dinsdag, mei 21, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieRechtszaak Dino Bouterse met een maand uitgesteld

Rechtszaak Dino Bouterse met een maand uitgesteld

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/NEW YORK, 29 jan – De rechtszaak van Dino Bouterse in New York is weer met een maand uitgesteld. De advocaten van de 41-jarige zoon van de president van Suriname krijgen nu tot 7 maart de tijd om zijn verdediging voor te bereiden. Dat meldt De Telegraaf.

Dino werd eind augustus gearresteerd in Panama-Stad en uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Hij wordt verdacht van cocaïnesmokkel, het verlenen van hulp aan de Libanese terreurorganisatie Hezbollah en verboden bezit van vuurwapens.

Volgens de krant heeft het Amerikaanse openbaar ministerie Trinidad & Tobago om de uitlevering van medeverdachte Edmund Quincy Muntslag (29) gevraagd. Deze zaak loopt nog voor de rechtbank in Port of Spain en gaat op 18 februari verder.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

41 REACTIES
 1. Hoeveel tijd hebben die advocaten van Dino wel niet nodig om zijn verdediging voor te bereiden. Dat is lekker uren declareren. En wie betaalt die allemaal. Vast de Surinaamse belastingbetaler want Dino heeft toch na zijn ontslag uit de CTU geen officiele baan meer….


  Maak melding
 2. Uitstel van executie. Zoonlief bungelt aan de boom. Advocaten zullen waarschijnlijk op een deal met de OM aansturen. Schuldbekentenis en volledige medewerking in de VS betekent meestal dat de strafeis lager ligt.


  Maak melding
 3. Heel vroeger hield het rijke Westen plantages, schepen en slaven op na. Sedertdien is er niet zo gek veel veranderd. Anno 2013/2014 is de target gericht op Mensenhandel, terrorisme, drugshandel en wat dies meer zij. Ik zou zeggen, “stop dit argeloos, misleid en gecompromiteerd mensenkind in jullie braadslee van grote leugen en bedrog,….probleem opgelost?


  Maak melding
 4. Beste Paraman,

  Je bent echt schaamteloos. Dat jij achter een geboren crimineel blijft staan die nog nooit een dag eerlijk werk heeft verricht zijn leven, vader is van 14 kinderen zegt heel veel over jou misselijkmakende moraal.

  En als uitsmijter de slaventroefkaart uitspelen. How low can you go…..


  Maak melding
 5. is zus & zwager hoefdraad al langs geweest?

  en je mammie ook niet? super familie tog!

  neks no fout dang…als je maar mooie tekeningen opgestuurd krijgt van je kinderen (hoeveel zijn het er eigenlijk?)

  Papa voelt zich thuis op Cuba, hopelijk heb jij dat gevoel ook in sing sing 🙂


  Maak melding
 6. Paraman, zoals verwacht spelen jullie paars paupers weer de slavernij troefkaart. Geschiedenis heeft geleerd dat het voeren van een anti koloniale politiek gedoemd is om te mislukken.

  Laat ik je 1 voorbeeld geven over slavernij en wel te verstaan anno 2014 in suriname.

  Suriname heeft sinds 1990 het verdrag van de Universele verklaring van de rechten van de mens getekend, waarop de rechten van het kind gebaseerd zijn. De ratificatie van de kinderrechten heeft in 1993 plaatsgevonden. Suriname prijkt op de lijst van landen die kinderarbeid toestaat.
  Weerloze kinderen worden in de goudsector ingezet om zwaar arbeid te verrichten onder gevaarlijke omstandigheden. Deze kinderen worden dagelijks blootgesteld aan gevaarlijke chemische stoffen als vb kwik, zwavel en andere zuren.

  Walgelijk !


  Maak melding
 7. Hmmmm e emmm; wat krijgen we nou? Of is het zo dat hoe langer hij vast zit hoe meer hij gaat praten, of is het zo dat ze op Edmunt Quincy Munslag wachten om in de VS iets meer te vertellen dan tot nu toe. Of is het zo dat ze DiDiBrie veel meer willen stessen, als dies na a torie vind ik het prrrrrriiima. Hopelijk DiDiBrie no go dede, want mie wannnn ding Ameerkang sluit a DiDiBrie dies op of Santokhi e sluit joe M.RS op in Su ja. Any way ik hoop zo voor je dat je(DiDiBrie) het zelfde gevoel hebt als alle slachtoffers wiens vonnis jouw DiDiBrie klauwen is gepasseerd. Fierie fa a swietie mie ogrie pikin DiDiBrie boi.
  Overigens is 7 maart een mooie dag; nml 1 dag voor de internationale vrouwendag…..hmmmmm en het hebben van 13 kinderen hmmm lekker, lekker, lekker al die vrouwen skreppy.(scrappy). Haha a san e kon moro broeja voor DiDiBrie haha Inez, Inez, Inez Weski en Roethof willen meer(2) getuigen uit Su horen, straks willen ze DiDiBrie ook horen. Mie jevel a DiDibrie e benauwtoe hahahaaai. Als die Ta na hemel zo mij leidsman moet zijn dan hoeft dat niet.Is dit nou Godszegen, zoveel problemen; dit is echt stressen hoor voor DiDiBrie. Odiiiii.
  Glenny.


  Maak melding
 8. Tje potie die jongen heeft 13 kinderen te verzorgen en ook nog een seniele vader.Als hij nou 40 jaren verdwijnt blijven er ook nog 14 mensen hulpeloos achter in SU.
  Tje ba doen jullie niet zo wreed hoor!39 jaar is meer dan genoeg whahaha


  Maak melding
 9. Alle hypotheses lossen weinig op in dit drama hoe je het ook bekijkt. Suriname staat negatief in de kijker.
  Indien de verdediging nu na maanden nog niet gereed is kan gesteld worden dat de zaak voor Bouterse Junior er ernstiger uit ziet dan veel aanhangers/supporters van de daken schreeuwden.

  Parraman gaat al over naar een complottheorie als voor bereiding op een ongunstige uitslag het zijn de slavenmeesters die dit onschuldige mensenkind middels complotten veroordelen.

  Mensen wat er ook gebeurd uitstel is in dit geval geen afstel, de gerechtelijke molens draaien traag.
  Wees blij want als Muntslag ook in de VS aankomt wordt de zaak nog gecompliceerder omdat de vroegere maatjes dan keihard tegen elkaar uit gespeeld kunnen worden.

  Meneer de president u heeft zelf de taktiek van reken met veel talent en succes gehanteerd nu wordt die tegen u aangewend.

  1) Rosbell investeringen staan op hold terwijl de energie rekening gesubsidieerd wordt.
  2) Surgold heeft wereld deal maar stelt investeringen uit zodat u regering niets meer kan verzilveren.
  3) Dino zaak loopt rustig door en zal pas informatie gaan spuien als het u het minste uit komt en niemand iets meer met u wil.
  4) Uw politieke vrienden (doekhie, sital) en coalitie genoten laten u barsten en drijven u steeds verder in het nauw. U zult binnen kort tocht tot verwijdering uit uw partij moeten overgaan vanwege ongehoorzaamheid.
  5) het proces van Rittfeld zal u ook weer in eigen juridische problemen brengen omdat ook die zaak weer commotie te weeg zal brengen die u kunt missen als kiespijn.
  6) uw regering regeert na 3 maanden geen minister van fiancieen nu al een maand niet omdat de voorzitter van de raad van ministers raadselachtig ontbreekt.

  Meneer de president er moet geregeerd worden. Wie doet het.


  Maak melding
 10. JoJo, dat is een prachtige lijst en je slaat de spijker op z’n kop. Het land heeft een regering nodig dat serieus gaat regeren. Gebleken is dat je met populisme de strijd niet gaat winnen. Het land heeft ook dringend behoefte aan investeerders met daarbij gepaard hervormingen in de fiscale stelsel.

  Vb het duurt nog steeds veel te lang voor ondernemers een naamloze vennootschap kunnen opzetten in Suriname. Wachttijden van een jaar zijn geen uitzonderingen. Er zijn nog aardig wat mankementen op te lossen aan het ondernemingsklimaat in Suriname.

  Suriname heeft nog steeds niet door, dat buitenlands kapitaal zeker in een periode, dat het minder goed gaat een absolute vereiste is om financieel te kunnen overleven.

  Een PSA pasje veranderd hier ook niets aan. Dit heeft doen besluiten om voorlopig geen activiteiten meer te ondernemen in Suriname.


  Maak melding
 11. Als ik het voor het zeggen had, ziet deze crimineel nooit mee de buiten wereld.
  @ Paraman, wat heeft die onzin van jou met Dino te maken? mensen zoals jij zorgen ervoor dat deze criminele familie op jullie hoofden schijten.


  Maak melding
 12. Iedere maand uitstel betekent voor Dino een maand langer zitten.
  Uitstel betekent geen hoop, maar alleen langere detentie.
  Verder ben ik het helemaal eens met de posting van JoJo.
  Er moet geregeerd worden, maar onze “leiders” zijn in geen velden of wegen te bekennen.
  Of ze zijn op (snoep)reis, of ze zijn ziek of ze voeren helemaal niets uit.


  Maak melding
 13. @ Paraman :

  Jammer, Paraman u krijgt helaas geen werk als Hezbollah-slaaf !
  Ik begrijp uw boosheid, werk is werk, al gebeurt dat in Hezbollahslavernij.

  Het plan van het volgens jouw “misleid en gecompromiteerd mensenkind” genaamd DINO, is mislukt.

  Dit MENSENKIND wilde in elk geval jouw vrijheid en dat van alle andere Surinamers VERKOPEN !

  PS : Een meerderheid van de patienten in de LPI hebben in de wekelijkse overlegvergadering te kennen gegeven dat zij in elk geval GEEN Hezbollah-slaaf willen worden, dan blijven zij liever in hun LPI-oso !


  Maak melding
 14. @Paraman.
  Het zou je sieren zoals sommige andere NDP’ers om eerlijk toe te geven dat Dino Bouterse door grote hebzucht, domheid(kijk maar naar zijn tronie;dat straalt ie letterlijk en figuurlijk uit)in de val is gelopen en daardoor Suriname hiermee nog erger heeft geschaad dan het vooraf door zijn vader,president van de democratische republiek Suriname en voorzitter van de politieke partij de NDP,is gedaan.
  Hoe jij je deze schaamteloze houding nog steeds aanmatigt is mij met plaatsvervangende schaamte een groot raadsel!
  Deze houding is een Paramang onwaardig,Paraman!
  Zie je dat niet in of heb je er innerlijk toch moeite mee en wil jij je nederlaag niet toegeven?
  Wat voor een Surinamer(Paramang n.b.)ben je?
  Ga maar liever op het dak sjitte sjlape!


  Maak melding
 15. Wie weet kunnen we nog dit jaar een positieve uitspraak verwachten betreffende de criminele famillie Bouterse, en verdwijnen vader en zoon voorgoed van het toneel, zodat we het tijdperk Bouterse eindelijk kunnen afsluiten, want het heeft dit land alleen maar ellende gebracht.


  Maak melding
 16. @pasew.
  Gilmore Hoefdraad is geen schoonzoon van de president zoals velen beweren.
  Hij heeft indertijd(lang geleden)wel verkering gehad met ene Peggy (dochter van de daadwerkelijke Ingrid,Desi en /zus van Dino),maar zijn niet getrouwd geweest.
  In die tijd is de “vriendschap?” tussen hen,hij en de president,ontstaan.
  Bovendien is hij,de president van de Centrale Bank van Suriname,welteverstaan momenteel niet getrouwd,maar gaat als een gescheiden man door het leven,houdt wel een vriendin op na).
  Of ik ben verkeerd ingelicht,maar de kans is enorm klein!


  Maak melding
 17. Paraman alias BOUTA GO OLO/ ZIJN HOOFD IN BOUTA`S REET is weer ouderwets op dreef. Deze GO OLO is net als zijn CRIMINELE BAAS een SCHANDE voor Suriname.

  Deze BEESTEN hebben totaal geen MORAAL.

  De TOP 4 ADVOCATEN van Dino hebben nog geen adequate VERDEDIGING kunnen vinden contra Preet Barretta met een VRACHTWAGEN VOL aan BEWIJSLAST.

  @Alle Paarse klootzakken, begin je alvast voor te bereiden op een L.L veroordeling. L.L staat voor VUL MAAR ZELF IN.


  Maak melding
 18. Hoi MEDUSA Odi odiii

  alsook Odi aan Fer.E /Grasbarki(sjori/Glen Pengel etc!!

  Hoe het ook zij; het is daaroo op het *pleinkabinet* een vuiligheid van de eerste orde, **of de familie nou eerste lijns of laatste lijn is 😉


  Maak melding
 19. @Koos de Jong
  Hoewel wij de zelfde denkrichting hebben vind ik het geen Prachtige lijst maar een TRIESTE lijst. Een trieste lijst die bij lange na niet compleet is maar slechts dat wat er zo uitrolt als je typt.

  Ik doe een beroep op een ieder bij de feiten te blijven en niemand voor … kakkerlak of ….. klootzak. Het werkt niet, de herhaling van feiten die onweerlegbaar zijn heeft meer resultaat.
  Er gaan heel wat feiten uit de VS komen. Door te vertragen heeft men weer een maand uitstel gekocht.Hoe groter de berg van persoonlijke ellende wordt des te minder kan men geloofwaardig acteren en ageren.

  Populisme heeft een uiterste houdbaarheidsdatum


  Maak melding
 20. Even een opfrissertje.

  En tot slot nog iets over de domme, arrogante en onetisch gedragende Gillmore Hoefdraad, Governor of the Central Bank of Suriname. Een Governor van een centrale bank behoort respect af te dwingen door zich correct op het werk en in zijn priveleven te gedragen. Dit blijkt niet te gelden voor de oud Adek-student Hoefdraad. Binnen 6 maanden nadat hij governor werd veruilde hij zijn vrouw voor de dochter van Bouterse. Hij kijkt ook niet meer om naar zijn kinderen.

  Een governor van een centrale bank dient daarnaast objectief en onafhankelijk te zijn tov de regering. Dit geldt niet voor Gillmore. Zo drinkt hij regelmatig een biertje met de president, doet alles wat Bouterse hem opdraagt en behartig op deze wijze zijn eigen belangen. Welke Governor van een centrale bank misdraagt zich zo? Dit kan alleen in Suriname. Met de stijgende goudprijs en de toenemende buitenlandse investeringen in de goudsector kan zelfs mijn schoonmoeder een succesvolle gorvernor zijn. Zijn voorganger Andre Telting was een veel betere, integere en echte governor, die onder moeilijke omstandigheden onze munt stabiel wist te houden en duurzame economische groei wist te bevorderen.


  Maak melding
 21. Jammer vind ik dat de advocaten zeggen dat met deze zaak het surinaamsvolk geschaad wordt.
  Dino moet alleen voor degevolgen in staan.En niet het surinaamsvolk.Opsluiten deze handel.
  Het surinaams volk vind het niet erg als zijn mars wordt opgesloten.
  PREET BHARARA,go for it.Dan zijn we tenminste bevrijd en nu nog zijn vader.


  Maak melding
 22. Quote telegrap,
  “Bouterse heeft verklaard onschuldig te zijn en wordt in New York verdedigd door een team van vier advocaten. Zij stellen dat de arrestatie ”een belediging is voor Dino Bouterse en het goede volk van Suriname”.”
  Unquote

  Whahahahahahahaha, een belediging…….excuse me!

  Nou zeg, wordt het niet eens tijd dat de Surinaamse bevolking hiertegen ageert?
  Hoezo een schande voor Suriname?
  Wanneer heeft de pres van suri, ooit zijn verontschuldiging aangeboden aan het volk van suri?
  Fouta vind dit een privézaak, dus hoezo een schande voor het volk.

  Volk van Suriname jullie worden misbruikt in het verweer, door de door jullie betaalde advocaten.
  Wie zegt hier iets van? Laat je horen…..jullie hebben hier niets mee van doen!
  Oppositie do your job.

  Deze crimineel is eerder voor 8jr veroordeeld geweest. Mocht hij om wat voor onverklaarbare reden vrijkomen, dan zal hij jullie mores leren, ongeacht je voor of tegen bent.
  Hij krijgt nu gratuzzz trainingen van de crème de la crème….

  Op zem suri’s, a mang aw regerie lek wang torkoe!

  Opsluiten en sleutel in de Atlantische oceaan dumpen.


  Maak melding
 23. @Henry,

  Rustig maar, paramang ken het niet helpen.
  He’s totally lost.

  Moet je voorstellen, je woont in de pijp, adam, maar elke dag verkondig je dat je super hard getraind hebt in cul.…maar klokslag 08.00 uur ned, tijd ben je present op wkn.

  Dat krijg je als je die jonge militairen als kanonnenvoer hebt misbruikt in die moiwanna oorlog, terwijl jijzelf in een awarraboom bent gaan schuilen…

  Best wel zielighhhh die paramang……


  Maak melding
 24. Paranam doet alleen maar mee op dit forum om anderen te beledigen.
  Mensen, zoals hij, kunnen geen enkele inhoudelijke bijdrage leveren en braken er van alles uit.
  Heeft waarschijnlijk met niveau te maken.
  Eigenlijk is het beste hem gewoon te negeren.


  Maak melding
 25. Paraman je hebt 100%gelijk in wat je zegt je ziet tenminste de waarheid hoe het westen andere namen gebruik voorde zelfde daden die hun voorouders hebben gepleegd. Wat rudinho betreft hij zei dat hij neutraal op deze forum is wat zijn schrijven betreft, maar als jij al zijn reacties leest wat hij geschreven heeft dan is hij helemaal niet neutraal.


  Maak melding
 26. Dada REGELT NOU ZIJN BALLINGSCHAP,ZEGD ZELFS ZICH AL THUIS TE VOELEN.
  Nou CC-1 dat heb je goed gezien.Want je zoon die komt nooit meer terug.
  De amerikanen rekken die torie toch.


  Maak melding
 27. @Waarheid

  Ik ben ook niet neutraal op waterkant net,want ik kies altijd de kant van wet en recht.Als in de zaak tegen Dino de rechter vrijspraak en ontslag van rechtsvervolging oordeelt,dan zal ik ook buigen daarvoor.Als Dino schuldig wordt bevonden, dan wens ik dat er een voorbeeld wordt gesteld door hem een straf onderste uit de kan op te leggen. Hik .. braak…ik heb heel wat sappige djogos op maar zeg nog steeds time will tell.


  Maak melding
 28. Hallo, hallo!! niets over pariaman zeggen!! geen woord a.u.b. HIJ VRAAGT ENKEL OM AANDACHT!1 ZOLAAG IS HET! GEEN ZELFRESPECT LAATSTAAN!!!! EEN ECHT PARIA MAN


  Maak melding
 29. Whahaha toch nog iemand die paraman zijn koeterwaals begrijpt.
  enige echte WAARHEID je spreekt ook koeterwwals,daarom begrijp je wat paraman bedoeld.
  whahaha soso lafoe.


  Maak melding
 30. Oh la la…..dinootje hoeft geen geldzorgen voor z,n proces ongerust te maken.

  Zoonlief Dino is er zeker van,dat pappie DDB de Gouden Sleutel van bigi Mati Obiang in het bezit heeft om het geld uit de Staatskas te betalen.Het arme volk van Sranang kondre weet niets hierover.Dus de belasting betaler die spekt de Kas bij Financien.Hier zit nog een nieuwe mati van pappie,die niets te vertellen heeft.Che poti Sranang volk!


  Maak melding
 31. Hij rekt ’t want hij denkt dat de VS in die tussentijd een amnestiewet zal uitvaardigen.
  Zem papa had em verteld dat hij alles kan!
  En hij gelooft in zijn papa.
  En ook in de avocado’s!


  Maak melding
 32. Zogenaamde@Waarheid, de ene gek begrijpt de ander wel. Didibrie is zijn vlucht al aan het voorbereiden voor als de Amerikanen ook rond hem het net sluiten. DDB voelt zich thuis op Cuba, zegt al genoeg. Maar crimineel Dino gaat hangen dat is zeker.


  Maak melding
 33. breaking news ….
  arrestaties op handen na een diepgaand onderzoek door de p.g. inzake de handel in paspoorten gepleegd door dino b.
  de p.g. zal tegenover de inderhaast opgeroepen pers een verklaring afleggen over de vorderingen van het onderzoek.
  volgens hem is de onderste steen boven gekomen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES