Santokhi waarschuwt: ondergrondse strijdmethoden

29

PARAMARIBO, 26 jan – “In deze regering zitten delen die van het ondergrondse houden.” Dit zei VHP-leider Chandrikapersad Santokhi tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Nieuw Front-partner SPA. Dit element van en in de regering moet reden geven tot voorzichtigheid. Het Nieuw Front is weliswaar strijdvaardig en vol zelfvertrouwen.

De huidige regeerders laten zoveel steken vallen, dat het bij de komende verkiezingen niet anders kan dan uitlopen op een overname van de regering. Alleen, er zit een adder onder het gras. “Er moet een verandering van regering komen. Maar het zal geen strijd worden waarbij de tegenstander zich makkelijk zal laten wegstemmen. Ze gaan strijd leveren, houd rekening met de regeercultuur van deze mensen”, zei Santokhi. Sinds de coup van tachtig is veel geleerd.

Dat de democratie zal zegevieren hoeft niet zo vanzelfsprekend te zijn. “De strijdmethoden zijn niet die wij als democraten gewend zijn. Men is bezig met discussies in kleine kamers, zoals het verbieden van combinaties”, aldus Santokhi. Maar ook als de verkiezingen voorbij, wacht nog de verkiezing van een president. Dat moet maar direct in het parlement gebeuren om gerommel te voorkomen. “We moeten in één keer winnen.”

29 REACTIES

 1. Wat denk deze man zelf….. dat hij de verkiezing gaat winnen kom op man. ik kan me niet voorstellen dat rustland dat toelaat de jij pres wordt. Kom een keer met iets goeds. Leg aan het volk uit hoe jij denk Suriname vooruit te brengen met je bradi ede. Je speelt een spelletje met het volk!!!!! Zorg er voor dat je niet voor mijn deur kom ketsen met je zoetsappige praatjes. Je bent een huigelaar. Je bent meer dan tienjaar aan de macht geweest. Wat heb je gedaan?? Geen moer!!!! integendeel liep je naast je schoenen voor de genen die het minder hebben. en ze keihard beroeven van hun grond. ik ben blij dat domijn niet meer vol zit met je eigensoort

  Het zou beter zijn als jij een keer je snavel dicht houd. Zo zal jij nooit stemmen winnen. Want het volk heeft het door waarmee jij bezig bent

  WE HOUDEN NIET VAN U


  Maak melding

 2. Sinds de machtsovername van het land op een illegale manier hebben bijna de generatie van toen heel veel narigheden of moeizame verdonkeremanen /jaren/dagen gekregen/meegemaakt waardoor MR. Chandrikapersad Santokhie>>>The DYNAMO OF SURINAM nu uit eindelijk alles onder controle/toezicht heb en dan nog zonder of geen enkel sprake is van een interventie.
  ALLEEN STERK… SAMEN OF MET ZN ALLEN NOG STERKER/SUPER

  V.H.P. na Fesie.!!! V.H.P. Voorwaarts.!!! V.H.P. soso Pyaar.!!! V.H.P. Zinda Baad.!!! V.H.P. The olney one.!!! He..hehehehaha… Na te lek mi dede mi mu go frede fu noti gi wan yourga no tok!! hahahahahaaaahahhhaaaa.. Nanga sowieso a 1 lesi u mu fu trong KAMPIOEN Mr.Santokhie. De quasi bhaai!!!


  Maak melding

 3. Ik ben niet tegen de regering Bouterse, maar vind wel, dat deze regering zo weinig heeft waargemaakt van wat er is beloofd, dat een nieuwe regering de kans moet krijgen om het beter te doen.
  Ikzelf denk – vooral met het oog op goede buitenlandse betrekkingen en en investeringen, want daar kan ons land niet zonder – dat Santokhi de beste nieuwe president zou zijn, die ons land zich kan wensen.
  Laten we heel eerlijk zijn: ons land heeft zich de afgelopen drie jaren verkocht aan de Chinezen, omdat die nog de enigen zijn, die in ons land willen investeren en ……… het nodige voor terug willen krijgen.
  Ik doel op de duizenden Chinezen, die hier van vandaag op morgen een eigen bedrijf kunnen beginnen.
  De Chinese regering is ook niet gek.
  Dat lukt u of mij in nog geen 100 dagen !!!!
  Daarnaast ben ik wel van mening, dat Santokhi niet iedere keer moet wijzen op de mogelijke malversaties, die de huidige regering zou kunnen plegen bij de verkiezingen volgend jaar.
  Als je sterk bent, ga je uit van je eigen kracht en blaas je niet telkens van de toren, dat er met de verkiezingen in 2015 kan worden gefraudeerd.
  Ik vind dat soort uitlatingen een wellicht toekomstige president onwaardig.


  Maak melding

 4. Na lul a man e lul, hij mag blij zijn dat Staatsolie er is en dat hij naar zijn boitie kan gaan via de Wijdenbschbrug.

  Alleen maar bang makerij, a man wan tron president.

  Daar gaat het om.Hahahahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!

  Nou jij moet een grote meerderheid halen om te beginnen

  t betkent dat Ronny en Somo jou gaan steunen

  hahahahahahahahahahahhahahahaha!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Je bent zoooooooooooooooooooooo bang dat je niet eens

  namen durft te noemen haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!


  Maak melding

 5. Santokhi, maak je maar geen zorgen hoor, want de hele wereld houdt Suriname in de gaten. Als Bouterse probeert de verkiezingen op een oneerlijke manier te winnen, krijgt hij zeker een heel groot probleem. Met name de Amerikanen zullen hem heel goed in de gaten houden. Maar ook jij moet de kieswet gaan bestuderen en inspelen op die fronten, waar er mazen in de wet zijn. Als zij dat kunnen kan je dat ook. Alleen moet je het wel op een eerlijke manier spelen. Dus ook voor jullie geldt een achterkamerpolitiek.


  Maak melding

 6. Als hij zooooooooo bang is om namen te noemen zegt dit veel meer iets van deze zaka-zaka DiDiBrie en zijn ndp dan van de man die geen namen durft te noemen. Ze zijn door de mand gevallen.NDP en DiDiBrie bedenk iets anders in Cuba of Venezuela, want alles dat in Su gedaan en bedacht wordt w;o sabie a no joe wang abie gado joe DiDiBrie joe.Ook de Democraten van ;t Front.
  Meneer Santhoki oeng alla de na hai ; slapen doen wij s’nachts. De democraten van ’t FRONT vraagt aan de wereld mee te kijken in de keuken van de ndp in Su; en help de Suries dat hen niets gebeurt. Odi.
  Glenny.


  Maak melding

 7. Bouterse zal weer president worden, dat is zijn redding, dus de man zal alles op alles zetten om de komende verkiezing te winnen. Desnoods wordt Santhoki vice president en Bouterse President.

  let op mijn worden en de NPS rest nul……..
  Bouterse zal daarin flexibel zijn om zijn doel te bereiken. Dus het berechten van Bouterse is larikoek.


  Maak melding

 8. als de vos zijn passie preekt , is het oppassen geblazen .
  hoe lang zal deze vos nog door gaan om te probren het volk voor zich te winnen ???.
  santokie begint op een kleuter te lijken , zelfs die zou serieuser zijn , wat een leugenaar .
  maar ja hoop doet leven zegt men .
  deze man gaat het land verlaten na mei 2015


  Maak melding

 9. aan mevrouw Sosolaw,

  Ik merk dat jij en brunswijk op dezelfde school hebben gezeten.Ik weet dat je liever een afrikaanse staat wil dan een democratische staat. Ik hoop dat je wat kunt doen aan een vervolgopleiding om meer levensvisie te krijgen


  Maak melding

 10. Democratie zal echt wel zegevieren. Tot op heden is er geen politicus geweest die ballen had. Suriname wordt al ruim 30 jaar gegijzeld door oud revo leiders.

  Hoogste tijd dat Santhoki in 2015 de VS of Nederland cart blanch geeft om deze lui op te pakken. Gebleken is dat Suriname niet in staat is een controversiële dossier als de dec.moorden zelf op te lossen. Het dossier hangt als een donkere wolk boven Suriname.

  De zaak Dino Bouterse moet Santhoki wel inspiratie geven om schoonschip te maken.


  Maak melding

 11. Mensen mensen, wat een gelul hoe is de PRESS aan de macht gekomen wat is er gebeurt toen hij de vorige verkiezing verloren had geen moer dus dit is het zelfde tactiek van stinkvogels ze werken niet voor hun eten maar vliegen en als eerste op als het kan tijdens de coup zou dit en dat gebeuren dus zou beter zijn als onze HINDOE broeders vluchten niks van waar als BOTERSE PRESS word land lam geen 1 land die met SU zou werken niks van weet nog dat integendeel er toen een samen zweerring was om BOUTERSE te vergiftigen zijn jullie dat vergeten en nu praten over ondergronds wel SANTOKHI weet er ook wat van wie heeft toen de rijstdrugsbaronnen uit de gevangenis gehaald SANTOKHI persoonlijk vraag maar of het waar is of niet en waar is de drugs gebleven die uit buro verdween weet hij dat niet kende hij SIGEBAI persoonlijk of niet toen hij minister was of niet laat hij hier over komen antwoorden dan gaan we verder want er is nog meer maar even deze vragen het wachten is op u en ik zeg het nu met dit soort gelul maakt hij het volk niet bang nee hij verdeeld het volk verder dan het al is en KOOS DE JONG, VS/NL zijn jou god niet van een ieder waarom zijn veel landen bang om de VS te bekritiseren wie verkoopt wapens en dan weer moeten anderen gaan vechten tegen die wapens BINLADEN en SADAM kunnen het niet meer vertellen NORJEGA van PANAMA ook niet berecht achter gesloten deuren het bespioneren van vele landen horen wij nog wat daarvan wel wie is de terrorist en wie de vrijheidstrijder.


  Maak melding

 12. DIT nog even zo zie je weer in plaats van duidelijk zijn visie te geven wat hij voor het land gaat en kan doen wat ze toen niet konden in al die jaren en maar zeggen hoe deze regering is en wat ze gaan doen en wat er gaat gebeuren wat heb jij gedaan en wat ga jij doen want momenteel ziet het volk alleen maar dat jij er alles voor over hebt om aan de macht te komen al zou het zo zijn dan jij alles en iedereen verkoopt aan de duivel want ik tenminste zie in dat jij de zoon van de duivel bent SANTOKHI.


  Maak melding

 13. santhoki segebal doet er alles aan om de huidige regering te dwars bomen,hij praat over ondergronds maar heeft zelf ondrogrong in suriname tijdens front regeer periode met open armen ontvangen en toegelaten.

  santhoki segebal praat over hoedanigheden die hij zelf in het land gecrieerd heeft,en geeft de huidige regering de schuld van zijn eigen falen.

  Bouterse(ndp)is en blijft de sterke man van su,én daar kan santhoki segebal niks aan doen,”liegen en bedriegen aan het volk,dat is het enige wat hij kan.


  Maak melding

 14. hoor wie praat. ik zeg het u ” a no ale lesi te jere tigri e bari na busi na angri e kir’ en, so lensi na notu a de”. hij ziet zijn vhp niet in het machtscentrum, nog meer hij ziet het pres.schap aaan hem voorbij gaan. we kenne hem als politieman en min juspol.dus we maken geen inschattingsfout chan. niets komt voor zijn tijd chan. ik lach me krom om aan te horen dat chan zegt dat hij chan een DEMOCRAAT is. een ding staat vast. als chan het voor het zeggen heeft lijkt heel het justitieel apparaat op chandrikapersad santokhi. let op!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 15. straks is het afgelopen met su er zullen maar gebieden mee tellen in nog geen 35 jr hierna. brazil zal su annexeren.
  dat zou moeilijk gaan met fransguyana. guyana zal het zelfde lot ondergaan.de eilanden komen hierna aan de beurt.
  een voorlopige oplossing zou zijn een pacht te sluiten met amerika.dit is een noodzakelijk kwaad,before we confronted with de reality. we zijn bezich terug te gaan voor de opkomst van nationale staten.de tijd van de grote rijken zoals het romeinserijk met grote gebieden onder haar gezag.


  Maak melding

 16. @ stijfdeftige Paraman en zn burkie matie boegroe

  Haaaahahahaaaahhahhhaaahaaaya… we worden helemaal krom van plezier..een ieder heeft recht om te leven op dit aarde ik kan me voorstellen en genieten op jou eigen manier tok Hahahahahahhahahahhahhahaaaaya… V.H.P. soso brasa.


  Maak melding

 17. Sra, hou toch op met je revo retoriek. Je adoreert een moordenaar en dat zegt al genoeg over je moraal en je verstandelijk vermogen. Ieder fatsoenlijk mens zou hier ruim afstand van nemen. Het is voor 99,9% duidelijk wie de opdrachtgever is geweest voor de moorden op onze broeders. En dat liegen en bedriegen kunnen we rustig over laten aan Bouterse en z’n struikrovers.

  Zie hier de grootste leugens van Bouterse:

  – Een huis voor iedere suriname, wel te verstaan 18.000 te bouwen huizen
  – Aanleg van wegen en bruggen
  – Aanleg diepzee haven
  – Zanderij wordt de (Hub) van Zuid Amerika
  – Suriname wordt de nw voedselschuur van Caricom
  – Investeerders lopen Suriname plat
  – Betere onderwijs voor onze kinderen, gratis boeken, laptops en school meubilair
  – Betere gezondheidszorg
  – Hogere AOV voor ouderen
  – Betere Openbaar vervoer
  – Bouw van een 6 baansweg richting Zanderij
  – Aanleg tramlijn
  – Aanleg weg naar Brazilië
  – Aanpak corruptie
  – Arrestatie en vervolging VHP top ???
  – Instellen waarheid en verzoekingscommissie
  – Instellen constitutionele hof

  Over bedriegen gesproken:

  – Affaire Jim Hok
  – Affaire Mahinder Gopie
  – Affaire Sew Atjon
  – Onderhandse gunningen Ramon Abrahams
  – Affaire Kromosoeto
  – Affaire Sastroredjo

  En zo kunnen we wel nog even doorgaan. Iedere kwartaal danst Bouterse “The Shuffle” over de rug van de kwetsbare burgers in de samenleving.

  Om ziek van te worden.


  Maak melding

 18. Een terechte waarschuwing van Santokhie. De NDP bende gaat die grote njang patoe niet zomaar opgeven en DDB heeft nog die internationale signalering en proces Dino.

  DDB doet op politieke podia dubieuze uitspraken en persoonlijke aanvallen, die duiden op een campagne die niet gebaseerd gaat zijn op feiten. De prestaties van deze regering zijn slecht, DDB kan het beleid niet verdedigen in de assemblee maar ook niet op politieke podia. Dus komen er rare insinuaties zoals kolonisatie door Nederland etc. Nederland houdt zich niet met Suriname bezig. In Argentinie zien we door vaste prijzen te handhaven het land in een neerwaartse economische spiraal raakt en de peso devalueert. Soortgelijk model ook in Venezuela. Griekenland heeft door teveel te lenen zichzelf te gronde gericht. Suriname is gewaarschuwd.


  Maak melding

 19. Santhoki is bang en weet dat hij niet kan winnen van de NDP. Dus zal hij alle mogelijke verdachtmakingen de media ingooien. Stom genoeg gaat de media ook in mee met de idiote ideeen.

  Zeg ook iets over het niveau van de Surinaamse journalistiek. Ik verwacht nog op een thema hierover bij to the point met de idioot meneer van Eck of Eijck. Eikel klint beter.


  Maak melding

 20. koos de jong

  ik begrijp jou frustratie wel,maar om het jou duidelijk te maken;het is nog geen een regering gelukt om de dingen die zij beloven in 3 jaren klaar te krijgen,”neem maar een voorbeeld aan jou regering,die hebben nog steeds niks waar kunnen maken.
  het surinaamse regering heeft in 3 jaren veel in suriname gerealiseerd en daarin zullen zij doorgaan.

  ik heb Bouterse nooit iemand zien vermoorden,of dat hij ooit drugs dealer was of is geweest of wat jij aan negativiteit ook op mag noemen,”ik heb hem dat nooit zien doen,dus heb ik ook niet het recht om hem van dingen te beschuldigen dat ik niet met eigen ogen gezien hebt,dan de schepper alleen.


  Maak melding

 21. Ik heb bouterse nog nooit iemand zien vermoorden of dat hij ook drugdealers was?hahahhahahhahahahahahaah

  Je vraagt je af of sommige suris werkelijk poep in hun hoofd hebben!!


  Maak melding

 22. Is het niet zo dat in het verleden in aanloop op de verkiezingen die journalisten die in de media openlijk kritiek leverden op Bouterse en zijn plannetjes, door zijn aanhang ook die in Nederland bedreigt werden en zelfs overgegaan zijn op mishandeling?
  Is het niet zo dat 1 van die journalisten met zijn gezin een poos om die reden een poos op Curacua, heeft gezeten?
  Is dat de democratie van de NDP en zijn aanhangers, intimidatie, bedreiging en mishandeling.
  Is dit mischien ook iets waar Santokhi tegen wil waarschuwen


  Maak melding

 23. Er moeten 2(twee) wetten gemaakt worden door de Pres DDB/Regering nml:
  1. Alle Politieke partijen moeten apart de verkiezing in gaan en geen combinatie verband. ( Ze hebben de kans om in 1(een) partij te smelten).
  2. Een politieke partij die het meeste aantal zetels behaald heeft die moet alleen een Regering vormen en partners zoeken voor een samenwerking/Coalitie Regering vorming en geen Partijen met minder aantal zetels.


  Maak melding

 24. Vervolg 3de wet dat ik door haast vergeten was nml;
  3. Verkiezing campagne huis aan huis mag alleen 6(zes) mndn voor de verkiezing toegestaan worden en niet eerder.
  Note; Het kan niet door de beugel dat de VHP/NF 1(een) en een half jaar(ander half jaar) voor de verkiezing ermee begonnen was, terwijl de Regering zijn best doet om het volk belang te behartigen/ontwikkelingen in het land te brengen, waren de NF/VHP bezig het volk te misleiden(zand in hun ogen te gooien).


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.