Dodelijke overval op bedrijf politicus Brunswijk

35

PARAMARIBO, 6 feb – Een groep Brazilianen heeft een gewelddadige overval gepleegd op een goudwinningsbedrijf van parlementariër Ronny Brunswijk. Er viel één dode tijdens de overval in het Tapanahony-gebied. Volgens plaatselijke arbeiders hebben Brazilianen de overval gepleegd.

Het betrof een bende van vijf gewapende mannen. De overleden man is een arbeider van Brunswijk. Een andere is gewond geraakt. De arbeiders waren kansloos. De overvallers schoten in het wilde weg, terwijl ze de arbeiders overvielen. Dit gebeurde op het moment dat de mannen de winplaats wilden verlaten, omdat hun werkdag er net op zat. Tijdens de schietpartij raakten de beide arbeiders gewond. Brunswijk heeft zich intussen naar het gebied begeven.

De afgelopen tijd worden vaker overvallen gemeld. Zowel Brazilianen als Surinamers maken zich daar schuldig aan. Goudwinplaatsen zijn favoriet, vanwege de voorraden die er worden vermoed. Hoewel de autoriteiten maatregelen treffen om het achterland te beveiligen, valt er nog veel te doen. vanaf de aanvang van de regering Bouterse-Ameerali is een commissie Ordening Goudsector actief. Met de ordening moet ook de veiligheid verbeteren.


35 REACTIES

 1. Mineralen/bodemschatten waar dan ook op het grondgebied van de republiek Suriname zijn des overheids! Wanneer zich onder mijn woning een gasbel of anderszins bevindt is de vraag niet meer of ik wel zou willen verhuizen, maar wanneer ik ga verhuizen.


  Maak melding

 2. Ohhhhh dus nu weet ik hoe lknnie kan strooien met geld. Ik wist trouwens nooit dat lonni een bedrijf had. Zijn er nog meer dingen die wij niet weten. Lonni dit is het begin van het geweld in jullie dorp.


  Maak melding

 3. Bandeloosheid, moreelverval is toegenomen onder deze criminelen die het voor het zeggen hebben in het land.
  Werk aan de winkel voor onze zogenaamde BRIGADE GARNAAL.
  @ Paraman Jou criminele idolen maken ons land kapot, er is geen enkele respect meer Suriname en zijn landgenoten,Chinezen doen wat ze willen,Brazilianen roven en verkrachten erop los. Als het Blanken waren dan was paraman de eerste die met zijn koloniale geschiedenis gelul naar voren kwam.


  Maak melding

 4. DODELIJKE OVERVAL OP BEDRIJF POLITICUS (LONNIE BRUNSIE)!

  Waarvan meerdere politici met hun (persoonlijke) bedrijven, verweven zijn met belangenverstrengelingen.
  Vooraf wordt dit nimmer geregistreerd als politicus in SU.

  Dus het bedrijf van onze TOEKOMSTIGE PRESIDENT, die geen belasting afdraagt aan de Staat, is ook overvallen.

  Als (LONNIE BRUNSIE) PRES. wordt in 2015, mag hij zijn eerste buitenlands bezoek doorbrengen bij (Salva Kiir Mayardit) van Zuid Soedan.

  Natuurlijk zal (LONNIE) ook zijn (junglehoed) opzetten.
  Want ze lijken een beetje op elkaar.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Salva_Kiir_Mayardit


  Maak melding

 5. Zelfs de advocaat van de duivel, Kanhai bezit een goudmijn. Blijf mij verbazen. Hoogste tijd om ze te onteigenen. Dit is allemaal gestolen vh volk.


  Maak melding

 6. Nou volgens Belfort is het in Suriname overal hartstikke veilig en is de criminaliteit dalende. Gaat Belly een oproep doen in het portugees dat de rovers zich gasn melden? Wat doen die Brazilianen trouwens in het goudgebied dat de rijkdom is van Surinamers?


  Maak melding

 7. Ronnie zal nu de wapens oppakken om een soort jungle commando 2 in te stellen om de Brazilianen weg te jagen ui het achterland. Iets wat de huidige regering niet kan en nooit zal kunnen.

  Ai Ronnie laat zien dat je geen grote bek hebt en durf nu de strijd aan te binden met je achterban in plaats dat zij het volk in Paramaribo de schrik aanjagen


  Maak melding

 8. Dus zoals altijd gedacht…Lonnie heeft een goudwinningsbedrijf gewoon Zomaar!!
  Hoij heeft nooit ervoor gewerkt maar gewoon tot zijn Eigen gemaakt!Zo zie je maar waarom hij bouta blijft steunen…PARTNERS IN CRIME!!!

  HMMmmmm….nu even wachten op het AANMEDEN oproep van Belfort.Wordt het zoals normaal AANMELDEN!of gewoon ..SCHOOT ON SIGHT!!
  Het laatste is niet iets nieuws voor Belfort,hij heeft het eerder al gedaan…


  Maak melding

 9. …en dan ja,we moeten wel gek zijn te denken dat Brunsie rustig gaat zitten wachten op een strafproces tegen deze overvallers!
  Hij heeft op dit moment zijn jungle commando’s al opdracht gegeven om jacht te maken op deze overvallers. We gaan niet vreemd opkijken bij het waarnemen van het BREAKINGNEWS dat deze mannen warden neergeschoten tijdens het ontvluchten.Zogenaamd wordt de gemeenschap erop gewezen dat ook brunsie niet veilig is in Suriname,nou ja niemand gaat brunsie missen!Niemand maakt zich zorgen om hem ,wij zelfs zijn bang voor Brunsie!


  Maak melding

 10. Beste ronny

  Ik condoleer de familie .
  Ga svp geen eigen rechter spelen.
  Laat het aan de politie over om de moordenaars te vinden en te berechten.
  Suriname wordt steeds gevaarlijker met al die vreemde gasten die in het land worden toegelaten.


  Maak melding

 11. Het begin van langdurige berovingen van goudconcessies met alles erop en eraan? Ook concessies van stinkend politiek rijk geworden paarse poepvliegen en parasieten zullen het moeten ontgelden. De Meka Combinatie heeft zelf de hand hierin en hun domme aanhangers zullen het niet hier bij laten. Gevolg….stijging harde misdaad.


  Maak melding

 12. @ KOLIBRI,

  ” ik wist trouwens nooit dat Lonni een bedrijf had ” . KOLIBRI , you have to be kidding me !
  Wist jij dat ECHT NIET ?????? Hoe denk jij dan dat hij aan zijn OVERVLOEDIGE poen komt ??
  Juist ja, door een OVERMAAT AAN GOUD CONCESSIES. Vind jij het gek dat hij met geld kan rondstrooien alsof het CONFETTI is. Mijn afootje had een hele leuke uitdrukking voor zulk gedrag, namelijk ; ” té NENGRÉ fen’ bung a dé ka’ baka bakra magsin ” !

  Wist jij ook niet dat die man zich verplaatst in een HUMMER t.w.v. $ 100.000 US Dollars ?
  Wie het breed heeft laat het breed hangen.

  CHAVÉZ önskar dig en solig dag !


  Maak melding

 13. Zolang criminelen met criminelen afrekenen is er niks aan de hand dacht ik, het is eigenlijk beter voor het land om gezuiverd te worden van misdadigers. Laat de binnenlandse criminelen maar in oorlog gaan met die Braziliaanse criminelen, totdat er niet veel meer van over is.


  Maak melding

 14. Kijk hem met zn cownboy-hoed! Wist niet dat deze cowboy een goudwinningsbedrijf had! Geef alles terug, wat aan mijn voorouders heeft toebehoord nl. de oorspronkelijke bewoners van Suriname, desnoods aan het hele volk van Suriname!! Het kan toch niet waar zijn dat hij alleen rijk wordt?


  Maak melding

 15. De meeste sukkels hierboven doen alsof er niet geroofd werd tijdens de vorige regering!
  Waar goud is wordt altijd geroofd en gemoord, als sinds de tijden van het wilde westen en daarvoor.


  Maak melding

 16. DODELIJKE OVERVAL OP BEDRIJF POLITICUS (LONNIE BRUNSIE)!
  het zeer spijtig wat gebeurd is.
  de overvallers hebben de verkeerde dood geschoten .deze rovers hadden gelijke Brunsie dood moeten schieten ,het zou wat recht doen aan de overleden mensen in jaren tachtig die zelf dood geschoten heeft in binnenland .


  Maak melding

 17. Heee Paraman een plusje erbij!!!!!

  Ik vraag me af of het van Brunsie’s eigendom is? ik dacht eerder van de bevolking van Suriname!!

  Nogmaals!! BLIJF VAN MIJN SPULLEN AF ANDERS MAAK IK GEHAKT VAN JE!!! Het mag zijn, wie dan ook!! Brazilianen of geen Brazilianen!!! EN DE KROKS BLIJ NATUURLIJK IN DE DIERENTUIN!!


  Maak melding

 18. De goede ouwe tijden zijn voorbij MR.Bankovervaller Dis na pas a biging! Hahahahahahahaahaa….Het Verleden heb te maken met NU nanga NU heb te maken met verleden tijd! Wan bal e kats ibri lesi terug fu tegen wan muur!BOETEN noemt men dit!Bigi time gaat met de dag minder en dan niks>>plaats in Amerika!Alleen jammer genoeg voor die sterveling dat heel pijnlijk was!A heri libi langa u mu fu beefi gee wan k oso!No tog!
  V.H.P. soso sunshine nanga krachti!!! bhaai.


  Maak melding

 19. hee Lonnie maar dát heb jij toch ook op Moengo geflikt tijdens jou terreur beweging, dus moet je nu niet vreemd opkijken als het jou overkomt.


  Maak melding

 20. Nabestaanden van het slachtoffer, gecondoleerd.

  Maaaaar….
  Dat deze man zo in Suriname exclusieve rechten heeft om goud te winnen. Chinese leveranciers niet betaalt maar juist mishandeld….. o my GOD… HAAL MAAR MEER BRAZILIE MAFFIA NAAR Suriname succes…


  Maak melding

 21. Dit noemen we de risico’s van het vak.
  Werken voor criminelen, betekend gevaar voor eigen leven.

  Klopt het berichtje wel?
  Waren het geen usa mariniers, verkleed als Braziliaanse verkenners…………….


  Maak melding

 22. Goede dag mr/mevrouw. Een persoon heeft het leven gelaten door middel van:beroving. Gecondeleerd aan de nabestaanden. Zo is het. Meerouwen. We zijn mensen. Wordt nooit blij als iemand de dood of verrwonding……..Bij voorbaat dank u,mr/mevrouw


  Maak melding

 23. erg erg mijn mooi land is een grote puinhoop geworden.alleen maar boeven lopen daar rond
  verijken hun zelf en familie,dat kan natuurlijk niet.
  en later aan je kinderen vertellen dat je hard gewerkt
  hebt.vertel ze eerlijk dat je geroofd heb om aan alles te komen.stelletje schurken,en maar groot lopen te doen.vertel het verhaal eerlijk.


  Maak melding

 24. ” Wie niet steelt of erft, zal moeten werken tot ie sterft”. En dat woord werken, komt bij sommige mensen niet voor in het woordenboek !!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.