verwacht. Die zal ook de vakbond spreken.


10 REACTIES

 1. Sterkte mensen, ““““““““`Crisis in de financiële wereld.In Europa worden ook veel mensen in de financiële sector ontslagen. Deze crisis gaat niet aan jullie voorbij.


  Maak melding

 2. Verbaasd me niets; hun dienstverlening is om te huilen. Zolang deze mensen niet begrijpen dat zij van hun klanten afhankelijk zijn voor hun baan, zal er gereorganiseerd moeten blijven worden


  Maak melding

 3. Ook de digitale vooruitgang in het betalingsverkeer sijpelt nu door in Suriname, met dit gevolg, pinnen bij de flappentapper, internetbankieren, waardoor er steeds minder mensen nodig zijn aan de bali’s, minder mensen om de overschrijvingen handmatig te verwerken, en iedereen werkt er aan mee, leve de vooruitgang, maar wel met dit gevolg.
  Suriname wordt opgenomen in de vaart der volkeren


  Maak melding

 4. Bedenk dat de directie van de “filialen” van de RBC niets in te brengen hebben. Zij zijn tijdens bijeenkomsten van het hoofdkantoor luisteraars en jaknikkers en normaal werkvloer personeel. Alleen in het land van operatie zijn zij “directeur”.
  Het zijn, zoals bij alle multinationals, gewoon jaknikkers en uitvoerders van opdrachten. Dus kan en al NG A Tham niets kunnen verklaren.


  Maak melding

 5. Als enkelen uit de directie met een goudenhanddruk bedankt worden voor bewezen diensten, is dat al een hele bezuiniging. De afdelingen samenvoegen, waardoor ook de onderdirecteuren en overtollige baliekluiverts de laan uit kunnen. Door deze reorganisatie is er voor het overblijvende personeel genoeg werk om uit te voeren en kunnen de kosten in lonen en productiemiddelen, enz. worden verminderd, waardoor de loco(motief)/joegliet weer netjes wees paraat op de rails staat, herstart kan worden om stoom af te blazen en puffen op de rails naar het volgende station.

  Ook Suriname, cq RBC-medewerkers m/v zullen er aan moeten gaan geloven dat de economische wereldcrisis niet aan haar voorbijgaat.

  De tijd van ontwikkelingshulp uit Nederland is voorbij.


  Maak melding

 6. Volgens mij zaten de (bonden) en de rest van RBC-Bank in SU. te slapen.

  Als je nieuws van Trinidad & Tobago en Jamaica over RBC leest, dan zitten die (gasten) in SU. daadwerkelijk te slapen.

  In deze financiële wereld, dient men tegenwoordig steeds alert te zijn.
  Want zijn de BANKEN te vertrouwen?

  Google ook even naar de volgende naam uit Trinidad & Tobago over RBC.
  RBC’s chief executive Suresh Sookoo

  Misschien is (NG A Tham) ook (mondeling) aangenomen en is hij vervolgens een (jaknikker) geworden bij RBC in SU.


  Maak melding

 7. Jammer hoor al die ontslagen maar als ze hebben een sterk ruggegraat en veel op hun rug kunnen liggen dan is ook goed boterham mogelijk. Soms moet je schokken absorberen, maar ja dat doet ook bumper en schokdemper van auto.

  Ander beroep is natuurlijk ook mogelijk zoals deze (spitsnieuws):

  Restaurant dicht om kannibalistisch menu

  In de Nigeriaanse stad Anambra is op stel en sprong een restaurant gesloten door de autoriteiten. In de keuken werden namelijk in cellofaan gewikkelde mensenhoofden aangetroffen, zo meldt The Independent.

  Mensenvlees was als dure delicatesse te krijgen in de eetgelegenheid. Volgens de politie stonden er zelfs geroosterde hoofden op het menu. In het etablissement werden naast de menselijke hoofden ook een groot wapenarsenaal en ontelbaar veel mobieltjes gevonden.

  “Wat gebeurt er toch allemaal in dit land?”, reageerde een geestelijke die tot zijn grote schrik onbewust mensenvlees bleek te hebben gegeten in het restaurant. “Ik begin steeds banger te worden voor de mensen in dit deel van de wereld.”


  Maak melding

 8. Kanten RBC bank halen massaal geld weg.

  Klanten van RBC Bank konden woensdagmiddag geen geld overboeken via de website omdat die overbelast is geraakt.
  Een faillissement van RBC Bank zou ervoor kunnen zorgen dat mensen hun geld kwijtraken en worden maar vergoed tot 20.000SRD
  Dat mensen massaal proberen hun geld bij de bank weg te halen, noemt Peter Ng A Tham “ triest in het belang van de achterban van de medewerkers”. Een faillissement zou ervoor zorgen dat de gedupeerden alsnog een deel van hun geld krijgen terug betaald.
  Een erg gevaarlijke uitspraak van Peter Ng A Tham als je het ons vraagt. Misschien hebben de 1200 gedupeerden hier baat bij, maar wat voor de vele tienduizenden spaarders bij RBC? Uiteindelijk zal de overheid, en indirect de belastingbetaler, moeten opdraaien voor het spaargeld bij een eventueel faillissement. Zou Peter Ng A Tham hier ook aan gedacht hebben?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.