maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameBouterse: Het leger is een strategische partner

Bouterse: Het leger is een strategische partner

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 4 feb – “Het leger is een strategische partner bij het handhaven van vrede en veiligheid op ons grondgebied en daarbuiten.” Dit zei president Desiré Bouterse bij de beëdiging van Ronnie Benschop tot legerbevelhebber(FOTO) en Adolf Jardim tot diens plaatsvervanger. De speciale plaats die het leger wordt toebedeeld, brengt veel verantwoordelijkheid met zich mee.

Wie dus het heft in handen krijgt, zal zich daar terdege bewust van moeten zijn. “De bevelhebber moet het politiek-strategisch beleid kunnen vertalen naar de day to day realty”, zei Bouterse tijdens de ceremonie in de Memre Boekoe kazerne. Brigadegeneraal Benschop zal dan ook een man moeten zijn van weinig woorden en meer moeten spreken via ‘voorbeeld.’ Benschop beloofde ‘naar beste vermogen’ zijn werk te doen.

Hij wil zich inzetten voor een goed georganiseerd leger dat zijn taken naar behoren uitvoert. Scholing en carrièreplanning voor manschappen zullen tot de prioriteiten behoren. Opmerkelijk was het verzoek van de nieuwe bevelhebber om besluiten te mogen nemen ‘zonder bemoeienis van buitenaf’. Behalve de legertop, zijn ook de commandanten van andere legereenheden beëdigd. De ceremonie is onder meer bijgewoond door leden van de regering en diplomaten.

bevel2

opening
Fernandes Express
Passion in concert

37 REACTIES
 1. De nieuwe bevelhebber vraagt beslissingen te mogen zonder bemoeienis vooraf.
  In een democratische rechtstaat is dat absoluut, maar dan absoluut onmogelijk.
  Belangrijke beslissingen van de legertop moeten altijd worden overlegd met de vakminister en in zwaarwegende gevallen met het kabinet.
  Deze woorden van de heer Benschop geven een slecht gevoel voor de toekomst.
  De uitspraak van Bouta, dat het leger een strategische partner is, ligt in de lijn van zijn denkpatroon, gelet op zijn militaire verleden en de wijze, waarop hij destijds de coupe heeft gepleegd.
  Dat hij deze uitspraak een jaar voor de verkiezingen doet is oliedom, maar ja, wat is intelligentie bij deze man ?


  Maak melding
 2. Misschien kunnen deze nieuwbakken Officieren de guyanezen in het tigri gebied een poepie laten ruiken dmv een uiterst doordachte offensieve strategie met follow up bezettingsbruggehoofd cq macht.


  Maak melding
 3. Dit is geen leger. Het is allemaal schorem van de bovenste plank. 30 jaar na de coupe is nooit formeel excuus geboden aan de nabestaanden van de slachttoffers. Bouterse heeft toegegeven destijds politiek verantwoordelijk te zijn voor de hele operatie.

  Welke leger schiet nu op haar eigen volk ? Het zijn allemaal laffaards.

  Bovengenoemde statement kan ik niet serieus nemen. Vrede en veiligheid ? Laat me niet lachen.


  Maak melding
 4. Bouterse heeft waarschijnlijk bedoeld: het leger is een strategische partner bij het handhaven van MIJN vrede en veiligheid.
  Dus indien mensen van plan zijn te gaan staken of te demonstreren, dan weten ze wie ze tegenover zich gaan krijgen. Het Leger.


  Maak melding
 5. UITSPRAKEN VAN DADA: HET LEGER IS EEN STRATEGISCHE PARTNER.

  En waarom kijkt die Ronnie Benschop op de foto van het artikel zo boos?
  Volgens mij had hij een te kleine pet op.
  En dat doet echt (pijn) bij zo’n (defilé).

  En de volgende uitspraak van DADA:
  Want ik weet echt niet hoe het (TIGRI) probleem moet worden opgelost.

  DADA: NATIONAAL LEGER MOET IN TOPCONDITIE.
  En dan speel ik het een beetje (slim)!

  En daarom hebben wij de Guyanese legertop uitgenodigd.

  Guyanese legertop bij installatie brigadegeneraal Benschop
  04 Feb. 2014 (Bron-starnieuws.com)

  Brigadegeneraal Mark Phillips en kolonel George Lewis van het Guyanese leger zullen vandaag aanwezig zijn bij de installatie van brigadegeneraal Ronni Benschop.

  HEEFT DADA SOMS EEN ANDER STRATEGISCH PLAN VOOR 2015?
  Wie het weet mag het zeggen.


  Maak melding
 6. De Landmacht, zeemacht, luchtmacht, Navy SEAL(s)/(SEa, Air, Land) Amerikaanse speciale eenheid NSW van de USA en haar NATO-bondgenoten zoals, Frankrijk, vreemdelingen legioen weten wel wat bombarderen betekent voor dit soort grappenmakers, zoals:. Maurice Bishop, Moammar al Qadhafi/Gadaffi, Saddam Hoessein, Osama bin Laden, Hosni Moebarak, Idi Amin, Generaal Manuel Noriega.
  Deze Surinaamse grappenmakers hebben tegen USA, Frankrijk geen schijn van kans of wel?
  Kansloos! Ja of ja?
  Ja!
  Brigade legergeneraal?!, laat me niet lachen. Als die Amerikanen en Fransen komen, zal je het wel merken waar hun hele/al uniform/en met epaulet is/zijn. Clown!
  Het Surinaamse volk weten ze wel bang te maken. Straten afzetten ?!, waarvoor?!, Verder geen of enigerlei waarde. Nada, Nothing, Niks, Notie!


  Maak melding
 7. Kijk maar naar de sergeantjes van 1982 ze zijn nu de rijkste mensen in Suriname. DDB is nu de allerrijkste. Dus het leger is een strategiese partner voor sommige mensen


  Maak melding
 8. @ FER

  En waarom kijkt die Ronnie Bensdorp op de foto van het artikel ZO BOOS ???

  Antwoord ; die man heeft van zijn ” Basja DESI als opdracht gekregen het politiek-strategisch beleid te moeten vertalen naar de day to day reality. Ook moet hij zich transformeren in een man van weinig woorden en meer moet spreken via ” VOORBEELD “.

  Dus té yu yére ding san’ disi dang yu no kang lafu of fier’ switi volgens mie !

  CHAVÉZ säger sov gott !


  Maak melding
 9. Aahh…mang de titels vliegen je om de oren in Su. Allemaal bedoeld om de grootheidswaan te voeden.?Compensatie van een diepgeworteldminderwaardigheidscomplex??? Of boekingstruc om het loon op te schroeven? Arme andy rusland.daar gaat je begroting.Je hebt het onheil over je geroepen.

  Chavez steunde vooral op de dreiging die vanuit het leger neerdaalde op het volk. Het volk hield zich koest.
  En het leger van su heeft zich laten misbruiken door de clanleider om eigen suris af te schieten. Bad blood!


  Maak melding
 10. Kan iemand op dit forum mij misschien vertellen, wat voor opleiding Benschop eigenlijk heeft gehad ?
  Hij kijkt op de foto niet alleen boos, maar ziet er ook niet al te snugger uit.
  Is hij misschien begonnen als sergeant in het leger, die de manschappen sportles gaf ?


  Maak melding
 11. “Het leger is een strategische partner…” Hoe krijgt hij het uit zijn opgezette lymfeklieren. Voor wie? Voor het volk? Het leger dient ter bescherming van het volk. Het leger dient ondergeschikt te worden gemaakt aan het volk. En een nieuwbakken brigadegeneraal (what’s in a title!) die uitvoering wenst te brengen aan zijn toekomstige beleid. Waar is de minister van Defensie? Ik zou hem na zijn eerste woorden al meteen ontslagen hebben. Wat een poppenkast, zeg. De legerleider is Didibri, dus Benschop loopt vanaf heden met een toegeknepen sluitspier over de Memre Boekoe-kazerne. En zoals het in een goede dictatuur hoort bepaalt de legerleider de koers, niet zijn adjudant. Of je nou brigadegeneraal bent of niet. Ik hoop dat deze hele ondoordachte bende na de verkiezingen volgend jaar genadeloos wordt afgestraft.


  Maak melding
 12. PASSANT, jij wilt dus dat als er wat is dat ze SU bombarden zoveel hou je van land en volk tuurlijk is het SU bombarderen en niet eens alleen troepen zijn genoeg en makkelijk maar dat je dat wenst top van jou maar ook ze weten wie en wanneer ze bombarderen CHINA en RUSLAND OF IRAN, NOORD KOREA dat moet je afvragen en denk niet dat de AMERIKANEN gek zijn wat valt er volgens jou te bombarderen in SU hoe oud ben jij waar is het kleine beetje verstand dag GOD jou gaf zo te horen ben je die ook kwijt met een paar van die dag dromers hier boven .


  Maak melding
 13. Deze criminele drugs dealer laat duidelijk zien dat hij niet geloofd in de macht van de democratie, hij geloofd in de macht van wapens, dat zal hem op den duur openbreken.


  Maak melding
 14. Doordat deze vent geen uitweg meer zag of had en terug is van zijn reisjes uit GUBA en ect,ect komt deze vent met fenomenale adviezen uit GUBA terug en hoe die verder moet!A man vin wan BORO pasie tog fu go doro!Een strategisch of tactische plannen voor de komende max. 5 jaren en natuurlijk gaat deze gecastreerde ezel of yourka onverwachte huppeldepup in actie komen of in praktijk brengen!MR.Ronny Benschop hahahahahahahahhhaaaaaaaaaaa…is totaliter niet chagrijnig,op de foto is duidelijk waarneembaar of te zien dat Ronny op het moment gewoon heel ROT voelt.A man no lob den soortu san disie fa a yourka e handel den tori disi un sab den wan dati!Na wan sari tori mi booy! Quasi bhaai, V.H.P.soso street!!nanga lobi!


  Maak melding
 15. Alibouta weet het al weer, nu de verkiezingen nadere, gauw de hand van de kinderen een beetje vullen. Alibouta is slim bezig. Hij laat alle NDPérs nu voor de verkiezing een politieke post bekleden zodat ze tot aan hun dood in ieder geval gebruik kunnen maken van de wachtgeldregeling. Abraham zit al te genieten van zijn pensioen, Latour inmiddels ook dus nu tijd voor de volgende schurk. OP zich denkt deze schurk wel aan zijn mede schurk en is hij lang niets zo erg als Nieuw Front. Die NF houden liever alle rijkdom bij een persoon.


  Maak melding
 16. Mini ster E. Belfort, en Brigade Generaal kijken nors op de foto.Waarom vraag ik me zelf af,het lijkt wel of ze boos zijn op hun manschappen!!!!


  Maak melding
 17. Allen,

  Lijk wel of er bepaalde mensen het goed vinden van de bombardementen van Amerika op bijvoorbeeld Irak.
  Voor degene die dat goed vinden, ga lekker weer naar school want je hebt niet genoeg gestudeerd om op deze site je mening te geven.BOERKIE.
  Nederland is ook DICTATUUR heeft namelijk ook een leger.


  Maak melding
 18. Wat heeft Su aan een mooi weer legertje dat niet eens in Tigri durft te patrouileren? Of de grensrivieren en de kust kan bewaken? Wat heeft het volk aan al die hoge heren die zichzelf bevorderen in het leger?


  Maak melding
 19. @Eerlijk , yu na wan KAW, In Nederland is alles en iedereen ondergeschikt aan de democratie, rechtstaat en de grondwet,in Suriname is alles en iedereen ondegeschikt aan drugscriminele massamoordenaar.


  Maak melding
 20. Het Surinaamse leger is vooral een statusobject. Guyana heeft een leger, dan moet Suriname ook een leger hebben. Om diezelfde reden is Benschop Brigadegeneraal geworden. Het zou toch niet leuk zijn als de Surinaamse legerleider in rang de mindere is van de Guyanese legerleider.
  Benschop kijkt overigens niet boos, maar vastberaden. Hij weet, als de politici er te veel een potje van maken, zoals toen Henck Arron, dan moet ik ingrijpen.

  Feitelijk heeft Suriname natuurlijk geen leger nodig, en blijkbaar kan men het ook niet betalen, maar die jongens zijn weer van de straat en wellicht leren ze een beetje discipline.
  Het ziet er in ieder geval prachtig uit.


  Maak melding
 21. Hij wil zich inzetten voor een goed georganiseerd leger dat zijn taken naar behoren uitvoert, Aldus Benshop.
  Wat voor werk doet het leger dan?!!
  Eerder hebben ze een coup gepleegd,broeders uit hun bed gesleurd met de bedoeling ze te executeren,Moiwana oorlog veroorzaakt en de oorlog ging tussen de surinaamse miltairen VS surinaamse broeders,zusters…
  Die gehele leger moet opgedoekt worden!!
  Niemand in de wereld heft zin om Suriname binnen te vallen ,onze vijanden zijn vrienden met bouta zoals [RAMOTAR,R.Khan],Over het Tigri gebied waarover wel een oorlog zou kunnen uitbreken zeggen beiden ..’MI CASA IS SU CASA’.Bouta is vrienden met alle dictators in de wereld …zo wie of welk land is dan overgebleven om een oorlog mee te beginnen?! Juist geen enkel land!!Geen enkel gerespecteerde land in de wereld heeft zin om een oorlog met bouta te beginnen,het betekent toch eenmaal alleen maar koppijn van overhouden.
  Of het is gewoop AWARDS seizoen in Suriname.Politie award,militaire award,crimineel award voor beste en meest intelligente crimineel, enz….

  PS

  De rode minnetjes geplaatst bij de reacties van de rechtgeaarde Surinamer bevestigd alleen maar het feit hoezeer zij gelijk hebben!!!


  Maak melding
 22. Eerste orde van Generaal Benschop aan zijn manschappen ga op waterkant minnetjes uitdelen. Deze benschop is een voetoeboi van basja bobo zodat bobo en zijn amnestie gangsters zichzelf kunnen verrijken.


  Maak melding
 23. Suriname heeft geen leger nodig.Het is kapitaalsvernietiging van het land.Voor wie moet Suriname vrezen vraag ik mij zelf af.Ze kunnen dat geld beter gebruiken voor armoede bestrijding.Dat is mijn advies.


  Maak melding
 24. NRC Handelsblad is een kwaliteitskrant en heeft heel veel zaken over DDB in haar archief. Mocht het een scenario zijn, dan is het een trieste zaak. Mijn vraag is, “of het niet klopt, waarom wordt de advocaat van de duivel hiervoor dan niet aan het werk gezet?”. “De verliezer kan alleen maar schade lijden en de winnaar alleen lachen, ja toch?”
  Take one, action, showtime!
  Wat ik goed vind, is dat er een reactie van Jules Wijdenbosch is gekomen op het bericht in NRC/de media en nu is het een kwestie van uitkijken wat het vervolg is. Democratie/rechtsstaat menings-uiting/ persvrijheid, woord en wederhoor, enz.
  Is het de waarheid of is het een scenario?/(het boek, cq NRC next was spannender?)
  Smeergelden?! Er zullen verklaringen, zwart of wit, bewijzen van diverse kanten moeten komen bij de rechtbank. Wie zich aanvallen, beledigd, vals beschuldigd of whatever voelt, kan nog altijd naar de rechtbank? Daarom houd ik van een rechtsstaat, u toch ook?
  Velen, ao DDB, kunnen leren en zien hoe het in een rechtsstaat en democratie werkt als ze juist of verkeerd in beeld worden gebracht, ja toch?


  Maak melding
 25. Hoe je het draait of keert,stront komt altijd naar boven drijven.Kaka ju no mang kibri a mang o smeri altijd !!!!!!
  Alles wat je hier verkeerd doet, littie dja ju è go pa ing bifosie ju hari a dang!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES