Wijdenbosch: omkoopschandaal politiek scenario

82

PARAMARIBO, 7 feb – Berichten over omkoping door de Nederlandse aannemer Ballast Nedam zijn niets anders dan een ‘scenario’. Dit stelt ex-president Jules Wijdenbosch. Hij ontkent smeergeld te hebben aangenomen van het bedrijf. De timing van de berichtgeving is opmerkelijk.

Dat het nu zo vlot uit Nederland komt aanwaaien kan niet anders dan politieke motieven hebben. “Het is een hoop rotzooi. Ik zie het als niets anders dan een scenario met de verkiezingen in aantocht. Ik weet niets van geld en heb me er ook nooit mee bemoeid”, zegt Wijdenbosch tegenover de Ware Tijd. Hetzelfde zou gelden voor Desi Bouterse die adviseur was tijdens het presidentschap van Wijdenbosch. Volgens NRC Handelsblad kregen de twee een pak geld.

Dat was voor de bouw van de bruggen in Suriname. Omgerekend zou ruim vijftien miljoen euro betaald zijn om de opdracht toegewezen te krijgen. Het wordt nu dus stellig ontkend in Paramaribo. “Vanuit de brede kant van mijn mond zeg ik dat het een grove leugen is”, aldus Wijdenbosch. Critici vonden het indertijd opmerkelijk dat de opdracht gegund werd zonder publieke inschrijving. Ballast Nedam is nog steeds betrokken bij publieke werken in Suriname.

Bekijk ook:

82 REACTIES

 1. Neen bobo jules, dit is geen propaganda, je bent zelf een notoire leugenaar/bedrieger/profiteur. Je werd immers ook royaal beloond door de wolf voor het liegen, vliegen en bedriegen.
  Dagblad NRC is NIET te vergelijken met DWT !!
  Holland is GEEN BANANEN koninkrijk/land !!!!
  DUISTERE Zaken worden NIET structureel in de doofpot gestopt.


  Maak melding

 2. Meneer Wijdenbosch, Het was al jaren duidelijk dat er provisies afgedragen zijn. Alleen er was niemand die behoefte had om iets te verklaren. Het zou ook niet aan het licht gekomen zijn als Rob A niet in de randen van deze zaak persoonlijk aangeklacht was voor Witwassen. Een veroordeling voor Witwassen betekend in Nederland dat alle vermogen dat aanwijsbaar met het witwassen verworven is ONTNOMEN gaat worden. De kans dat je dan failliet gaat en nooit meer iets leuks kunt doen is dan heel erg groot.
  Rob A heeft niet geheel onlogisch SPONG als advocaat genomen. De man heeft wel weer wat publiciteit nodig en heeft nog wel wat appeltjes te schillen in Suriname.

  Niks geen scenario, maar toeval en voor u PECH.

  Het steeds maar in complotten denken helpt niemand verder. Het zegt meer over u dan over de anderen.

  De waard vertrouwt diens gasten eenmaal zoals hij zelf is.


  Maak melding

 3. Henk Molenaar, je hebt het correct verwoord, de beerput gaat langzaam open. Ga er maar vanuit dat er meer lijken op duiken.

  Dat Wijdenbosch het vingertje naar nederland wijst is niets anders dan een paniek reactie. Stuipstrekkingen van iemand die weet dat hij straks wordt opgehangen. Een onschuldige man zou nu op het vliegtuig stappen en zijn volledige medewerking aan het onderzoek verlenen. Desnoods een verklaring afleggen bij de nederlandse justitie.

  Ben benieuwd welke drogredenen paupers als RobG, Sabidirie, Milton, Paraman en Boegroe nu weer aan voeren.
  Dat Wijdenbosch en Bouterse zich verrijkt hebben is voor 99,9% zeker !


  Maak melding

 4. -Wijdenbosch, jou kan ik nimmer geloven omdat je zelfs weet wat in het verleden is gebeurd.

  -Als er bewijsstukken zijn zullen jij en Bouterse anders piepen,omdat men in Nederland met bewijsstukken werkt die op tafel gelegd moeten worden.

  -We wachten het af.


  Maak melding

 5. Zonder publieke inschrijving, d.w.z. met ontduiking van de comptabele wet- en regelgeving, hebben Wijdenbosch en Bouterse tenminste de schijn tegen zich. Ballast Nedam heeft wel toegegeven anders hadden ze het niet tot een schikking laten komen maar hun onschuld voor de rechter bewezen. Opmerkelijk dat Ballast Nedam, ondanks dat zij frauduleus zijn gebleken, weer voor de Carolinabrug door de regering Bouterse wordt ingehuurd. Een integere regering zou toch voor bonafide bedrijven kiezen. Arme belastingbetaler..


  Maak melding

 6. Laat Bosje zijn sprookjes voor zich houden. Ik kan mij herinneren dat het bedrag voor de bouw van de bruggen plotseling met meer dan Nf 30.000.000,00 werd verhoogd toendertijd.


  Maak melding

 7. Alles blijven ontkennen, uiteindelijk zal de waarheid toch een keer naar boven komen, want liegen en bedriegen van dit volk bewijzen ze iedere dag weer, alleen jammer dat er zoveel mensen met oogkleppen oplopen, en in deze roversbende blijven geloven.


  Maak melding

 8. No, no, no mang Bosje we kennen jou nog met een soort gelijk verhaal(Brazilianen) Vandaar dat we vandaag de dag opgescheept zitten met de vele Brazilianen in ’t binnenland, want jij Bosje liet elke Braziliaan 250 dollar op jou eigen rekening(bank) storten en zodoende goud konden delven. Dit had je toen glashard ontkend, maar later kwam met de zelfde breedte van NNNU uit jouwww mond dat je dat geld terug zou betalen en dit is tot de dag van heden, volgens mij nooit gebeurt. Bosje en laten wij elkaar niet voor de gek houden in deze zeg ik Glenn Pengel luidt en duidelijk; WAAR ER ROOK IS IS ER VUUR. Sterker nog mie e durf foe tak; Bosje ding no e lay gie joe nanga a tra DiDiBrie. En alleen dat volk in Su kun je bedonderen Bosje, maar niet de Ned Justitie. Bosje hou er rekening mee dat er iemand hiervoor door ’t OM in Ned wordt gehoord; dus no kong nanga stommiteit om dit zo hard te gaan ontkennen. Be carefulllllll. Odiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 9. Hij voelt de bijl al hangen,..dus wat zeg je dan?…uuhhh it was not me! volgende stap,..een lijst maken van staatsvijanden,….next step? de bevolking wijs maken dat Nederland op het punt staat Suriname binnen te vallen,…gevolg?? de jaren 80 is weer helemaal terug,.Suriname weer geisoleerd ,…


  Maak melding

 10. @ Henk. M.

  Hoezo een nieuwe beerput gaat open ???????

  Het hele land, is inmiddels een gore beerput aan het worden.

  Helaas: (de Lijders )hebben het land naar de kloten geholpen.

  Gesteund door een handje vol debielen, die kost wat het kost, (de Lijders) in stand willen houden!!!

  Sari tori man,mi kondrè é go na ing moer!!!!!!


  Maak melding

 11. heel goed nederland het met modder gooien gaat beginnen .inplaats dat jullie nu beginnen met de afluister gedoe van minister plasterk die nederland nu bezig houd . we hebben jullie door bakras jobo ,witmang .


  Maak melding

 12. Dan wat? Ook al is het waar. Tenminste zijn er bruggen en ze worden gebruikt.

  Alle politici zijn rovers maar ik ben wel bereid de andere kant op te kijken als ze met iets komen dat goed is voor het land.


  Maak melding

 13. Humor van de dag:
  En met deze verklaring van Wijdenbos neem ik genoegen.
  Die man heeft de uitstraling als die van een onschuldig kind.
  Zoals altijd is iedereen tegen deze rasechte Surinamers die alleen maar het belang van het land en volk voor ogen hebben en hun eigenbelang (lees zakken vullen) geheel wegcijferen. Ik weet zeker dat er niemand rondloopt op deze aarde die maar enige twijfel zal hebben over de onschuld van Wijdenbos en Bouterse.

  Hr Wijdenbos, graag je hoofd uit het zwarte gat van DDB halen en even goed adem halen. Zal je goed doen. Ga dan naar een winkel en koop een spiegel. Deze niet op straat gebruiken maar lekker naar huis gaan. Deuren en ramen dicht doen, gordijnen dicht trekken en dan even die spiegel langzaam voor je ogen brengen?
  Wat je nu ziet is een Pathologisch leugenaar. Ja zo ziet die eruit. Jij en DDB (je hol maatje) hebben nl een onbedwingbare drang om te liegen.
  Zijn jullie de enigen die rondlopen in Sur met deze aandoening? Nee, ik vrees van niet. Op een of andere manier gaan meeste “so called “ politici (ook die van andere partijen en stromingen) aan deze psychische aandoening leiden als ze in het centrum van de macht komen. De vloek voor Surinamers die zich nog steeds laten beduvelen met hun ogen open.
  Weet U heer Wijdenbos, 2 dingen zijn zeker van het aardse bestaan. Je komt er met niets en je verlaat het met niets. Voor de rest ben je gewoon een ordinaire boef (iemand die iets zich eigen maakt wat hem niet toebehoord).


  Maak melding

 14. OOOOOOOOOO eindelijk is het zover,
  al is de leugen zo snel de waarheid achterhaald hem weleens zegt men,
  was het niet dhr JIWAN SITAL toen 5 jaren terug dit aanhaalde in het parlement met mogelijke tjoekoe van 30miljoen euro door ballast nedam en kornuiten,
  toen sprong bouterse en wijdenbosh hoog en laag om het tegendeel te bewijzen, ik ben er zeker van dat er meer namen onthuld zullen worden dan zullen we de poppetjes aan het dansen zien


  Maak melding

 15. “Vraag niet wat het land voor jou kan doen, vraag wat jij voor het land kan doen”,

  aldus de president van Suriname die zijn eigen volk berooft, het land als drugscrimineel te schande maakt, zijn criminele zoon hoofd maakt van de CTU, zichzelf amnestie verleent ( schuldbekentenis) en Suriname maakt tot de ultieme bananrepubliek en de riseé van Zuid Amerika.

  En let op: hij gaat nu de anti Nederland troefkaart uitspelen wat daar zijn zijn Paarse Pauper volgelingen gevoelig voor.


  Maak melding

 16. Zodra Bouterse de voorpagina haalt kunnen de Fronters het niet laten om onze president in kwaad daglicht te stellen. Door jullie negatieve houding wordt Suriname door het slijk gehaald. De nederlandse term hiervoor is landverraad toch ? Jullie Fronters hangen als een soort poeplap aan de billen van de Witmangs. Aaibaja skande no. Betreffende deze zaak, laat de Hollanders maar met waterdichte bewijzen komen. En al zou Bouterse zich verrijkt dan nog is er niets aan de hand. Ook de Fronters hebben destijds hun zakken goed gevuld. Zo gaat het eenmaal in de politiek. Gebeurt ook in Nederland. Aaai batty boy Spong gaat het zwaar krijgen. Adviseer hem een kaarsje aan te steken in de Mozes Aaron kerk. Wat zeg ik misschien kan hij een online voor zichzelf een grafzerk gaan bestellen. Wat een modder figuur.


  Maak melding

 17. @ sranan
  Hij legt in elk geval verantwoording af in tegenstelling tot jou voorbeeld figuur die foute makkers royaal aan het belonen is.
  Een dialoog aangaan is een vorm van fatsoen..klinkt zeer zeker raar in je oren noh …net als regels van moraal en fatsoen.


  Maak melding

 18. OK Bosje laat zien hoe je aan het geld ben gekomen om je paleis in Rainville te kopen? Laat een forensic accounting door een onafhankelijke accountants buro doen. Zelfde voor bobo.


  Maak melding

 19. NF en NL zijn beurtelings met allerlei hinderlagen/val bezig om de NDP te saboteren om daarna op een sluwe manier aan de Regeermacht te komen, maar het volk moet niet laten misleiden door NL en NF. Ik denk dat alle SU blij zijn dat er 2 grote bruggen zijn gebouwd door de NDP en een ieder maakt gebruik ervan. Eerder was het pinaren om oversteek te doen.


  Maak melding

 20. De rommel nieuws in NRC Handels blad over wikileak kabels heeft niet geholpen. Nu weer een ander rommel weer. Ze blijven maar proberen… Succes!!


  Maak melding

 21. Wijdenbos bedoeld met “omkoopschandaal is politiek scenario” zich zelf natuurlijk.

  Velen vroegen zich af waarom deze ouwe boef, adviseur werd van bouta.
  Hierom dus….. hij weet teveel van bouta.

  Helaas pech voor jou bosje, in Ned zijn ze nu bezig met een grootschalige integriteit en opschoningsactie.
  Iedereen die gejat heeft wordt vervolgd en terecht.

  Trouwens bosje, doe maar niet alsof je belangrijk bent, want het gesjoemel is aan het licht gekomen door de tjoekoes van de Arabische prins.
  Het is juist advocaat Spong die de ned staat verwijt van de geïnde belasting en in het uiterste geval, van deze zaak een politieke rel dreigt te maken…. ten gunste van zijn cliënt robg.
  Oooh sorry ik bedoel Rob A.

  Lezen is een kunst!


  Maak melding

 22. Het lijkt me, Nederland kennende (denk maar aan archieven die voor 60 jaar gesloten zijn), heel erg aannemelijk dat het inderdaad om een politiek scenario gaat, maar het is even aannemelijk dat Bouta en Bosje een heleboel glijmiddel van Belazer Nedam hebben aangenomen om, samen met z’n drietjes, het Surinaamse volk te verneuken. Nadat de bruggen het levenslicht gezien hadden zat het Surinaamse volk nog jarenlang met de naweeën opgescheept.


  Maak melding

 23. Wijlenbos en Didibri;
  Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel.
  Een kat in het nauw maakt rare sprongen whaaaaaawhaaaaa ka-olo


  Maak melding

 24. Meneer Wijdenbosch,

  Als dit allemaal leugens zijn dat u en de opper Sjah Bouterse Ayatollah Desi van de republiek Suriname (voor wat er nog van over is gebleven )onschuldig zijn,u als doctorandus dan stappen moet onder nemen tegen een kwaliteitskrant de NRC Handelsblad.

  Niet te vergelijken met bakana-tori.Met de nadruk op k a van Clifton Limburg.

  Wat gebeurt er hier,uw naam en “eerbaarheid” wordt hier aangetast.En vlak voor de verkiezingen van 2015 .

  Ziet u zelf niet wat er hier gaande is,die Amerikanen hebben de zoon van de opper Ayatollah gearresteerd en jullie allemaal op het kabinet van de opper Ayatollah geven geen krimp.

  Zo bang dat zelf de Amerikaanse ambassadeur niet werd ontboden.Terwijl baby Ayatollah in het bezit was van een diplomatieke paspoort.

  JA,JULLIE ZIJN ALLEMAAL BANG VOOR DIE AMERIKANEN EN ONDERDANIG VOOR DE CHINEZEN.

  Maar de NRC Handelsblad komt met een betrouwbaar journalistiek onderzoek over smeergeld dat betaald is naar buiten en jullie schreeuwen moord en brand.

  Denkt u meneer Wijdenbosch,dat Ballast Nedam zich zou laten beschuldigen door NRC Handelsblad?

  “Ballast Nedam heeft donderdag laten weten dat de zaak met de schikking „voor het bedrijf gesloten is”.

  U bent doctorandus vertel het aan mij?

  Voor de staatsgreep van Suriname,zei wijlen premier Heck Arron tegen de eerste president van Suriname Johan Ferrier,toen hij hoorde dat een staatsgreep op handen was.

  Hij noemde de Bouterse opper Ayatollah Desi en de zijnen, stelletje padvinders.En hij had gelijk ook.

  Maar vandaag de dag zijn jullie padvinders met een sinistere verleden.

  Meneer Wijdenbosch, waar is het feestje ?

  De Diplomaat van uit Paris


  Maak melding

 25. @Sranan
  Wat heeft in vredesnaam een blunder van Plasterk te maken met kleptomane regeringsleiders in Suriname.
  In geval van Plasterk is diens integriteit niet in het geding. Deze voormalige professor is een beetje ijdel geweest en vooral niet slim.

  In het geval van de heren Wijdenbosch en Bouterse is hun Integriteit als President en voormalig President geheel vernietigd nu er mensen opstaan die zullen moeten bewijzen dat zij betalingen aan deze heren gedaan hebben voor een gunst. Suriname plukt er nog elke dag de wrange vruchten van. Indien de steekpenningen besteed zouden zijn aan de bruggen zouden er meer of veel betere bruggen gerealiseerd zijn.


  Maak melding

 26. Bosje ontkent, maar Ballast Nedam geeft toe. heel vreemd.
  Bosje was al eerder betrokken bij een soortgelijk geval, het pand aan de Combéweg, die niet zo lang geleden in brand is gevlogen.

  Ook zo toevallig dat wéér Ballast Nedam de Uitkijkbrug mocht afmaken en ook Ballast Nedam die de Carolinabrug onderhands gegund heeft gekregen van Abrahams.


  Maak melding

 27. NRC Handelsblad is een kwaliteitskrant en heeft heel veel zaken over DDB in haar archief. Mocht het een scenario zijn, dan is het een trieste zaak. Mijn vraag is, “of het niet klopt, waarom wordt de advocaat van de duivel hiervoor dan niet aan het werk gezet?”. “De verliezer kan alleen maar schade lijden en de winnaar alleen lachen, ja toch?”
  Take one, action, showtime!
  Wat ik goed vind, is dat er een reactie van Jules Wijdenbosch is gekomen op het bericht in NRC/de media en nu is het een kwestie van uitkijken wat het vervolg is. Democratie/rechtsstaat menings-uiting/ persvrijheid, woord en wederhoor, enz.
  Is het de waarheid of is het een scenario?/(het boek, cq NRC next was spannender?)
  Smeergelden?! Er zullen verklaringen, zwart of wit, bewijzen van diverse kanten moeten komen bij de rechtbank. Wie zich aanvallen, beledigd, vals beschuldigd of whatever voelt, kan nog altijd naar de rechtbank? Daarom houd ik van een rechtsstaat, u toch ook?
  Velen, ao DDB, kunnen leren en zien hoe het in een rechtsstaat en democratie werkt als ze juist of verkeerd in beeld worden gebracht, ja toch?


  Maak melding

 28. De brede kant van mijn mond ontkent maar de smalle kant….. die horen jullie niet, die praat zacht en die bekent!! “Maar …sssssttttt…. Un no taki yere”, zegt de smalle kant!
  Dus dat!


  Maak melding

 29. Bouwbedrijf Ballast Nedam betaalde vanaf 1997 in termijnen 34 miljoen gulden om de Jules Albert Wijdenbosch- en de Coppenamebrug over de Suriname- en de Coppenamerivier te mogen bouwen. Het geld zou onder meer overgemaakt zijn naar toenmalige president Jules Albert Wijdenbosch en zijn toenmalige adviseur van staat Desiré Bouterse. Bouterse is sinds 2010 president …

  Alleen de oliedomme paarse aanhangers geloven deze kolder…….ma kut, zo ziet men weer hoe ze hun domme aanhangers van alles wijs kunnen maken, net zoals de geldgierige paarse apostelen en Valse profeten.


  Maak melding

 30. bij pinokkio groeit de neus,… bij deze rat zie je de hoorns uit zijn uit zijn kop schieten!!!

  DADA zegt; wie zonder zonde is wordt nooit paars 🙂


  Maak melding

 31. elke dag suriname dit en dat het land is in 4jarentijd alleen maar achteruitgegaan. maar mijn creoolse mensen zijn blij met een beetje geld. de chinezen en brazilianen die verdwenenniet meer. nu krijgen ze ook nog alle andere rassoorten in su niet erg maar ik als suriname zo nu gaan denken eigen volk plaats de nieuwelingen die alleen komen halen en fokken en de ras echte bewoners die hebben niets te makken oja wij suri zijn alleen maar trots op onze goud en auto zomaar de helft van de huizen en auto staan waar bij de deurwaarders. over 2jaar ga ik een opkoophuisbeginnen. wat zal ik rijk worden. want wij suri leren niet van bewust stemmen. ben benieuwd 2015 geen ndp. vhpsmen met nps. ik ben creool mijn mening


  Maak melding

 32. De journalisten van NRC Handelsblad zijn erop uit om de regering van Suriname zoveel mogelijk te beschadigen.Deze riooljournalisten hebben er belang bij dat ze de aandacht gericht op het overcorrupte Nederland kunnen wegkanaliseren. Vanachter hun bureau is Suriname voor hen een makkelijk doelwit. Maar de realiteit zal wederom in het voordeel van de Surinaamse regering zijn.Het Surinaamse volk zal president Bouterse steunen.


  Maak melding

 33. Excellentie Bouterse werkt als een rode lap bij sommige waterkant kampeerders. Wat ze die man allemaal niet toegewenst hebben. 1 grote schande. Precies dezelfde lui die andere kant opkeken toen Front de staatskas leegplunderde. Pure selectieve verontwaardiging. Ook na 2015 blijft Bouterse de sterke man van suriname. Past prima in de lijn van de traditie dat de zittende president herkozen wordt. Zelfs de witmangs staan straks in rijen om Bouterse zijn handen te mogen schudden. Timmermans is al 360 graden gedraaid. Hup hup Bouta


  Maak melding

 34. @ RobG

  “De zoveelste verwijtende beschuldiging uit Nederland aan het adres van Suriname.”

  Beste RobG het is geen verwijtende beschuldiging aan het adres van Suriname maar een oproep om te komen getuigen in een proces tegen een meneer Rob As…. .
  Indien er een verwijtende beschuldiging in zit dan is dat niet tegen de Republiek Suriname of haar president of een voormalige president etc., maar een verwijtende beschuldiging jegens de natuurlijke personen die deze functies uitvulden resp. nu uitvullen. De Natuurlijke persoon begaat de misdaad van het gunsten verlenen tegen betaling. De natuurlijke persoon misbruikt de functie en het gegeven vertrouwen.

  Het verwijt, de beschuldiging die aan de orde komt is van dien aard dat een afwijzing niet voldoende is maar een justitieel onderzoek noodzakelijk is.
  In elk normaal land zouden de betreffende personen er opstaan dat de gepresenteerde verwijten geheel transparant onderzocht worden zodat elke twijfel weg genomen zal kunnen worden.

  Zie de Saudi Prins die zich gewoon melde en verklaarde dat hij de provisie ontvangen had voor “bewezen diensten”, niet gunsten.

  RobG waarom geen groot schalig onderzoek, de Nederlandse justitie zal ongetwijfeld het gehele dossier kunnen verstrekken. Zonder onderzoek blijft ook in eigen land deverdenking hangen en dat is politiek gezien niet handig.


  Maak melding

 35. Drie vliegen in een klap voor Bosje en Bouta. Twee bruggen,grandioze propaganda en een dikke bonus van enkele miljoenen Euro’s. Een ieder die meent dat genoemde heren zo’n gigantische opdracht aan BN zouden gunnen zonder tjuku (zogenaamd voor de partijkas)te eisen,is een na-iveling. Tenslotte betaalt de Surinaamse natie voor het feest van deze schurken. Deze handeling van BN zou hoe dan ook aan het licht komen,omdat de Nederlandse Fiscale Recherche bijzonder streng optreedt. Politiek scenario? Onzin natuurlijk. Dat is het stokpaardje dat deze schurken berijden als ze in het nauw gedreven worden.


  Maak melding

 36. NRC-Handelsblad zou bezig zijn met een SCENARIO volgens Juleke. DRS Jules Wijdenbosch, als je het lef hebt, moet je dit Blad voor de Rechter slepen.

  Jouw eis moet zijn dat de NRC zo spoedig mogelijk moet rectificeren op last van een dwangsom van 34 miljoen Euro.

  DRS Jules Wijdenbosch, je goeie naam is door het slijk gehaald door de NRC, dus moet je de gang naar de Rechter maken anders kom je ONGELOOFWAARDIG over.

  Wanneer komt er een RECHTZAAK????? !!!!


  Maak melding

 37. Niks scenario boi Bosje, dat is revo retoriek om het volk te belazeren. Feit is dat Ballast Nedam heeft toegeven smeergelden te hebben betaald. In Nederland wordt corruptie wel aangepakt en momenteel veel erger. NRC publiceert niet zomaar iets en als bobo Bosje meent dat hij onschuldig is laat hij dan NRC aanklagen, want deze zware beschuldigingen raken een president en expresident van Suriname. Triest voor het Surinaams volk wat deze NDP bende het land aandoet. De beerput is echt open en het stinkt naar paarse poep.


  Maak melding

 38. Ik heb altijd op school geleerd: waar rook is, is vuur.
  Natuurlijk ontkent Wijdenbosch en natuurlijk zal ook Bouta ontkennen, want Surinamers zijn ontzettend goed in het verdraaien van de waarheid.
  Maar laat mij zeggen, dat ik bijna zeker weet, dat er destijds omkopingsgelden zijn betaald, want anders kom je als buitenlandse ondernemer niet aan de bak in ons land.
  De afgelopen dagen zijn daarover al heel veel postings geschreven.
  Omkoping en Suriname gaan al jaaaaaaaaaren lang hand in hand – iedereen die dat niet wil zien, is ziende blind – en Ballast Nedam heeft dat heel snel van de Surinamers geleerd.


  Maak melding

 39. OKE, al is het zo waarom nu pas en ik heb liever dat een SURINAMER dat doet geld blijft in land en als DIT BEDRIJF dit bedrijf dat heeft gedaan wat moet er dan met zo,n bedrijf gebeuren gewoon een boete van 1 miljoen terwijl ze dan miljoenen hebben verdient dus ook belasting verduistert dan net zo als wat SCHELL in AFRIKA gewoon een boete en waar gaat dat geld vertel het mij en wij weten dat SPONG het persoonlijk tegen de PRESS heeft ook dat speelt een rol en ROY weet jij hoeveel in NL niet de doof pot in gaat het is in NL beter georganiseerd vandaar dat het moeilijker uit komt men zegt BOUTERSE heeft 15 mensen laten vermoorden hoeveel heeft NL vermoorden SOROGITA dan hoor je daar wat van en waarom moet bewijs voor 60j worden weg gezet denk jij dat het zomaar is vraag dat ook aan IRA dit gaan we na de verkiezing behandelen dan weten wij dat het geen rol speelt op dat gebied want ik denk toch dat het ermee te maken heeft wisten ze dit niet allang is het toeval dat het ineens op duikt ik denk van niet maar ja het is mijn denken mijn mening dus welke regering of politiekus heeft niks fout gedaan laten ze hun vinger opsteken behalve SANTOKHI en VENE wat die zijn heilig en hebben 10 schone handen en tenen Hahahaaa.


  Maak melding

 40. Deze boeven ontvangen steekpenningen onder tafel en voeren de offerte op met als gevolg dat de begroting die door het parlement wordt goed gekeurd de belastingbetaler uit eindelijk wordt geneukt. Dit gebeurt scheer en inslag bij deze regering voorbeeld zijn de generatoren van de EBS. En er is geen hond die daar wat van zegt.


  Maak melding

 41. Meneer Wijdenbosch. Ik zit met een groot probleem en dat is: Waarom geloof ik je niet?
  Wat jij over het hoofd ziet ia dat wij het aan onze ballen konden voelen dat er iets niet klopte met die bruggen.


  Maak melding

 42. Rudinho
  Je zegt dat je een neutrale toeschouwer bent op waterkant misschien wordt het tijd dat je de definitie neutraal maar moet op gaan zoeken in je woordenboek want als ik al je reactie leest zegt mijn gezondverstand mij dat RUDINHO alles behalve neutraal is in zijn reactie op waterkant.


  Maak melding

 43. Wijdenbosch: omkoopschandaal politiek scenario
  ik hoop dat al deze politieke leider achter de tralies komen ,net als in echte rechtstaat ,deze leider waren geen leiders maar bandieten van het land ,gewoon de gevangenis in net anderen burger ,dus ook bosje /bouta/ronie en ga zo maar door ,het land is niet van deze bandieten, maar voor de hard werken Surinamers die dagelijks probeert de eindjes aan mekaar te knopen.
  liever vandaag verlos van deze zakken vuller dan morgen .in de gevangenis


  Maak melding

 44. Juultje….je geheugen is behoorlijk aangetast blijkbaar.
  DRANK MAAKT DUS MEER KAPOT DAN JE LIEF IS.

  Wees een flinke meid en kom getuigen samen met je schatje DDB.


  Maak melding

 45. @zwampoe,..toch zijn er paarse kakkerlakken zoals RobG,paraman, die alles proberen recht te praten,..al schijt Bouta op hun kop zeggen ze ,.ai amen geef me meer!


  Maak melding

 46. En ja hoor,toch heeft het volk meer aan de paarse kakkerlakken dan aan oranje en groene WC wurmen die niet op zich laten schijten maar het wel op eten ja toch SURINAM PATRIOT lekker he geniet ze.


  Maak melding

 47. -Wat een stelletje zieken die het opnemen voor Bouterse en Wijdenbosch. Ook die domme vergelijkingen die nergens op slaan.

  +Aan al die dommerds zou ik zeggen,, luister maar naar Lackin die steeds het volk voor de gek houd met al zijn leugens.
  -Ik wacht de bewijsstukken af.

  Verschil::
  =De politieke leiders in Nederland werken fulltime voor het volk en de politieke leiders in Suriname werken grotendeels voor zich zelf.


  Maak melding

 48. Jojo, ik ken de relatie van NRC Handelsblad en dissidente groepen uit de Surinaamse vluchtelingenpopulatie in Nederland. NRC Handelsblad is het spreekbuis van deze figuren die het niet waard zijn een band met Suriname te hebben.Na deze storm in een glas water zullen er meer scenario’s opdoeken.Deze scenario’s hebben tot doel de komende verkiezingen in Suriname te beïnvloeden.Nederland wil van alles doen om haar stromannen in Suriname aan de macht te krijgen.Ik houd niet van vuile politieke praatjes.Men moet maar met harde bewijzen voor de dag komen.


  Maak melding

 49. Wie bracht het land naar grotere hoogten?
  Saturday 8 February

  Actueel in het nieuws is de beschuldiging richting ex-president Jules Wijdenbosch en de huidige president Desi Bouterse die smeergelden zouden hebben aangenomen van Ballast Nedam. Ze zouden die zogenaamde Tyuku hebben geaccepteerd om de bruggenbouwer de opdracht te geven voor de bouw van de twee infrastructurele werken over de Suriname- en de Coppenamerivier.
  Het zijn beschuldigingen dus juridisch technisch wens ik hierop niet in te gaan. Als er duidelijke bewijzen zijn, dan moet justitie in actie komen. Mensen die eerder ingezonden stukken van mij hebben gelezen zullen gemerkt hebben dat ik me eerder focus op wat een persoon gepresteerd heeft in het leven.
  Een vlek in verleden, hoewel onsmakelijk ook, kan onmogelijk de persoon als super slecht afschilderen. Iedereen heeft goede en slechte kanten. Ook figuren in deze maar ook in de vorige regering. Ik wil deze keer toch de nadruk leggen op de toenmalige president de heer Jules Wijdenbosch.
  Bosje, zoals hij in het dagelijks leven genoemd wordt, heeft 4 jaar de kans gehad om leiding aan het land te geven en wel in de periode 1996-2000. De man voerde een financieel beleid waar je niet vrolijk van werd. Echter moet je hem meegeven dat het juist deze politicus is die ons land uit een stuk isolement heeft gehaald. Onder zijn bewind zijn de grote infrastructurele werken uitgevoerd. Bosje beloofde en kwam die ook na. Die twee megabruggen staan er en zowel het oosten als het westen zijn nu op een paar minuten afstand van elkaar verbonden.
  Waar men vroeger uren moest doen met de veerboot, is dat nu verleden tijd. Commewijne. Marowijne en districten in het westen nu heel gemakkelijk bereikbaar. Daarboven heeft de ontwikkeling in deze gebieden, een vaart genomen. Vooral in Commewijne is de groei op zowel economisch als maatschappelijk vlak duidelijk te merken. Winkels, huizen en andere kleine ondernemingen rijzen als paddestoelen uit de grond. En alsof dat niet genooeg is. Het is Wijdenbosch die het jeugsinstituut meer body en erkenning gaf.
  Bosje stak duidelijk zijn poot uit om ons land te beschermen tegen illegale olieboringen tegen de Guyanezen. U kent het optreden van de marine nog. Dat kunnen we niet van elke president in dit land zeggen. Men mag de oud-president beschuldigen van corrupte handelingen, dat is iets waar ik me niet mee bemoei. Dat moet de justitie maar doen. Het moet ook maar eens bewezen worden. Ik heb zo mijn twijfels!
  Bosje verdiende geen 10 als rapportcijfer maar een dikke voldoende wel. Wie heeft ons land daar grotere hoogten gebracht? Wij plukken de vruchten daar nu van. Er zijn mensen die hem beschuldigen van alles. Uiteraard, hoge bomen vangen veel wind. Maar kijk ook wat voor goeds ons land daar van heeft overgehouden.


  Maak melding

 50. O,o,o,o!Wat is het gemis van goede Surinaamse journalisten soms erg groot.Dit zou een journalist toch moeten onderzoeken?
  Het is daarom geen wonder waarom zó minachtend wordt gedaan over de Surinaamse journalistiek. Karakteristiek hierin,is meer een onverantwoordelijke op sensatie-beluste pers die niet uit is op, of geïnteresseerd is in,waarheid en waarheidsvinding) maar alleen op effectbejag;in roddel en achterklap.


  Maak melding

 51. DESI hoofdverdachte december massamoord op eigen kondremang = politiek scenario

  DESI hoofdverdachte Moiwana moorden op ongewapende burgers = politiek scenario

  DESI veroordeeld to elf jaar zitten voor internationale harddrugshandel = politiek scenario

  DINO wil Hezbollah slavernij voor Surivolk = politiek scenario

  Abracadabrams laat jaarbudget OW verdwijnen = politiek scenario

  Monetaire reserves worden door nutteloze uitgaven opgemaakt = politiek scenario

  Ned justitie heeft bewijzen steekpenningen Ballast Nedam- Suriname = politiek scenario

  Nog steeds DRIE pontons die illegaal goud ophalen in het stuwmeer = politiek scenario

  USA berecht DINO voor drugs- en wapenhandel en voor terrorisme = politiek scenario

  Aantal geweldsmisdrijven stijgt enorm in Suriname = politiek scenario

  Politie en CTU schieten/doorzeven ongewapende VERDACHTEN van roofoverval = politiek scenario (onderzoek naar deze moorden heeft tot nog toe niets opgeleverd)

  Minister Wijnerman door toedoen NDP-groothandelaren ontslagen = politiek scenario

  Bouta verliest verkiezingen = politiek scenario !!!


  Maak melding

 52. spong maakt de hele surinaamse gemeenschap tot zijn vijand .
  straks kan hij niet meer vrij lopen in nederland .
  want hier maakt hij ook als maar vijanden .


  Maak melding

 53. Wanneer de steekpenning verhalen zouden kloppen, dan hebben deze 2 heren de bruggen voor 35 miljoen Euro te duur gesleten aan de Surinaamse schatkist.

  Je kunt de bruggen goedkoper bouwen door de buitenlanders alleen de pilaren (fundamenten) te laten leggen. De rest kunnen de Sranangmang zelf wel. Ze moeten uiteindelijk ook zelf het onderhoud doen.

  Overigens: was het afgesproken dat de Bosjes-brug eerst offers moest krijgen (mensen naar beneden gooien, zgn zelfmoord) om de riviergod gunstig te stemmen?


  Maak melding

 54. seng-sang
  Jij maakt de hele Waterkant gemeenschap tot jouw vijand,
  straks kan jij niet meer vrij schrijven in Nederland.
  want hier op dit forum maak jij ook als maar vijanden.

  Leuk hè,als je zo denkt?


  Maak melding

 55. @ RobG

  Stop uw geneuzel over NRC en vijanden van Surinam, het gaat om een doodgewoon STRAFRECHTELIJK onderzoek.

  En geen bakbawinkri Surinaams onderzoek,zoals het onderzoek van strafbare feiten inzake het verdwenen budget van OW of onderzoek naar de moord door CTU en speciale eenheden op ongewapende VERDACHTEN van roof !

  Een scenario is ook dat uw Dinootje 30 jaar zal krijgen !

  Een scenario is ook dat Nederland de goudprijs heeft doen dalen !

  Een ander scenario is dat niet de NDP, maar Nederland de monetaire reserves van Surinam heeft doen verdwijnen !

  Tang boen, sribi nengre !


  Maak melding

 56. @RobG
  NRC kan nog zoveel Surinaamse vrienden hebben die de huidige regering niet wenselijk achten. Echter het is geen Telegraaf die een proefballon op laat en als het fout gaat het vergeet en als het goed komt het item uitmelkt.

  NRC is een serieuze krant die bij twijfel niet publiceert.

  Ik ken Ballast Nedam redelijk. Ik werkte daar aan o.a. Saudi Bahrain Causeway gerelateerde projecten en kan daarom hard verklaren dat de Prijs Prestatie verhouding van de Bruggen in Suriname HEEL ERG scheef is. De zogenaamde Mainspane van deze brug, dam, eiland verbinding is het orgineel voor de Bosje brug. Deze koste maar een fractie van de Bosje brug.

  Het kan twee dingen betekenen of er is veel te veel betaald of er zijn steekpenningen betaald. Zeker als je overweegt dat er afgeschreven materieel ingezet is.


  Maak melding

 57. De kaarten van die verlinkers zijn duidelijk uitgespeeld.
  Zij dragen kennis van deze info en zouden Bouta niet sedert 2010 een hak hebben gezet. Belangrijk is dat het volk van Suriname ongestoord kan karren van Albina naar Nw Nickerie visa versa.


  Maak melding

 58. “Parbo”,
  En zo stond de wereld in de rij om de handen te schudden van , Hitler Staling Mussolini Rode Khmer en zijn leider Pol Pot Mao Idi Amin Bokassa Nicolae Ceaușescu François Duvalier Pinochet Noriega Laurent Gbagbo Saddam Hoessein Mubarak Charles Taylor Khadaffi.En meer van dit soort gasten.En zijn aller beste vriend en kameraad Hugo Chávez. Waar zijn ze vandaag de dag ?

  Bouterse,maakt heus geen onderscheid.Een ding is zéér zeker dat de klok door tikt .

  Weet je “PARBO” wat jou probleem is , je bent dom geboren en gebleven. En dat is niet de schuld van Bouterse .Je lult maar in de ronde ,uit je ANUS HAREN.Je bent zooooo dom dat je zelfs niet door hebt dat je ook een waterkant-kampeerder bent.

  Ja , de wit-mangs en de wereld staan nog steeds in rijen om zaken te doen met Bouterse. Dat werd vier jaar geleden ook gesuggereerd door Bouterse .Zelfs speciale afgezant Paul Somohardjo (ook een mega dief en verkrachter)moest investeerders interesseren voor Suriname .Waar zijn die investeerders ?

  Niet meer kijken richting Noordzee maar Parijs, dat een hele grote fiasco is geworden.President Hollande van Frankrijk heeft nog steeds geen staatsbezoek gebracht aan Suriname.

  Naschoolse opvang .Ontwikkelingshulp richting Nederland.Dino in de gevangenis (VS) Land loopt letterlijk onder als het regent. Suriname zou een land worden zonder dieven ijzer.Voedselschuur van…… Mega bouw projecten De duizenden woningen Grond kwestie Goudsector Tram Flyover richting zanderij.Corruptie en nog veel meer.

  Saillant detail
  Een Cassave fabriek dat nooit van de grond is gekomen.
  Het was van Kamla Madho, levenspartner van minister Winston Lackin. Ongeveer een maand geleden hebben zij dit verkocht aan de staat Suriname voor miljoenen U$

  Dit alles heb ik zelfs niet verzonnen.En al die beloften komen uit de mond van jou Bouterse.Nu dat hij moet leveren kan hij niet.En het is steeds weer de schuld van een ander.Wie worden er allemaal beter van ? ja, Bouterse en de zijnen.

  En mensen zoals “PARBO” die geloven alles.

  De uitdrukking: “Iemand zand in de ogen strooien”, zou ook zijn oorsprong hebben in dit kindergeloof. Het betekent dat je iemand in slaap sust, ofwel hem of haar misleidt.

  Meneer/mevrouw “PARBO” nogmaals ,je lult letterlijk uit je ANUS HAREN.

  Ongeloof


  Maak melding

 59. Wijdenbosch hoort duidelijk bij de bende Alibouta rovers blijkt nu en ook schuldig aan corruptie en omkoping. Weg met deze primitieve revo figuren. Nieuwe generatie politici aan de macht zetten. Naam van de brug veranderen in SURINAME brug net als hoe de ander COPPENAME bruf heet. We willen geen bobo Sjuulke brug.


  Maak melding

 60. RobG kent iedereen maat niemand kent RobG.

  Deze Paarse Fantast lukt het telkens weer om zich bij elke post nog belachelijker en ongeloofwaardiger te make. En op zich is dit een hele prestatie.

  Hij kent waarschijnlijk de krantenjongen die het NRC Handelsblad bezorgd. Wat een ongelofelijke Paarse Loser is deze RobG/


  Maak melding

 61. Ongeloof,
  Heb jij een dokter misschien nodig zo gezien gaat het niet zo goed met jou.
  Laat jou nakijken want er is iets gaande met jou!
  Nu begrijp ik waarom je ongeloof heet wat een grote probleem zeg.
  Groetjes,


  Maak melding

 62. Aja ja,dat doet pijn hoor,want die Bosje denkt,dat iedereen een debiel is.Toen hij de enorme steekpenningen van Aannememers bedrijf Balast Nedam ontvangen had,kwam hij niet met lauman praatjes,dat het een scenario was.Bosje is een boef en een boef gaat nooit zeggen,dat hij een boef is.Wat een Superbende zit toch bij de baas DDB Kabinet.
  Wanneer donderen deze gasten naar huis op met die oplichterij??Ay mi Goedoe: A swietie Sranang ga olo yere!!


  Maak melding

 63. Zie jij die krentenkakkers voor 34 miljoen Euro’s hun geld buidel opentrekken? U kent de Hollanders slechts.
  De bouwfraude was in SURINAME? Zoals de waard is???


  Maak melding

 64. Waarom doen jullie zo moeilijk. Het is de Surinaamse belastingdienst die het bewijs van steekpenningen moet leveren. Hoe? Door middel van wat men noemt een vermogensvergelijking. In Nederland heb ik heel veel vermogensvergelijkingen gemaakt, waardoor ik mij een specialist op dit gebied mag noemen. Graag zou ik de kennis en technieken van deze kunst aan de Surinaams belastingcontroleurs en accountants willen overdragen daar er veel meer haken en ogen hieraan kleven.
  Alleen zal de Surinaamse overheid de vermogensbelasting zeer consequent moeten doorvoeren. Even een paar principiele begrippen en uitgangspunten voor een vermogensvergelijking:
  Je gaat uit van een vermogen b.v. per eind 2000
  daarna trek je het vermogen eind 2001 af
  het verschil mag theoreytisch niet hoger zijn dan 1het verschil zijn tussen jouw inkomsten over het jaar minus jouw privébestedingen. Is het verschil te groot, dan zal de belastingplichtige in dit geval moeten verklaren waar het verschil vandaan komt.
  In geval Wijdenbosch zou de vermogenssprong meer dan 12 miljoen euro moeten bedragen, veel meer dan hij in dat jaar als president heeft verdiend.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.