‘Tay Hori’ om (echt) paren bijeen te houden

10

PARAMARIBO, 12 feb – Zoveel mogelijk (echtelijke) relaties in stand houden. Dat is het voornaamste doel van het boek Tay Hori (Houd stevig vast, red.) van parlementariër Carl Breeveld en zijn echtgenote Jane. Met hun ervaring als levenspartners en counselors willen de twee de weg wijzen naar duurzaamheid.

Want daar gaat het uiteindelijk om, een relatie aangaan met de ander om die in stand te houden. Nog net voor Valentijnsdag kan de oplage van vierduizend worden gepresenteerd. Volgens Breeveld moet dit genoeg zijn om mensen alvast te laten proeven. Het boek geeft ruim vijftig adviezen over hoe een relatie te voeden en te bestendigen. Dat kan best wel een uitdaging zijn in deze tijd. De verleiding is soms groot het bijltje erbij neer te leggen.

Maar in Tay Hori wordt juist aangemoedigd tot volhouden. In de huidige samenleving wordt te weinig geduld voor elkaar opgebracht. Dat begint al op het microniveau, in de relatie met de levenspartner. Uiteindelijk zal dit ook uitlopen naar de samenleving. Het boek beslaat twee en vijftig pagina’s met op elke pagina een ‘gouden tip’. De Breevelds verwachten van de kopers dat die thuis en in sociale kring aan de slag gaan met de tips.


10 REACTIES

 1. Dus als ik goed begrijp, leggen de prikanten niet goed uit of juist wel, maar de echtparen snappen dat niet.

  Ik had wel begrepen, dat ze wel uit elkaar gaan totdat de dood hen scheidt!! of heb ik het mis??

  Boeken verkopen en geld verdienen! dat is de motto van deze parlementariër Carl Breeveld en zijn echtgenote Jane.

  Dom maar wel vinding(fantasie)rijk om geld op een cruciale manier aftroggelen!! Hopelijk zien de anderen ook in!!! en niet in de val vallen!!!!!

  Ik zeg boeee tegen het en smerig spel!!! Ik kan wel kotsen!!


  Maak melding

 2. grappig! Dit woord tai hori gebruikte ik ook op reacties van berichten op artikelen van de waterkant. zie mijn reacties op berichten.

  tai hori, brada sisa
  libie moes foe dé.


  Maak melding

 3. Soorten relatie is veel, zoals:

  1. Spiritueel relatie
  2. Familie relatie
  3. Kennis relatie
  4. Werk relatie
  5. Sex relatie
  6. Ouder relatie
  7. Buren relatie enz.
  8. Huwelijks relatie

  Hoe hou je relatie in huwelijk goed?
  1. Trouw nooit met man die:
  drinkt, drugs gebruikt, rookt, liegt, nooit huilt, altijd geil is, agressief is, lui is, geen compliment geeft, niet kan troosten
  2. Trouw nooit met vrouw die:
  onrustige ogen heeft, alleen mooie spullen wil, geen huishoiuden wil doen, geen kinderen wil opvoeden, altijd mekkert, niet begripvol is, angstig is, grote mond heeft, altijd weerwoord heeft, nooit geil is, rookt, drinkt, drugs gebruikt, heel erg ongehoorzaam is, nooit looft

  Zo, heleboel gratis advies.


  Maak melding

 4. beste mensen ik denk in dit tijd zijn er veel ruzie en scheiding van man en vrouw ook heb te maken men werk hele dag en heb geen tijd voor elkaar en ook als je zonder werk zit dan is het erg moeilijk en ook als je lichaam pijn heb hernia en andere lichaam probleem dan is er snel ruzie tijd in dit tijd moet je nog elkaar vertrouwen als man en vrouw maar nee voordat je weet gaat man of vrouw vreemd het gebeurd gewoon door alles trouwen in dit tijd zou ik nooit doen leef vrijgezel is het beste ook al kom je de mooiste vrouw tegen en zeg ja trouwen dit is het vrouw uit eindelijk breek een tijd het gaat niet meer ik denk het vreemd gaan is een hobby aan het worden in het wereld is het verkeerd ja of nee maar het gebeurd wel voor al op werk plek ook in ziekenhuis zuster zit in wc met andere man te je weet wel en als ze thuis kom doet ze normaal tegen zen man omgekeerd gebeurd dit ook nu ook dit schrik niet beste mensen maar partner ruil in sex word nu steeds meer heftig en veel mensen zeggen dit doet beiden goed en geef een ander gevoel hmm dus wij allemaal zijn gewaarschuuwd ik hoor dit van anderen en zie ook en merk zelf ook bij getrouwde partners ze gaan vreemd en vooral de vrouwen die werken in ziekenhuis de mannen die zen vrouw werk in ziekenhuis pas op het is waar de vrouwen doen daar veel dingens en heftig ook gillend van genot oke tjauw


  Maak melding

 5. De titel is niet origineel. Je kan merken dat door de aderen van Breeveld nog altijd het NPS-bloed kruipt. Want Tai hori, was de naam voor de bedeling aan arme mensen in de jaren ’60. Een voedselpakket bestaande uit rijst (meest slechte kwaliteit), bakkeljauw, zoutvlees en olie. Hierover zou nog een boek kunnen worden geschreven. Want velen die bij de bedeling waren betrokken hadden een aardige bijverdienste. Over het boek van Breeveld verwacht ik weinig. Carl is een parlementarier zonder principes. Ik zou hem aanraden eerst daaraan te werken, zodat hij geloofwaardiger over kan komen.


  Maak melding

 6. Alles gewoon samendoen en bespreken.
  Verder heb je geen enkel advies nodig uit een boek. Degene die er alleen maar beter van worden zijn de portemonnees van de Breedveld


  Maak melding

 7. Waarom doen er geen Surinamers mee met de olympische winterspelen in Sochi?
  Ik bedoel het heeft recent gehageld in Suriname.
  Ik zie Shani Davis goed presteren de Jamaicaanse bobsleeploeg, maar waar blijven de Surinaamse ijs-sporters????
  Brunswijk zou ook heel goed kunnen presteren op de 10 km.


  Maak melding

 8. Zolang mensen geen liefde kennen, zullen ze blijven scheiden. Verreweg de meeste mensen trouwen niet omdat ze die ander lief hebben, maar omdat die ander aantrekelijk is of iets aantrekkelijks heeft. Love is something else.
  Bovendien drijven cultuurvershillen (in opvoeding en waarden) op den duur naar boven. Mensen worden tegenwoordig gedwongen (concurrentiemaatschappij) om egoistisch te denken en te zijn. Met 2 egoisten binnen een huwelijk (of samenwonen) kan het behoorlijk fout gaan.
  Vroeger waren de regels voor mannen en voor vrouwen duidelijk afgebakend. Nu niet. Ookdat zorgt voor veel verwarring en ergernis.
  Iedereen die trouwt moet er dus rekening mee houden dat voor hem/haar 50% van de dingen anders zal worden. Wil je dit niet, trouw dan niet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.