A Ganar prikkel tot betrokken jonge Surinamer

7

PARAMARIBO, 11 feb – A Ganar, het sociale programma voor ‘ontspoorde’ jongeren in de regio, is ook goed voor Suriname. Dit zei de Amerikaanse ambassadeur Jay Anaina bij de lancering van de tweede editie van het programma. De waarde ligt vooral in de zin van het maatschappelijk leven.

Die wordt jongeren als het ware opnieuw met de paplepel ingegoten. Via sport worden sociale vaardigheden ingevoerd. Daar horen ook het bijbrengen van vakkennis bij. Jongeren krijgen zo meer kans op een baan of ze kunnen zelfs een bedrijf opzetten. “Dit is de weg naar persoonlijke betrokkenheid binnen de gemeenschap en het voorkomen van criminele activiteiten ”, zei Anaina. Hij ziet de waarde vooral in het stimuleren van zelfbewustzijn en zelfvertrouwen.

Dit jaar meldden tweehonderd jongeren zich, het vijfvoudige van de eerste editie. Het heeft er dus veel van dat het aanslaat. Bij het programma zijn enkele niet gouvernementele organisaties betrokken. Die doen het meeste vormingswerk. Volgens Michael Watson, topfunctionaris op het ministerie van Sport & Jeudzaken, is de keus voor sport als vehikel bewust. Sport stimuleert samenwerking en respect. “Eigenlijk is er geen beter middel in de wereld om veranderingen te brengen.”

7 REACTIES

 1. A Ganar slechts bekend bijeen selecte groep ngo’s. Verdere kritiek blijjft ff achterwege.

  De overheid moet meer bekendheid geven over financiering van ook sociale, culturele en commerciële projecten door Japan( J S F) en IaDB. OOk hier weer een zeer selecte groep bedrijven. Onbekendheid en begeleiding kan ook een oorzaak zijn.
  Financiering tussen 1/2 en 1 miljoen $$$$$$$$$$$$$


  Maak melding

 2. Met een ontspoord regieme, kweek je van zelf ontsproorde jongeren, wat voor een voorbeeld krijgen de jongeren van Suriname zolang er moordenaars en criminelen in de regering zitten.


  Maak melding

 3. Vergeet de zwervers dan ook niet voor heropvoeding, educatie en straks weer in de maatschappij te kunnen functioneren als normaal!!!

  en wat gebeurt met de jongere criminelen wier zich in de gevangenis bevind?? Geef hen dan ook een tweede kans!!! What about de ouderen? deze mogen zeker dre bana, kasaba nanga batjauw consumeren. Ha haa haaaaa!!!


  Maak melding

 4. Voor de jongeren die het niet weten, voor de jaren 80 had je rijper jeugd in Suriname. Vraag aan jou ouders wat dat was.bouterse heeft met zijn militaire dictatuur alle maatschappelijke organisatie en structuren kapot gemaakt in Suriname.


  Maak melding

 5. Ik heb altijd mijn bedenkingen van sociale programma’s uit Amerika? 50 miljoen Amerikanen leven in armoede en 2,3 miljoen zitten in de gevangenis. En ambassadeur Jay Anaina weet nu al dat het goed is voor Suriname. Is die man helderziend ?


  Maak melding

 6. @ Jack Russel.

  Het ontspoorde Regieme is gekozen, door hetzelfde ontspoorde Jeugd.Ze zien in Dada een held, na wat 1980 is gebeurt in Fort Zeelandia !!! 85% van de Jeugd die stem gerechtigd waren hebben op Dada gestemd en natuurlijk andere loosers die in fabels en mooie beloften geloofden ook.En nu a Volk è K wang tranga bana, behalve vrienden van de Politic (a)(us) die zitten gebeiteld.

  En nu het hele volk è K..mocht NDP de verkiezing weer winnen
  dan heb je


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.