Ook twijfels over nieuwer contract Ballast Nedam

46

PARAMARIBO, 11 feb – Bij de oppositie worden niet alleen bij de contracten uit de jaren negentig met Ballast Nedam vraagtekens geplaatst. Er valt ook het een en ander op te merken over een contract dat de regering Bouterse – Ameerali sloot voor de bouw van een brug bij het plaatsje Carolina.

De brug moet daar over de Suriname rivier worden aangelegd. De aanleg ging niet door, maar Suriname moest wel miljoenen euro’s dokken. “Hier blijkt weer dat zich onregelmatigheden hebben voorgedaan. Terwijl een contract wordt gesloten voor twee en dertig miljoen euro, dat gestopt wordt, komt er vervolgens een claim en geeft de president aan dat er een internationale aanbesteding zou plaatsvinden”, zegt parlementariër Asiskoemar Gajadien (VHP) tegenover de Ware Tijd.

Het contract met Ballast Nedam waar drie miljoen euro schade vergoeding voor is betaald, is toegekend zonder aanbesteding. Pas naderhand toen het contract niet doorging, werd aangekondigd dat er een aanbesteding komt. “Daarna merken we dat het staatshoofd een overeenkomst aangaat met hetzelfde bedrijf voor negentien miljoen euro, waarbij deze post bij het vorige contract ongeveer twee en twintig miljoen euro was”, aldus Gajadien. Hij verwacht uitleg van de regering.


46 REACTIES

 1. Maandag 10 februari 2014 om 21:42 uur, door Ram Singh

  Waarschijnlijk wilde Ballast Nedam geen tjoekoe betalen voor de Carolina brug en daarom ging die brug niet door

  Waarom wordt de schade niet door de eigenaar van de ponton betaald? Deze person moet ook voor de veerboot betalen.
  Waarom moeten de bewoners voor de veerboot betalen terwijl ze al voor een brug hebben betaald.


  Maak melding

 2. De NPS verwacht duidelijkheid. Wel het zal toc onderhand duidelijk moeten zijn dat duidelijkheid en een correct antwoord alleen te verwachten is van een onafhankelijk orgaan met ruime juridische bevoegdheden.


  Maak melding

 3. Ik vind het tof van meneer Gajadien,maar moet hem teleurstellen, dat het water naar zee dragen is met zijn vraagstelling. Ding no abi jeje, ze respecteren god noch gebod. Opdonderen de ganze boetiek. Wij het volk zeggen dat.


  Maak melding

 4. Het is normaalste zaak van de wereld, dat politieke personen steekpenning aannemen, de burgers hebben toch geen weet wat de minister uitspoken in zíjn dagelijkse leven, het moet een toezicht komen om deze zelfverrijking een halt te roepen zo nodig ook de gevangenis in.


  Maak melding

 5. De wolf en consorten zullen NOOIT en te NIMMER toegeven/antwoorden geven en zullen vrolijk verder doorgaan met het liegen en het bedriegen van het arme volk..
  Het is wel steeds frapant dat het volk steeds passief toekijkt en niet MASSAAL de straat opgaan voor een krachtig protest. Dit kost zeer zeker teveel moeite..


  Maak melding

 6. De machthebbers en hun chamoes als pero, waarheid enz moeten weten dat ze de duivel dienen.Velen en echt velen weten hoeveel njang er gemaakt worden en hoeveel tjoekoes er betaald worden door de machthebbers. Het arm volk wacht tevergeefs op verlichting in hun leven. Ik weet niet hoe die gewetenloze boeven daarvan kunnen leven. Probeer Dino maar te redden met dat geld en kijk of het lukt. Dat is het begin. Wahahahahaaaaaaaa.


  Maak melding

 7. Hou deze Bouta goed in de gaten hoor meneer Gayadien!!

  De bodemloze put heeft de miljoenen €’s verorbert!!

  Het is altijd de put dempen, wanneer de kalf verdronken is! Na Bouta mentaliteit!! niks nieuws dus.


  Maak melding

 8. Het nieuwe contract is geen vaste prijs van $ 19.000.000 maar een open eind contract. Het wordt meer.

  By The Way hij gaat over 9,5 maanden geopend worden. Is er al een bouwkeet op locatie gezien of is ook dit contract een droomwerk.


  Maak melding

 9. De brug van te Carolina, het mislukte paradepaardje van NieuwFront zal mogelijk goedkoper gebouwd worden door een andere aannemingsbedrijf.Wat mij betreft mag een Chinese aannemer deze brug goedkoper bouwen.


  Maak melding

 10. Ballsat Nedam betaalt 3 miljoen aan steekpenning. Het project gaat niet door en BalNed eist zijn smeergeld terug. Of was hier sprake van witwas praktijken?


  Maak melding

 11. Een bekend gezegde luidt: een ezel stoot zich in het gemeen niet twee keer aan dezelfde steen.
  Ik kan natuurlijk niets hard maken, maar het zou mij niets verbazen als deze regering de hier bovengenoemde ezel is.
  Past overigens helemaal in onze cultuur van omkoping en corruptie.
  In zoverre is er niets nieuws onder de zon.
  Het jammerlijke is alleen, dat uiteindelijk de burgers de rekening betalen van dit soort handelingen, die veel meer geld kosten, dan zou hoeven.
  Maar goed we zijn een land van zakkenvullers en dat zal nog wel een paar decennia duren.


  Maak melding

 12. De VHP,er doen alsof ze niet naar nieuws volgen, maar alleen punten zoeken om deze Pres/Regering negatief te beoordelen.
  Het antwoord is simpel nml;
  Op een lange afstand brug bouwen kost duurder dan op een
  kortere afstand brug bouwen.
  De Regering heeft gekozen om op een kortere afstand die brug te bouwen, waardoor het goedkoper is geworden.


  Maak melding

 13. DDB wat moet je met al dat geld. Je kan niet eens behoorlijk genieten van dat geld. Met je salaris kan je al ruim geniet in Su. Want over de grensen kom je niet en mag je ook niet komen.

  Heb je niet genoeg.

  Schaam je toch vent.


  Maak melding

 14. @RobG
  De brug bij Carolina is kapot gevaren doren dronken Schipper. Het is geen prestige project geweest. NF was stom door de veroorzaker niet aan te pakken.

  Indien er een fundatie fout gemaakt was, dan is dat herstelbaar en ook het aanvaringsrisico is middels remmingwerk te elimineren.

  De nieuwe brug was opgedragen aan Ballast Nedam en is tegen vergoeding van enige miljoenen een paar weken te laat afbesteld door deze regering. Een blunder van het grootste formaat.
  Actueel heeft Ballast Nedam een opdracht met een open einde ( $ 19.000.000 start bedrag) opdracht. Opening is al gepland voor 25.11.2014. Zekerheid is echter nihil
  Gaat de zelfde kant uit als het o zo noodzakelijke uitbaggeren van de Suriname rivier. Ook weer stopgezet.

  RobG de feiten liegen niet. Ik droom ze niet. De regering Bouterse Ameraali sluit deze contracten af en roeptoetert van alles. De regering Bouterse Ameraali komt haar beloften niet na.

  Tot slot de steekpenningen die Rob À heeft betaald zijn via Hong Kong naar Djiliip Sardjoe gegaan en geland bij een van zijn bedrijven. Betalingen van ongeveer € 1.000.000 per keer tot in 2003 zijn er geregistreerd.
  Ik hoop dat u begrijpt hoe de verhoudingen tussen de heren Sardjoe, Wijdenbosch en Bouterse in elkaar steken.


  Maak melding

 15. Door deze regering beloofde transparantie is een valse belofte van DDB gebleken. De deals met Ballast Nedam zijn een voorbeeld. De blunder van Abrahams heeft de staat miljoenen gekost, daarvoor had hij al ook ontslagen moeten worden. En dan sluit Abrahams weer een deal met Abrahams, een open check welteverstaan, terwijl de brug ook door lokale aannemers voor veel minder gebouwd had kunnen worden. De NDP bende belazert het volk. De moedige mensen die dit aankaarten worden gangsters genoemd.


  Maak melding

 16. RobG, als betaalde NDP kracht val je keer op keer door de mand. Iedereen die door een objectieve bril kijkt weet dat deze regering fout is. Diep in je hart weet je dat ook en nu schuif je uit wanhoop de Chinezen naar voren om de brug te laten bouwen. Het is algemeen bekend dat Chinese bouwwerken slecht van kwaliteit zijn. Velen gebruiken afgekeurde materialen en daarnaast missen zij
  expertise. Hoeveel doden wil je t.z.t. op je geweten hebben ? Het is geen lego spelletje. Goedkoop wordt op deze manier duurkoop.

  Het is hier al eerder gezegd, jij mist iedere vorm van realiteit. Ik weet niet wat jouw drijfveren zijn om voor het NDP kamp te gaan werken. Vroeg of laat moet je je zelf ook in de ogen kijken. Adviseer je een goed gesprek aan te gaan met vb(spijtoptant) Ruben Rozendaal. Heroverweeg je keuze en sluit je aan bij een integere partij (en dat hoeft geen Front te zijn).

  De grootste verliezer in dit geheel is de burger, jammer.


  Maak melding

 17. Mensen, er is nog geen bewijs van maar als het zo zou zijn is dat slecht voor SU maar aan de andere kant zien wij al willen jullie dat niet toegeven dat er gewerkt word dat ze toch hun best doen moeite maken maar laat jullie je niet blind staren dat de VHP/NPS niks op hun kerfstok hebben want toen werd er niks gedaan waar is geld wat NL gaf was dat alles wat er gespaard was al die jaren van goud opbrengst nu horen wij dat toen hoorde je niks en er gebeurde niks weet jij hoeveel gronden toen zijn verdwenen dat wanneer je nu ergens gaat hoort dat grond al eigenaar heeft wel wat de VHP en de PL met gronden gedaan hebben is schandalig ga maar na denken jullie dat het zomaar zo moeilijk was grond te regelen omdat je ineens achter komt dat grote lappen grond al eigenaar hebben en niet gekocht nee gekregen kleine tjoekoe vraag SANTOKIE of SOMO welke dichtbij zijnde FM geen grond heeft SU heeft in die 15j ook corruptie gekend waarom niet toen die wet alles wat ze zelf gedaan hebben vervloeken ze nu en wat ze niet gedaan hebben schreeuwen ze moet gedaan worden COBLIJN zegt er is en was geld waarom kregen de mensen dan geen huizen geen water geen Electra als het toen zo goed was en ging zoals ze nu zeggen ze kunnen het veel beter waarom toen niet laten ze dat aan het volk komen vertellen wij weten dat de beste stuurman altijd aan wal zit wij gaan dit doen dat doen waarom hebben ze het toen niet gedaan vraag het hun in 15j VHP/NPS/PL dus waarom gaan ze het nu wel kunnen ik heb zo mijn twijfels ik zie nu toch meer gebeuren dan wat er in al die jaren niet gebeurt is en als men eerlijk is geeft men het toe en zeg ik zal het proberen beter te doen maar geen gezeur deze regering heeft het toch iets beter gedaan in 3j dan zij in 15j.


  Maak melding

 18. Neus,
  Ik ben blij jou scherpe en feiteklijke reactie weer te kunnen lezen.
  Als Suriname een echte democratie is, zoals sommige beweren dan was het parlement nu aan zet, maar een deel van onze parlement heeft zich ondergeschikt gemaakt aan een meedogenloze massamoordenaar. Ik hebt uren lang gesmult hoe R.Plasterk en Weekers door het Nederlandse parlement zijn ondervraagd.


  Maak melding

 19. @ Boegroe

  Kleutertijd is voorbij, naast Dino zal ook papa moeten zitten voor de massamoorden en de internationale drugshandel !

  M’a Sranang sa wini ! No wan inkri NDP-Crimineel o tja moesje go na Parijs !!


  Maak melding

 20. Flasbericht

  NDP deelt mee dat er eindelijk een brug komt over de Tjoekoerivier, de steden Didibrikondre en Nedamkondre worden met elkaar verbonden !

  Alles is volgens de Pres reeds in place !

  Opening brug door de goudeerlijke prinsen DINO,BRUNSI en ABRACADABRAMS !

  Ballast Nedam start binnenkort met de bouw, want moni de !!

  Neks no fout !!!


  Maak melding

 21. Hahahahaa, Roy jij hebt gelijk, hij heeft heel veel drek in zijn kronto ede. Ze hebben ons land in de stront gezet met klote militaire dictatuur, en nu roepen dat het goed gaat,wij van voor de jaren 80 weten beter,de tijd van onze streke gulden, huizen zonder tralies,normen en waarden, veligheid en vrijheid.laat boegroe vertellen wat bouterse, Bosje en Goedschalk hebben gedaan met goedvoorraad van de centrale Bank.


  Maak melding

 22. @boegroe.
  Zeer ‘scherp’, jou reactie, maar niet heus.

  Er is nog niets bewezen?
  Je geloofd heilig wat je intypt noh…

  Ondertussen heeft de Arabische prins gewoon toegegeven dat hij tjukoe heeft betaald.
  Deze bevestiging, is de oorzaak en het gevolg, van een diepgaand onderzoek naar de criminele activiteiten van bouterse en wijdenbosch.

  En dan nog durf jij, zonder schaamte te ‘roepen’, dat er niets is bewezen!
  Die rob asmus, staat overal op het net!
  Gaat lezen en ontwikkel you srefie, want zo te lezen, is het hier in Holland, ergens grandioos mis gegaan met je ontwikkeling.


  Maak melding

 23. O MY GOD!

  En dat deze president nog zit waar die zit?????????

  O mijne mensen, o Surinamers, jullie moeten de Thaise mentaliteit ter hand nemen. Wees niet bang, Rachid Doekhie moet maar eerst proberen om jullie protesterende mensen te laten mishandelen! Oweee gedonder als er mensen worden mishandeld.

  En de Surinamers zijn juist doodsbang voor Bouterse en zijn kornuiten. Ga maar na hoe verdacht sommigen zijn overleden en en plots mensen zogenaamd verdronken in gezelschap van…Raad het eens.

  Reacties van Bouterse en zijn slaafje Rachied laat wat het niveau is. Ik heb nog nooit een diplomatieke nette uitlating vernomen. een niveau van “lik mijn vestje”. Maar ja het volk heeft gesproken.

  Ondanks dat ik zeer kritisch ben op NF/VHP kan met respect gesteld worden dat o.a. Santokhi steeds voor een nette benadering hebt gekozen. Vergeet u niet die laaghartige uitlatingen van de monster Doekhie uit Nickerie toe die zgn een goede beurt wilde maken en Santokhi zijn verzoek weigerde.

  Wel Bouterse, jij was de man die corruptie met wortel en tak had belooft uit te roeien. Wie en wat wordt nu geroeid?

  Bouterse, jij bent een staatsoplichter op het moment dat je buiten jou normale salaris, op deze corrupte wijze het land en volk zoveel gelden besteelt!. Bouterse moet nu worden aangeklaagd, president of niet! Indien versterking nodig om deze oen van President af zetten dan hulp vragen aan buitenland. Suriname is immers geen dictatuur maar een een democratisch rechtstaat! vergeet dit niet!

  Maar goed, ik kan nu alle voorkauwen, maar u, het volk moet eens zijn met de afzetting, want anders krijg je oorlog tussen bevolkingsgroepen. O mijn lieve hemel, Bouterse de president, kijk eens wat een apartheid jij hebt gecreëerd in Suriname!.

  MENSEN IK VOORSPEL U VANDAAG. SURINAME IS NIET VER VAN EEN VOLKEREN OORLOG DANKZIJ DEZE PRESIDENT!


  Maak melding

 24. Ai mi Gado……Wat een bende zit in deze regering.De leiders o.a:Pae Somo die heeft al eerder gefraudeerd met grondzaken.Dan die Lonny die heeft een eigen Goud concessie waar hij stinkt in drugs en doekoe.En de laatste onze DDB die heeft al verrijkt met die tjoekoes van Ballast Nedam en mischien heeft hij nog meer verborgen concessies in ons geliefd Suri,dat a Sranang People geen mars van weet. Nou ik zal maar uitkijken hoor voor deze bende om nog een periode te laten zitten om te regeren.Als dat gaat gebeuren dan bestaat Suri niet meer op de aarde.


  Maak melding

 25. Dit is een kwestie van de pot verwijt de ketel.
  was er niet jaren terug ook al zo een kwestie met Ballast en toen verweet de huidige regering die toen in de oppositie zat de VHP en de mensen van het nieuw front en nu is het weer anders om. Hier lees ik dat het in de jaren 90 ook al speelden. Volgens mij hebben nog heel weinig mensen in het parlement nog schone vingers. denk dat ze gewoon grote schoonmaak zouden moeten houden, zowel bij het huidige kabinet als bij de oppositie. geef de jeugd een kans jullie zijn al antiek.

  lobie.


  Maak melding

 26. @Neus ook ik ben blij met je je werd node gemist, vooral in de economische kwesties. We missen overigens nogsteeds Wikileaks, Who Cares(deze was heel droog echt geinig)Damburg, Danitia en vele anderen. Jullie zijn nu keihard nodig om de wereld en ’t volk van Su de ogen te openen. Neus nogmaals welkom en mie Glenny now mie breetie. Tav de tjoekoe’s DiDiBrie en Co zal nooit hier tegen kunnen optreden omdat ze zelf zulke boeven zijn. en deze BEESTEN zijn met zichzelf bezig en hun vrienden. Ze liegen en bedriegen. Ze stelen ze vreten en dat volk maar arm blijven en honger lijden. Daarom moet deze Me-Ka bende snel opgeruimd zijn. dus volk stem ze weg in 2015 mijn part eeder. Stem gewoon voor het FRONT en een FRONT liesfst zonder Somo en Lonnie. Odiiiii.


  Maak melding

 27. @Donderdag 13 februari 2014 om 13:14 uur, door Regenboog
  @Donderdag 13 februari 2014 om 20:18 uur, door Glenn Pengel

  Ik heb dit deel van WKN een beetje verwaarloost. Deels geen tijd, en ook doordat ik mij nogal ergerde over/aan de inhoudsloze paarse leugen op m.n. het forum van WKN.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.