Bouterse ziet geen regering zonder zijn partij

77

PARAMARIBO, 5 feb – President Desiré Bouterse achter een regering niet mogelijk zonder zijn politieke partij NDP. Andere politieke partijen moeten maar leren leven met die realiteit. Het is erop of eronder.

Kiezen of delen. Bij de komende algemene verkiezingen, maar vooral daarna zal het te merken zijn. “Als je in de regering wilt komen, ga je met de NDP moeten werken. Het is geen bluf”, zei Bouterse tijdens een persconferentie. Kennelijk wordt de NDP zo machtig geacht dat die sowieso deel uitmaakt van elke denkbare coalitie. Toch wordt met name in het oppositionele Nieuw Front weinig animo aan de dag gelegd als het aankomt op samenwerken met de NDP.

Ook binnen de huidige regeercoalitie en zelfs binnen de politieke combinatie rond NDP is er weerstand en weerzin. Volgens Bouterse is dat voor eigen rekening: “Wie niet met de NDP wil werken, hoeft niet. Maar als je in de regering wil komen, moet je samenwerken met de NDP.” Hij heeft eerder te kennen gegeven dat er elementen zijn die zijn partij de das om kunnen doen. De ‘onderlinge rivaliteit’ tussen partijgenoten is zo’n bedreigend element.

Bekijk ook:

77 REACTIES

 1. Zonder Bouterse en de NDP zal Suriname een stuurloos land worden en dat is niet wenselijk. Nog nooit in haar bestaan heeft Suriname zulke grote vorderingen gemaakt op elk denkbaar gebied. Infrastructuur, armoedebestrijding, bewustwording, noem maar op. Bouterse is de hoop van Suriname en we houden van hem.


  Maak melding

 2. Woeha, soso lafoe. Zonder PL en de marrons had de NDP nooit kunnen regeren. Een laffe streek van zowel Brunsie als Somo.
  Ik vraag mi nog steeds hardop af wat deze beide personen is beloofd om met het NDP samen te werken.
  Ronnie hoor je nauwelijks en Somo daar lees je dagelijks de meest rare opmerkingen zoals “Ik denk dat ik (Doekhie) hem te hard geraakt heb met mijn schoen, waardoor hij blijvende letsels heeft overgehouden, want zijn hersenen werken niet goed”, stelt Somohardjo vanuit Indonesië.


  Maak melding

 3. Samenwerking met de NDP is ALLEEN mogelijk indien er geen moordenaars, drugsdealers, verkrachters, CRIMINELEN de dienst gaan uitmaken en dat de leider van de NDP is opgepakt en veroordeeld voor misdaden tegen de mensheid.
  Nadat deze criminieel zijn straf heeft uitgezeten dient zijn paspoort te worden ingetrokken en direct te worden uitgeleverd aan de oranje leeuw….


  Maak melding

 4. Typische reactie van iemand die in paniek is. De oppositie heeft het ndp bij de grofvuil gezet en de kans dat iemand met hun wil samenwerken is nihil. Zelfs binnen het ndp heerst er rivaliteit. Het is een tikkende tijdbom. Su is het beste af zonder het ndp.


  Maak melding

 5. Er zijn intussen heel veel gesubsidieerde landgenoten, dus komt de NDP altijd aan 10+ zetels. Wie wil immers zijn mooie subsidie kwijtraken?
  Bouterse zegt dus dat de NDP de nieuwe president (hij dus) opnieuw gaat leveren. Daar rekent hij op.
  De kiezer weet nu dat een stem op de NDP opnieuw een stem op Bouterse als president wordt. De kiezer bepaalt!


  Maak melding

 6. Weer een zoveelste denkvoud van deze moordenaar die al eerder gedacht had de meerderheid te kunnen halen tijdens de verkiezingen van 2010, en uiteindelijk maar met 19 zetels genoegen moest nemen, wanneer er weer verkiezingen zijn in 2015, gaat deze moordenaar aan het korste eind trekken, want alleen gaat deze paarse bende het niet redden.


  Maak melding

 7. Ik ben geen Boutist, integendeel.
  Ik ben er heilig van overtuigd, dat Suriname beter af is zonder hem als president.
  Daarbij wil ik alleen maar wijzen op het internationale isolement, waarin ons land zo ongeveer verkeert.
  Er zijn maar weinig landen, die Suriname serieus nemen.
  Toch vind ik, dat Bouta in dit geval gelijk heeft.
  Als je realist bent, zal de NDP in de volgende regering ook weer zijn vertegenwoordigd.
  De andere partijen zijn (traditioneel) niet in staat om zoveel stemmen te winnen, dat zij de NDP buiten spel kunnen zetten.
  Dat is iets anders, dan dat Bouta weer terug moet komen als president.
  Mijn zoon heeft eens tegen mij gezegd, dat Suriname alleen maar wordt geregeerd door opa’s.
  Mensen, die gelet op hun leeftijd zich eigenlijk met heel andere dingen zouden moeten bezighouden, dan met politiek.
  Deze opa’s zijn ook de mensen, die een doorstroming van jonge veelbelovende politici in de weg staan, want die zijn er echt wel in ons land.
  In een nieuwe regering zonder de NDP geloof ik niet.
  Wel in een nieuwe regering zonder Bouta als staatshoofd.
  Zou voor Suriname heel erg goed zijn.


  Maak melding

 8. Dictator bouta heeft gesproken!!
  Het bezoekje aan de Castro’s heeft hem goed gedaan. Hahahaaaaaaaa….dictator bouta was daar voor een paar bliksem lessen te volgen hoe je je diktatorschap voor eeuwig kan behouden!!!En wie beter dan de Castro’s om je advies hierover te geven?!!
  Hai boi bouta,hai boi NDPCASTRO’S VAN SURINAME….
  WHAhahahhaaaaaaaaa..hohohhhhhhhahahahaaaaaa….,


  Maak melding

 9. Bouta kijk alvast een wensenlijst van die judasbende van je:

  Prijs van Lonny(King of the Jungle)
  Prijs Doekhie(geen pakslaag meer in assemblee) En niet te vergeten prijs van Sardjoe ( monopolie op eten, drinken en goudvergunningen)
  Prijs Somo (chekre chekre dobbel or lose) pres van Su
  wie moet ervoor dokken? niet de belastingbetaler want die hebben ze niet in SU, maar het regenwoud van SU.


  Maak melding

 10. Roy,
  Brada ik hoef niets aan jou reactie toe te voegen.
  Een massamoordenaar en srudcrimineel die de dienst uitmaakt in ons geliefde land. hoe diep kunnen ze nog zakken.


  Maak melding

 11. Whoehaha…..hij raakt nu al in paniek die😈…en kraait alleen maar onzin uit. Geen gelul over luchtkastelen, woningen, fly-over of water naar Afrika dragen meer????😂😂😂.


  Maak melding

 12. @pokai tongo,
  Wil je dan zeggen dat VHP en NPS wel samen een meerderheid in zetels kunnen behalen om een regering te vormen?
  Laat ons niet lachen !!!


  Maak melding

 13. Deze moordenaar zit 2014 niet uit als president. De VS komen hem misschien al in april ophalen, hij is totaal in paniek. Het kan ook zijn dat de Fransen dat gaan doen.
  Als de tekenen niet liegen had deze moordenaar/drugsdealer zijn laatste buitenlandse snoepreis gemaakt. De seals zijn in aantocht en dat weet hij. Vervelend is dat zijn arrestatie nog meer schade zal toebrengen aan de toch al door deze vloek DDB veroorzaakte imagoschade voor ons land.
  Hij kan niet vluchten het net sluit langzaam rondom hem.


  Maak melding

 14. Bouterse heeft gelijk. NDP is groter dan Bouterse. Het gaat niet meer over personen. NDP heeft de meeste stemmers. NDP is Suriname. Dit is Democratie.


  Maak melding

 15. Ik ben geen NDP ér, maar NDP is een partij met lef. Dat roept altijd veel weerstand op. De NDP zou meer draagvlak voor hun visie moeten creeren bij de andere partijen. Het gaat je goed Suriname.


  Maak melding

 16. Opa en oma mompleden binnensmond’s…..jaren tachtig staat vo de deur, didibri soring echte fesie,aibaja sa oe sa doe…..niets, na gevolg foe sma sa nooit o mang denki gi deng egi, na didibri djieg beng wani foe denki djie deng, wang bordje linzesoepoe a gjie deng jonkoe nanga dongsma leki belofte…..aibaja…..Gado gjie deng sa deng wannie,aksoe,begi…..na owroe didibri


  Maak melding

 17. @John2
  Ik denk dat Suriname beter af is met een regering van DA en NPS en VHP. Ik denk dat de stemmen die richting op zullen gaan tenzij de braindrain verder heeft toegeslagen.
  Er zullen altijd wel zakkenvullers tussen zijn maar in geen geval zullen er amnestie klanten tussen zitten.
  Ronnie en Somo vind ik net zo verfoeilijk als de NDP leiders


  Maak melding

 18. De kiezer bepaalt. De individu bepaalt hetzelf.
  Maar wie is de kiezer? Wordt hij/zij ingesproken of ingeleid met geld of vastgoed of is hij/zij zich ervan bewust wat politiek eigenlijk inhoudt? Sranangman un opo un ai! Neem een stuk papier en schrijf op wat is gedaan (positief) en wat is gedaan (negatief). Zet je lijstjes op een weegschaal en ga zelf na welke het zwaarst weegt..


  Maak melding

 19. De afgang naar Suri-Babwe is de nieuwe wind die er zal waaien……dictatoriaal Suri Babwe verwordt het langzaam maar zeker……zevenmaal erger dan jaren tachtig zal het verworden want de misdaad en het moreel,geestelijk verval zal velen in zijn paarse greep houden, ondanks de goede wil van velen die stemden op didibri.


  Maak melding

 20. Wat een grootheidswaan..drugsdealer, moordenaar, martelaar, oplichten van de Surinaamse land en volk. Dictator die zijn zoon amnestie verleend en over de Surinaamse rechters heen stapt, Amnestie december moorden…. en ga zo maar door…. ha ha ha ah aha Bouterse, ik heb liever een zwerver als president dan jou, jij laag gevallen idioot zonder enige inhoud. Een man van NIETS!

  En jij wil de dictator uithangen? Ik word misselijk van jou, je vrienden en je naasten. Allen stuk voor stuk onderkruipers!


  Maak melding

 21. Het signaal van manipulatie bij de komende verkiezingen wordt nu duidelijk afgegeven door DDB.
  Hij zal alles in het werk stellen om aan de macht te blijven.

  Als DDB de passie predikt, Surinaamse volk let op je zaak.


  Maak melding

 22. @Mazda
  Mazda schreef
  Zonder Bouterse en de NDP zal Suriname een stuurloos land worden en dat is niet wenselijk. Nog nooit in haar bestaan heeft Suriname zulke grote vorderingen gemaakt op elk denkbaar gebied. Infrastructuur, armoedebestrijding, bewustwording, noem maar op. Bouterse is de hoop van Suriname en we houden van hem.
  Waarheid is het met MAZDA eens dat Suriname grote vordering maakt, ik denk dat zonder de NDP Suriname niet stuurloos wordt wat wel zal gebeuren is men zal de boel leegroven zoals gewoonlijks. Iedereen kent het verhaal van DOEKHIE die met schriftelijk bewijs naar het assemblee kwam dat samohardjo mensen grond in Nickerie aan het stelen was, Inplaats dat de VHP regering ingreep ontaarde het in een vechtpartij doekhie werd gesloopt omdat hij de waarheid vertelde. Veel Propagandeurs op waterkant beschuldigen Bouterse NDP partij van alles maar dat is allemaal onzin want als de VHP of NPS bewijzen hadden van zulke mistanden dan hadden ze massaal de Surinaamse mensen geïnformeerd over de misstanden die Bouterse partij veroorzaakt, maar ik wacht nog steeds op hun bericht. Ik lees vele emotionele reacties van mensen die het nog biet kunnen verkroppen dat Bouterse president is maar emotie is iets prachtig vooral als je een verliezer bent vandaan dat je zoveel negatieve beoordeling hebt.


  Maak melding

 23. President Bouterse all the way, no matter what !

  Ik ben en blijf een Pres. Bouta supporter tot dat de natuur vind dat het mooi is geweest, en het tijd is dat ik moet gaan !
  Love you Pres Bouterse !


  Maak melding

 24. Mazda schreef
  Zonder Bouterse en de NDP zal Suriname een stuurloos land worden en dat is niet wenselijk. Nog nooit in haar bestaan heeft Suriname zulke grote vorderingen gemaakt op elk denkbaar gebied. Infrastructuur, armoedebestrijding, bewustwording, noem maar op. Bouterse is de hoop van Suriname en we houden van hem.
  Waarheid is het met MAZDA eens dat Suriname grote vordering maakt, ik denk dat zonder de NDP Suriname niet stuurloos wordt wat wel zal gebeuren is men zal de boel leegroven zoals gewoonlijks. Iedereen kent het verhaal van DOEKHIE die met schriftelijk bewijs naar het assemblee kwam dat samohardjo mensen grond in Nickerie aan het stelen was, Inplaats dat de VHP regering ingreep ontaarde het in een vechtpartij doekhie werd gesloopt omdat hij de waarheid vertelde. Veel Propagandeurs op waterkant beschuldigen Bouterse NDP partij van alles maar dat is allemaal onzin want als de VHP of NPS bewijzen hadden van zulke mistanden dan hadden ze massaal de Surinaamse mensen geïnformeerd over de misstanden die Bouterse partij veroorzaakt, maar ik wacht nog steeds op hun bericht. Ik lees vele emotionele reacties van mensen die het nog biet kunnen verkroppen dat Bouterse president is maar emotie is iets prachtig vooral als je een verliezer bent vandaan dat je zoveel negatieve beoordeling hebt.


  Maak melding

 25. het gaat de verkiesing worden van de waarheid en goed en slecht santoki word onze nieuwe president en hij gaat schoon schip maken hij veegt er door met een hele grote bezem


  Maak melding

 26. Ons land wordt geleid door veroordeelde drugscriminelen en moordenaars. Alle revo figuren zijn financieel binnen. Dit kan niet gezegd worden van de Cubaanse leider Fidel en zijn broer.


  Maak melding

 27. @Regenboog
  broeder, kosten wat het kost wilt deze moordenaar uit handen blijven van de oranje leeuw…
  Is het je niet opgevallen dat hy momenteel muisstil is en geen grote mond opzet richting noordzee…
  a mang e brokko tiengie swettie..
  a boi foe a mang e ka watra ka..


  Maak melding

 28. Als hij het volk nu al vertelt dat Abrahams van adviseur opgewaardeerd wordt tot vice president of minister van financiën, vergroot hij de kans, dat de NDP geen enkel andere partij nodig heeft, enorm. Waarom met anderen samenwerken als Steve Meye aan jouw kant staat en je doodeerlijke figuren als Abrahams, Misikaba, Panka en Alibux in huis hebt rondlopen? Met zoveel eerlijke mensen in je gelederen heb je de steun van Brunswijk en Somohardjo helemaal niet meer nodig, dat zou te veel van het goede zijn.


  Maak melding

 29. Meneer de President.
  met 16 zetels zat u tussen 2005 en 2010 niet in de regering.

  Palu zegt niet op te gaan in de NDP, NS gaat niet samen met de NDP, KPTI soliciteert elders, AC combinatie is uit elkaar en Somo schopt wel heel erg hard tegen Doekhie aan.

  Somo chanteert u wel heel erg stevig in de DNA

  U en uw regering regeren al 4 maanden niet meer, sluiten begrotingen niet af en hebben geen goedgekeurde begroting 2014.

  Binnen uw partij lopen wel heel wat desidenten rond die hun mond open doen echter blaffende honden bijten niet zo hard. Het zijn de stille honden die zich rustig houden waar u bang voor moet zijn. Uw partijleden die wel aanvaardbaar zijn voor de oppositie om zaken mee te doen. Het kan maar zo zijn dat er een NDP bestaat zonder Bouterse omdat u toch wel heel erg ongeloofwaardig geworden bent.


  Maak melding

 30. Bouta en de NDP zijn de belangrijke machtsfactoren in de Surinaamse politiek en samenleving.De politiek van de oppositie en een deel van de andere sterk opgekomen machtsfactoren in de Surinaamse politiek en samenleving hebben gefaald om de macht en kracht van Bouterse te elimineren. In feite heeft de president de nieuwe zeer belangrijkste machtsfactoren aangewend om zijn beleid tot een succes te maken.

  Het komt erop neer dat het de oppositie ontbreekt aan intellectueel vermogen om een goede politieke, economische en culturele analyse te maken van de Surinaamse maatschappij.De conservatieve politici van VHP,NPS,SPA zijn niet in staat om de Surinaamse maatschappij te begrijpen.Ze begrijpen niet eens de actoren die de politieke agenda in Suriname bepalen.

  De intellectuelen van de NDP en de niet partijgebonden sympathiserende intellectuelen van de regering, begrijpen de maatschappij en geven die belangrijke informatie door t.b.v. de goede politiek.


  Maak melding

 31. Als Ronny en Somo niet waren overgelopen was Su en volk 5 jaar verder en was NNNNOOOIIIITTT zo’n pre-ce-dent geschapen dat deze DiDiBrie de leider van Su werd. De weg is nu open voor any andere gek om te denken dat die ook de leiding van Su in handen kan krijgen. Mie mama wat een toestand. Broeja de na kondre. Loekoe fa DiDiBrie drai kong dol k’ba. Moro e doro. Tjek Venezuela a volk kong drai. Ding e pina now. Zo straks is Su aan de beurt. Zo straks gaat Su de vruchten plukken van ’t goede werk van DiDiBrie en Co. Alhoewwwwelll mi sa tak: oting, ope, when, wanneer. Hahahaaa ding no mang geen N..r. Odiii.
  Glenny.


  Maak melding

 32. Aah..er zijn clanleden die beseffen dat de clanleider en getrouwen de krenten uit de pap bij zich houden en anderen voor hun karretje spannen. Ja die vangen de klappen. Arme Doekhie blijft maar incasseren. Zo gaat ameerali en zijn mini steren het aan het eind van dit jaar het moelijk krijgen. De clanleider gaat afstand nemen. Want andy rusland gaat als bliksemafleider stroomstoten geven namens de clanleider.. Ja iemand moet de schuld krijgen.
  Maar we horen niets van Ronnie. Geen kritiek?? Is.eens met de clanleider. ??Ja het pact is al gevormd.


  Maak melding

 33. Die DDB bende vind zichzelf zo belangrijk dat ze geen regering zonder NDP kunnen voorstellen, wat een hoogmoed. DDB vergeet dat hij door verraad van Lonnie en Somo pres is geworden. Dus VHP NPS kunnen in 2015 gewoon een regering vormen zonder NDP. DDB bende zorgt voor veel verdeeldheid, NDP is beter af zonder die criminelen.


  Maak melding

 34. Positieve Waarheid,

  Onze president is veroordeeld voor drugshandel, maar heeft zijn straf ontlopen.
  Onze president wordt verdacht van moorden, maar weet het proces daarover telkens uit te stellen.
  Met onze president wil bijna geen enkele land zaken doen, tenzij daar heel zware concessies tegenover staan.
  Ik ken jou IQ niet, maar zo’n man kun je toch niet blijven verdedigen, tenzij jij uit hetzelfde hout bent gesneden ?


  Maak melding

 35. Mensen, wat jullie ook zeggen geef eerlijk toe kijk nu naar de straten veel mensen toch Electra water gratis dokter meer gebouwen dan toen pensioen verhoging school geld noem maar op maar de NPS/VHP schreeuwt het kan niet land meer in komsten dan uit gaven dus dat betekend dat het volk toch rekening moed houden dat als zij aan de macht komen deze dingen terug gezet zullen worden zo niet dan schelden ze nu voor niks hoe dan ook SU zag in de jaren van regering NPS/VHP er toch niet zo uit toen telde alleen de stad andere delen en binnenland kregen en hadden helemaal niks dus wees eerlijk er is verandering nu tot buiten de stad dat jullie een hekel aan PRESS persoonlijk hebben is jullie probleem en landen die niet met SU willen werken hebben pech hoe dom jullie dat ook vinden het volk heeft bepaald en het mag niet zo zijn dat een ander op jou vrouwtje komt liggen om te wijzen hoe je haar moet bevredigen dat kon vroeger in slaven tijd nu doe jij het hoe jij wilt en voor mensen die dat niet goed vinden heb ik een nieuw gezegde joe erger moro kadjakie kadjakie e njang ka en joe e njang kadjakie, Hahahaaaa.


  Maak melding

 36. @Ray & @perko…

  …die foto gezien onlangs van Bouterse op Cuba?!

  Óf Fidel (Castro) zag hem niet staan, óf hij dacht: “mooi lullen hiero, maar je hebt wél in 1983 op slag mijn ambassadeur (Osvaldo Cardenas) en alle onze Revo-Cubanen uit jouw landje (Suriname) geschopt!!”

  Dit vanwege de Amerikaanse inval op Grenada (lees: Maurice Bishop, die van 8/9 december ’82).
  Hiervan deden Abrahams, Sital, Bouterse, Alibux, Naarendorp, Herrenberg c.s. het DUN in hun broek!!

  Zijn er nog Suri’s -van hoog tot laag- die dit NIET meer/nog weten..?


  Maak melding

 37. NDP is het beste wat Suriname is overkomen, ik onderstreep dan ook wat Mazda eerder zei zonder de NDP is Suriname stuurloos en kunnen wij de duurzame ontwikkeling schudden.

  NPS, VHP en de andere etnische partijen hebben het volk altijd verdeeld gehouden en dat doen ze vandaag de dag nogsteeds. Een verdeeld volk kan nooit voor ontwikkeling zorgen.

  Deze oude etnische partijen zouden per wet verboden moeten worden, omwille van onze geliefde land en zijn bevolking.


  Maak melding

 38. @Ray, je hebt genoeg gezegd en wat denk je van zijn overleden vriend Chavez?

  @Armand, ik krijg er wel kippenvel bij van wat je schrijft. Dat er mensen zijn die Bouterse zo ophemelen en zijn daden goedkeuren vind ik heel erg triest.

  =Voor alle Surinamers die niet weten hoe ver een dictator een land kan brengen.
  Onderzoek het maar even en zie de volgende landen wat er gebeurt::::::
  Venezuela, Cuba, Zimbabwe ect Het zijn landen waar de leiders altijd geroepen hebben dat zij het buitenland niet nodig hebben. Vandaag smeekt Mugabe zijn mensen uit het buitenland te gaan investeren in zijn land. Deze man knielt nu voor het buitenland en vraagt om hulp vanwege de ernstige armoede in zijn land.

  =Ik hoop niet dat het zo ver zal komen met Suriname maar met Bouterse weet je het nooit.


  Maak melding

 39. RobG: “De intellectuelen van de NDP en de niet partijgebonden sympathiserende intellectuelen van de regering”

  Beste RobG; Noem eens 1 NDP’er die zijn lagere school heeft afgemaakt?

  Wat lul je nu over intellectuelen in de NDP? Deze partij bestaat uit mensen zonder enige opleiding, moraal maar wel met een strafblad van hier tot 4de Rijweg.

  Je bent echt een grote joke


  Maak melding

 40. Als er geen uitlaatkleppen was uitgevonden zouden sommigen letterlijk uit elkaar barsten. Ding allamalla na a srefi kek@ nanga tra free free!!! Jullie stelen allemaal! De kunst is natuurlijk om de club die het minste steelt in het zadel te helpen!


  Maak melding

 41. RobG, in 2005 had blies Bouterse ook hoog van de toren. Men zou zonder de NDP geen regering kunnen formeren. Uiteindelijk belande het NDP met zestien zetels in de oppositie. Het volk van Suriname is wel gewend van deze demagoog.

  We kunnen lang en breed hierover bakkeleien, het volk rekent een politieke partij af op de mate waarin beloften al dan niet zijn waargemaakt en de mate hoe men welvaart ervaart. Kort samengevat, Bouterse heeft er weinig van gebakken. Zijn beloftes bleken luchtkastelen te zijn.
  Grootdeel van de beroepsbevolking oa. leraren, agenten, artsen, pers. van kindertehuizen etc etc moeten soms maandenlang wachten op hun salaris of subsidies. Volgens de koopkracht indexen is Suriname achteruit gegaan sinds het aantreden van deze regering.

  Om maar iets op te noemen:

  – miljoenen aankoop van gepantserde limousines
  – corrupte adviseurs en vrienden van de loonlijst zetten
  – ontslagen corrupte ministers eervol ontslaan
  – aankoop van dure computers, schilderen en vastgoed
  – snoepreisjes van diverse ambtenaren
  – oud revo ministers voorzien van pensioen
  – iedere dag is een nationale feestdagen
  – zoon pres. is verdachte van drugs en wapenhandel
  – waarheid en verzoeningscommissie laat lang op zich wachten
  – criminaliteit is explosief gestegen
  – kolonisatie van de chinezen

  Ook zijn de monetaire reserves met een kwart afgenomen zonder dat daar nieuwe inkomsten tegenover staan. Met andere woorden de staat suriname leeft op de pof.

  RobG, het volk is niet gek. Bouterse z’n tijd zit erop, die gast moet moven !


  Maak melding

 42. Dus kort samen gevat:kost wat het kost, NDP moet regeren!!
  Aldus DADA,desnoods moet er weer een paar geelimineerd worden zo zie ik het!!! ” En ik hoop, dat het niet zal gebeuren “


  Maak melding

 43. @ Koos de Jong:

  Kort samen gevat: het is een Kolèré zooi,en wie moet er weer onderlijden ???. Juist het volk: maaaaaaaaaaarrrrrr ze willen het zelf,ze hebben gekozen voor DADA, dus krijgen ze ook DADA.Regeren is voor uit zien: maar de regeerders is SU zien ook voor uit, maar dan voor eigen belang!!!


  Maak melding

 44. als we de limosines verkopen en de opbrengst daarvan besteden aan het omrasteren van percelen in de stad en verder, daarmee ervoor zorgend dat mensen geen gebruik zouden hoeven maken van zinkplaat (ik haat zinkplaat met een passie!) zouden dan niet veel meer mensen dan alleen ik niet heel blij zijn?


  Maak melding

 45. Koos de Jong, de heer Bouterse is verdachte in het Decemberproces, en volgens jullie was hij een kansloze kandidaat voor het presidentschap. Bouterse werd president en jullie hadden het nakijken. Read my words.


  Maak melding

 46. @Robg, het is koeterwaals dat je uitlegt. Net als DDB zien de paarse volgers het behoorlijk vliegen. De NDP bende is niet in staat niet een project structureel en doordacht op te zetten. Het is eerst doen dan denken. Maar ze willen wel bij de njang patoe blijven die ze voor zichzelf hebben gecreeerd. NDP heeft de verkiezing gewonnen door loze beloftes te doen aan de domme massa. De manipulatie voor de komende verkiezingen is al begonnen. Doekhie had indertijd harde bewijzen van het gesjoemel van Somohardjo op RGB, maar de NDP bende heeft toch een regering gevormd met Somohardjo. Ze hebben het volk belazert en Doekhie en Somohardjo vechten elkaar nu de tent uit. Brunswijk heeft met zetels van de BEP het maximale voor zijn Abop mensen eruit gehaald en daarna de BEP een messteek in rug gegeven. Kortom de coalitie is een puinhoop en het volk mag dat inzien. Als het volk dan verstandig stemt kan de uitslag een hele andere uitslag hebben dan de DDB bende voor ogen heeft.


  Maak melding

 47. @Koos de Jong , ik ga de woorden uit jouw sterk commentaar even creatief gebruiken;
  enige wat DDB GEBAKKEN heeft zijn de LUCHTkastelen, hahaha.

  De zogenaamde intellectuelen van de NDP hun grootse verdienste zou de Amnestiewet zijn, maar die prutswet rammelt aan alle kanten en wordt nationaal en internationaal bekritiseerd.


  Maak melding

 48. IRA, je heb over dictator gehoord en dan is gelijk een ieder die de mening van westen niet deelt een dictator of terrorist vertel eens waarom jij de PRESS een dictator vindt of waarom hij dat is heeft het volk gekozen of niet maar vertel eens ik ben benieuwt en nog meer mensen hier denk ik


  Maak melding

 49. Ach de tegenstaanders van NDP en Bouterse zijn al 30 jaar bezig, uiteindelijke resultaat is ‘President Bouterse’.

  Je zou denken dat die ezels na 30 jaar wijzer zijn geworden, maar natuurlijk niet want daar hebben ze de hersenen niet voor.

  2015 zal weer blijken hoe mis deze ezels het weer hebben.

  Alle hoop en verwensingen die ze sinds 2010 hebben, mochten niet baten. Sommigen zweerden dat deze regering 2011 niet eens zou halen.

  Nu hebben ze hun hoop gevestigd op 2015, wat weer op een grote teleurstelling zal uitlopen.

  Jullie fronters zijn geboren losers.

  NDP’ers zijn geboren winnaars en zullen NOOIT van jullie geboren losers kunnen verliezen.

  Mark my words, 2015 NDP en President Bouterse weer aan de macht.

  Al die geluiden die jullie nu horen zal verstommen als de NDP verkiezingsmachine op stoom komt.

  NDP is als houtskool, het lijkt alsof we zijn gedoofd zijn, maar hebben een beetje wind nodig om weer vlam te vatten.

  NDP Tranga en NDP Bigi.


  Maak melding

 50. @Regenboog
  Oh, dus die $ 5.000.000 schadeclaim was het reeds betaald smeergeld dat terug betaald moest worden bij het niet doorgaan van de bouw van de Carolinabrug door Ballast Nedam.
  Waarom is het geld betaald door de Staat en niet door Ramon Abrahams in eigen persoon?


  Maak melding

 51. @Regenboog
  Broeder, Velen van het paarse gedrocht lijden aan ZIEKELIJK gedrag die NIET te genezen is…
  Waarheden worden gezien als leugens en bedrog en leugens en bedrog verkondigd door hun goeroe worden gezien als “feiten”…


  Maak melding

 52. @Regenboog
  Serieuze bedragen en een serieuze krant die het brengt. Er zal dus veel van waar zijn. Als ik de slechte kwaliteit van de bruggen in ogenschouw neem, kun je zeker zeggen dat het geld ergens bezuinigd moest worden en de opdrachtgever met alles tevreden moest zijn.

  RobG, Pero, Sabidieri, Paraman zogaat het met het geld van de staat/ burgers als deze mensen aan de knopen mogen draaien.
  Hoeveel beter zou het land er voorstaan als de eerlijke prijs betaald zou zijn.


  Maak melding

 53. @Boegroe
  Hoe noem je een lijder die middels een coup aan de macht komt?!
  Antwoord; EEN DICTATOR!
  Hoe noem je een lijder die met Amnestie rondloopt?
  Antwoord;…EEN CRIMINELE LEIDER!
  Alle westerse landen hebben een leider gekozen op democratische wijze!
  Kan jij hetzelfde zeggen van de niet westerse landen zoals bv..cuba,venezuela,china, Suriname,,enz…enz…de landen met wie je dictator baasje maties is?!!
  Kan jij ons het bewijs tonen dat je dictator baasje na telling van stemmen tot lijder is gekozen?!Neen toch?Hij werd geholpen aan de macht te komen dankzij vriend en vijand brunsie en somo!
  Jij noemt dit toch niet eerlijke verkiezingen!!!!


  Maak melding

 54. bouterse is gekozen president ,maar hij heeft in de jaren 80 heel veel op zijn geweten over de december moord,de huidige kiezen zijn blij als hij/zij een baan vinden bij de overheid ,deze weten niets van het verleden bouterse,van dag is ook bekend gemaakt dat bouterse en Wijdenbosch steekpenningen hebben aan genomen van de Ballast Nedam.als de verkiezing weer gewonnen wordt door de partij NDP ,dan is de Surinaamse kiezer super dom.


  Maak melding

 55. @boegroe, lees maar een stukje over jou baas:::::

  =PARAMARIBO – Het Nederlandse bouwbedrijf Ballast Nedam betaalde vanaf 1997 in termijnen 34 miljoen gulden aan steekpenningen om de bruggen over de Surinamerivier en Coppenamerivier te mogen bouwen. Het geld zou onder meer overgemaakt zijn naar toenmalige president Jules Wijdenbosch en diens toenmalige adviseur van staat Desi Bouterse – nu president. Dat bevestigen verschillende anonieme bronnen aan NRC Handelsblad.


  Maak melding

 56. dus bouterse en wijdenbosch hebben extra geld gevangen voor de bridge over troubled waters en venetiaan en het volk van suriname hebben ervoor betaald?

  goed zo desie…….


  Maak melding

 57. Fileren,jij snapt het nog steeds niet,de politieke partijen die jouw voorkeur genieten snappen het echt helemaal niet.’Ieder volk krijgt de leider die het verdient’. Suriname heeft altijd saaie NieuwFront presidenten gehad die formeel niets te zeggen hadden in het land. READ MY WORDS.Ik schrijf geschiedenis.

  Met de herverkiezing van president Bouterse krijgt Suriname eindelijk een traditie van sterke mannen die passen in de rol van sterke presidenten van het land.Dit past bijde aard van Suriname.Hoera voor Suriname.


  Maak melding

 58. Deze man droomt overdag met open ogen!! Wat een fantasierijke dromedaris!! Is het geen lachertje en maakt zich nog belachelijker dan het is? Laat hij zijn tijd nemen, zijn nieren te gaan spoelen of eerder zijn bekkie!!


  Maak melding

 59. 34 miljoen aan steek penningen

  jongen niet geloven hoor want volgens de debielen is hij toch goudeerlijk en zijn zoon is de onschuld himself

  ja toch dat is wat mie kasaba en co ons straks zullen wijsmaken


  Maak melding

 60. Wat een intellectuele hypothese poneert deze zeer ‘bedreven’ pres.

  Hij gaat er met grote stelligheid van uit, dat zijn partij de grootste is en blijft, ongeacht de nog nooit eerder, vertoonde corrupte schandalen, in de geschiedenis van suri.
  In feite pleegt hij een aanslag op het intellectuele vermogen van het Surinaams volk.
  Het zoveelste brevet van onvermogen!

  Maar tsja, wat verwacht je van iemand die nooit zijn verontschuldigen heeft aangeboden aan het volk, voor de criminele activiteiten van zijn zoon.
  Die geen sorry zegt voor de slechte naam, die zijn fam aan suri heeft bezorgd.
  Iemand die prat ging op het intellectueel vermogen van zijn criminele zoon.
  Iemand die zijn criminele zoon, hoogst persoonlijk de kneepjes van het ‘ vak’ heeft aangeleerd en nu zijn handen ervan aftrekt.

  Een overduidelijk geval van een grootheidswaanzin!
  Your crazy men!


  Maak melding

 61. En dan heb je nog van die ‘snuggere’ volgelingen, die denken dat dit individu het al 30 jr. voor het zeggen heeft.

  De eerste keer nadat dit individu pres werd, was het land failliet verklaard. Het ziet er naar uit dat suri weer afstevent op een regelrechte financiële ramp.

  Nooit eerder vertoond, een minister die verklaard dat suri een lening krijgt en binnen 24uur, meld de ‘lener’ via de media, dat dit niet klopt.
  Dagelijks het een openbaring van het ene schandaal na het andere.
  Nu weer stront aan de knikker met balast. Het zoveelste bewijs dat bouterse achter de schermen dikke vriendjes is met criminele ned.. want die heb je ook.

  Begin maart is het afgelopen met die grootdoenerij van deze idioot.
  Dan wordt er hopelijk een eind gemaakt aan deze schandvlek voor suri.

  Verachtelijk stuk vreten!


  Maak melding

 62. De twintig jaar jongere hr Santhoki, moet een hele goeie spindokter in dienst nemen.

  Haal er maar één uit de USA.
  -Benoem al de corrupte schandalen van deze reg, in je politieke propaganda.
  – Haal een streep door de lange items op de lijst van valse paarse beloften.
  – leg het volk uit wat een meerjarenplan is,leg ze uit dat de lopende plannen afkomstig zijn van 2008 en lopen tot 2013. Etc etc.
  – leg het volk in jip en janneke taal uit, dat al die zgn verdiensten van bouta, niets met de effort van deze criminele regering te maken hebben, maar reeds betaalde lopende contracten zijn.
  – Leg het volk uit, dat suri de afgelopen jaar heel veel winst heeft gehaald uit de mijnbouw, goud en aardolie, maar dat de opbrengsten verdampt zijn.
  – leg het volk uit, dat deze criminele reg, zoveel geld geleend heeft, dat de achterkleinkinderen van de achterkleinkinderen nog steeds schulden zulle moeten aflossen.
  – Zorg ervoor dat hij eindelijk wordt opgesloten, ver van suri, en gooi aub de sleutel weg.

  etc. etc.


  Maak melding

 63. De man komt weg met al zijn misdaden (moord, megadiefstallen,drugs) jegens het volk van Su en waant zich hierdoor onaantastbaar. Vandaar dat dit heerschap overloopt van overmoed en denkt te kunnen maken en breken. De weg van de karma is soms langdradig, maar onafwendbaar.


  Maak melding

 64. Robg, exact wat er gebeurt, “het volk krijgt de leiders die ze verdient”. Het volk heeft een vergissing gemaakt door de Mega Combinatie iets te veel krediet te geven. Daardoor heb je nu dit gedrocht van een regering. Onder president Venetiaan was het minder spectakel, maar er was er structureel en constante groei van de welvaart. De waarde van Surinaamse munt werd fantastisch versterkt, na jaren van devaluatie onder NDP regeringen. De saaie maar oerdegelijke bankpresident Telting was de beste ooit in mijn mening. De huidige incompetente NDP regering heeft het land wederom in een moeilijke financiele positie gebracht door verkwistend beleid. Economen zoals professor Caram laten waarschuwingen horen voor 2014 en de komende jaren. DDB lijkt het spoor bijster en kan zijn eigen regering en beleid niet verdedigen. In plaats daarvan geeft hij individuen de schuld en reshuffled iedereen. Dit noem je nou een sterke leider? De man is een exdictator en heeft moeite met samenwerken met anderen, daarom trekt hij alles naar zich toe middels commissies. Maar die falen ook hopeloos. Jij haalt dus sterke leider door elkaar met dictators. Een grote vergissing. Want mij inspireert deze veroordeelde drugsdealer en moordverdachte echt niet hoor. Het volk moet in 2015 deze NDP bende wegsturen en degelijke sterke leiders kiezen. Of het volk kan de straat op gaan en voortijdig een einde maken aan het geklungel van deze regering en assemblee. Dan kan DDB rustig gaam genieten van miljoenen steekpenningen die hij van Ballast heeft ontvangen.


  Maak melding

 65. Een ding weet ik zeker. Er is een stille/koude oorlog gaande en Suriname is nauw betrokken. Op lager niveau is er niets te merken. Kijk je naar wat de president doet kan je het volgen. De koude is tussen de Brics landen en de mid atlantische grootmachten die bedreigd worden door faillisement. Bouterse heeft niet gekozen voor het laats genoemde. Vandaar zijn stevige toenadering naar de brics landen. Europa/vs willen dat niet. Bouterse zal nog zwaar te voorduren krijgen met die mensen. We zijn nog niet begonnen. Mocht het daadwerkelijk blijken dat hij toch de verkiezing zal winnen krijgen we de poppen aan het dansen. Ik schat begin volgend jaar. Mocht Bouterse rekenen op de chinese gemeenschap is het een gedane zaak. Het Surinaamse bevolking is naief en fragiel. We zijn niet rijp. We weten niet hoe nauw de CIA betrokken was in Suriname in de jaren tachtig. En nog steeds. Volg Bouterses stappen. Brics betekent Brazilie,rusland, india, china en Zuidafrika. Mocht Santoki winnen hebben we binnen de korste tijd een NEO kolonie erbij. Welvaart zal er zijn maar tegen welke prijs.


  Maak melding

 66. @fileren
  Waar kan de President dan van zijn pensioen genieten. Niet in Suriname want daar wacht Santa Boma, Elders zal men hem weten te vinden. Blijft over Cuba want daar voelt de president zich THUIS (freudiaans en voorspellend)


  Maak melding

 67. @Afu sensie, dat jij achter een veroordeelde drugsdealer, vermeende moordenaar en smeergeld ontvangende corrupteling aanloopt zegt veel over jouw.

  De NDP paupers zijn met vele beloften belazert terwijl de DDB bende zich verrijkt. Zoonlief Dino was lekker onfris bezig en is nu opgeruimd door de VS.

  Als de smeermachine van de NDP straks op gang komt dan gaat het stinken van de leugens en valse beschuldigingen. Want met liegen heeft DDB geen probleem heeft hij al bewezen.

  Die losers zoals Limbo en die anderen losers die achter de No Denki Partij zullen hard schreeuwen en wintie krijgen op de berm.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.