Ruim veertigduizend Surinamers voor het eerst naar stembus

54

PARAMARIBO, 11 feb – Ruim veertigduizend personen gaan voor het eerst naar de stembus in 2015.Dit meldt de Ware Tijd. Volgens cijfers van het ministerie van Binnenlandse Zaken staat het kiezersbestand op ruim driehonderd en vijf en veertig duizend. Het grote aantal nieuwkomers maakt de verkiezingen alleen maar interessanter.

Als de zogenaamde first voters werkelijk gebruik maken van hun stem, kan dit flink wat gewicht in de schaal leggen. “Iedere stem telt”, zegt bestuurskundige en universiteitsdocent August Boldewijn. Over het stemgedrag kan nog niet veel gezegd worden. Een dergelijk groot aantal ‘nieuwe’ kiezers is voor elke politieke partij een welkome uitdaging. De groep betreft personen die stemgerechtigd worden tussen mei 2010 en mei 2015. Boldewijn acht hen bewust genoeg.

Het zou dus verkeerd zijn hen aan te merken als zwevende kiezers. Tot de laatste behoren degenen die niet echt weten op welke partij te stemmen. Als graadmeter voor Boldewijn gelden de recent gehouden verkiezingen voor het Jeugdparlement. De actieve deelname van zowel keizers als kandidaten geeft een verandering aan. Deze keer jaar is een record aantal jongeren naar de stembus geweest. Wellicht kan een opiniepeiling in het gehele land meer licht werpen op het stemgedrag van de jongste kiezers.

Bekijk ook:

54 REACTIES

 1. Hopelijk gebruiken deze 40.000 personen hun hersenen om niet op deze boevenbende te stemmen met al hun veroordelingen en criminele achtergronden die het nu voor het zeggen hebben, zodat de schade niet nog groter word in dit land die deze rovers al hebben aangericht.


  Maak melding

 2. Ja,als men nagaat dat de meesten uit deze groep van nieuwe kiezers in alle haast de surinaamse nationaliteit verkregen hebben[CADEAU] en dat zo vlak voor de verkiezingen.Hiermee heb ik alles al gezegd…..Geven en Nemen!!


  Maak melding

 3. Hopelijk dat de kiezers hun verstand deze keer goed gebruiken en wel weten op wie zij stemmen! Niet dat ze wederom in de maling worden genomen en gepakt wordt van alle kanten.

  De luchtbruggen, 180000 woningen, diep zeehaven etc. etc. zijn er niet dus????????

  Ik wens de kiezers alle wijsheid!!


  Maak melding

 4. De nieuwkomers moeten stilstaan bij hun geschiedenis en kiezen voor een regering die vrij is van corruptie en verdachtmakende zaken zoals drugs, decembermoorden, etc. Helaas blijft er weinig over om keuzes tussen te maken. Laten zij daarom kiezen voor een regering die minst corrupt is en geen bloed aan zijn handen heeft.


  Maak melding

 5. “De groep betreft personen die geboren zijn tussen mei 2010 en mei 2015. Boldewijn acht hen bewust genoeg.”

  Als het bovenstaande waar is, moeten sommige kiezers nog geboren worden. Dit is een grove fout in de berichtgeving.
  Controle is altijd geboden.

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 6. Ik vraag mij af of de jongeren van Suriname echt van hun land houden, vooral als je ziet hoeveel van deze jongeren die drugs crimineel en massamoordenar aanbidden die Suriname letterlijk en figuurlijk kapot heeft gemaakt.
  ik vergelijk Suriname nu even met een ladder, wij waren als land op plaats 7 op de ladder , door bouterse en zijn militaire dictatuur zijn wij naar plaats
  nul gezakt,het zal zeker generaties duren voor wij als land op de zevende plek terecht komen. Zelfs Guyana is ons voorbij gegaan. Stemmen op dictatuur is een verloren stem.


  Maak melding

 7. Die jongeren moeten allemaal op bouta stemmen strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang ,herie libie te na dede pero sa vetie gie sranang hup hup bouta


  Maak melding

 8. Regenboog,

  Graag zou ik jou betoog voor waarheid willen aannemen ware het niet dat in de media( nota bene media uit Nederland) andere berichten circuleren dan jij ons wil doen geloven. Volgens jou gaat het steeds slechter in Suriname. Hoe zouden de Nederlandse Media dan aan hun feiten over de groeiende economie van Suriname komen?
  Ik ga ervan uit dat Nederlandse media zich op de juiste manier laten inforemeren. Het onderstaande is niet uit de duim gezogen.

  ‘Suriname is booming dankzij olie en goud’
  door Monique Smits

  categorie: Economie

  Terwijl Nederland in crisis verkeert, ziet Suriname zijn economie elke jaar groeien met ruim 4%. Dankzij de hoge olie- en goudprijs verdient de regering-Bouterse honderden miljoenen dollars aan de oliewinning en aan de goudkoorts in het binnenland, schrijft de Volkskrant. Zelfs het IMF is enthousiast over Suriname.

  Ondanks dat Suriname een omstreden staatshoofd aan het roer heeft is het land niet politiek en economisch geisoleerd. Integendeel, de oud-kolonie anno 2013 is booming.

  Een Canadese en Amerikaanse multinational willen € 2,2 miljard investeren in twee goudmijnen. Het wakkert de Surinaamse goudkoorts nog verder aan.

  De grootste inkomstenbron komt uit de olie, gewonnen in de kuststrook ten westen van Paramaribo. Staatsolie, opgezet in 1980 door Bouterses militaire regime, maakte in december een megawinst over 2012 bekend: € 360 miljoen. Op een omzet van ‘slechts’ € 758 miljoen. Hiervan stroomde 243 miljoen als nettowinst direct in de staatskas.

  ‘Het is een bedrag waarvoor een gemiddeld AEX-bedrijf zich niet zou schamen. Zo boekte multinational AkzoNobel over 2011 een winst van € 477 miljoen’, aldus de Volkskrant.


  Maak melding

 9. Tsja, 40.000 gemanipuleerde zielen.

  Zie hier op een simpele website, de manipulatie van bouterse.

  De laatste verkiezingen hebben ze ook gewonnen met behulp van verkiezingsfraude. De komende verkiezingen zal het niet anders zijn.
  Frauduleuze handelingen, witwaspraktijken, steekpenningen, corruptie, moordpartijen, stelen, enzovoort.
  Niet meer uit te bannen, erger dan 2 secondelijm, gaat er niet meer uit.

  Ik sluit me aan bij de rest, van de reageerders, suri is een verloren zaak.


  Maak melding

 10. Ah ,kijk weer eens het bewijs dar de rechtgeaarde surinamers gelijk hebben in hun kritiek uiting!
  Hoe meer rode minnetjes mannetjes geplaatst worden des te meer wordt het duidelijker hoe desperate de bouta aanhang is!!Ze zijn niet zuinig met de rode minnetjes ,een teken dat ze radeloos zijn !!


  Maak melding

 11. geboren tussen 2010 en 2015???…Wat is dit voor een pedofielenland??

  De stemgerechtigde jongeren die wederom kiezen voor paarse kakkerlakkenpartij van Drugsbaron Bouterse, beginnen met een schuldenlast van het overmatig leengedrag van deze corrupte bende. Waarmee ze als samenleving de komende jaren worden belast.


  Maak melding

 12. Wkn, dit kan niet!

  “Zaterdag 8 februari 2014 om 16:18 uur, door Paraman
  Kennelijk ook niet voor YuMBPP!!!!!!!”

  (Item: VHP: regeerbare meerderheid haalbaar als ….)

  Waarom wordt het gedrag van dit individu getolereerd.
  De dagelijkse scheldkanonnades op het forum van dit individu lopen de spuigaten uit!
  Een langdurige ‘ban’ lijkt mij zeer terecht!


  Maak melding

 13. Volgens Grang Gado weten jongeren wat een veroordeelde internationale drugshandelaar en meervoudig moordenaar Suriname heeft gebracht en nog kan brengen : WEER moorden en DEVALUATIE !

  De misdadiger en zijn corruptelingenentourage houden niet van Surinam of van het Surinamvolk, alleen van hun gestolen familiebezit !

  Zie de plannen van HOOFD-NDPer-DINO om het volk te verkopen aan de terroristen van HEZBOLLAH ! Vervolgens (nieuwe) Hezbollah-Slavernij voor ALLE Surinamers !

  Dat w’e kari DIDIBRI-LOBI !


  Maak melding

 14. @Pero
  “Die jongeren moeten allemaal op bouta stemmen”. Beste Pero het begrip van DEMOCRATIE is dat men zelf een keuze maakt zonder enigerlei dwang. De Jongeren maken het zelf wel uit.
  U mag ze adviseren te stemmen en argumenten voor houden waarom hun Keuze BOUTA zou kunnen zijn.


  Maak melding

 15. “strede wie no sa vrede” – echt zo Peroiaans.
  “bouta na wie vesie mang” – Peroiaanser kan het niet.
  “herie libie te na dede” – Zie je ’t voor je? Pero dood.
  “pero sa vetie gie sranang” – Moe gestreden.
  “hup hup bouta” – en als zwerver gestorven.


  Maak melding

 16. Meneer Pero zegt dat jongere moet stemmen voor Bouta, maar mijn papa zegt dat je een vrije keus hebt,dus de jongere moet niet, maar mag stemmen op wie ze willen. Ik stem echt niet voor een diktator. Me juffrouw heeft verteld wat een diktator allemaal kan doen, die kunnen ook mensen doden hoor echt waar. Ik ga juffrouw weer daarover vragen. Ik stem echt niet voor diktator. De kinderen van meneer Pero moeten ook juffrouw op school vragen wat een diktator is.
  Dag meneer Pero.


  Maak melding

 17. @ Jongere:

  Of je inderdaad een jongere bent weet ik,maar één ding kan ik je vertellen.Idi Amin was een Dictator, Mugabè is ook een Dictator,maar helaas die leeft nog. Asad van Sieriee is ook zo´n ploert!!!!! Sterkte straks als je naar de stembus gaat,
  maaaaaar ik heb een vraag aan je,hoe oud ben je dan ?
  Want je mag pas gaan stemmen als 18 jaar bent.EN als je 18 jaar bent, heb je toch geen advies van jou Juffrouw nodig !!!


  Maak melding

 18. PARAMARIBO, 7 sep 2013

  Volgens het Algemeen Bureau voor de Statistiek, ABS, is in bijna tien jaar tijd een groei geregistreerd van ruim zestig procent onder de Marrons!!!

  Beste Chan/Rusland…doe maar geen moeite meer…

  Lonnie wordt Pres, en Amofo één v/d first Ladies 🙂


  Maak melding

 19. Dus 40.000 Surinamers zitten in de leeftijdscategorie 18-23 jaar in mei 2015. Mooie gegevens voor de reclamebureaus.

  In welke leeftijdscategorie zit @pero? Blijkbaar niet in 60-70, want hij klinkt nog strijdvaardig! Hij wil fetie gie sranang. Alleen tegen wie hij wil vechten is niet duidelijk. Ook niet hoe/waarmee en waarvoor.


  Maak melding

 20. De praktijken van de NDP; tijdens de avond 2daagse (wandelmars) in Nw. Nickerie van sept. vorig jaar, moest en zou de NDP de grootste groep hebben, Doekhie liep bij deze gelegenheid geweldig te spelen, deze groep besond voornl. uit allemaal jonge gasten, de potentieele kiezers, hoe krijg je zo.n grote groep op de been? geef ze 50srd en ze trekken heel snel een paars shirt aan, zijn dit de nwe. kiezers (lees stemvee) is dit de manier van de NDP?


  Maak melding

 21. -Pa, hoe moet je stemme?
  *Je moet gewoon een rondje kleuren met een rode patlood
  -Pa, zo noh?
  *Nee jonge, je moet op een naam stemme
  -Is dit goed so, pa?
  *Wat?
  -Die naam?
  *Wie?? Dino? Nee, jonge, Dina moet je skrijve.


  Maak melding

 22. Ik schaam mij heel erg over mijn landgenoten, op zo’n manier komen wij geen stap vooruit. Jullie halen steeds oude koeien uit de sloot, daar bereik je niets mee. Steeds achterom kijken is helemaal niet productief,in geen enkel omstandigheid. We moeten voor ons kijken en proberen beter te doen in plaats van negatief bezig te zijn. President Bouterse is uitermate geweldig, hij doet z’n uiterste best. Inderdaad heeft hij veel beloofd, maar wat er niet in zit , kan er ook niet uitkomen. Hiermee bedoel ik het financieel gedeelte, en toch heeft hij heel veel verwezenlijkt. Zij die negatief over hem praten zijn ondankbaar.En tot nu toe doet hij zijn best om alles waar te maken en Suriname naar jullie wens te verbeteren. Heel triest dat de creool (afro surinamers) een ander creool niet gunt om vooruit te komen, we zijn net krabben in een vat, steeds als eentje eruit probeert te krabbelen krabbelt een ander hem weer naar beneden. Daar kunnen wij helemaal niets aan doen, het is aan de borst gezogen en te danken aan de slavenhandelaren die onze voorouderen tegen mekaar hebben opgehitst. Schande, schande, ik stem voor de President en naar mij mening mag hij nog vele jaren aan het bewind blijven. En als jijjjjjjjjjjj, hem niet goed vindt, je bent een vrije burger, mag je altijd een ander land uitkiezen waar een beter President is en verhuizen en dat is mijn mening. LANG EN HEEL LANG MAG PRESIDENT BOUTERSE LEVEN EN HET LAND BESTUREN. SOSO LOBI PRESIDENT, LOVE YA. HIEP HIEP MI E STEM GI BOUTA NA ENG NA MANG.


  Maak melding

 23. Meneer Grasbarki, ik ben 16 jaar en ik wil geen stemadvies van juffrouw, maar heb alleen van haar geleerd hoe misdadig een diktator kan zijn. En ze schieten radio en tv en papabondgebouw met kronto.


  Maak melding

 24. De campagne is daar reeds opgang gekomen.ER wordt flink met modder gegooid. Het volk gemanipuleerd (Mr Limbo SRS). Mensen knokken voor behoud van positie en vet betaalde baan.


  Maak melding

 25. 0fniet,
  Doe die paarse oogkleppen af, wat zien wij in de samenleving terug van die geweldige winsten die jij opnoemt? Jij lult paarse dogmatische propaganda praatjes.
  Ik verdoe mijn tijd niet om in discussie te gaan met figuren die liegen en bedriegen ten gunste van een incompetente gewetenloze masssmoordenaar en landverrader.


  Maak melding

 26. Ray,

  met jouw bewering dat die tientallen minnetje die jou toegekend worden te wijten zijn aan de NDP aanhang (overigens vind ik die bewering ongefundeerd) geef je dus zelf meteen aan dat de NDP aanhang eigenlijk overheersend is.
  Als dat tijdens de verkiezing in 2015 ook zo is dan vrees ik voor jou dat je dan nog vijf jaar lang tegen de NDP aanhang zal moeten opboksen.

  nameste


  Maak melding

 27. WEL, ik heb 1 vraag voor TUNEWA/REGENBOOG/BEN66 EN SRAFU moordenaar/dictator/drugsdealer niet voor stemmen en voor wie dan wel want als je VHP/NPS stemt is het voor EUROPA niet dat het niet goed is maar wat hebben zij gedaan in de slaven tijd nog erger maar dat willen jullie niet horen want jullie waren er toen nog niet wel de jeugd van nu wil ook niks horen ze waren er toen nog niet als je hun verteld over geschiedenis vertel dan alles want mensen van 30j hebben het ook niet mee gemaakt en die kijken ook vooruit en niet achteruit wanneer het jullie uitkomt en vertel mij welk Europees land DEMOCRATIES is of dromen jullie nog steeds doe maar goed wat jij goed vindt en zij niet kijk maar wat jou in de weg gelegd zal worden ga en kijk naar ISRAEL wie praat daarover hoe lang is het nou dat de PALESTIJNEN onderdrukt worden wie hoort Europa het is schijn democratie waarom zullen wij mensen die echte massamoorden en nog veel erger vergeven vergeleken met wat jullie massamoordenaar noemen geen 1 moord is goed te praten maar ik vindt wel heel laaaaaaaag dat er harder geluld word dan over de echte moordenaars leer het onze jeugd ook want daar zijn jullie soort weer niet te vinden of denken dat het jeugd slaapt wel wie vinden jullie erger graag antwoord.


  Maak melding

 28. @Cheetah

  De padvinders-nep-nationalisten-staatsrovers moeten je gehele ongewapende familie doodpleuren met hun uzis en erger, en dan kan je ook niet meer teugkijken ! Ja, toch !

  Surinam moet rechtsstaat blijven, ALLE MASSAMOORDENAARS altijd vervolgen, hoe lang het ook mag nemen !

  Geen genade voor VOLKSMOORDENAARS !!!


  Maak melding

 29. TROUWENS, bij APINTIE INDEBRANDING 11-2-2014 geeft GREGORY RUSLAND toe dan welke partij dan ook alleen in verkiezing gaat in de oppositie zal belanden daarmee zegt hij dat de grootse partij toch de NDP is en word dus om samen te spannen en dan moeten zij die partijen gaan belonen voor hun hulp of ze nou kader hebben of niet dus wat voor regering krijg je dan als het uit 6 partijen bestaat wie krijgt wat en volk niks zoals gewoonlijk want altijd in verkiezing zijn alle partijen de beste leiders maar eenmaal aan de macht dag burgers en hoe meer partijen hoe lastiger zal het worden land te besturen dus afschaven die handel elk partij voor zich en de grootste partij beslist zoals altijd en overal want ook dit valt onder vervalsing en oplichting van het SURINAAMSE volk dat niet de meerderheid bepaald maar pietjie pietjie plei hahahaaaaaaaaaaaaaaaaaa.


  Maak melding

 30. Regenboog,

  Ik kan volledig begrijpen dat jij je negatieve kijk op zaken graag bevestigd ziet worden. En dat je witheet wordt
  wanneer iemand jouw visie niet deelt.
  Nogmaals dat zou ik heel graag willen doen echter berichten uit notabene de Nederlandse dagbladen spreken voor zich.
  Dan kan je wel tegen mij tekeer gaan maar helaas ben ik niet de schrijver van het stuk uit de krant. Dat is een Nederlandse journaliste. Maar wie weet is zij inderdaad ook een beetje paars gekleurd.
  Overigens is niet iedereen die een ander mening is toegedaan dan jij aanhanger van Bouterse. Dat is een absolute misvatting.

  En waarom is het zo dat jij niet openstaat voor discussie
  wanneer jouw visie niet ondersteund wordt en met feiten wordt weerlegd? Ben ik daarom een bedrieger en een leugenaar omdat ik feiten voordraag ? Sta je misschien alleen open voor discussie met alleen mensen die het eens met jou zijn? Toch wel een beetje raar. Vind je ook niet?
  Maar goed, uiteraard staat het jou volledig vrij om te beslissen met wie je wel of niet in discussie gaat.
  Bouterse heeft zeker een besmet verleden maar daardoor laat ik mij niet verleiden om de economische ontwikkeling met een negatieve blik te bekijken. Het is zeker nog niet wat het weze moet. Dat zeker maar er is wel degelijk economisce ontwikkeling.
  Kennelijk verwacht je wonderen van deze regering en verwacht je dat Suriname van een arm land binnen enkele jaren zich doorontwikkelt tot een rijk land.
  Dat is jouw kijk op zaken maar niet echt realistisch.
  En zolang jij niet enige realisme ten dag legt zal je keer op keer teleurgesteld worden.


  Maak melding

 31. Zo wat is het met de obsessie in Suriname voor verkiezingen. Kan men niet gewoon aan het werk en werken aan de problemen in het land. Vele schandalen dien onderzocht te worden. Vele sectoren zoals de goudsector kennen achteruitgang. Het land heeft geen begroting. De DNA vergadert niet terwijl er zoveel werk te doen valt. De misleiders van de coalitie voeren allerlei rare dingen uit. Stel deze zaken aan de kaak. De misleiders van de coalitie willen natuurlijk aan de macht blijven om hun persoonlijke belangen veilig te stellen. De ppolitiek moet niet de manier zijn om stinkend rijk te worden. Maar de politiek betekent door offers te brengen het land en volk te dienen. Voor mijn part begint de politieke campagne in januari 2015.


  Maak melding

 32. Whahahahahahahahahahaha.

  Hallo, suri kabinet.
  Als ik het offer moet brengen, waardoor mijn reacties ‘geminned’ worden, no es una problema señora!

  De overige dertig anti-bouta reacties zijn wel te lezen, whahahahahahahahaha.

  Heb ik op die stink likdoorns van jullie getrapt, jakkes………..

  Feit blijft, dit is een voorproefje, een oefening, voor de komende verkiezingen. Frauderen daar is het suri-kabinet meester in.

  Geloof je echt, dat jij je hele leven bij het kabinet blijft zitten. Het kan zo over zijn….

  daaaaagggggggggggg.


  Maak melding

 33. @12 februari 2014 om 10:22 uur, door bhai

  “met jouw bewering dat die tientallen minnetje die jou toegekend worden te wijten zijn aan de NDP aanhang (overigens vind ik die bewering ongefundeerd) geef je dus zelf meteen aan dat de NDP aanhang eigenlijk overheersend is.”

  Als je geen kennis van zaken hebt, hou aub je s’mond.
  De minnetjes worden via een proxy toegekend door 1 persoon. Die kan middels 1 druk op de knop 60 minnetjes/plusjes tegelijk geven, of 3x 20 minnetjes.

  Omdat het een proxy betreft is het niet eenvoudig om een ip-adres te blokkeren. Dit zou simpel weg kunnen door de range van ip-adressen en/of proxy’s te blokkeren, die identiek zijn aan het ip-adres van de crimineel.
  Het gevolg is dat de suri’s niet meer kunnen reageren.

  Wordt het nu te moeilijk voor die intellectuele kop van je……………..?

  Jan jaap, zou assistentie kunnen vragen aan de telegrap collega’s. Die kunnen het wel.


  Maak melding

 34. @ Cheetah.

  Een simpele vraag van mij Grasbarki:

  Stel je mocht de Pres niet: ” Zou je dan verhuizen naar een andere land”.???

  Schrijft zonder te Liegen,anders stuur ik Steve Meije, voor je!

  Grasbarki.


  Maak melding

 35. FILEREN,

  Jij moet niet in het buitenland blijven lullen daar heb je niets aan.
  Ik weet niet wie je bent waar je vandaan komt,maar als jij een echte Surinamer bent ga dan naar Suriname en zeg tegen de regering daar wat zij moeten doen.
  Maar als jij hier op afstand zit te lullen komen zij niet achter wat jij eigenlijk wilt en dat is boerenkool.

  Als jij niets te doen hebt ga maar carnaval vieren met Spong Bob en Romeo Hoost.


  Maak melding

 36. Surinamers zíjn niet politiek bewust
  Surinamers lezen amper de krant, deze wordt door mond op mond gepropageerd , deze kiezer zíjn de prooi van de propaganda, deze hebben geen eigen mening.surinamers zíjn rassen gebonden niet aan keuze van beste politieke partij, deze proef ik ook bij het lezen van alle reacties op deze site.


  Maak melding

 37. Sjang, saaang opeens maak jij je druk.

  als geboren en getogen Surinamer werk zeker aan plannen om iets te doen, maak je daar niet druk over. Maar zoals het land nu bestuurd wordt is natuurlijk demotiverend, die corrupte DDB bende.

  Ik vind het fijn om op internet fijn mijn mening te spuien en commentaar te leveren op de toestand. Weet je vroeger kon dat niet, het volk werd gemanipuleerd door de NVD etc., er was geen vrije informatiestroom.
  Ik heb de NDP regeringen in het verleden en alle ellende meegemaakt. Er was aan alles een gebrek, en er werd flink gestolen, zelfs door Wijdenbosch wat nu blijkt. Het volk werd zoet gehouden met goedkope batjaw en sportschoenen. Geef het volk brood en spelen, houdt ze dom, was het motto van de NDP.

  Een volk heeft rust nodig om zich bekommeren om hun toekomst en vooruitgang. Maar op dit moment is er djugu djugu en dat met de verkiezingen nog zover weg. De schandalige en genante affaires volgen elkaar op. En de pres met een kilo boter op zijn kop en een kilo poeder in zijn neus lijkt de weg kwijt. De verkiezingen verliezen is voor de NDP bende geen optie, ze willen de njang patoe niet kwijt er worden veel coalitieleden stinkend rijk kijk maar naar Abrahams, en hun criminele leider DDB wachten nog een aantal interessante vervolgingen.

  Daarom wordt populistisch geregeerd door deze NDP regering, elk kleine resultaat wordt als propaganda gebruikt en breed uitgemeten. Maar het is hun werk om de zaken voor het volk te realiseren, daarvoor worden ze rijkelijk beloond. Maar je ziet wat de prestaties van bijvoorbeeld de DNA is, er wordt bijna niet gewerkt.
  De oppurtunisten die meelopen met deze NDP bende proberen hun eigen zaakjes te regelen en zich te verrijken.

  Er is verdeeldheid alom in het land, in de coalitie is er geen eenheid bijvoorbeeld Doekhie en Somo schelden mekaar de huid vol, de coalitiepartijen zijn verscheurd Nieuw Suriname KTPI, Abop en BEP uitelkaar, BVD gesneuveld etc.
  Binnen de NDP is er ook onenigheid.
  Het volk van Suriname wordt op allerlei manieren verdeeld, zelfs de etnisch.

  Het is de plicht van de regering en de DNA om te werken voor land en volk en zich op te offeren. Maar je ziet juist dat er geen vergadering van DNA en ministerraad is.
  In principe wordt er aan beleid weinig gedaan. Maar iedereen is gefocused op verkiezingen die nog zooo ver weg zijn. In bijvoorbeeld Nederland wordt er misschien 2 maanden voor de verkiezingen pas echt campagne gevoerd, de rest wordt gewoon keihard gewerkt. Misschien een idee voor Suriname? Dus niet aan de belangen van die stinkend rijke coalitie politic en criminele president DDB denken, maar aan de vooruitgang van het land..

  P.S. waar is er carnaval? geen tijd voor. Ik ben geen lid van de Njang Dringie Prisirie Partij.


  Maak melding

 38. En wat schreef Linglong eerder…… Doel bewuste keus van Bouterse om stemmen te winnen. Dit zou erg vals spel zijn. Als de vorige regering deze vuile spelletjes had gespeeld was Bouterse nooit president van Suriname geweest.

  maar ja, wie zijn wij in het ons nat koude land met de verwarming aan he?. Wij gaan daar niet over, dé Surinamers zullen stemmen en we zullen het zien.

  Voorop gesteld, dat iedere nieuwkomer welkom is, maar lieve mensen, de genaturaliseerde mensen uit het buurland hebben veelal maffia praktijken. Waar gaat Suriname naar toe?. Ik gun een ieder het beste, maar ten koste van wat?

  Wacht maar nog paar jaren mensen, het zal u weer heugen dat Linglong schreef: Suriname wordt een van de meest onveilige landen in de wereld!. Het begin is al gemaakt door de stelende president!

  Time wil tell!


  Maak melding

 39. @Woensdag 12 februari 2014 om 14:44 uur, door Esmerald

  Thnx voor de info. Weer wat geleerd en dat verklaard gelijk waarom er zoveel tegelijk gegeven kunnen worden. En waarom het vaak als een topic net gepost is scores als -89 of -58grrft. Dat s nml een veelvoud van bv 20 of 30 plus de enkele plusjes die het echt heeft gekregen.


  Maak melding

 40. Apropos !!!!!

  Waar is WAAAAArheid ? Heeft iemand hem gezien ? Nee ?

  Ik wel hoor. Hij geeft zich uit als Farakhan die zogenaamd Hezbolah terrorist speelt met zijn bakba engels en denkt mensen bang te maken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.