Veiligheid rond goudvelden wordt opgevoerd

8

PARAMARIBO, 10 feb – De veiligheid rond goudwinningsgebieden in het binnenland wordt opgevoerd. Volgens minister Edward Belfort (Abop) van Justitie & Politie zullen meer veiligheidscontroles worden opgevoerd. Aanleiding is de recente roofoverval op een bedrijf.

Het bedrijf is gericht op het winnen van goud en is bezit van Abop-leider en parlementariër Ronny Brunswijk. De roofoverval is vermoedelijk gepleegd door een bende Brazilianen. Belfort zegt tegenover de Times of Suriname dat hij de mogelijkheden bekijkt voor het voeren van veiligheidscontroles. Dat moet de kans op herhaling zo veel mogelijk verkleinen. het begint met een bezoek van de minister aan het gebied waar het bedrijf van Brunswijk is gevestigd.

De politie is intussen met een onderzoek begonnen. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. De bende overviel de arbeiders tegen het einde van hun werkdag. Bij goudzoekers is bekend dat dan de ‘oogst’ binnen is. Een werknemer werd gedood. De rovers namen goud en zaktelefoons mee. Sinds de aanvang van de huidige regering is een ordeningsproces ingezet voor de kleinschalige goudwinning. Kritiek dat er nog niet veel te merken valt van ordening, wordt door de betreffende commissie weggewuifd.


8 REACTIES

 1. SOORT KENT SOORT!!!!

  Boef rooft de andere boef!! en hoe noem je dat?? Boef boven Boef!! en dat is een Boefjeeetje!!!

  Het kan echt niet mooier zijn dat een boef geroofd wordt door collega boef!!

  Welke boef ga je nu straffen Belfordje?? Ha ha Brunsie zeker!! WEDDEN DAT Lonny ALLE AANDACHT KRIJGT!!

  Hadden de rovers liever Brunsie meegenomen i.p.v. goud en zaktelefoons!!


  Maak melding

 2. Minister Bullebak is als de kippen bij om belangen van partijgenoot Lonnie veilig te stellen, door op te voeren van de controle in dat gebied. Nadat de 2 chinezen levend werden verbrand zijn er geen extra veiligheidsmaatregelen genomen in het gebied.

  Er worden miljoenen van de overheid gespendeerd om de illegale goudwinning te faciliteren, door gebieden en faciliteiten te verschaffen. Er wordt echter geen cent belasting terugverdiend. De milieuvervuiling wordt weinig aan gedaan.


  Maak melding

 3. Minister Bullebak is als de kippen bij om belangen van partijgenoot Lonnie veilig te stellen, door op te voeren van de controle in dat gebied. Maar bij een andere roof waarbij 2 chinezen levend werden verbrand zijn er geen extra veiligheidsmaatregelen genomen in het Brokopondo gebied.

  Er worden miljoenen van de overheid gespendeerd om de illegale goudwinning te faciliteren, door gebieden en faciliteiten te verschaffen. Er wordt echter geen cent belasting terugverdiend. De milieuvervuiling wordt weinig aan gedaan.


  Maak melding

 4. ….kijk Belfort gaat zich persoonlijk bezighouden met de veiligheid van de goudmijnen van de criminele ndp gangsters!Hij is zeker bang dat zijn Eigen goudmijn ook geroofd zal worden in de toekomst…dua voorkomen is beter dan genezen…Aldus Belfort,serial killer no 2!


  Maak melding

 5. Aanleiding is de recente roofoverval op een bedrijf.
  Het bedrijf is gericht op het winnen van goud en is bezit van Abop-leider en parlementariër Ronny Brunswijk.

  Maar is er geen aanleiding om de veiligheid op te voeren in het kustgebied, waar de criminaliteit en verkrachting en oplichting en fraude en stelen uit de staatskas,? Kennelijk niet want het zijn hoofdzakelijk (grotendeels) de achterban van Ronnie die de stad en kustgebied onveilig maakt voor de hardwerkende burgers.
  Zie in de branding wie er allemaal op video staat en wie de gevangenis over vertegenwoordigd is.


  Maak melding

 6. Met of zonder versterking houd je de boef niet tegen. Het is vaker gebleken dat voor een dief niets moeilijk is. Laten wij hopen dat er geen onnodige doden zullen vallen en dat dit ergens stopt/ ophoudt. Belly wil je de controle ook elders opvoeren bv op straat, want elke dag weer is ’t raak in een willekeurige straat in Su dat vaak dames/ heren worden berooft van hun halsketting of mobiele telefoon. Alla foefoeroe na foefoeroe. Hoe klein of wat er gestolen is het doet pijn. Odiiiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.