woensdag, mei 29, 2024
HomeNieuws uit SurinameParamaribo roept twee ambassadeurs terug

Paramaribo roept twee ambassadeurs terug

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 6 feb – Twee ambassadeurs worden dit jaar terug geroepen. Volgens de Ware Tijd betreft het Amina Pardi, ambassadeur in Indonesië en Harvey Naarendorp die in Parijs is gestationeerd. Voor Parijs worden al namen genoemd.

Zoals die van Reggie Nelson, diplomaat in Brussel, België. Maar niets wordt nog bevestigd. “We hebben nog geen beslissing genomen over de kandidaat. Wie het uiteindelijk wordt, is een eindbeslissing die wordt genomen door president Bouterse”, zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. Wat het terugroepen van Naarendorp betreft, gaat het om een oude afspraak. Al aan het begin van zijn missie in Frankrijk was overeengekomen dat die zou aflopen in 2013.

Dat het nog even duurt komt vanwege enkele ‘belangrijke zaken’ die in Parijs moeten worden afgerond. Naarendorp is Suriname’s eerste ambassadeur ooit bij de Franse regering. Deel van zijn missie was het opzetten van de diplomatieke missie. Ook het terughalen van Pardi, levenspartner van Pertjajah Luhur-leider Paul Somohardjo, mag niet als verrassing aankomen. “Ambassadeur Pardi komt tegen eind van het jaar terug, maar dat was helemaal volgens planning”, aldus Lackin.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

24 REACTIES
 1. Volgens de Ware Tijd betreft het Amina Pardi, ambassadeur in Indonesië en Harvey Naarendorp die in Parijs is gestationeerd

  Wat zal die Somo, met de hersenen van een fruitvlieg, nu zeggen?
  Zal hij zich in zijn zak gescheten voelen of in zijn kruis getast voelen.
  Ik de denk veel meer hij zal voelen alsof hij in de “hol” van de president zit en de stro.t op zijn hoofd voelt zakken waarna hij dan zal worden uitgeschet.n.

  En Naarendorp? Die is vanaf nu uitgerangeerd, hij is toch al degene die de judaskus heeft uitgedeeld.

  En nu maar afwachten welke baka mang een njang mag maken in het buitenland ant ze ontvangen valuta en geen SRD’s


  Maak melding
 2. Naarendorp was ook een van de eerste coupsoldaten die het vuur opende op de zonen van Suriname. Waarom ambassade in Parijs terwijl in EU verband wij al een ambassade hebben? Wat levert Parijs ( behalve diplomatieke coke) ons op?


  Maak melding
 3. OH,we nemen aan dat de 28 amnestie pleiters klaarstaan met een AMNESTIE document voor Naarendorp, terug in Suriname.Geen enkel rechter in Suriname zal bij machte zijn de in ballingschap levende Naarendorp te veroordelen.Ach een goudmijn staat klaar voor hem en of 1 of anders ministerschap,of ambassade post in 1 van de arme Caricom -en of Unasur land!

  In Parijs is het koud weer nu en misschien kan Naarendorp zijn kantoortje ergens op straat in een hoekje in Parijs,niet meer openen ,dus komt hij terug in tropisch Suriname!!
  Het zielige is dat Suriname nog 1 crimineel rijker zal worden ipv minder!!


  Maak melding
 4. Het is toc wel atlijd dikke pret bij het lezen van Lackin (en zijn mede ministers) hun verklaringen \ brabbelpraat.
  Het terug roepen van Naarendorp heeft langer gediuurd vanwege “belangerijke zaken” die moeten worden afgerond.
  Dus weer niets gezgd. Brrodje aap verhaal.
  Minister: is datgene zo belangerijk is een staatsgeheim waardoor het niet vermeld mag worden? Of is het gewoon dat je geen zinnig woord uit die waffel van je kan krijgen en dus maar wat in de ruimte kletst zoals altijd.
  Of die amabssadeur is nog bezig met verrichten van het logistiek werkzaamheden voor de export van Surinames export produckt Nr. !. U weet wel toch.

  Trouwens nu u toch zo goed bezig bent met verhalen.
  Kunt U inzzicht geven in de totale investeringen gedaan voor deze ambassade (dat is dus: personeel; huisvesting; inrichting; vergoedingen en wat er niet meer nodig is geweest). En zet dan ook even op een rijtje welke doelen er waren gesteld en welke hiervan zijn gerealiseerd door de post in Parijs.
  Per slot van rekening was de opzet een poort naar Europa open te zetten.
  Is de ambassade wel formeel geaccrediteerd in Parijs?
  De afgelopen maanden heb je geen uitleg en inzicht gegeven over zaken deze ambassade aangaande ondanks diverse formele verzoeken hiertoe. Waarom? Te druk (kan me dit haast niet voorstellen) of had geen kletsverhaal voorhande?


  Maak melding
 5. De missie in Parijs was van begin af al een onnodige en kansloze onderneming. Vooral als zo’n nietsnut en profiteur als Naarendorp wordt belast met de opzet. Hij heeft zijn hele leven lang niets gepresteerd en gaat op zijn oude dag een ambassade opzetten. Laat me niet lachen.

  De ambassade in Parijs is pure geldverspilling, stop ermee en zorg dat de missie in Brussel effectiever wordt.

  Genoeg feestgevierd Harvey, je vakantie op staatskosten is voorbij. Stop hem lekker weg in asiana dan hebben we het minste last van hem.


  Maak melding
 6. Eind dit jaar is veel te laat. Ze hadden sowieso nooit mogen gaan. Naarendorp is lichamelijk niet in orde geweest om aan deze nutteloze post invulling te geven. Pardi was totaal ongeschikt. Geen van beide hebben zichtbare resultaten gehad. Het is allemaal weggegooid geld geweest.
  In Suriname zijn zij zich er kennelijk niet van bewust dat het buitenlandse beleid wordt bepaald door de Europese Unie en niet door de afzonderlijke landen zelf. Ze zullen elkaar niet laten vallen. Hier is sprake van een Europese eenheid, die zich niet uitelkaar laten spelen door een nietzeggend land uit Zuid-Amerika. Noch economisch, noch politiek heeft Suriname iets te betekenen op het wereld toneel. En zeker niet met een president met een bedenkelijk verleden. De post in Parijs kan worden opgedoekt, ten gunste van Den Haag. Ik hoop dat Santhoki heel gauw aan de macht komt om deze cardinale fout te herstellen.


  Maak melding
 7. En we hoeven helemaal geen nieuwe ambassadeurs op die posten te benoemen, het rendement voor Suriname, was nul komma nul en het zal met even goed gekwalificeerde opvolgers, ook in de toekomst, nul komma nul blijven. Alleen de twee ambassadeurs zijn er met hun megasalarissen en de daggelden van hun, op amoureus bezoek komende, partners (oud maar niet koud), beter van geworden.


  Maak melding
 8. Ik zei toch dat die Fransen niet deugen? Het zijn hele moeilijke vervelende mensen. Ze hebben met opzet die Surinaamse ambassade in Paris gesaboteerd. Het is nooit gaan functioneren.
  Spreekt die nare Naarendorp wel Frans?


  Maak melding
 9. Fransen hebben toch Suri’s opgepakt. Bedenkelijk. Wie gaat nou honingpot vaarwel zeggen. Behalve dan een verblijf in Bastille 1789. Heel veel vrienden zien graag NDP terug in de regering, maar met deze lui: echt niet.
  het wordt steeds duidelijker dat NDP geen kaders en leiders heeft. Alleen maar “nette” mensen.


  Maak melding
 10. Het is van Somo bekend dat hij onkundige sympatisanten op belangrijke posities zet, gewoon als beloning voor hun loyaliteit. Ze presteren niets, frusteren het beleid en houden het land achter. Als je ze dan verwijdert heb je de poppen aan het dansen; kijk maar naar het ministerie van onderwijs. Ben benieuwd hoe hard hij nu gaat schreeuwen nu zijn geliefde op de schopstoel zit. Zijn leuke reisjes op staatskosten naar Indonesie komen nu in gevaar.


  Maak melding
 11. Frankrijk, met de ambassade in Parijs zou voor Suriname de poort naar Europa worden. Vele miljoenen later is deze post niets anders geweest dan een vakantieoord voor Paarse Paupers die werkelijk helemaal NIETS hebben bereikt en gepresteerd.

  Een kansloze en zielige bedoeling.


  Maak melding
 12. Weer een bewijs dat de ‘criticasters’ gelijk hadden.
  De kritiek op deze 2 ‘ambassadeurs’ kunt u terug vinden in de gerelateerde berichtjes hierboven 🙂 .

  Zooooooo somo en nu???????
  Somo wordt van alle kanten (indirect) aangevallen.
  Eerst gedoe met zijn ontslagen aanhangers bij het Onderwijs.
  Vervolgens gedoe met idioot doekhie
  En nu is zijn partner ontslagen.

  Somo, ik wil je niet ophitsen, maar dit zijn duidelijke signalen, dat men je liever ziet gaan.
  Trek je terug uit de coalitie dan kunnen de suri’s nu al naar de stembus.


  Maak melding
 13. Ik had begrepen dat Parijs de POORT was naar Europa, blijkt deze POORT toch gesloten voor DDB?? Wat is er gebeurd met het Ambassadegebouw dat ongeveer 7 miljoen Euro heeft gekost??

  Zijn de zaken misschien de redenen dat GOLDENBOY Naarendorp is terug geroepen naar Paramaribo??

  Of is de FRENCH-CONNECTION ONTMANTELD DOOR DE GENDARMERIE??


  Maak melding
 14. Oh la la……Pae Somo kreeg het niet meer omhoog,daarom moest Vrouwtje Amina Pardi terugkomen uit Indonesie.Pae vond
  het nutteloos de enorme kosten te maken naar Amina.Dus oost west thuis best Pae.


  Maak melding
 15. Heel goed, dat deze twee nietsnutten naar Su zijn teruggehaald.
  Zij hebben – en dat is al eerder op dit forum geschreven – helemaal niets voor ons land betekend.
  Van de verklaring van Lackin, de grootste bruinwerker in deze regering, begrijp is echter helemaal niets.
  Alles was van tevoren afgesproken !!
  Ik geloof daar helemaal niets van, integendeel.
  De Fransen hebben aangedrongen op het vertrek van Naarendorp, omdat hij zich in Frankrijk heel simpel gezegd heeft misdragen als ambassadeur.
  Mevrouw Pardi is teruggehaald om electorale redenen, omdat Somo zich met het oog op de komende verkiezingen geen discussies kan permitteren over een niet functionerend liefje.
  Die Lackin moet gewoon eens durven zeggen, waarop het staat, maar daarvoor heeft hij teveel zwabberbenen, want hij is als de dood voor Bouta.
  Zaka zaka.


  Maak melding
 16. Een nutteloze post in Parijs voor een nutteloos oud fosiel, die als 8 December moordverdachte nog een graantje mee mogt pikken dankzij die moordenaar die nu als president rond loopt van een handje vol mensen.


  Maak melding
 17. Desi heeft Somo aan zijn tjekre tjekre dobbelstenen (b@llen)vast. Hij heeft Somo belooft dat als die rustig in zijn coalitie blijft, Pardi ambassadeur wordt op de Phillipijnen. Somo zal eieren voor zijn geld kiezen, de wil van het grootste deel van zijn aanhangers ten spijt.
  Desi speelt op de persoon, zijn beproefde methode van politiekvoering.


  Maak melding
 18. Lackin begint al heel erg op een hobbit te lijken, liegbeest
  Naarendorp op Klaas Vaak
  Somo op Achmed, the dead terrorist en
  Amina Pardi op Sundel bolong

  And the show keeps on going on and on and on……


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES