‘Affaire Ballast Nedam gênant voor Suriname’

59

PARAMARIBO, 10 feb – Het Nieuw Front vindt het ‘enorm gênant’ dat Suriname binnen korte tijd al de zoveelste keer negatief wordt besproken in de internationale pers. Dit stelt het oppositionele Nieuw Front in een verklaring. De verklaring komt naar aanleiding van berichten over smeergelden die Ballast Nedam zou hebben betaald aan Desi Bouterse en Jules Wijdenbosch.

Dat was tijdens de regering Wijdenbosch waar Bouterse’s politieke partij NDP dik in deelnam. Volgens het Nieuw Front maakte de toenmalige Nieuw Front oppositie al commotie in het parlement over deze affaire, doch vond geen gehoor bij de machthebbers en de toenmalige NDP-coalitie in het parlement. Wel werd een dag na de commotie in het parlement, in Nederland op het hoofdkantoor van Ballast Nedam een onderzoek gestart.

Ook in Suriname heeft de Rekenkamer opmerkingen gemaakt over de verschillen tussen het oorspronkelijk begrote bedrag voor de bouw van twee bruggen. Het Nieuw Front hoopt op een gedegen onderzoek in de onderhavige kwestie. Ook wordt de gemeenschap gevraagd om “te allen tijde alert te blijven, ook in het licht van de zovele corruptieschandalen die het land teisteren sinds het aantreden van de huidige NDP-regering.”


59 REACTIES

 1. Niets nieuws wass ook al in april 1998 in het nieuws alleen hield Rob A toen zijn kiezen en tanden op elkaar. Toen verklaarde hij van niets te weten.

  http://retro.nrc.nl/W2/Lab/HAL15/980430eco.html

  Nu heeft hij zijn geheugen terug gevonden aangezien hij anders middels wet ontneming (plukse wet) kaal geplukt gaat worden.

  In het artikel uit 1998 blijken ook dat Alibux en Mungra aan gezetten hebben bij Ballast Nedam.


  Maak melding

 2. Suriname komt pas positief in het nieuws als de corrupte, luie,moordende,stelende,verkrachtende,zelfverrijkende oplichtende generaties dood en begraven zijn of gecremeerd.


  Maak melding

 3. In India geldt de regel dat wanneer een buitenlands bedrijf probeert mensen daar om te kopen, het voor 10 jaar een verbod krijgt om zaken te doen.
  Zou goed zijn wanneer Suriname Ballast Nedam voor minimaal 10 jaar op de zwarte lijst zet.Als tenminste bewezen kan worden dat er inderdaad onderhhands gewerkt is.


  Maak melding

 4. Alert blijven?????????? Steeds alert blijven??????????? En dan?????
  Er wordt toch geen snars gedaan aan het berechten van deze criminelen die s’lands kas aan het plunderen zijn.
  Schaamteloze imbecielen zonder enige gêne voor daden.
  De heren weten dat in Suriname toch alles mag wat God verboden heeft. En maar bij de beëdiging zeggen “zo waar helpe mij God Almachtig”. Jaja ma paimang e kong als jij het niet bent dan zjn het je nakomelingen die dan gemaakt zijn om te mislukken in een gezonde eerlijke omgeving.


  Maak melding

 5. Nu snap ik waarom Bouta klappen heeft uitgedeeld richting Wijdenbosch!! Het was handje contantje!!! Bouta wilde al het geld voor hem zelf houden!! In el geval heeft de ene hand de andere gewassen!! en toen was de Staatskas helemaal schoon en leeg!!! opgeschoond stond toen netjes!!! en nu komen de katten uit de mouwen!!

  Tom and Jerry!! de dikke en de dunne!


  Maak melding

 6. sinds 2010 is het een aaneenschakeling van corruptieschandalen.

  De staatskas is leeggeroofd door die paarse bende en de eigen zakken zijn meer dan gevuld.

  Dit land stevent in ijltempo richting afgrond en verkeerd inmiddels in een internationaal isolement.


  Maak melding

 7. Dit stoort de ndp en aanhang helemaal niet. Het zegt deze boeven totaal niets schaamteloos, schaamteloos zijn ze allemaal. Een fatsoenlijk mens en of fatsoenlijke partij zou met dit alles (negatieve)wat de leiding en Co van Su overkomt niet veel meer kunnen hebben mmmmaaaarrrrr ie sjie ding schaamteloze dagoe disie ze gaan gewoon door als of er niets aan de hand is. Hahahahahaaa de almachtige van DiDiBrie is echt een bijzonder soort almachtige. Met de almachtige aan zijn zij komt er veel meer STR..T van hem naar boven dan wat anders, Dan vraag deze DiDiBrie idioot ’t Su volk nog eens 5 jaar om te mogen regeren wel, wel als dit gebeurt dan worden alle alle Suries voor gek verklaart ook als ze maar ëën zetel zouden(be)halen als in 1987. Zo gek moet/ kan dat Su volk toch niet zijn, vooral de binnenlandbewoners zij hebben ’t minst gerealiseerd gekregen van wat er beloofd/ redelijk was. Ik hoor de grote mond van DiDiBrie nog; ik citeer: giem a okasie mik mie kies a machtie dan mie e sit a sanie gie joe. En toen kwam dat sociaal contract eruit; hahahahahaaaaa ’t FRONT had niets gedaan , dus DiDiBrie moes bing kong en zou alles snel snel geregeld worden mie hoela. Alles is bij ’t oude gebleven. Zelfs ogrie Ronnie no mang doe neks a no mang sit kong(wel voor zichzelf). En wat de Suries zien is dat ze armer worden en de leiders corrupter, maar niemand die hiertegen protesteert. Na dit van Ballas Nedam zal er meer volgen mine you. Wat een vooruit gang. Wat een DiDiBrie leidng heeft Su. Wat een schande voor Su. Wat een bende is ’t in Su. Wat een crimineel gebeuren is dat in Su. Hier word je zo mismoedig van. Baja odiiiii Pasew joe toe wang odiii.
  Glenny


  Maak melding

 8. Wie is erger? De heler of de steler??
  Bij een corruptieschandaal zijn altijd 2 partijen betrokken, dacht ik zo.
  Ik ben absoluut geen fan van Bosje of Boutje maar Ballast Nedam kan hier zijn handen niet in onschuld wassen. Sorry hoor. Net zo hard corrupt, die Ollandse maatschappij!


  Maak melding

 9. Hoe triest dit ook niet is. Corruptie is van alle dagen en over alle partijen heen. Dus niet doen alsof de VHP hier helemaal van is verschoond.
  De een doet het alleen iets dommer dan de ander.
  En ongeachte welke partij corruptief bezig is, het is uiteindelijk de belasting betaler (het volk die de rekening krijgt).
  In dit geval van onze DDB en Wijdenbos is het volk deze heren dus dank verschuldigd voor het mogen opdraven met die USD 37 miljoen.De staat betaald en de heren genieten.
  Dank U volk van Suriname dat U mij heeft uitverkoren om van U te mogen stelen en mezelf verrijken.
  Dank voor dit vertrouwen en deze Eer!


  Maak melding

 10. Waarschijnlijk wilde Ballast Nedam geen tjoekoe betalen voor de Carolina brug en daarom ging die brug niet door.
  Het genante van die Carolina brug is waarom de MAS niet achter de eigenaar van die grind ponton is gegaan, De bevolking dat voor die brug had betaald moet nu weer bij elke oversteek voor die veerboot betalen. Terwijl de MAS en de ponton eigenaar hun winst tellen. De vraag zou ook moeten zijn was de MAS ook omgekocht?


  Maak melding

 11. Deze huidige president DDB zorgt voor aardig wat genante zaken en affaires. Onbegrijpelijk dat bepaalde figuren blind achter hem lopen. NDP maakt van Suriname een verpauperd land.


  Maak melding

 12. Affaire Ballast Nedam gênant voor Suriname, vraagt om een grondige onderzoek door de DNA.Alleen zal zo’n onderzoek niet komen op grond van, de dief roept: houdt de dief!

  In welke zaken heb ik dit eerder gehoord?


  Maak melding

 13. @RobG

  Al ben je een betaalde NDPkracht op Waterkantnet, reageer och iets slimmer !

  Het gaat om FEITEN in een strafrechtelijk onderzoek !

  Ballast heeft in deze strafzaak al een schikking getroffen met het OM !

  Helaas is Surinam GEEN rechtsstaat, dus komt daar GEEN gedegen strafrechtelijk onderzoek !

  Er zijn zoals Robje ook weet GRONDWETSCHENDERS aan de macht in Surinam, met drugsvonnissen op hun naam !

  Dus leg eens wat anders uit !

  Het echte scenario is dat jouw veroordeelde drugsdealer en massamoordenaar, ook nog corrupt blijkt te zijn !!!


  Maak melding

 14. Natuurlijk is dit bericht internationaal voor ons land genant, maar we moeten ook weer niet doen alsof dit iets nieuws is en roomser zijn, dan de paus.
  Omkoping en corruptie zouden in Su kunnen zijn uitgevonden !
  Iedereen bedondert hier elkaar – het is zelfs een sport – en iedereen, die dat lesje heeft geleerd, bedondert ons dus ook en Ballast Nedam heeft snel van ons geleerd.


  Maak melding

 15. Nou zeg,Hollandse kaaskoppen houden van witte voetjes maken bij smeergeld affaires.Het zit ingebakken bij hun.In de vorige eeuwen waren deze gasten toch de masters in het beroven van arme landen.Suri was toch ook een van die landen,die door slavernij en uitbuiterij van de produkten de bakras heel rijk heeft gemaakt.Dat bedoel ik nu,dat het ingebakken zit bij hun.Kan je nagaan tijdens de slavernij maakte de Stad Amsterdam een derde deel uit van de roversbende de West Ind Companie.Kan je nagaan,dat in Suri slavernij heerste en in Blanda de Gouden Eeuw.Weet U,dat tijdens de Gouden Eeuw al gastarbeiders bestonden om de Amsterdamse grachten te graven met deze arbeiders.Dus WIC stad A,dam stonk toen in geld van de omzet van de tropische produkten.Ay baja meniggeen weet hierover denk ik.Dat is de oude historie van Patata kondre.


  Maak melding

 16. NF/NL hadden in het verleden met Negatieve zaken over die 2 twee bruggen de NDP Regering vroegtijdig naar huis gestuurd en denken nog steeds dat ze wederom door onzin/scenario deze NDP gaan verzwakken/uitschakelen om over een anderhalf jaar verkiezingswinst te halen, terwijl het volk al door heeft. 2014-1999= 15 jaren geleden en NF/NL hadden 10 jaren lang 2000- 2010 om corruptie wet in te voeren en schandalen te onderzoeken, maar nu dat ze zeker weten dat ze nooit meer aan de macht zullen komen zijn ze anderhalf jaar voor de verkiezing begonnen met campagnes en met negatieve zaken over de NDP om op een sluwe manier toch aan de macht te komen, terwijl dat onmogelijk is. NF/NL zijn bang voor de NDP, omdat deze Pres/Regering tot 25 mei 2015 met volle toeren bezig gaat zijn om ontwikkelingen te brengen voor het volk zoals, uit delen van B.V, woning bouwen, gratis medische zorg en pensioengeld voor een ieder, Staatsgoud, en het belangrijkste verlaging van brandstof prijs etc etc.


  Maak melding

 17. MEMSEN, wij praten zo vaak hier over ook de oude partijen toen hebben hun zakken gevuld en dit is nog niet bewezen en jullie veroordelen al en dit zijn wij een beetje gewent van SU maar wees eerlijk wie is hier de grootste schuldenaar dat is toch BALLAS of niet jullie schreeuwen maar SURIENAME is het dan geen schande voor NEDERLAN daar hoor ik jullie niet over is er maar 1 de schuldige of is de oppositie bang hun mond open te doen richting Europa want anders krijgen ze niet meer de steun die ze nu krijgen om te proberen aan de macht te komen BALLAS betaald schikking en klaar waar gaat dat geld naar toe niet naar SU terwijl als het zo is SU de gebeten hond is dus waarom praat de oppositie schande van SU en niet van BALLAS ik vind het erg als zo is maar dan meer van BALLAS want dan moesten ze het niet doen en gelijk bekend maken maar nee is die getuige niet betaald hier voor dat hij dat nu pas aan het licht brengt in tijd naar verkiezing wel ik zou het niet weten maar 1 ding is zeker dat er niet 1 schuldig is maar beiden als zo mag zijn dus gooi net zoveel vuil de andere kant op laat mij horen want wat heeft SCHELL toen in AFRIKA gedaan oppositie spreek dan ook NL aan of is het daar goed ook zo het document dat 60j verdwijnt ook daar hoor ik de oppositie,spong en de oranje groene wormen niet.


  Maak melding

 18. De put is dieper dan men denkt. Zodra het zonlicht feller wordt zal de haan kraaien en zal dewerkelijke zakenman zijn naam genoemd worden. Let op Bosje kan niet naar Kwakoe dit jaar.


  Maak melding

 19. Wie heeft het over wie en wat.
  Als je weet wat hier mis-gebeurt ga je daarna toch naar de AH, koop je je rommel om even gelukkig te zijn en je te voelen om jaren daarna daarvan ziek te worden en eeuwig patient te blijven. gebruik je drugs en no spang met de rest.
  Vinden sommigen ook leuk.
  Slaafs en dom blijven, of slijmen en hielen likken.
  Want wie slim is nu wordt achterna gezeten vooral als die anderen wijsmaakt(zie Assange en Snowden).
  Jongens en meisjes wakker worden.
  Oltmans, enemy of the state Ollandia vanaf 1950-1990, land van lage gasten-Pays Bas, Pim Fortuijn wordt geliquideerd, van Traa ook(IRT affaire), Klaas Bruinsma ook, Wim Kok stelt zn familiebedrijf veilig tijdens of voor Desert Storm, Annemarie Jorritsma ook,Winnie Sorgdrager ook, Bouwfraude Schipholtunnel-dhr Bos wordt achternagezeten, Bouwfraude Hypotheekverstrekkers Bouwfonds enz, moet ik even doorgaan.
  Nee ik stop en weet niets meer…..want ik wil veilig leven. slaap lekker en doe je ding…


  Maak melding

 20. Kan iemand mij vertellen hoe Bouterse zo schatrijk geworden is? Zijn geschatte vermogen bedraagt een 1/2 miljard dollar. Hoe is het mogelijk?
  Wat is het vermogen van Venetiaan?


  Maak melding

 21. Wijdenbosch had toen ook al het goud van Suriname verkocht volgens front.

  Achteraf bleek dat front de grootste blunder had begaan om het goud die Bosje belegd had te verkopen voor een habbekras, en een jaar later bleek het goud veel en veel meer waard te zijn.

  Je hoort nu niet meer over het verkochte goud.

  Front zwijgt ook als het graf over het Begro wagenaar smeergeld affaire.

  Maar goed, je kan je ook afvragen hoe het komt dat zoveel Nederlandse bedrijven betrokken zijn bij smeergeld affaires. Is Nederland niet verworden tot een corrupt land,


  Maak melding

 22. Wat nog genanter kan zijn is het feit dat NF 30 jaar lang een topcrimineel als Bouterse vrij heeft laten lopen. Niet gesproken over de gronden affaire van NPS leider van Castelen. NF vergeet niet dat eerder je één vinger naar een andere wijs, er drie naar jou zullen wijzen.


  Maak melding

 23. Beste RobG:

  je valt telkens door de mand als betaalde Paarse Propagandist zoals Srafu terecht opmerkt.

  “men is vanaf 1998 tot heden bezig met het uitten van valse beschuldiging”

  Bouterse en valse beschuldigingen? Laat me niet lachten. Deze man is het ergste wat Suriname ooit is overkomen. Corruptie, drugsdeals, coupes en moordpartijen hangen als een deken over de president van Suriname heen.

  En jij hebt nog het gore lef om deze man te verdedigen?


  Maak melding

 24. @RobG, graag antw. op de volgende vragen:

  – ben je het mijn eens dat corruptie altijd gestraft moet worden

  – ben je met mijn eens dat de Surinaamse justitie en de rekenkamer deze zaak tot op de bodem moet uitzoeken

  – ben je het met mij eens dat mocht blijken dat Wijdenbosch corrupt is hij gestraft moet worden

  – ben je het met mij eens dat mocht blijken dat Bouterse corrupt is hij moet aftreden en gestraft worden

  Kennelijk vindt jij dit allemaal gebakken lucht. De rekenkamer heeft ook verschillen ontdekt. Hoe verklaar dat dan ?

  Maar wordt het niet de hoogste tijd dat Suriname deze zaak tot op de bodem gaat uitzoeken. Keer op keer komt Suriname negatief in het nieuws, kan geen toeval meer zijn.


  Maak melding

 25. Houdt de dief is hier ondubbelzinnig aan de orde. En dit geluid wordt geslaakt door lieden, die decennia lang ten faveur van hun familie hebben zitten graaien in staatskas en de vrouwen van dit land stelselmatig hebben verkracht voor een simple baan en of promotie. Jagernath, die meer dan eens een paal heft laten heien te Meerzorg, ten teken dat ter plekke een brug zou komen, die nooit van zijn levensdagen is gekomen? Hun kinderen hebben stuk voor stuk in den vreemde gestudeerd en zelfs afgestudeerd, zonder ooit ten behoeve van het land dat hen daartoe in staat stelde zelfs 1 grasspriet te hebben verzet, terwijl onze kinderen het hier met derde-, vierderangs en zelfs boslandonderwijs moisten doen. K@ foevoeroemangs!


  Maak melding

 26. Als dat wel zo is moet er meer en meer steekpenning worden betaald opdat mijn land versneld tot ontwikkeling komt. Ik kan nu tenminste op elk uur van de dag of nacht ongestoord karren van Albina naar Nickerie visa versa, dankzij Desi Bouterse.


  Maak melding

 27. Off topic: Het Hof van Justitie heeft recent geoordeeld dat de zaak Edgar Ritfeld bij de krijgsraad voortgezet dient te worden. In die zin staat de amnestiewetgeving in zijn totaliteit ter discussie. Het instellen van een waarheids-en verzoeningscommissie is dus voorbarig. Sterker nog het organiseren van deze meeting betekent wederom een aanslag op de portemonnee van de belastingbetaler.

  PARAMARIBO – De regering en De Nationale Assemblee zijn bezig een conferentie te organiseren over ‘Internationale ervaring met nationale dialoog’. Uit een brief van minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken blijkt dat de conferentie bedoeld is om eventueel te komen tot het proces van nationale verzoening in Suriname.

  De conferentie is gepland voor 5 en 6 maart in Paramaribo in Hotel Torarica. De Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) zal assistentie verlenen aan deze internationale conferentie. Aan organisaties en personen wordt in de brief gevraagd om alvast deze dagen vrij te houden in hun agenda. De conferentie begint op 5 maart om 16.30 uur, waarna een receptie volgt om 17.30 uur. De volgende dag vangt de bijeenkomst aan om 9.00 uur ’s morgens.

  Een formele uitnodiging met een agenda zullen de mensen die de brief hebben ontvangen, nog krijgen. In de Amnestiewet die in april 2012 is aangenomen in De Nationale Assemblee staat dat zo snel mogelijk een waarheids- en verzoeningscommissie zou worden ingesteld. Hiervoor is ook technische assistentie van de OAS gevraagd. Na een missie onder leiding van ambassadeur Edgardo Reis ruim een jaar geleden, heeft de OAS verder niks ondernomen.


  Maak melding

 28. Het is echt onvoorstebaar hoe figuren als RobG willens en wetens hun eigen broeders en zusters voorliegen en bedriegen, niets van de terechte beschuldigingen aan het adres van bouterse is waar in deze clown zijn ogen.
  Ik noem deze houding ziekelijk dom. mmoord op onschuldige landgenoten, vermoorden van zwangere vrouwen en kleine kinderen te moiwana, 8 Dec 1982, Dino bouterse, veroordeeling van Desi Bouterse, Curruptie van abrahams,J.Wijdenbosch,E. Alibux,Linscheer,Dompig allemaal CORRUPTE dieven, en toch blijft RobG deze schurken verdedigen, hoe gestoord moet je dan zijn??


  Maak melding

 29. @RobG.
  Ik heb bij Ballast Nedam gewerkt en ken Rob A een beetje.
  In 1998 hield hij z’n kaken op elkaar wetende dat hij anders in problemen zou komen.
  Nu is Rob A in de problemen vanwege de zogenaamde Plukse wetgeving en wat meer aandacht Frauduleus ondernemen. Nu moet hij om zijn vermogen te reden zich wel herinneren wat er gedaan is.

  Mag ik u er aan herinneren dat in het Saudi Arabische deel van de steekpenningen affaire er een prins als katvanger naar voren getreden is als ontvanger van de betalingen/ provisies van Ballast Nedam. Martin W en Rob A. spelen in dat traject ook een rol.

  In recente zakelijke plannen voor Suriname had ook ik provisies in gebouwd. 10% na prestatie en dan jaar in jaar uit. Het was niet genoeg 20% eenmalig vooraf zonder zekerheid was de norm.

  RobG het vervelende is in dit soort situaties de bewijsvoering. Men moet een spoor kunnen volgen. Dat spoor zat goed weg geborgen in de administratie van Ballast Nedam. In de administratie had men voldoende bonnetjes die door de accountants afgevinkt zijn. Door nu de inhod van de bonnetjes te controleren is men er achter gekomen dat er iets niet klopt.
  Ook in 2003 kon men vast stellen dat er iets niet klopte. aanbesteden voor nlg 130.000.000 (competitie), opdracht geven voor nlg 180.000.000 en afrekenen 187.000.000 zonder adequate documentatie. Dat stinkt en het is dan dom om er geen echt justitieel onderzoek van te maken.

  Niet doorbijten is duidelijk een Surinaams politiek dilemma.
  Het blijft bij ik heb gezegd.


  Maak melding

 30. @sabidirie

  een klein rechtszaakje kan alles definitief uit de wereld helpen, dus alle misverstanden. toch? doe je mee met je wel of niet omgekochte vriendjes?


  Maak melding

 31. nog even herhalen, want dit vind ik zo frappant:

  bouterse en wijdenbosch en de gehele NDP hebben een shittroep van ’s lands financien gemaakt, venetiaan heeft de troep opgeruimd. bouterse en wijdenbosch en de hele NDP lukt het nog om venetiaan uit te maken voor alles wat vuil en vies is. toen alles eenmaal schoon was en venetiaan is het weer gelukt de bv suriname weer ‘rendabel’ te maken, kwamen de aasgieren terug met alle gevolgen van dien. ongelofelijk.

  SURINAMERS OPEN JE OGEN. NU, HET IS NIET TE LAAT.


  Maak melding

 32. Bouterse had op 16 februari 2012 in het parlement gezegd dat hij zoveel documenten heeft dat hij de helft van de VHP kan opsluiten wegens corruptie. Sinds deze regering is aangetreden, is de corruptie op bepaalde ministeries van dien aard dat de president de helft van zijn eigen NDP en van Palu kan opsluiten. Corruptie, nepotisme en populisme vieren hoogtij bij deze regering. Het ene corruptieschandaal stapelt zich op na het andere, met Suriname als de ultieme bananenrepubliek in de internationale media.

  – Het begon met het pimpen van de auto van Abrahams, de restauratie van zijn werkkamer zonder openbare aanbesteding en het gunnen van werken aan familieleden en vrienden. En niet te vergeten de schandaal de Carolinabrug

  – Topfiguren van de NDP en Palu hebben honderden goudconcessies in hun bezit, die worden verhuurd aan derden. Zij worden slapend rijk.

  – De 600.000 hectare land aan Sew Atjon staat symbool voor corruptie en nepotisme. Jim Hok die zijn billemaat Iwan Poerschke binnen loodste bij Staatsolie is op zijn minst verdacht te noemen.

  – De kwestie Gopie, Sew Atjon, Ginmardo Kromsoeto en Martinus Sastroredjo, het stinkt aan alle kanten

  – En dat heb je nog de zgn adviseurs die op de loonlijst staan van de President oa. Boerenveen, Alibux, Jozefzoon, Wijdenbosch, Clifton Limburg en de duivelse Bisschop Meye, ook daar kun je twijfels over hebben. Deze mensen staan voor een mooie salaris op de loonlijst, maar dit wel nodig ?

  – De president die zgn geliefd zou zijn bij bevolking besteld maar liefst 6 limo’s. Op z’n vreemd als je geliefd hebt ???

  – Kanhai en Brunswijk bezitten ook goudmijnen ???

  – Dilip Sardjoe, Bouterse, Marc Waaldijk, Jim Hok en Etiene Boerenveen vullen hun zakken goed mbt elektriciteitscentrale op Tout Lui Faut, Die wordt uitgebreid om de huidige capaciteit van 28 Megawatt op te trekken naar 62 Megawatt. En wie verdient weer aan de Wärtsilä generatoren? Uiteraard Dilip Sardjoe en zijn partner in crime Bouterse. Ze verdienen samen dus uit een pot van US$ 74 miljoen + US$ 250 miljoen = US$ 325 miljoen.

  Het schijnt dat Bouterse een geschat vermogen heeft van een Half Miljard US Dollar, dat kan dus kloppen. Kan iedereen hier verzekeren dat Mark Rutte bij lange na niet in de buurt komt. Rara hoe kan dit ?

  Graag een inhoudelijk reactie (zonder te schelden) van de paarse aanhang, vb Sabidirie, Boegroe, Paraman, Milton, RobG, Pero etc etc. Overduidelijk dat de Mega Combinatie grote graaiers zijn.


  Maak melding

 33. Surinamers hebben niets geleerd van de slavernij,Paraman,RobG en de rest gedragen zich als slaven tegen over bouterse, die slavenhouding is gebakken in hun ziel, hoe meer je ze onderdrukt, vernederd, bedriegd , vertrapt, op ze schijt , hoe meer ze je aanbidden.


  Maak melding

 34. @i Paraman, dus een beetje frauderen en steekpenningen is niet erg noh. Straks ga je me ook vertellen dat een kilootje poeder van hier naar daar schuiven ook niet zooo erg is. Over kilo gesproken de cassave fabriek heeft nog niey een geproduceerd, maar er zijn al DDB volgers miljonair van.
  De Suriname en Coppenamebrug hebben het volk veel meer gekost dan begroot door diefstal van de DDB bende ten nadele van het volk Suriname, krioro jampanesi hindoestani alles bij elkaar. Daarom kan DDB geen corruptie bestrijden bijvoorbeeld foerman Abrahams, vanwege die kilo boter op zijn kop. Stem weg die NDP bende njang patoe vreters.


  Maak melding

 35. Het is geen leugen!! de waarheid komt het hards aan!! en het blijkt nu dat niet iedereen tegen kan!!!! wat een mafkees en lafaards zeg!! zo laag had ik niet verwacht!!laat zien als je mens genoeg bent!!

  Daar komt het wederom!!!

  Nu snap ik waarom Bouta klappen heeft uitgedeeld richting Wijdenbosch!! Het was handje contantje!!! Bouta wilde al het geld voor hem zelf houden!! In el geval heeft de ene hand de andere gewassen!! en toen was de Staatskas helemaal schoon en leeg!!! opgeschoond stond toen netjes!!! en nu komen de katten uit de mouwen!!

  Tom and Jerry!! de dikke en de dunne


  Maak melding

 36. dank zij de ndp staan die bruggen ,dankzij ndp kent suriname nu welvaart ,dankzij ndp is suriname niet afhankelijk van nederland ,dankzij de ndp heeft nederland meer respect voor suriname omdat wij bewijzen dat wij niet op hun geld zitten te wachten .front vhp leunen nog steeds op nederland en dat moet anders .worden jullie wakker fronters wees bewust en wacht niet op nederland .het is geen grootspraak wij moeten nederland bewijzen dat wij niet op ze wachten ,ze mogen komen investeren ,ze mogen zaken komen doen ,ze mogen hun zegje doen maar met wederzijts respect zo niet mogen ze ophoepelen .wij moeten ons niet de les laten voorlezen en de regering bouterse laat zich niet de les voorlezen door deze kolonisator .
  het is echt geen verwijt wat ik aan nederland doe maar nederland meet met twee maten en dat steekt mij .ze dachten dat ze konden maken en breken in su maar nu zien ze in dat die tijd voorbij is en daar ben ik blij om .die 20 miljoen die su tegoed heeft van ze mogen ze houden wij verlagen ons niet wij gaan door met de opbouw van su .
  bouta go go .


  Maak melding

 37. Ik vind dit ‘heugelijk nieuws’ verre van gênant.

  Gênant is,………… dat niemand iets doet.
  De oppositie treed niet hard genoeg op, dit kan niet!

  Die suri’s slikken gelaten alle uitwerpselen van bouterse. Volgens mij weten ze van voren niet, of ze van achter nog in leven zijn, of zo iets. Het is voor mij niet te bevatten.

  Elk ander volk was ‘gisteren’ de straat opgegaan, dit lees je dagelijks in de media.


  Maak melding

 38. Reactie op berichtje @Koos de Jong

  “PARAMARIBO De regering en De Nationale Assemblee zijn bezig een conferentie te organiseren over Internationale ervaring met nationale dialoog. Uit een brief van minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken blijkt dat de conferentie bedoeld is om eventueel te komen tot het proces van nationale verzoening in Suriname.”

  Dit is niet te geloven! De conferentie is gepland voor 5 en 6 maart in Paramaribo.
  Weet de OAS dat ze wordt misbruikt?
  De uitspraak van dino is op 7 maart!
  Gaat bouta zogenaamd weer een conferentie ‘voorzitten’ en doen alsof zijn neus bloed, terwijl dino in de rechtszaal zit.

  En dan dit nog!
  “14-11-2013
  PARAMARIBO (ANP) – Het Surinaamse Openbaar Ministerie (OM) gaat onderzoeken of Dino Bouterse misdaden heeft gepleegd op Surinaamse bodem. Het onderzoek richt zich op zijn eventuele betrokkenheid bij wapen- en drugshandel en paspoortenzwendel. Dat heeft het OM in Paramaribo donderdag bekendgemaakt.
  Aanleiding voor het onderzoek is het proces in de Verenigde Staten tegen Bouterse, zoon van de Surinaamse president Desi Bouterse. Hij is daar aangeklaagd voor wapenhandel, cocaïnesmokkel en het verlenen van medewerking aan de terroristische organisatie Hezbollah.”

  Waarom stelt de oppositie geen vragen, over dit onderzoek?


  Maak melding

 39. Monie no saar djie DDB, via Crimineel Zoonlief Dino wilde hij wekelijks 20KG X 1000eur als appeltje voor de dorst bijverdienen.

  Zie hier hoe hebzuchtig deze man is als het om Geld gaat, deze man is Crimineel tot in zijn kleine teen.

  CRIMINEEL = DDB DDB=CRIMINEEL


  Maak melding

 40. Het is maar een boevenbende. O, ik zie dat men het licht heeft gezien, dat Bouta de rijkste man is in su. Die man bezit bijna de helft van Su. En nu de rest, de paarse hielenlikkers.


  Maak melding

 41. Het vermogen van Venetiaan zit in zijn hoofd. Mega, Mega denkkracht. Dat is het vermogen van Vene. Eerlijk verdiend en zelf er hard voor gewerkt. Veel bloed, zweet en tranen. Zo is Vene aan zijn vermogen gekomen. heel vee PK in zijn hoofd. Veel denkkracht en integriteit.


  Maak melding

 42. De Mega combinatie is goed in megaroof. meer kunnen ze niet. Ze zijn bezig goed hun zakken te vullen. We hebben straks minstens weer 20 jaar nodig om reparaties uit te voeren. repareren wat ze allemaal hebben leeggeroofd en kapot hebben gemaakt.


  Maak melding

 43. #RobG, Boekroe, et al.

  Was het niet vermoeiend om zo veel nieuw licknames te verzinnen en de goede reacties met minnetje weg te drukken??

  Paarse honden doen alles om de KA van baas op te likken.


  Maak melding

 44. Heeft waterkant nu ineens zoveel meer lezers?
  Dong man nanga kon mang ben horie wan stree …..

  Ma die dong mang kon koni kon mang ati e bron
  He zal in suriname dong mang kon mang kunnen worden?


  Maak melding

 45. Ik heb echt medelijden met Bosje. Hij was wel te vinden voor meerdere borrels en was ook te vinden om een vrouw te mishandelen in het openbaar,maar corruptie, dat was zoek bij die man. Je ziet wat slecht gezelschap met zich meebrengt. Zijn eigen criminele adviseur heeft hem op het slechte pad gebracht, waardoor hij ook tjoekoe;s heeft aangenomen.Ik vraag me af hoeveel of wat deze “heren” als waarheid,paraman,boegroe,sra,armand,rajaram en consorten hebben gekregen of zijn beloofd. Baja er zijn altyd hebzuchtige mensen die god noch gebod respekteren om rijk te worden,waar moreel,moraal etc niets zeggen. Hoeveel balast nedam achtige affaires gaan wij niet later nog krijgen?


  Maak melding

 46. Een uitdaging voor de echte onderzoeksjournalisten om de waarheid naar boven te halen. In Nederland heb je er heel veel en in Suriname zullen er ook een paar zijn. Of durft men niet om deze zaak te onderzoeken? In elk geval graag een debat in het parlement over deze kwestie, of tenminste wat vragen van de oppositie. Oja, die dikbetaalde DNA leden in Suriname vinden het niet nodig om te vergaderen en wetten aan te nemen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.