Meer controle op internationale luchthaven Suriname

10

PARAMARIBO, 11 feb – De regering heeft besloten strengere veiligheidsmaatregelen te treffen op de Johan Adolf Pengel luchthaven. Dit meldt de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM. De maatregel volgt op ontwikkelingen in buurland Guyana. Passagiers zullen rekening moeten hebben met de nieuwe situatie.

Die gaat per onmiddellijk in. Volgens de SLM heeft de verhoogde veiligheid tot gevolg dat de incheckprocedures op de luchthaven “enigszins langer zullen duren dan normaal.” Passagiers wordt op het hart gedrukt om toch vooral op tijd te vertrekken vanuit hun verblijfplaats. Het besluit om de luchthaven strenger te bewaken volgt op en waarschuwing van de Amerikaanse ambassade in de Guyanese hoofdstad Georgetown.

Op de website van de ambassade wordt gewaarschuwd voor een aanslag tijdens een vlucht van Caribbean Airlines. Washington beschikt over ‘onbevestigde informatie’ over een mogelijke aanslag op één van de vliegtuigen van de vliegmaatschappij. Amerikanen in Guyana met reisplannen wordt aangeraden daar wijzigingen in aan te brengen. Volgens Caribbean Airlines wordt zo goed als mogelijk getracht de veiligheid van passagiers te waarborgen.


10 REACTIES

 1. Goed plan ,maar stel er wordt een aanslag gepleegd en er vallen doden en gewonden is suriname dan voorbereidt. Ik heb daar mijn twijfels over. Nogmaals heg is een goed plan , ik hoop niet er iets gebeurt.


  Maak melding

 2. JA Pengel Airport voert controle op. Maar die douanes en MP’s zijn voor een bordje linzensoep al te porren. De slimme smokkelaar kent de route mbt omkoop. Vergeet niet de beltboyz die al te graag een pakketje het toestel in smokkelen


  Maak melding

 3. zelfs de zwaarste terrorist durft niet in een toestel van SLM te stappen.

  Het is trouwens zonder veiligheidsmaatregelen al een drama qua wachttijden op Zanderij.

  Dus, zinloze aktie….


  Maak melding

 4. alle maatregelen komt te lasten de passagiers.
  ondanks de strenge controle worden altijd drugs gevonden in vluchten uit suriname, hoe kan dat ,dat is maar een manier te verklaren ,dat dit allemaal gebeurd met hulp van mp en douane ,de beste is deze dienaren in de gaten houden,deze moet als hoofd verdachten aangemerkt moet worden voor de veiligheid van de luchthaven Sanderij


  Maak melding

 5. De NSA probeert paniek te zaaien. Het zou veel makkelijker zijn voor die zgn terroristen in Guyana om die Amerikanen te ontvoeren. Ik denk dat ze gewoon de reacties van de Caraibische landen aan het bestuderen zijn door dergelijke wild-west berichten de wereld in te helpen.
  Een andere mogelijkheid is dat ze van plan zijn binnenkort actie te ondernemen in een van deze landen en bij voorbaat de Amerikanen daar weg willen hebben om hun gijzeling te voorkomen.


  Maak melding

 6. Vorig maand vloog ik Paramaribo, Port of Spain, Miami met Caribbean Air. Mijn handbagage werd in Paramaribo doorzocht maar 2 uur later weer in POS, wat mij opviel is dat ze veel strenger letten op POS dan in Paramaribo. Ik had een flesje met anti acid en mijn reisgenote een of andere handcreme, beide waren geen probleem op Zanderij maar wel afgenomen op Piarco. Zo zie wat er zoal niet helemaal deugd op Zanderij en wat ze wel of niet serieus nemen.


  Maak melding

 7. Twee vragen:

  Om welke soort van terrorisme gaat het?Dit is nergens weergegeven.
  Wat is de reden van de terroristische dreiging?Alle maal vragen.
  Ik vind het wel een zeer goede en alerte aktie van Suriname om direct stappen te ondernemen.Bravo !!
  Geeft de passagiers toch enigszins een veilig gevoel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.