Buurt in Paramaribo baalt van slabakkende overheid

16

PARAMARIBO, 8 feb – De buurt Menckendam in het zuiden van Paramaribo is enige uren gebarricadeerd. De hoofdweg werd afgesloten door buurtbewoners. De mensen zeggen al zo’n vijf jaar ‘geminacht’ te worden.

Zowel de overheid als ressortvertegenwoordigers zouden het grandioos laten afweten. De hoofdweg wordt al jaren zogenaamd hersteld en voorzien van nieuwe waterafvoer. “Maar in plaats van dat het beter wordt, is het slechter geworden”, zegt een buurtbewoner. De weg is zo goed als onbegaanbaar voor het verkeer, omdat die vooral in de regentijd verandert in een modderpoel. Plaatselijke bedrijven komen nog nauwelijks rond door het wegblijven van klandizie.

Minister Rabindre Parmessar van Openbare Werken kwam een kijkje nemen. Dat was nadat de politie de mensen al had aangemaand op te ruimen en de weg vrij te maken. Parmessar geeft toe dat het betreffende project veel te lang duurt. “Er is een conflict tussen het ministerie en de aannemer. Maar dat mag de mensen niet in de problemen brengen”,aldus Parmessar. Hij beloofde beterschap. Het herstel begint zo spoedig mogelijk en uiteindelijk moet het project zijn afgerond.


16 REACTIES

 1. “Er is een conflict tussen het ministerie en de aannemer. Maar dat mag de mensen niet in de problemen brengen”,aldus Parmessar

  Met welk aannemer heeft de overheid geen (betalings)conflict?
  Alleen met die ondernemers die de grote sommen geld opstrijken en die hierna een deel afstaan aan hun man die hen de opdracht heeft gegund kenne een tevreden relatie met de overheid.


  Maak melding

 2. een scenario als deze onder regie van DADA zult gij in de aanloop naar mei 2015 vaker zien…

  een “appartementencomplex” gaat in de fik….Parmessar snelt!!!

  Menckendam barricadeert… Parmessar snelt!!

  eerdaags heeft Flora zogenaamd overlast van sneeuw, wat denk je???… Parmessar snelt!!!

  ai boi…de verkiezingsbeloften op micro-schaal 🙂


  Maak melding

 3. Als de overheid zijn betalings verplichtingen na zou komen en de aannemer zijn werk naar BEHOREN zou uitvoeren dan lijkt het mij geen probleem.
  Aangezien de overheid en vriendjes politiek hand in hand samen gaan is elk project gedoemd te mislukken.


  Maak melding

 4. opgelet dit aannemingsbedrijf is het bedrijf van een van de advissurs van de pres kortgeleden was hij nog mini-ster op het ministerie van ohhhhhhhhhhhh=weeeeeeeeeeeeeee


  Maak melding

 5. Overheden waar ook ter wereld zijn slechte betalers. Grote aannemers teren altijd op overheidsprojecten. Dat weten ze donders goed. Ze krijgen hun geld vaak laat, maar altijd. Parmessar moet ondernemers die projecten saboteren geen overheidsopdrachten meer gunnen. Dan zijn ze binnen de korste keren failliet.


  Maak melding

 6. binnenkort zaullen de inwoners van sarramacca zeggen dat alle olie van hun is de nickeriaanen rijst is van 0ns

  de coronianen alle kokos is van 0ns
  a torie o spang


  Maak melding

 7. JA, jullie zeggen het zelf maar deze problemen hadden de vorige regeringen niet want ze deden niks het zij zo dat nu meer mensen klagen dit te lang dat niet snel genoeg en willen snel meer zien maar vergeten dat deze dingen niet eerder gedaan werden niet dat ze niet mogen klagen maar SU volk is een ontevreden volk en iedereen wil alles in 1 keer hoe hard je je best ook zal doen mensen zullen klagen ja toch zelf toen school kinderen hun straat berm schoon maakten wat hun werk is werd er geklaag dat het gras niet op geruimd was wat een schande en ROY jij zeurt op alles negatief dat is jou werk hier als het vriendjes politiek was dit geval dan zouden ze niet klagen niet eens het opdracht om het te doen dus maar het zal wat zijn dat jullie niks te vinden zeggen of het nou goed of fout is voor jullie is alles fout.


  Maak melding

 8. Dat regering wil transparant zijn en gunt ook elke aannemer die qua prijs en kwaliteit de opdracht kan uitvoeren. Maar dit is het gevolg als je aannemers opdrachten gunt terwijl deze lieden zeer nauwe/familiaire banden hebben met de oppositie.Deze aannemers zetten zichzelf buitenspel en de buurtbewoners worden er de dupe van.


  Maak melding

 9. In 2010 stemden 80% op de Meka Combinatie. Prijsden ze hun paarse afgod de lucht in. Nu deng K….krijsen ze minder paars. Ma kut, tjies deng mooi. Oma altijd e warskow…nooit van je leven bribi ..didibri rn consorten. Mooi takkie deng sabie nanga beloof gratis njang,dringi, prisiri..ieja…..ma dang na paarse kruimels ai gi den dong aanhangers. Na staatskas deng lobi…..loekoe van de foefoeroe a kondre deng paarse Bee…….. Oeng tank teki, nanga oeng dong leus….a fout a no neks, wiens we K..didibri na oenoe lijder.


  Maak melding

 10. @@ determinist!! Toen dachten de kiezers dat ze slim waren!! Maar na het kleur inbrengen, zijn ze slimmer geworden hoop ik!! straks na 1½ jaar, als zij zich niet anders gaan opstellen, dan wordt het wederom verzuipen in hun eigen shit!! Waar een DiDiBri zich bevindt, gaat nooit en never koed!!

  DiDIBri hoort in de El door een klote vuurzee heen


  Maak melding

 11. Aah…snel brandjes blussen. Van de hak op de tak . Geen overdacht beleid.
  De clan heeft de eerste jaren gebruikt om de eigen zakken te vullen. Mooie baantjes van 30.000 tot 50.000 srd per maand te bemachtigen. De arme man heeft die als stemvee gebruikt is wordt zoet gehouden met een Parmessar die gouden bergen beloofd en die hier en daar iemand regelt. Een clanleider die om de maand met de slm vol met clanleden naar het buitenland gaat. Ra ra wat brengt dat op.
  Suri’s wat bezielt u dat u dit niet doorziet?
  Ziedaar de goudinkomsten zijn gedaald en daarvoor hebben we met zijn allen voor gewaarschuwd.
  Er is geen geld voor zelf een kleine dijk in Commewijne.


  Maak melding

 12. Wat anders kan je van NDP verwachten dat onkunde en stommiteit? Nu willen ze een brug gaan bouwen naar Guyana. Klinkt erg als de 1998 Wijdenbosch fiasco brug over de Suriname rivier. Gewoon 5 jaar niks doen en dan ineens 1 groot, duur ding neerzetten en dan stemmen die domme Surinamers wel weer op je. Alleen probleem is nu dat aan de Corantijn heel weinig stemmers wonen.

  Alleen in Suriname besteed men 10% van het totale BNP aan een goudmijn (terwijl goudprijzen alleen maar omlaag gaan). En nu zal een brug over de Corantijn tenminste nog een 10% van het BNP zijn. Opbrengsten van een brug: 0.0. Over een aantal jaren zullen we horen dat ene Chinese bedrijf steekpenningen betaald had aan Bouterse, en dat er 100.000 paspoorten zijn verstrekt aan Chinezen voor een brug midden in de jungle.


  Maak melding

 13. het is zo ver , de prefack fabriek komt eraan 20000 woningen per jaar .
  wat een prestatie van deze regering .
  en dan ook nog bouwen voor onze buurlanden , suriname voorwaarts .LOVE IT .


  Maak melding

 14. Hi Folks,
  Ik heb heel lang al niets gepost maar I’m backkkkk.
  Een leuke reactie die hierop en op vele suri zaken betrekking hebbend luidt:
  N)iemand
  Een verhaaltje om over na te denken.
  Het gaat over vier mensen:
  Allemaal, lemand, ledereen en Niemand.
  “Er moest een klus verricht worden en:
  Allemaal was er zeker van dat lemand het zou doen.
  ledereen had het kunnen doen, maar Niemand deed het.
  Daarover werd lemand heel kwaad, want het was toch de taak van allemaal.
  Allemaal dacht dat ledereen het wel zou doen,
  maar Niemand realiseerde zich dat Allemaal het niet zou doen.
  Het einde van het liedje was, dat ledereen,
  lemand de schuld gaf, omdat
  Niemand deed wat ledereen had kunnen doen …”
  Gaat na mijn en mn over grootvaders leven nog steeds op in Suri, heel pessimistisch bekeken dan.
  Kom op Let’s change please


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.