Quorumspook doet Surinaams parlement op slot

35

PARAMARIBO, 7 feb – Het parlement gaat op politiek reces. Vergaderd wordt er niet meer totdat de leiders van de coalitie bij elkaar komen. Parlementsvoorzitter Jennifer Simons wil het zo.

Het loopt de spuigaten uit. De ene vergadering na de andere kan niet door gaan vanwege gebrek aan quorum. Niet genoeg leden van vooral de coalitie melden zich bijtijds voor het kunnen vergaderen. Coalitieparlementariër Harish Manorath vindt dat de coalitie een stuk onvermogen aan de dag legt. Met name leden van president Desiré Bouterse’s NDP zijn vaak laat of verschijnen helemaal niet. Maar bij de NDP wordt het vingertje richting Pertjajah Luhur gewezen.

De politieke partij van ex-parlementsvoorzitter Paul Somohardjo zou subtiel ondermijnen. Volgens Ricardo Panka (NDP) leggen de overige partners wel genoeg discipline aan de dag. De coalitieleiders moeten nu maar uitzoeken en vaststellen wat er scheelt. “Als er iets aan de hand is, moet dat duidelijk zijn, zodat we kunnen weten hoe wij er verder mee omgaan”, zegt Simons tegenover de Ware Tijd.


35 REACTIES

 1. Ben benieuwd welke excuses de paarse paupers nu weer hebben. Gaat geen dag voorbij of deze incompetente regering komt wederom negatief in het nieuws. Bouterse wil graag herkozen worden als president maar de man is niet eens in staat bent om een een simpele quorum halen.
  Als president kan hij dit afdwingen toch ?

  De puzzelstukjes vallen in elkaar, zoonlief die betrokken is bij drugs / wapenhandel en vader laat zich graag omkopen door bouwbedrijven. De beerput gaat langzaam open en het paarse sprookje gaat als een nachtkaars uit.


  Maak melding

 2. En dan nog zeggen de ndp paarse sekteleden dat hun lijder en zijn gevolg ‘HARD’ werken!
  Zij verschijnen nooit in de dna,behalve als het om amnestie gaat voor 1 van hun,dan zijn ze allemaal (28) aanwezig en binnen 1×24 uur zijn ze klaar met behandelen van zaken maar niet alvorens hun wetten zoals boutya amnestie ,ons door de keel gedrukt te hebben.
  En van Simons de heks Mogen de coalitieleden hun Eigen tijd en datum vbastleggen zoals het hun belieft,neen hoor ze gaat ze niet berispen,ach ze zijn dan ook 1 van haar sort ,vandaar!


  Maak melding

 3. Hahahaaa ,mensen lees wat voor een ONZIN de president van Nickerie te vertellen heeft!

  Wanneer we kunnen samenwerken met politieke partijen als de PL en de ABOP, waarom zouden we niet kunnen samenwerken met de VHP’, zegt NDP-Assembleelid Rachied Doekhie vandaag, 6 februari 2014, in het Dagblad Suriname.

  De NDP’er stelt echter wel duidelijk, dat hij een samenwerking met de VHP wel ziet zitten, maar voegt er tegelijkertijd aan toe dat Desi Bouterse dan weer als presidentskandidaat door de NDP vooruitgeschoven zal worden. Dat staat volgens hem als een paal boven water.

  ‘Bouterse wordt weer president van het land. Het is nu al bekend dat hij unaniem als presidentskandidaat wordt vooruitgeschoven. De politieke partijen die gaan samenwerken met de NDP moeten genoegen hiermee nemen’, stelt Doekhie.

  Volgens de politicus heeft de NDP geen moeite om met welke partij dan ook in zee te gaan. ‘Wanneer het maar in staatsbelang is, de neuzen aan een kant uitwijzen en de ideologie overeenkomt.’ Volgens Doekhie geldt in deze samenwerking geen uitzonderingen op basis van etnische en religieuze gronden. ‘Wanneer men begint te zeggen ‘ik wil, ik wil’, dan houdt het op.’

  Doekhie zegt verder, dat gedurende de samenwerking er harde afspraken gemaakt moeten worden. ‘De politiek is hard, de politiek is niet iets om mee te spelen.’

  Hij memoreert dat tal van prominente VHP’ers gedurende het bewind van de NDP reeds ministersposten hebben bekleed. ‘Waarom zou het niet kunnen in de komende regeringsperiode?’ Wel stelt Doekhie voorop dat praten over de invulling van de presidentskandidaat niet mogelijk zal zijn. Dit zal ingevuld worden door de NDP. De overige politieke partijen die in zee gaan met de NDP zullen genoegen moeten nemen me de post van vicepresident, ministers en ambassadeurs.

  ‘Wanneer de partijen geen samenwerking willen op basis van deze gronden, dan houdt het ook op.’


  Maak melding

 4. Hahahaaaaaa…dus als de president van nickerie doekhie zegt ‘ik zeg zo’,
  dan is het ZO GEZEGD EN ZO GEDAAN,volgens hem!’MIJN WIL IS WET’,DENKT DOEKHIE!!
  Whahahaaaaaaaaa……..


  Maak melding

 5. What a hell is dit; Jenny waar is de sterke DiDiBrie die tegen iedereen zou optreden? Meneer Jenny Simons je treedt heel erg ruw op tegen Jogi en anderen in de DNA, waarom ga je niet zo tekeer tegen de(hele)coalitie, want het zijn de coalitieleden die niet quorum zorgen. Meneer Jenny Simons laat je spierballen zien, draag de coalitie op om te komen vergaderen. Wanneer ziet ’t volk van Su jullie weer op de BERM, met een eerlijk verhaal(wie wel en niet verschijnt in de DNA) Daar heeft ’t Su volk meer aan dan hysterisch te lopen brullen in de DNA en de pers. Meneer Jenny Simons wat je zaait zal je oogsten. De huidige ndp heeft in ’t verleden er ook nooit voor gezorgd dat er vergaderd kon worden. Fierie fa a swietie. Ik hoop voor jullie dat niemand van de coalitie zodanig doordraait de jullie weer op de vuist gaan in de DNA. Ik hoop ook dat die god van jullie(coalitie) jullie hier goed uit redt, haalt, leidt. Wat zal de almachtige van jullie’t zwaar hebben. Odii.
  Glenny.


  Maak melding

 6. Forumers, Reageerders, Odi odi.

  QUORUM SPOOK DOET SURINAAMS PARLEMENT OP SLOT!

  Vanaf 25/02/1980 SPOOKT het in SU.
  En de SPOKEN zijn ook te achterhalen in het DNA.

  Het Volkt ziet het en worden middels het medium van onze STEVE MEYE WONDER voor SRD. 6000,- n.p.m. in het gareel gehouden.

  Maar vertegenwoordigen de gasten daadwerkelijk het Surinaamse VOLK?
  Het antwoord is (nee).

  Maar ze strijken wel elke maand hun SRD’s op.
  Want dat SPOOKT nimmer op hun BANKREKENING.
  Bijna elke dag heb je van die SPOOKVERHALEN in SU.

  Het zou beter zijn om DADA en deze SPOKEN achter SLOT & GRENDEL te gooien.
  Anders blijft het t/m 2015 SPOKEN in het DNA!

  En als het PARLEMENT op SLOT is, komt het door DADA met zijn sleutel die hij gekregen heeft van Teodoro Obiang.

  (12:12 uur)


  Maak melding

 7. ik ben het eens met @blanke 11:35. schaf het quorum af. en desnoods betaling per bijgewoonde vergadering. en anders per het aantal bijgewoonde vergaderingen uit het geheel. iets creatiefs alleen om hen niet te belonen voor niet aanwezig zijn.


  Maak melding

 8. Schandelijke vertoning op en top…
  Normen en waarden hebben plaatsgemaakt voor moreel verval.

  Eens een zo gezegende land…..wordt nu geleid door demonen…zegt genoeg over de mentaliteit van de volgelingen.


  Maak melding

 9. Als ongeschoolde ndp’ers willen zij gewoonweg niet voor paal staan. alleen daarbuiten(bv, ocer) kunnen zij hun hondsdolheid tonen en luchtledig blaffen naar hun hersenloze volgelingen.


  Maak melding

 10. -Zie maar hoe de belastingbetaler hard moet werken voor een paar personen die gratis geld ontvangen en gewoon het land NIET kunnen besturen.

  =Succes voor een ieder die voor deze zelfde regering gaat en wil stemmen.

  -Men wordt nu al onderdrukt gezet voor dat er gestemd wordt.
  CORRUPTIE ZAL ZEGEVIEREN!!!!!!


  Maak melding

 11. Waarom zou je quorum verlenen, als je al die jaren het voorbeeld hebt Mogen volgen van die moordenaar die nu president is toen hij zelf nog parlementarier was, zelfs als president laat hij het afweten om verantwoording in de assemblee af te leggen, en bovendien eind van de maand wordt het salaris toch wel gestort.


  Maak melding

 12. Dat krijg je als je een als los zand aan elkaar hebbende coalitie hebt, geen gemeenschappelijke visie of ideologie, eigenbelang is het uitpunt. Niemand is tevreden zelfs binnen NDP niet, geruzie tussen coalitie partners onderling. De assemblee is zodanig uitgehold dat parlementariers de moeite niet nemen om te verschijnen. Maar ze worden wel royaal doorbetaald de parlementariërs. Dit heeft uiteraard gevolgen voor de ontwikkeling van het land, maar ja het volk krijgt de leiders die het gekozen heeft. Maar de knelpunten voor de coalitie zijn wel duidelijk, wordt er bijvoorbeeld een anti corruptie wet aangenomen kunnen figuren als Somohardjo, Abrahams, Wijdenbosch en zelfs president Bouterse vervolgd worden.


  Maak melding

 13. Hij werd gewoon doodleuk gecensureerd, en dit is niet de 1e keer dat er censuur is, ik heb het echt helemaal gehad met deze regering, respect voor kondreman met censuur ??? Waterkant.net ik ben heel BLIJ dat jullie het bericht hier hebben geplaatst, en Harrish Monorath ik vind je gewoon een TOPPER !

  wij laten ons mond niet dichtsnoeren
  wij geven onze vrijheid NIET op !

  :/


  Maak melding

 14. Blanke ik geef je gelijk, DNA moet het belang van het volk dienen, wel ben je niet aanwezig dan dien je het belang niet, wie niet luisteren wilt [komen in dit geval] moet maar voelen dan.


  Maak melding

 15. Beste mensen,tot heden weet een ieder wat er gaande is of wat zich dagelijks afspeelt ien a kondre,het bezeten zijn van slecht 1 enkele activiteit of gedachte en dat zijn persoonlijkheidsstoornissen dat de Niets Denkend Partij{NDP}enorm aan leiden! Hahahahahahahahaaaaaaaaaaa…heel beschaafd of afgemeten blootgelegd dus aan Monomanie!
  Quasi bhaai, V.H.P. soso rust nanga lobi!!!


  Maak melding

 16. Ach deze leden verkozen door het volk om de belangen van het volk te behartigen zijn veel meer bezig hun eigen zaakjes te regelen.
  Staatsbelang?
  Belang van het volk?
  Waar gaat het over hier.
  En als ze er al zijn lullen ze gewoon met de wind mee. Van de 51 leden die daar zijn is er maar een handje vol die inhoudelijk iets zinnigs kunnen inbrengen. De rest zit er maar om ja en nee te knikken op instructie van de Al Machitge.


  Maak melding

 17. Jullie hebben het altijd over het niet vergaderen in de dna, maar is het jullie ook op gevallen dat de surinaamse vlag die boven op het kabinet dient te hangen als de president op het kabinet is er nooit hangt ,wat verwacht je dan van die koeparies in de dna .

  Een vraagje voor de voorzitter van de dna : Hoeveel geld bezitten u man en jou nog van wat jullie gestolen hebben in der tijd b ij pemba dotie .

  En een vraag voor mij goede vriend debisaroen hoofd bij de mp , waarom zit abrahams nog niet achter slot en grendel voor het bezitten van militairen aanvals wapens (als je niet op past bezit van het nationaal leger )


  Maak melding

 18. somo heft gelijk
  doekhie heft werkelik blijfend hersenletsel opgelopen

  zodanig dat hiuj zijn Eigen stronnt weer opvreet
  bij hem is dat erfelijk want ook zijn dochter de ambassadrice heft er ook alle symptoonen van
  leve somo de gluurder en Lonnie de rover


  Maak melding

 19. Beste Forumleden,
  Waar zijn de reacties van Paranam, Parbo, en RobG? Deze schijnen alleen te reageren wanneer het om de oppositie of om Nederland gaat. Waar zijn de 36 zetels? Misschien in Cuba, Nicaragua, of Noord-Korea.


  Maak melding

 20. Waarom zou ik mijn tijd verdoen in de DNA als ik me geld eind van de maand op me rekening krijg zonder er iets voor te moete doen. Intussen kan ik ff langs bij me wijfie’s ff een wippie make. Da haal ik me kindre van school en da doe ik nog een paar zake vo mezelve vo me goudmijn en zo. En da ga ik me vrouw van der werk hale en da zit t er weer op. Lekker verdiend tok?
  Daarom word ik geen voorzitter want da moet je er altijd zijn tok.
  Leve De Nationale Assemblee, hoezee, hoezee, hoezee, jippie jeee!
  Leve De Nationale Assemblee, die zorgt voor me portemonnee,
  Dollar, Euro, SRDeee!!


  Maak melding

 21. PARAMARIBO, 29 dec 2013 – “Het Nieuw Front is niet in staat de verkiezingen te winnen, maar wij zijn wel in staat te verliezen.” Dit zei president Desiré Bouterse bij de jaarafsluiting van zijn Nationale Democratische Partij…

  …ook zei hij..

  Wij kunnen verliezen als we ons niet houden aan de regels van de partijleiding.

  In 2014 zal het anders worden, wie zich niet houdt aan de regels, 🙂 ga ik royeren 🙂


  Maak melding

 22. Intussen gaat de zweefteki roof van staatsfondsen en geleende dollars in versneld tempo door,nu het einde van de rooftocht in zicht is. Petrocaribe dollars voor een aloeproject ,waarvan nooit een voorstudie is gedaan.


  Maak melding

 23. Parlementariërs zijn met andere zaken bezig dan landsbelang, neem nou Brunswijk. Die verschaft zich via de politiek concessies en is bezig zich middels zijn bedrijf te verrijken. Ondertussen denkt deze exrover dat hij koning van Marowijne is en zwaait her en der met wapens. Zulke gasten horen niet in de assemblee thuis. Daarom is het niveau zo bedroevend laag.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.