Ambassade VS ziet geen dreiging in Suriname

25

PARAMARIBO, 12 feb – In Suriname dreigt geen gevaar voor Amerikaanse burgers. Dit stelt Virginia Elliot, woordvoerster van de Amerikaanse ambassade in Paramaribo. Anders dan in buurland Guyana, wordt de situatie in Suriname niet als dreiging gezien.

Anders was er al lang alarm geslagen. “Wanneer er een dreiging is, zal dat zeker wereldkundig worden gemaakt. Er is dus geen probleem met de veiligheid van onze burgers in Suriname”, zegt Elliot tegenover de Ware Tijd. Dat de Amerikaanse ambassade in Georgetown wel alarm sloeg, ligt vooral aan dat er geen dubbele standaarden worden gehanteerd. Serieuze gevaren worden dan zonder meer aangegeven via de Amerikaanse diplomatieke posten.

De Surinaamse autoriteiten hebben wel maatregelen getroffen. Volgens Gerard Brunings, bestuursvoorzitter van de Surinam Airways, kun je nooit voorzichtig genoeg zijn. In Guyana is de luchtvaartroute naar de Verenigde Staten als onveilig aangemerkt. Dat is al reden genoeg om in Suriname maatregelen te treffen. “Wij hebben een vergadering belegd met al onze belanghebbenden en veiligheidsautoriteiten. Er is afgesproken dat wij geen risico’s nemen”, aldus Brunings.


25 REACTIES

 1. Geachte Mw Virginia Elliot,

  Terrorisme in Su kent een ruimer begrip!!

  voorbeeld;

  Dada confisqueert onze “gele vogel” die ons regelmatig brengt naar *grotere hoogten*, en want denkt U???

  hij vliegt met een boog naar China om daar een college te geven van 3 weken..ai boi!!!

  dit ervaren wij als terrorisme, want hij is goed in maar 3 dingen!!

  * snuiven
  * smeergeld
  * Shina… 🙂


  Maak melding

 2. In Suriname is de VS-ambassade een groot afluisterpost voor heel het Caraibisch gebied. Hun Google auto’s hebben al alle wegen, bruggen, huizen en gebouwen in Suriname in kaart gebracht. De gezichten van alle Surinamers staan opgeslagen op de NSA-servers. De DNA van alle Surinaamse politici, wetenschappers en mensen die er toe doen zijn al verzameld. In een land met zo’n kleine bevolking gaat het erg makkelijk.


  Maak melding

 3. Er is dus geen probleem met de veiligheid van onze burgers in Suriname”, zegt Elliot tegenover de Ware Tijd.

  Mevrouw Elliot.
  Ik zou oppassen als ik u was.
  U weet toch bovendien,dat de Hezbollah was benaderd om u en uw mensen (up)te fucken,terwijl het hoofd van het CTU de Dutch voor zijn rekening zou nemen hen (up te) fucken?
  Ook zou een legertje Hezbollah strijders meehelpen zijn vader te beschermen en zijn eigen bevolking te onderdrukken?

  Dus kijk maar uit!Die plannen bestaan/bestonden er.
  Gelukkig had men met een geestesgestoorde te doen!
  We weten i.i.g. op 28 februari (Muntslag) en 9 maart (Dino Bouterse) meer!


  Maak melding

 4. Ambassade VS ziet geen dreiging in Suriname.

  @pasew, Odi mang.

  Je bent nog wat vergeten te vermelden waarom de VS geen enkele dreiging meer ziet voor hun onderdanen in SU.

  DADA kan Amerikaanse onderdanen niet meer opsluiten.

  Wie had een (SLEUTEL) gekregen voor (BATA) in Equatorial Guinea?
  Deze (SLEUTEL) werd persoonlijk overhandigd door Teodoro Obiang aan (DADA & DINO).

  En bij het fouilleren van (DINO) in Panama & NY, hebben ze deze in beslag genomen.


  Maak melding

 5. You know who,

  Niemand is veilig voor de lange armen van NSA.
  Merkel, Rutte en zelfs de paus worden afgeluisterd.
  In Nederland is bijna een Nederlandse minister gesneuveld vanwege die afluisterpraktijken van NSA.


  Maak melding

 6. Beetje raar bericht over vermeende dreiging. Of heeft het iets te maken met de arrestatie gisteren van leden van de Gambino and Bonanno maffia familie. Deze hadden een grote drugslijn opgezet van Guyana, Italie, Malysia naar de VS.


  Maak melding

 7. Pfffff…natuurlijk bestaat er geen dreiging voor de surinamers in Suriname. Geen enkel terroristische organisatie zou een aanval willen plegen op een bondgenoot van ze(bouta), en sinds dinootje is weggestopt in Amerika voor altijd,doet bouta zijn smoelwerk niet meer open..hij is bang om het open te doen..
  Voor hem geldt…HOREN ,ZIEN EN ZWIJGEN.-,dus Geen Ocer geschreeuw voor nu!!


  Maak melding

 8. @big brother,

  Hun computers checken op bepaalde woorden, op bepaalde emailadressen en telefoonnummers, heb ik begrepen. Dat gaat razend snel. Ze vinken bepaalde woorden en namen af en alles wat meer dan 10% oplevert, wordt naar gekeken.

  Je kunt zelf een – niet aan te raden, zeer gevaarlijke – test doen en spelchecken.

  Stuur een email met een zgn hagelslag dat gaat plaatsvinden overmorgen en je zult zien dat je morgen al ongewenst bezoek krijgt. Of doe datzelfde per telefoon.

  Nogmaals, ik raad af om het te doen, want anders kun je in gevaar komen en ook nog opgepakt worden wegens bedrijging en inplannen van een kramp.


  Maak melding

 9. Natuurlijk geen gevaar voor de Amerikanen in SU!! Ze weten als er mis gaat met hun, dan komen de Amerikanen de daders wel helemaal in zijn huis halen en desnoods met harde handen ook nog!! zoals die Saddam Hussain, Osama Binladen, Khaddafie ect.!!


  Maak melding

 10. Zodra dhr bharara klaar is met zijn werk heeft de vs een andere opvatting over su en terecht overigens. Wat betreft komt team delta force one op de koffie in paramaribo. Fiado staat klaar.


  Maak melding

 11. Dit is in konkreto het bewijs dat Hezbollah toestanden een gigantisch grote leugen zijn. In de honger naar macht zijn sommige types tot alle in staat om anderen te blameren? Gaat maar rustig door met liegen. Het tot stemmen gerchtigd deel van het Surinaamse volk heeft u door.


  Maak melding

 12. Sinds het uitlekken van Wikileaks een aantal jaren geleden weten we dat Amerika alles en iedereen around the world in de gaten houdt. Presidenten, staatshoofden, Merkel, Rutte, Bouterse en ja zelfs de paus (NSA) worden in de gaten gehouden. Iedereen komt voor in hun database.
  De Amerikanen weten op basis van hun verzamelde gegevens dus al exact welke landen, staatshoofden, burgers, etc..
  gevaar voor hun opleveren. De informatie waarover de Amerikanen beschikken is zeer actueel en accuraat.
  Dus wanneer de Amerikanen melden dat Suriname niet als dreiging wordt gezien (maar Guyana wel) mag je er van uitgaan dat die informatie juist, actueel, oprecht en betrouwbaar is.


  Maak melding

 13. Begrijpend lezen aub !

  Er is geen dreiging tav Amerikaanse staatsburgers !

  Hezbollahcomplot van DINO is in de kiem gesmoord, HIJ DINO wilde Surinam aan Hezbollah VERKOPEN, Surinaamse burgers zouden weer slaven worden, met Hezbollahleger ism de NDP als onderdrukkers !
  De tapes worden in het DINO-proces afgespeeld als BEWIJS !

  Surinam is een makkie voor USA als er enige dreiging is, daarom was Bouta openlijk GEWAARSCHUWD het 8 decemberstrafproces ONGESTOORD te laten verlopen.

  Nu BOUTA toch heeft ingegrepen via de NEP-amnestiewet,
  vergroten de Amerikanen de druk om een nieuwe dictatuur in Surinam te voorkomen.

  USA heeft groot belang bij rust in de regio en Suriname trekt een te grote broek aan door te flirten met de dictators in de regio !

  De bewijzen in het DINO/proces zullen Surinam doen sidderen ! USA o opo alla sma ai !!!


  Maak melding

 14. Ondertussen gaat de vs rustikkk verder met het oppakken van de buurtje, maties van bouta.

  “24 personen zijn dinsdag tijdens gelijktijdige operaties in de VS en Italië aangehouden omdat ze samenspanden om grote hoeveelheden cocaïne vanuit Guyana naar Italië te smokkelen. Dat maakten de Amerikaanse recherche FBI en diverse media in de VS en Guyana woensdag bekend.”

  Op de welbekende wijze, onderkoffer zijn deze criminelen opgepakt.

  “Uit de tenlastelegging die dinsdag bij de voorgeleiding in Brooklyn van het zevental dat in New York is opgepakt, komt naar voren dat een undercover FBI-agent gesprekken op de band heeft vastgelegd. Daarop is te horen hoe er plannen werden beraamd om vijfhonderd kilo cocaïne vanuit Guyana naar Italië te smokkelen in ingevroren vis en ananassen.”
  bron:dwt

  Whahahahahaha, met geen woord gerept over suri…. opmerkelijk!
  Nee hoor, in suri is alles “in orde”.


  Maak melding

 15. @Paraman
  Je snapt het niet!
  Dino Bouterse koesterde plannen de VS en Nederland een lesje te leren,dat is onomstotelijk vast komen te staan.
  Weet je wat voor catastrofe de inwoners van Suriname te wachten stond,indien het geen undercoveragenten waren met wie hij gesprekken had gevoerd,maar pure Hezbollahstrijders?
  Hij heeft misgegokt en is door zijn hebzucht gestraft.
  So we know he has mistaken,he didn’t hit the jackpot,but the trashcan!


  Maak melding

 16. @Wiep-Ding
  Het wordt zeker geen operatie als bij Saddam Hussain,Osama Binladen,Khaddafie,Noriega of Grenada ect!!

  Het wordt een misschien onopvallende maar zeker goedkopere en eenvoudigere ingreep!
  Maak je niet druk!


  Maak melding

 17. In Sur.hebben de Amerikanen alles onder controle.Ze plukken de leiders van Hezbolla zo uit de gemeenschap.Bijv.Dina.Zo heeft het terrorisme uit die hoek geen poot om op te staan i sabi tog.


  Maak melding

 18. Beste Esmerald,

  Ik weet dat jij sommige dingen bekijkt met een cynische blik dus eigenlijk zou ik niet echt serieus op jouw reactie in moeten gaan. Maar desondanks wil toch het volgende kwijt. Ook een beetje cynisch en met een knipoogje hoor maar toch wel met een ietwat serieuze ondertoon.
  ik lees al jarenlang dat zogenaamde ‘matties in crime’ van Bouterse door Amerika worden opgepakt. Ik mag ervan uitgaan dat die Amerikanen niet zo naiëf zijn om Bouterse dan bewust te laten lopen. Wel die ‘matties’ en hij niet.
  Al die ‘matties’ opgeteld in de Amerikaanse cellen is naar mijn bescheiden mening bewijs genoeg om Bouterse in de kraag te vatten. Na al die jaren en al die ‘matties’ in de cel zouden die Amerikanen toch een giga waslijst aan bewijzen tegen Bouterse moeten hebben verzameld?
  Dat zou je denken, toch? Op gegeven moment zouden de Amerikanen toch wel doorhebben dat
  Bouterse nou eens eindelijk de cel ingegooid moet worden.
  Of wachten ze tot hij zichzelf spontaan aanmeldt bij de Amerikaanse justitie?
  Met Noriega van Panama hebben ze dat ook niet gedaan.
  Ze zijn die man in zijn eigen land gaan halen.
  Maar niet met Bouterse. De man die volgens sommigen de spil is van de Surinaamse drugsmaffia. Zou dat dan geen reden genoeg zijn voor Amerika om die man dan zo snel als mogelijk in de kraag te vatten en weg te stoppen? Nee. ‘matties’ van die man. Die worden opgepakt en Bouterse wordt lekker ongemoeid gelaten. Bouterse gaat naar de VN in Amerika, gaat naar Zuid Afrika waar het wemelde van de Amerikaanse politie. Als de Amerikanen Bouterse niet in eigen huis willen oppakken waren dit uitgelezen kansen om Bouterse in de kraag te vatten. De Amerikanen hebben dat niet eens overwogen. Esmerald, vind je het niet een heeeel klein beetje raar dat Bouterse ongemoeid wordt gelaten door de Amerikanen wetende dat Bouterse volgens sommigen behoort tot de Surinaamse drugsmaffia?
  Esmerald, ik wil jouw stelling echt niet belachelijk maken of zo hoor. Bouterse zal zich vast wel met schimmige dingen bezighouden. Maar ik heb daar geen bewijzen voor.
  Maar wat ik raar vind is dat die man al tientallen jaren ongemoeid wordt gelaten door die Amerikanen dat in tegenstelling tot anderen.
  Dat begrijp ik dus niet. Maar misschien heb jij daar een logische verklaring voor ook gezien het feit dat jij stellig beweert dat elk drugscrinimeel die in Zuid Amerika gepakt wordt door Amerika een ‘mattie’ is van Bouterse. tja, dat zou wel kunnen natuurlijk, maar dan waarom alleen maar die ‘matties’ en niet Bouterse zelf? vind ik raar. Voordat de Amerikanen besluiten om Bouterse nou eindelijk in de kraag te vatten is die man allang dood en begraven. hi, hi,…


  Maak melding

 19. Woensdag 12 februari 2014 om 14:08 uur, door MEDUSA
  …..
  Mevrouw Elliot.
  Ik zou oppassen als ik u was.
  U weet toch bovendien,dat de Hezbollah was benaderd om u en uw mensen (up)te fucken,terwijl het hoofd van het CTU de Dutch voor zijn rekening zou nemen hen (up te) fucken?
  ===============================

  Hier betrap ik jou op een DUBBELE leugen!


  Maak melding

 20. Medusa,

  Hoe lang hoor ik al zulke verhalen. Sinds de jaren tachtig of zo? Bouterse is nu president en gaat rustig naar Amerika (VN) en Zuid Afrika, nota bene landen waar hij zo gearresteerd kon worden door Amerika. Maar die Amerikanen gaven geen kick. Zou dat toch te maken hebben dat die Amerikanen geen echte bewijs hebben tegen Bouterse? Nu hebben ze zelfs zijn zoon opgepakt en nog loopt Bouterse vrij rond.
  Maar je hebt helemaal gelijk ; het wordt een onopvallende, goedkope en eenvoudige ingreep: Ze wachten net zo lang totdat Bouterse dood en begraven is.


  Maak melding

 21. @cynisme

  Geinig hoor, cynisme, maar niet cynisch genoeg!

  Ik neem aan dat dit een retorische vraag betreft, omdat je schaterlachend, maar toch nog erg onzeker, je betoog beëindigd met een ‘hi, hi’.

  Alleen het feit dat jij jezelf zit te verkneukelen omdat die man nog niet is opgepakt, schept al een bepaald beeld over jou.

  Fyi, anno 2014 doen we in een geciviliseerde maatschappij niet aan landje pik. Ned kan niet zomaar binnenvallen, zonder dat en de ned gemeenschap en de internationale gemeenschap daarover valt. Idem dito de US. Dit is not done.

  Aan de andere kant, waarom gaat hij zijn oogappeltje niet opzoeken. Hij kan zijn Cadillacs laten overbrengen en vergezeld van de ctu-bende, met opgeheven hoofd een bezoekje afleggen. Niemand die hem zal tegenhouden tok…….

  Waarom is hij jarenlang in het land gebleven en pas naar het buitenland gegaan, nadat hij vliegensvlug voor zichzelf een amnestie had geregeld.
  Desondanks durft hij niet verder te gaan, dan op visite bij zijn matties.

  Maar het kan verkeren, ook bij zijn bevriende matties begint het te rommelen, zie Venezuela.

  Het kan niet altijd blijven regenen…….

  Oant moarn


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.