Regering wil weer ambassade Japan in Suriname

28

PARAMARIBO, 3 feb – Japan moet weer een ambassade opzetten in Suriname. Dit is de vurige wens van de regering Bouterse – Ameerali. De diplomatieke instrumenten worden nu ingezet om het zover te krijgen.

De regering probeert zoveel mogelijk Tokyo van inzicht te doen veranderen. Enkele jaren terug is de ambassade in Paramaribo gesloten, vanwege een beleidsverandering in Japan. “We gaan er dit jaar extra aandacht besteden. We hopen dit jaar nog positief antwoord te krijgen”, zegt Michiel Ravenberg, topfunctionaris op het ministerie van Buitenlandse Zaken, tegenover de Ware Tijd. Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken is later dit jaar in Japan.

Als onderdeel van zijn missie zal gesproken worden over hervestiging van de Japanse ambassade. De Japanse regering financiert regelmatig projecten in Suriname. Vooral de visserij heeft de laatste jaren behoorlijk aandacht gekregen. Suriname heeft zich door de jaren heen een trouwe bondgenoot getoond in het debat over de walvisvangst. Steeds als het op stemmen aankomt in de internationale walviscommissie, wordt het Japanse standpunt pro vangst ondersteund.


28 REACTIES

 1. Oh,nu willen bouta en ameerali ook vakantie gaan houden in JAPAN?!!
  Zijn ze al moe van Cuba,venezuela,guyana,turkije,china,de rest van de arme caricom landen en de unasurlanden?!
  Welke crimineel die in hun midden woont zijn ze van plan te accomoderen in Japan dan,netzoals bv Naarendorp in Frankrijk ,ergens op straat in Parijs!!?


  Maak melding

 2. De gros van de wereld is tegen walvissenvangst echter
  Suriname heeft zich door de jaren heen een trouwe bondgenoot getoond in het debat over de walvisvangst. In de internationale walviscommissie, wordt het Japanse standpunt pro vangst schaamteloos ondersteund.

  http://www.youtube.com/watch?v=hZ9ax3bZkhI

  Mijn god als je nog niet weet waarom investeerders Suriname mijden dan heb je toch een behoorlijk plaat voor je kop.


  Maak melding

 3. Japan probeert het aantal ambassades te verminderen om kosten te drukken. Kosten zijn geen issue voor de DDB regering. Ze openen graag een nieuwe ambassade om mensen uit de NDP bende te accomoderen. Van de ambassade in Parijs hoor je niets laat Lackin daar duidelijkheid over verschaffen.


  Maak melding

 4. … enkele jaren geleden is de ambassade van Japan gesloten vanwege geen beleidsverandering in Japan.
  gaan ze daarheen om te onderzoeken welke de beleidsverandering is of gaan ze gewoon vertellen dat suriname veel te bieden heeft? ik weet het niet. het lijkt mij dat Japan nu even zelf zijn problemen moet zien op te lossen en dat zij Suriname daarbij niet kan hebben. wellicht is Japan tegenover Suriname heel groot, maar ieder land is tegenover Suriname heel groot, dwz Suriname hoort niet bij de grote spelers, maar bij de kleine spelers. hmm, wij wachten af. vol verwachting klopt dan ook ons hart.


  Maak melding

 5. Kwart van de monetaire reserves is verdampt en in Parbo maakt men druk om een ambassade gebouw. Want dat is de redding voor Suriname. Intussen worden onderwijzers, verplegers, artsen en andere leveranciers die voor de overheid werken nauwelijks uitbetaald. Het land gaat ook gebukt onder hoge criminaliteit. Neks no fout zegt dada Desi want we hebben de boel onder controle. De man die suriname naar grotere hoogtes zou leiden. Het wordt een enkeltje afgrond.


  Maak melding

 6. Op zoek naar geld geeft de burger het euvele moet om zaken bespreekbaar te maken die niet meer voor de andere partij bespreekbaar.
  Japan bezuinigd op alle fronten en nu denken de NDP’ers dat zij met hun speach, denkende dat de Jappen het zullen geloven als de goed gelovige en bijgelovige sranang mangs, Japan dus kunnen overhalen om geld uit te geven in een land die haar niets te bieden heeft.


  Maak melding

 7. De Rep Korea was hier ooit gevestigd en sloot haar deuren. Op het antwoord “waarom” kwam een heel diplomatiek antwoord.Reorganisatie..!? Heel netjes. Andere cultuur. Zo ook heeft Japan een heel andere cultuur. Hun “ja” is “ja” en in beide landen wordt corruptie zwaar gestraft! In het verleden heeft Suriname veel schulden gemaakt en met moeite heeft de regering van Venetiaan die kunnen aflossen. Verbaasd men er nog steeds over dat investeringen uitblijven ? Dat ambassades hier niet gevstigd willen zijn ?


  Maak melding

 8. @John D

  hmm, Korea is hard hollend vertrokken?

  en weet Lackin dit wel? of hoeft hij zich niet druk te maken over achtergronden, omdat het toch niet om de ambassade of om het land suriname gaat maar om eigen belang van de partijleden van deze regeringspartij?


  Maak melding

 9. goed dat japan en korea terugkomen want dan zullen de chineze uitbuiters ddb ook laten vallen

  deze uitbuiters lusten de jappaners niet bouta gaat dan een buffel scheiten


  Maak melding

 10. DIT, is weer zoiets hoeveel landen hebben geen ambassade in JAPAN of andersom alleen SU mag niet wat bekrompen alles negatief het is dat deze regering het doet als het de NPS/VHP was zouden jullie stil zijn zeker weten snaveltje dicht en ogen toe slaap lekker.


  Maak melding

 11. Vanmorgen stond in alle kranten, dat good old Fidel Castro een enorme rol ziet weggelegd voor Suriname op het gebied van de voedselvoorziening.
  Dan denk ik: nou en ?
  Je kunt er donder op zeggen, dat er toch niets gebeurt.
  Nu staat op de Waterkant, dat de regering wil, dat er weer een Japanse ambassade wordt geopend in Suriname.
  Dan denk ik: nou en.
  Je kunt er donder op zeggen, dat de Japanners, die het al zo moeilijk hebben met hun eigen economie hier nooit meer een ambassade zullen openen.
  Het zijn allemaal signalen van de regering, die de problemen op binnenlands gebied naar de achtergrond moeten verdringen.
  Daar trappen wij (allang) niet meer in.


  Maak melding

 12. @Boegroe….het gezegde is oogjes dicht en snaveltjes toe.
  Zelfs dat weet je niet eens goed te verwoorden.
  Wederom een bewijs wat voor een simpele ziel je bent.


  Maak melding

 13. zoals Japan voor “wetenschappelijk” onderzoek walvis vangt, zo was DADA ook wetenschappelijk bezig in Fort Zeelandia!!!

  waar blijft trouwens die Obiamang v Eritrea met zijn ambassade???


  Maak melding

 14. Ja, wiens brood men eet, diens taal men spreekt. De hele wereld is tegen walvisvangsten, maar omdat Japan diverse projecten in Suriname financiert is Suriname ineens geen tegenstander van walvisvangsten meer. Zoals ik reeds in mijn eerdere postings heb gezegd: degene met geld heeft de macht. Dus PSA-ers krachten samenbundelen om straks gezamenlijk Suriname te hervormen. Let wel: omdat we geen politieke invloed in Suriname krijgen, moeten wij economische macht verwerven.


  Maak melding

 15. Doet me denken aan de todo bere vijvervisser Somo!HAhaha… @ boegroe hoe is het zoiets potentieel?De fabel fladderen of vlinderen!HAhaaaaaaaaaaa…!


  Maak melding

 16. laat de raad van ministers weer gaan vergaderen, of de nationale assemblee weer wetten behandelen. De sloten voor de afgelopen jaren en de begroting 2014 zijn niet eens afgerond, het land staat praktisch stil. Deze zaken hebben de hoogste prioriteit, geen gelul over ambassades.
  Als die marktverkoper niet op de markt staat komt er geen eten op tafel. Assembleeleden verschijnen niet of ondermijnen moedwillig korum voor een vergadering maar worden fors doorbetaald. Waar zijn ze mee bezig in Suriname. President gaat lulverhalen afsteken in Cuba, waar gaat het heen????


  Maak melding

 17. BEN66, ben jij school meester en tuurlijk ben ik een simpele ziel ik vindt mij zelf niet meer dan een ander en ieder kan en maakt weleens een fout jij bent zeker perfect dus geen mens maar ja je weet niet eens wat jij bent vandaar gewoon zonder ziel.


  Maak melding

 18. Japanse ambassade in Suriname? Wat moet die dan doen? De Fukushima zeer radioactive nucleaire afval naar Suriname brengen en opslaan tegen een waardeloze vergoeding? God zij met ons Suriname!


  Maak melding

 19. Ray ..wat een achterlijke reactie van Uw kant, vol haat en weinig opbouwend, schaamt U zich. Wat de Walvis vangst aan betreft. Iedereen vist toch ook..??, wat is het probleem, de Walvis vlees word gegeten door de Japaners. Of moeten ze de Walvis bij levende lijve op eten. Als dat niet mag dan mogen wij ook niet meer vissen, want ook de vissen moeten eerst dood gemaakt worden. Dit is de overdreven dieren liefde van de Europiaan, die zich weer gaat bemoeien in een ander land hun tradities en hun visvangst. (De Nederlandse Traditie is een Zwarte Piet). Als de blanke man nu pas weer een grote Olifant in Afrika gewoon gedood heeft, dan krijgt men daar op geen reacties. Wanneer hij het doet dan is het wel goed maar niet wanneer andere in hun gebied jagen en vissen. Ik wens dat de Blanke Europiaan ook zo veel menselijke liefde voor onze bestaan had kunnen opbrengen, als hij het voor de dieren doet. Waarom geen Japanse Ambassade in Suriname,..?? ik geloof dat is goed voor Suriname. Ik ken de eigenlijke achtergronden van het Japan en Korea verleden niet, maar het verbaasd mij wel met welke minachting op Suriname word neer gekeken door zijn eigen land genoten. Wat voor een lage taal Sjang….Cajosh


  Maak melding

 20. Ja joh en maar hopen dat die Japanners achterlijk zijn!
  Hoeveel Surinamers wonen in Japan???

  Bouterse wil hiermee een ding bereiken:
  Hij denkt en hoopt op steun of investeringen van de Japanners. Niets meer en niets minder!

  Waarom steeds zover gaan zoeken?

  Ik dacht China alles voor jullie deed of toch niet?

  Is die ziekenhuis die China beloofde al klaar?

  Bouterse, hoe achterlijk ben je nou? Denk je dat je honing aan je mars hebt dat ook rest van de wereld naar je pijpen gaan dansen?

  Jij ben dictator en de maffiabaas van Suriname. Jij bent de adviseur geweest van jou zoon in haar hoedanigheden.

  Jij houdt alleen jou eigen volk die helaas stuk voor stuk labiel is, onder controle door jou DOM GELUL!


  Maak melding

 21. Suriname heeft bijna 20 ambassades over heel de Wereld. De kosten bedragen per maand 4 miljoen euro’s. Alleen de Nederlandse en Amerikaanse Ambassade leveren Suriname een netto voordeel op.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.