Doodsbedreiging voor journaliste na stuk over Efteling attractie

52

De Amerikaanse journaliste Gisela Williams van de Wall Street Journal is met de dood bedreigd omdat ze een attractie in de Efteling racistisch noemde. Dit meldt Omroep Brabant. In het verhaal noemt ze de attractie Monsieur Cannibale racistisch en spreekt ze schande van de manier waarop ‘mensen met een donkere huidskleur’ worden afgebeeld door de Efteling

Williams schreef in een artikel over de Efteling dat ze Monsieur Cannibale niet kon waarderen: “Bij de attractie stond een enorm figuur met een koksmuts op zijn hoofd en een lepel door zijn neus. Een racistische stap terug naar de tijd van de VOC” zo omschrijft ze het kannibalenthema van de attractie.

De Efteling reageert verbaasd op de aanklacht van de journaliste. De directie zegt nooit eerder klachten te hebben gehad over een racistische insteek van de attractie.

[poll id=”2″]


52 REACTIES

 1. idd heeft de journaliste gelijk!!

  Bij onoplettendheid kijk je er overheen en zie je het niet, maar het is nog minder zichtbaar voor niet zelfbewuste personen.

  Dat de Efteling eerder geen klachten heeft gehad is niet verwonderlijk aangezien 99% van de bezoekers niet donkergekleurd is.

  Maar met de aanklacht van deze journaliste hebben zij er nu 1,en een goed onderbouwde!


  Maak melding

 2. Over welk racisme gaat het?

  Over die kok met een lepel door zijn neus of over het wite knechtje van hem?

  Of gaat het over Holle Bolle Gijs, die bakra die als veel vraat alles op eet??

  Misschien moeten we gewoon alle sprookjes boeken verbranden, inclusief die van de Sint.


  Maak melding

 3. Alles waar iemand met een andere ethnische achtergrond zich aan stoort wordt maar direct racistisch genoemd. Dat mag natuurlijk, maar het gevolg is wel dat uiteindelijk iedereen de schouders ophaalt als het woord racistisch weer eens valt. “Daar heb je die zeurpieten weer”.

  Men moet onderscheid weten te maken tussen raciale stereotypering, zoals Zwarte Piet en dit geval, ethische vooroordelen, waar velen, ook op dit forum aan lijden, bijvoorbeeld Ram Singh, en echt racisme.

  Raciale stereotypering kan kwetsend overkomen maar is niet zo bedoeld. Het is meer een gevolg van gebrek aan empathie en onnozelheid.

  Ethnische vooroordelen zijn onvermijdelijk. Je kunt het wel veroordelen maar dat heeft geen zin, vooral als de slachtoffers zelf er alles aan doen om die vooroordelen in stand te houden. Neem de diefachtige Roemenen of de Marokkaanse tasjesdieven. Zolang ze daar mee doorgaan worden alle Marokkanen en Roemenen gewantrouwd.

  Echt racisme is een andere zaak, daar moet streng tegen opgetreden worden, maar voor de rest, stel het aan de orde maar roep niet direct hysterisch RACISME!!! In Nederland zeggen ze: “Als je een varken vooruit wil krijgen moet je aan de staart trekken, niet aan de oren”.


  Maak melding

 4. Racistisch??? En welk onderzoek dat er maar 1% buitenlanders naar de Efteling gaat? Diegenen die er heen gaan, kunnen beamen dat het meer dan 1% is. Ik snap sowieso niet, waarom er door buitenlanders (dus mensen die niet wonen en leven in de Nederlandse maatschappij) steeds op racisme moet worden gehamerd. Ja, ik heb een kleurtje en ja ik heb ook te maken met racisme, maar dat zijn op andere gebieden. Niet wanneer het gaat om Sinterklaas of pretparken. Racisme is absoluut niet leuk, maar het moet niet daar gezocht worden waar de culturele betekenis niets (meer) met racisme te maken heeft in het huidige Nederland. Wil men racisme aanpakken dan moet men dat doen op gebieden waar het echt bestaat en waar men er in het huidige leven last van heeft. En voor wie hier interesse in heeft, er is recentelijk een onderzoek over discriminatie (en racisme) uitgebracht door het scp. Leer eerst de huidige cultuur kennen en de belevenis van gekleurde mensen, alvorens weer een issue de wereld in te helpen zou ik zeggen.


  Maak melding

 5. Ik ben bang dat sommigen (vooral die met een afro-etnisch uiterlijk) achter elke boom een dief beginnen te zien;een soort achtervolgingswaanzin dus.
  De afbeelding is een waarheidsgetrouwe weergave van de werkelijkheid.
  Niet zo lang geleden zag ik een documentaire over nog steeds rondlopende kannibalen in Papoea-Nieuw-Guinea,die ook zelf vertelden heel veel anderen te hebben gescalpeerd en nog erbij hebben opgegeten.
  Deze mannen,getooid met botten door oor en neus zagen er heel erg angstaanjagend uit!
  We zijn nauwelijks van de zwarte piet discussie bijgekomen en nu dit weer!


  Maak melding

 6. Abaisa: “Dat de Efteling eerder geen klachten heeft gehad is niet verwonderlijk aangezien 99% van de bezoekers niet donkergekleurd is”

  Je lult weer ongelofelijk uit je nek. Van de bezoekers aan de Efeling is zeker 30 procent gekleurd.


  Maak melding

 7. Abaisa

  “Bij onoplettendheid kijk je er overheen en zie je het niet, maar het is nog minder zichtbaar voor niet zelfbewuste personen”

  Je bedoelt; het is alleen zichtbaar voor personen met een enorm minderwaardigheidscomplex.


  Maak melding

 8. Het vliegende tapijt in de Efteling moet ook verboden worden want tegenwoordig vliegen terroristen gewoon in vliegtuigen, i.p.v. tapijten…

  Sneeuwwitje moet ook verboden worden want ze is te wit, de zeven dwergen moeten ook verboden worden want het zijn gewoon zeven liliputters ofwel zeven kleine mannetjes…

  Assepoester moet ook verboden worden want ze werd door zijn stiefmoeder misbruikt als slavin, er zijn nog talloze dingetjes die verboden moeten worden in de Efteling…


  Maak melding

 9. De zwarten vinden het leuk en aangenaamd om zielig gevonden te worden. Eerst de sint nu dit gedoe over dit figuur. zijn jullie nou zo verdomd dom en achterlijk. ik walg van ervan. echt kots en kots misselijk


  Maak melding

 10. Hoe herken je een racist?
  – hij ontkent in alle gevallen dat er sprake is van racisme
  – hij vergelijkt appels met peren door zijn voorbeelden. (Sneeuwwitje enz.)
  – hij vindt elke racistische uiting een toevalligheid en vergezocht.
  – hij vindt een waarheidsgetrouwe afbeelding van een zwarte met een bot door zijn neus, gemaakt om een witte te plezieren, geen uiting van racisme.
  -hij vindt een zwarte met een bot door zijn neus angstaanjagend (denk aan de indrukken van de eerste Europeanen over de Indianen en de Afrikanen. Wilde beesten werden ze door hen genoemd)
  – hij is bang voor de zwarte man omdat hij het idee heeft dat die een bedreiging voor hem vormt
  – hij hoeft niet altijd wit te zijn. Soms is hij ook zwart, verfoeit zijn afkomst maar vooral zijn kleur.
  – hij heeft een zeer laag gevoel van eigenwaarde.


  Maak melding

 11. @ Hans van de Broek,

  Waar lopen zwarte mensen met lepels door hun neus?

  Die hollandse negatieve stereotiepen voor eigen winstbejag van zwarte mensen die zo nederlands zijn zijn echt racisties. Geef nou toe het zet jullie in een “zwart” daglicht, en keer die zwarte bladzijde uit jullie geschiedenis om.

  Voor totale openheid ik ben nooit in de efteling geweest, maar een boycot door de meeste amerikaanse toeristen zou toch mooi staan net als de negatieve publikatie in de amerikaanse pers komt.


  Maak melding

 12. Ik dacht onmiddellijk aan een (evenbeeld) van mijn Switi Gudu (sra-JUDESKA) & (pero) de super CASSAVETELER.

  Want regelmatig (proberen) deze (gasten) forumleden op (waterkant.net) op te eten.

  Daarom krijgen beiden van mij een HOUTEN GRAMMY AWARD LEPEL door hun NEUSGATEN.

  Wat een ONZIN artikel.
  Straks gaan enkele nog een trauma hieraan overhouden.
  Dan wordt het straks ook bijzonder druk op het spreekuur van onze bekende (B.W.) te ……!!!


  Maak melding

 13. Vanaf 1 September 2014 !!! gaan we dwars tegen alles wat met zwarte piet te maken heeft in.Dit jaar word het ERG!!!We are ready!!Racisten maak je borst maar nat!


  Maak melding

 14. Beste MEDUSA

  Net als jij word ik ook doodmoe van dat gezeik ( van een deel) van de de Afro Surinamers die achter elke boom een racist zien staan.

  Typisch voor deze groep vind ik dat ze geen enkele euro hebben opgehaald voor hun eigen slavernij monument in Paramaribo omdat ze geen cent wilde hebben van de ‘voormalige slavenhouders’

  Het feit dat Ze geen euro over hebben om het leed van hun voorouders te herdenken in de vorm van een eigen monument zegt eigenlijk al genoeg.


  Maak melding

 15. zou je journaliste een minderwaardigheidscomplex hebben?

  is discriminatie op basis van huidskleur zo geinstitutionaliseerd dat je het niet meer merkt en neem je al jouw beslissing op basis van deze institutie?


  Maak melding

 16. @kolibri,
  Zelf gebruikt hij huidbleekmiddel om een lichtere huid te krijgen, heel populair onder zijn soort mensen!
  Wit of blank ben je zeker niet geboren en dat zal je ook nooit worden!
  En mensen voor dom en achterlijk uitmaken, ik kan mij nog postings herinneren van een forumlid die altijd schreef dat een, kolibri een vogel is die niet ver kan vliegen en zodoende zijn horizon niet kan verbreden, als de regen ook een paar dagen aanhoudt sterven de meeste kolibries.
  Kortom een zielig vogeltje!


  Maak melding

 17. “Doodsbedreiging voor journaliste na stuk over Efteling attractie”

  Hoezo is Nederland een tolerant land. Hoe zit het met die vrijheid van meingsuiting,of valt dit niet onder.

  En wat heeft onze henk molenaar over deze doodsdreiging te zeggen, niets natuurlijk.

  Wat henk wel moeite mee heeft is het feit dat sommige zwarten latente racisme aan de kaak stelt

  “Net als jij word ik ook doodmoe van dat gezeik ( van een deel) van de de Afro Surinamers die achter elke boom een racist zien staan.”

  Een grotere hypokriet als henk molenaar zal je waarschijnlijk nooit meer tegenkomen.


  Maak melding

 18. @ Fer.E.//Pasew.

  Ik lees jullie stukken altijd: het is niet discriminerend
  en altijd de waarheid wat jullie schrijven!
  En natuurlijk a mang tja fatu,daarom moet ik altijd om lachen.Fer je bedoeld baas W. van Rotje……nor hé?
  Yu nang a Pasew mus fu dé dan a man spang tapu a site.

  Odi odi.

  Grasbarki.


  Maak melding

 19. Henk Molenaar,

  je wordt moe van deze discussie maar inmiddels heb je al
  4 keer gereageerd. Ligt die zogenaamde ‘moeheid’ misschien niet aan jezelf dan?

  Henk, wat jij belangrijk vind hoeven anderen niet belangrijk te vinden en wat anderen belangrijk vinden hoef jij niet belangrijk te vinden.

  Als je zo doodmoe wordt van dit gezeik zou ik je dan toch vriendelijk willen adviseren om lekker niet te reageren. Reactie roept tegenreactie op en daar wordt jij weer hartstikke moe van.
  En dat kan meneertje molenaar natuurlijk niet hebben.

  Mensen, willen jullie aub rekening houden met de gemoedstoestand van de heer Molenaar?
  Hij wordt namelijk zo hartstikke moe van jullie gezeik.
  Of jullie met z’n allen toegeven dat hij gelijk heeft.
  Maar ja, dat is dan weer een utopische gedachtengang.

  Zullen we het dan maar weer over jouw ‘maatje Bouterse” hebben? Daar word je dan weer niet doodmoe van.
  duuh!


  Maak melding

 20. Medusa,

  Ik ben het ‘volledig met je eens’. waarom zeiken die mensen toch zo over iets dat toch kwetsend kan overkomen.
  Laten we dan ook maar meteen een beeld van Hitler voor het het Anna Frank huis op de Prinsengracht in Amsterdam bewerkstelligen. Ook een afspiegeling van de werkelijkheid, toch?
  En tegen mensen die zich gekwetst voelen roepen dat het alleen maar een afspiegeling is van de werkelijkheid.


  Maak melding

 21. Kau lo,

  Blanke Nederlanders vinden alles wat zwart is en belachelijk wordt gemaakt schattig en grappig.
  En als het ze goed uitkomt behoort die ‘zwarte man’ ook nog tot hun Nederlandse cultuur. Zie zwarte piet.


  Maak melding

 22. Een van de slachtoffer wordt ……. Calimero!
  Let maar op!
  Als het zo door gaat zal straks ook God,De Schepper van hemel en aarde aangevallen worden (voor o.a. het feit dat hij zwarten heeft geschapen;HIJ zal ook voor racist worden uitgemaakt.
  Belachelijk!!


  Maak melding

 23. @Niet zeiken
  Je vergelijkt Hitler,de racist,hater van alles wat niet blank was en moordenaar van miljoenen joden, homoseksuelen met een flut beeldje op een kinderspeelplaats!
  Je vergelijkt appels met peren.
  Daar gaan we weer hoor!
  Ik zou met je mee kunnen gaan,indien(omdat je het zó nodig vindt,men een met berenhuid geklede en behaarde tandenloze witte man met oorbellen desnoods met een bot door zijn neus en/of oor op De Dam zou plaatsen.
  De blanke Nederlanders zouden zich er rot om lachen,maar niet zó kleinzielig op reageren door te roepen :”Dit is racisme”.
  Zijn we gek geworden?
  Wij zwarten hebben een enorme HIBBIE of te wel een zwaar minderwaardigheidscomplex;we komen er op deze manier nooit meer vanaf!


  Maak melding

 24. Whahahaaaaaaaa…grappig dat beeldje!!Jammer dat het zwarte volk zich begint te associeren met alles die de kleur ZWART draagt!!
  Het zwarte volk wil ons toch niet komen vertellen dat het beeldje gemaakt is naar Hun beeld en gelijkenis!!??


  Maak melding

 25. Beste Ram Singh, Als je in Nederland een bedrijf binnen stapt met een Turkse eigenaar dan zie je alleen maar Turken. Bij een Marokkaan alleen maar Marokkanen, Bij een Chinees alleen maar Chinezen, Bij mijn vroegere Hindoestaanse buurman huizenhandelaar alleen maar Hindoestanen.
  Kom je in een bedrijf met een Nederlandse eigenaar dan zie je alle rassen, wit, zwart, bruin, geel, alles.
  Wie zijn er in Nederland nu de racisten?

  Je naam geeft aan dat je Hindoestaan bent. Waarom zonderen Hindoestanen in Nederland zich zo af van de rest van de bevolking? Eigen winkels, eigen scholen, eigen bejaardenhuizen, alleen maar Hindoestaanse vrienden, Racisme misschien?
  In Suriname is het precies hetzelfde, ga maar eens kijken bij de winkels van Kirpalani bijvoorbeeld. En, weet je nog waar die film Wan Pipel over ging? Nog steeds kunnen Hindoestaanse meisjes maar beter niet thuiskomen met een jongen die geen Hindoestaan is, ook in Nederland!
  Nee Ram Singh, Hindoestanen kunnen maar beter hun mond houden over racisme.

  Iedereen die steeds maar de Nederlanders van racisme beschuldigt weet niet waar hij over praat. Iedereen die steeds maar met racisme in zijn hoofd rondloopt is een stumper en waarschijnlijk zelf racist.
  Als Nederland werkelijk zo racistisch zou zijn als sommigen hier beweren dan zou een gekleurde persoon niet eens durven roepen dat iets racistisch is vanwege de consequenties.

  De journaliste uit het artikel wordt bedreigd door debielen. Of iemand die het racismegeroep zat is natuurlijk.
  Als Nederland echt racistisch is dan zou het niet bij bedreigingen blijven. Er is echter nog nooit één racismeroeper wat aangedaan!


  Maak melding

 26. Een “flut” beeldje in De Efteling.
  Een “flut” stripverhalen-serie van Sjors en Sjimmie
  Een “flut” stripverhaal: “Kuifje in Afrika”
  Een “flut” lekkernijtje, die Negerzoen
  Een “flut” beeltenisje , op de gouden koets, uit de VOC tijd
  Een “flut” verschijning van Zwarte Piet in nov./dec.

  Veel van deze “flut” voorbeeldjes hebben wel heel Nederland (in sommige gevallen, de halve wereld) op zijn grondvesten doen schudden. Gelukkig zijn de meesten er al uitgegooid!
  Deze “flut” voorbeelden geven wel aan hoe het Nederlandse volk kijkt naar zwarten. Ze zijn zich er niet eens van bewust, die Hollanders!! Moet je nagaan!
  Wie een uiting van racisme reduceert tot “flut” is zelf een grote racist! = een flut mens!!


  Maak melding

 27. Kolibri, schreef dit
  De zwarten vinden het leuk en aangenaamd om zielig gevonden te worden. Eerst de sint nu dit gedoe over dit figuur. zijn jullie nou zo verdomd dom en achterlijk. ik walg van ervan. echt kots en kots misselijk
  mijn gezondverstand zegt mij dat jij aan het discrimineren bent eerst noem je een volk
  met een minderwaardige toon zwarten, dan schrijft jij dat zwarten het leuk vinden dat men hun zielig vindt. En eindelijk toon jij je emotie en schrijf je zwarten zijn dom en achterlijk en je walg van en wordt er kotsmisselijk van. Kolibri volgens mij heb je problemen met de donkere AS dat je zo te keer gaat over de donkere mensen. Iedereen met gezond verstand weet dat wanneer men je discrimineert op ras en uiterlijk en men verpakt het als amusement dan moet je het aangeven. Ja dit is discriminatie dat al meer dan 100 jaar door de Europeanen
  en voorral Nederland op een geniepige mannier wordt uitgevoerd. Discriminatie is discriminatie en dat Kolibri zijn ware gevoelens over de donkere mens toont is ook discriminatie en dat maakt Kolibri een Racist.


  Maak melding

 28. Hans,
  Je moet blind of dom of allebij zijn. Je zou dat nooit durven zeggen over joden die dezelfde dingen doen. Je woont al waarschijnlijk 50 generaties binnen dezelfde 10 km radius dus inpakken verhuizen naar een ander land, taal, waar de meeste mensen je het niet gunnen, opnieuw beginnen zonder een sociaal economies support groep zijn concepten die je nooit zal begrijpen.

  Zo een 60 jaar geleden was er zo een witte man met een vierkante snor die zo een 5 miljoen andere witte mensen vergaste, Een miljoen zigeuners en verschillende Surinamers.

  En jij verwacht in 30 jaren een totaal geïntegreerde bevolking? Het duurde ongeveer zo een 10.000 jaren voor homo sapiens de neanderthalers hadden uitgeroeid.

  De boeroes in Suriname blijven onderling trouwen en af en toe halen ze een beetje nieuwe DNA uit Holland.

  Ik zie elk jaar meer vrouwen uit Suriname, ongeacht etniese afkomst met hollandse mannen in Paramaribo dus neem die zonnebril af en ruik aan een djogo.


  Maak melding

 29. @Hans van den Broek,

  Je slaat de plank volkomen, maar dan ook volkomen mis. Ten eerste: loop je met oogkleppen op? Zie je niet hoeveel Hindoestanen tegenwoordig een niet-Hindoestaanse partner hebben? Ten tweede: hoeveel Hindoestaanse kinderen spreken nog Hindoestaans (Surinami)? Ten derde: wat is er mis wanneer een Hindoestaanse ondernemer andere Hindoestanen in dienst heeft? Vooral wanneer de clientele mede-Hindoestanen zijn? Ten vierde: waarom sluit je je ogen voor de discriminatie op de arbeidsmarkt in NL? Ten zesde: wat is er mis wanneer een kleine etnische groep haar identiteit probeert te behouden door met iemand van de eigen geloof/cultuur te trouwen? Gaan de blanken soms het Hindoeisme in NL in stand houden dan? Waarom trouwen de blanken dan vnl met blanken? Kijk eens naar landen waar de blanken een minderheid zijn, zoals Z-Afrika. De Hollanders in New York zoeken nog steeds hagelslag! Ten zevende: waarom zou de Hindoestaan, de Hindoe, het prachtige Hindoeisme opgeven voor de mindere godsdiensten en filosofien van de Islam en het Christendom? De filosofie van de Gita wordt wereldwijd aanvaard als het beste wat de wereld heeft voortgebracht! Ten achtste: waarom zou de Hindoe geweld moeten doen aan zijn filosofie van Kanya Daan door zijn dochter te laten trouwen met mensen die die filosofie niet accepteren?
  Ten negende: is je eigen identiteit proberen te behouden racisme? Hoe benadeel je een ander ras dan daarmee? Ten tiende: waarom val je je eigen godsdienst (Christendom, neem ik aan) niet aan wanneer ze anderen bombarderen tot heiden en eeuwig gedoemden?
  Wat ik dus wil zeggen tegen jou: look who’s talking!


  Maak melding

 30. ik vind ieder mag zen mening geven en we leven in 2014 ander tijd en zie zoo elk mens heb wel wat te zeggen over anderen ik weet wel dat zwarte mensen dus de avro,s of criools dan van amerika dan he dat ze heel goed zijn in sport basketbal en rennen en anderen die verspreid zitten over europa en zuidamerika ze kunnen voetballen heel goed en worden miljoenen betaald en hebben mooi vrouwen meestal blonde dames en ik zou zeggen zwarte mensen wees trots op jullie zelf want beter dan dit ken niet ik ben een halfbloed half moluks en hindustaan en ik ben trots op mij gemix mij pa is molukker en ma hindustaan maar ik trek meer mijn pa kant op de moluks gemeenschap eenheid strijd tot einde ren voor niemand weg en wij zijn de sterkste groep in nederland wij durfen tegen iedereen die ons in weg zit dat hebben we al bewezen maar wij kun tegen mening van ander en vind niet erg dus begrijp wat ik bedoel tjauw


  Maak melding

 31. Daar gaan we weer!

  Maar Sjorie & Sjimmie, hebben ze tot op heden niet verboden in SU.
  Want DADA & co. blijven hun (stripverhalen) steeds voorlezen.

  Of wordt het net als België?

  Afbeeldingen van kuifje in België verboden.
  Afbeeldingen melden (aan onze sra & pero).


  Maak melding

 32. @@FER. E !! Dat ene bekende liedje( Gori torie naja machinia chhape neklie note)vertaald: O meid, dat nieuwe machine van jou drukt vals geld) mocht/mag in SU ook niet afgedraaid worden volgens Bouta!!! was streng verboden!!


  Maak melding

 33. Joh 2 , je hebt volkomen gelijk over de kolibri en dat gebeurt gelukkig met als wat een leven heeft. Ik snap niet waarom jij een kolibrie associeert met racisme. Ik gebruikt het als nickname en het blijkt ook hier hoe achterlijk dom je bent om te zien wat er staat geschreven. Ga liever een cursus volge die jou verstand verbreedt.


  Maak melding

 34. @gezond verstand,
  Die heb je volgens mij niet want het als je goed bekijkt dan doen de zwarte of donkere mensen hier helemaal niets aan. Het is een feit dat wanneer het de donkere mensen altijd klagen dat ze gediscrimineerd wodden. Heb eens gekeken naar de waarheid, neeeeeee
  Waar op de wereld zijn de zwarten op niveau vertegenwoordigt, nergens en weet je waarom dit is genetisch bepaald dat het afrikaanse ras een sterk maar ook lui en gemakzuchtig volk is. Wordt dat door een ander verteld dan hebben jullie het direct over discriminatie of rasisme . Dus ga even goed nadenken dat het wel zouden kunnen maar geloof me het zal nooit die resultaat hebben omdat het afrikaanse ras met deze karakter vrede heeft.


  Maak melding

 35. @kolibri,
  Nergens in mijn posting associeer ik een kolibri met racisme.
  Maar gezien jou posting aan mij en @gezond verstand, is het duidelijk wie hier onwetend is. Let op, ik gebruik bewust de woorden DOM en ACHTERLIJK niet, omdat ik 100% weet dat onze lieve heer niemand DOM en ACHTERLIJK heeft geschapen.
  Wat betreft een cursus volgen, zal ik zeker in overweging nemen.
  Maar misschien moet jij ook een cursus lezen en schrijven overwegen om te weten waar je komma’s moet plaatsen.
  Het is dan makkelijker lezen en te begrijpen!


  Maak melding

 36. Beste Ram Singh & Vijay, Omdat jullie mij persoonlijk aanspreken zal ik nog eenmaal reageren en dan hou ik er over op.
  Mijn kennis over Hindoestanen en hun cultuur heb ik voornamelijk in Suriname opgedaan. waar ik jaren heb gewoond. Ik heb zelfs nog Sarnamielessen gevolgd bij mevrouw Gobardhan, (de zus van de couppleger). Kahaleh bhaai?
  De eerste jaren riepen de mensen bakra en Jantje naar me, later toen ze aan mij gewend waren riepen ze boeroe!

  Wat mij tegenstaat en waarom ik reageer is het voortdurende gemuggenzift over allerlei vermeende uitingen van racisme en het steeds maar weer roepen dat alle Nederlanders racistisch
  zijn.
  Mensen komen uit allerlei landen naar Nederland. Omdat het ze niet lukt in hun eigen land een goed bestaan op te bouwen zoeken ze hier een betere toekomst. Helaas blijkt die betere toekomst vaak een bestaan in de bijstand vanwege onvoldoende opleiding, capaciteiten, aanpassingsvermogen, motivatie en zo voorts. De helft van de uitkeringen gaat naar de ongeveer twee miljoen niet-westerse immigranten. De andere helft naar de bijna vijftien miljoen overige inwoners van Nederland. We kunnen dus wel zeggen dat de bakra’s betalen voor het
  levensonderhoud van een groot deel van onze gekleurde medelanders.
  Men komt naar Nederland, krijgt een huis, een inkomen, opleiding, medische verzorging, kindertoeslag, huurtoeslag, zorgtoeslag, enzovoorts. Is men dankbaar? Nee, men krijgt van alles maar men haat de bakra’s en roept maar steeds dat het racisten zijn. En dat moeten we maar steeds blijven accepteren!
  Wie wind zaait zal storm oogsten en het begin van die storm is Wilders met zijn PVV. Is dat wat men wil?

  Vijay heeft het over Hitler en zijn wandaden. Wat lees ik bij Ram Singh? Het Hindoeïsme is beter dan het Christendom en de Islam. Hitler zei dat het Germaanse ras beter is dan de rest. Moslims denken dat zij superieur zijn. Hindoes noemen zij heidenen. Wat is het verschil? Het is allemaal hetzelfde, fascisme!

  Ram Singh vindt het niet vreemd dat Hindoestanen alleen Hindoestaans personeel hebben vanwege de cliënten. Een uitzendbureau in Roosendaal wilde geen meisje met een hoofddoek omdat ze vooral Poolse cliënten hebben. Het meisje heeft aangifte gedaan van discriminatie en minister Ascher steunt haar. Waarom kan een Hindoestaan niet door iemand van een ander ras geholpen worden? Omdat die minderwaardig zijn begrijp ik nu. Racisme dus.

  Welke religie superieur is daar ga ik niet over beginnen. Naar mijn mening is elke religie een ideologie met een verondersteld almachtig wezen als legitimatie om die ideologie dwingend op te leggen. Allah, Jehova, Brahma wil het, dus gehoorzamen! Het is allemaal mensenwerk God bestaat niet.

  Laten we eens kijken in India waar die superieure religie toe geleid heeft. Een groot deel van de bevolking leeft in grote armoede in krotten of als honden op straat. Bij
  het Hindoeïsme bestaat blijkbaar geen Christelijke naastenliefde.
  Meisjes moeten als maagd het huwelijk in. Mannen en jongens mogen voor het huwelijk niet met meisjes en vrouwen omgaan zonder toezicht. Gevolg? Verkrachtingen aan de lopende band. Leve het Hindoeïsme! Bij de Islam is het overigens hetzelfde.
  Het voordeel van het Hindoeìsme is wel dat men niet probeert de rest van de wereld te bekeren.

  Ram Singh ziet zijn dochters blijkbaar als bezit, hij bepaalt met wie ze mag trouwen en dat is dus niet met iemand met de verkeerde denkbeelden. En dan moet de bruidegom ook nog betaald worden om met die dochter te trouwen! Hoe achterlijk kun je zijn? Ach, het is maar
  wat je als de juiste denkbeelden ziet.
  In India worden de armen steeds lelijker en de rijken steeds knapper. Waarom? Omdat de rijken zich de knapste partners kunnen veroorloven voor hun dochters en de armen genoegen moeten nemen met de rest.

  Zowel Vijay als Ram Singh vinden dat ethnische groepen het recht hebben binnen hun eigen cultuur te blijven leven. Dat recht hebben ze, maar dat was wat de Joden ook deden, zich afzonderen, en zie hoe het met ze afgelopen is.
  Wie zich isoleert wordt gewantrouwd en dat kan agressie oproepen naar die groep. In Afrika zien we dat nog steeds, Moslims en Christenen vermoorden elkaar continu. In Zimbabwe wil Mugabe de blanken weg hebben. In India Hindoes die Moslims wantrouwen en omgekeerd. Ook in Birma problemen, Boedhisten versus de Moslim immigranten.

  Als het in Europa slechter blijft gaan, wie zal er dan de
  schuld gaan krijgen denkt u?

  Het de voorkeur geven aan de eigen ethnische groep vind ik persoonlijk geen racisme, maar ethnische bevooroordeeldheid. Het kan wel leiden tot racisme zoals we zien bij Ram Singh. Voor de opinie van Vijay kan ik wel begrip hebben, maar Ram Singh, u bent gewoon een racist.


  Maak melding

 37. Om te beginnen een surinaamse creool http://nl.wikipedia.org/wiki/Jan_Ernst_Matzeliger
  Oprah Winfrey
  Michael Jackson
  Malcolm X
  Muhammad Ali
  Bob Marley
  Martin Luther King Jr
  Michael Jordan
  Forbes magazine has released its 2014 list of The 10 Most Powerful Men In Africa and 3 Nigerians made it. They are:
  1. Simdul Shagaya (Nigeria): Tech Entrepreneur and Founder of Konga.com and DealDey.com
  2. Chinedu Echeruo (Nigeria): Tech Entrepreneur & Founder of Hopstop.com and Tripology.com
  3. Kola Karim, Nigeria, Group Managing Director and Chief Executive Officer of Shoreline Energy International.
  4. January Makamba, Tanzania, Deputy Minister of Communication, Science & Technology and Member of Parliament
  5. Ashish Thakkar, Uganda, Founder and Managing Director of Mara Group, Mara Foundation and Mara Online
  6. Mamadou Toure, Cameroon, Founder and Executive Director of Africa 2.0
  7. Amadou Mahtar Ba, Senegal, Founder and Chief Executive Officer of the African Media Initiative
  8. Ben Magara, Zimbabwe, Chief Executive Officer and Director of Lonmin
  9. Komla Dumor, Ghana, Lead Presenter on “Focus On Africa” and BBC World News’ European morning segment
  10. Mohammed Dewji, Tanzania, Group Chief Executive Officer of Mohammed Enterprises Tanzania Limited
  African-American inventor
  George Washington Carver and peanut butter
  http://science.howstuffworks.com/innovation/inventions/10-inventions-by-african-americans.htm
  http://science.howstuffworks.com/innovation/inventions/10-inventions-by-african-americans.htm#page=1
  http://science.howstuffworks.com/innovation/inventions/10-inventions-by-african-americans.htm#page=3
  http://science.howstuffworks.com/innovation/inventions/10-inventions-by-african-americans.htm#page=5
  http://science.howstuffworks.com/innovation/inventions/10-inventions-by-african-americans.htm#page=6
  http://science.howstuffworks.com/innovation/inventions/10-inventions-by-african-americans.htm#page=7
  http://science.howstuffworks.com/innovation/inventions/10-inventions-by-african-americans.htm#page=8
  http://science.howstuffworks.com/innovation/inventions/10-inventions-by-african-americans.htm#page=9
  http://inventors.about.com/od/mstartinventors/a/Garrett_Morgan.htm


  Maak melding

 38. kolibri er zijn veel meer uitvindingen maar het zijn er teveel om op te noemen , voordat je iets doms op schrijft denk na want bewijzen zijn er overal en de donkere mens heeft ook uitvinding in zijn Genen.


  Maak melding

 39. @Hans van den Broek,

  Op jouw verhaal valt heel veel aan te merken, maar ik hou het kort. Hindoestanen zijn niet de landen van anderen binnen gevallen en mensen beroofd, vermoord, verkracht, mensen als slaven gehouden en hun cultuur en godsdienst vernietigd. Europeanen wel. Met het geroofde en door de anderen eeuwen lang onderwijs, gelijkwaardigheid en ontwikkeling te ontkennen hebben ze een zeer grote economische voorsprong opgebouwd. Maar nu de anderen zich ook kunnen ontwikkelen zie je dat de Westerlingen opnieuw een angstbeeld proberen te schetsen van pas op voor de opkomende economieen want ze kunnen ons uit de markt concurreren. Het eerste angstbeeld was dat de Aziaten en Afrikanen wilden en barbaren waren die het intellectuele niveau van een mensaap hadden. Dat juist de Westerlingen zich overal en altijd hebben geisoleerd, erger nog, zich ver boven de anderen verheven hebben, verzwijg je gemakshalve omdat het je niet goed uitkomt. Kun je een geloofwaardige voorbeeld geven in welke niet-Wersterse maatschappij de blanken zich vermengd hebben met de lokale bewoners?
  Dat mede vanwege racisme in Europa heel veel hoog opgeleide allochtonen werkloos zijn, verdoezel je ook. Uiteraard zijn er ook veel slecht opgeleide allochtonen in NL omdat ze vaak als asielzoekers uit arme landen komen. Maar opnieuw verzwijg je dat bij vele universiteiten en hoog technologische bedrijven, hoog opgeleide mensen uit de derde-wereld landen worden aangetrokken omdat men hier een tekort heeft aan dergelijke krachten. Autochtonen zijn toch zo slim en zo opgeleid, vanwaar die tekorten dan?
  Dus jouw eerste verhaal was een bogus verhaal en jouw tweede verhaal is een bogus in het kwadraad verhaal. Allerminst overtuigend, maar juist een bevestiging van mijn reactie.


  Maak melding

 40. @hans van den Broek
  Quote:”Mensen komen uit allerlei landen naar Nederland. Omdat het ze niet lukt in hun eigen land een goed bestaan op te bouwen zoeken ze hier een betere toekomst. Helaas blijkt die betere toekomst vaak een bestaan in de bijstand vanwege onvoldoende opleiding, capaciteiten, aanpassingsvermogen, motivatie en zo voorts.”

  Nederlanders gaan naar allerlei landen uit de wereld. Waar ze komen stichten ze een kolonie
  (ressort) met hoge muren en zware beveiliging. Ze pikken de beste en mooiste plekjes in om hun bungalows te bouwen, meestal aan de stranden (Bonaire bv) Ze negeren de lokale bevolking en leven daar alsof ze God zijn. Ze komen halen wat er te halen valt, plunderen wat er te plunderen valt en verrijken zichzelf over de ruggen van de lokale bevolking. Ze kijken neer op hen. Apartheid!

  Mensen die naar Nederland komen, wachten rustig hun beurt af, houden zich netjes en gaan niet op rooftocht. Ze proberen een eerlijke boterham te verdienen en dat neemt meer tijd.
  Nederlanders zijn een roofzuchtig volk! Plunderaars van het zuiverste soort. Piet Hein!! Abraham Crijnssen! Jan Pieterszoon Coen! Allemaal plunderaars!!


  Maak melding

 41. @ Hans,

  Lezen is niet je sterkste kant. Je MBO Nederlands schiet hier een beetje tekort. Lees je eigen onzin en vergelijk dat met wat ik heb geschreven.


  Maak melding

 42. @Grietjebie,

  Helemaal waar. Bovendien exporteren ze pedo’s en homo’s (met allerlei ziektes onder hun ledenen) naar al die landen. En andere mankerende exemplaren.


  Maak melding

 43. @Grietjebie,

  Ook pikken hun vrouwen de meest geleerde, succesvolle en rijkste lokale mannen in en hun mannen trouwen de mooie lokale vrouwen om ze na een paar jaar de prostitutie in te duwen. Golddigging en mensmisbruik is daar een industrie, waar ze zelfs trots op zijn.


  Maak melding

 44. Wat een achterlijke reactie’s weer. Nog even en dan kunnen we ook niet meer kijken naar Indiana Jones, Pirates of the Caribbean etc. Get a life! Steek de armen uit de mouw en ga wat maken van je land i.p.v. al dat onzinnige geleuter.

  @hans van de Broek: thumbs up, prima verhaal, behoeft geen verdere aanvulling.


  Maak melding

 45. Daar gaan we weer…Racisme is een uitvinding van gelovigen en verwerkt in godsdienstboeken wereldwijd verspreidt. Dus weg met alle godsdienstboeken en weg met alle gelovigen dan is het probleem, een aantal generaties later, ook direct opgelost. Begin nu met Krin kondre in Suriname alsook Krin yeye in plaats van te gaan zeuren over racisme terwijl degenen die de idioterie, dat racisme wordt genoemd,dit dagelijks met zich meedragen en helaas geen sikkepit van begrijpen. M.a.w. Als mensen vanaf heden de blanken, de zwarten, de Djoeka’s en allen die voor racisme in aanmerking komen met rust laten, dan kunnen mensen van alle rassen om de tafel gaan zitten met elkaar en het gaan hebben over gelijkheid van mensenrechten teneinde het algemeen en niet terechte slachtoffergevoel dat racisme heet voorgoed uit het menselijke brein te verbannen. Het zijn meestal de gelovigen die het woord racisme vaak in hun mond nemen, derhalve hun slecht gedrag en denkwijze keer op keer projecteren in de samenleving.

  Ik ken geen racisme en ik zie het ook nergens om mij heen terwijl ik me vrijelijk tussen de blanken beweeg. Dit, omdat mijn bijbel voor mijn geboorte al op de brandstapel lag, en God stond erbij en hij keek goedkeurend ernaar. Dit kan want volgens de Bijbel is God alwetend en alziend, ook voordat ik geboren werd. En ik weet, dat God alleen degenen straft die in hem geloven. Ik zal iets verklappen wat ik feitelijk voor mezelf wilde houden -bikasi mi e sari den Sranan pipel- en dat is “God en ik hebben samen, de Bijbel en alle andere Godsboeken die door mensen verzonnen en geschreven zijn, op de dezelfde brandstapel gemieterd.” Neem het goede voorbeeld.
  django


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.