‘Geef ons werk, maak ons niet tot bedelaars’

31

PARAMARIBO, 26 jan – “Maak ons niet tot bedelaars, president.” Dit zei voorzitter Guno Castelen van de Surinaamse Partij van de Arbeid, SPA, bij de nieuwjaarsbijeenkomst van de partij. Het is de andere zijde van het sociaal programma waar de regering nu mee bezig is. Als er al wat aan deugt, dreigt het burgers in afhankelijkheid te houden.

Het moet duidelijk anders. de regering werkt dan wel aan de sociale omstandigheden, maar dat is niet genoeg. “We zijn voorstander van sociale hervormingen en betere voorzieningen. Maar we willen vooral dat die duurzaam zijn. Maar we willen ook dat er arbeidsplaatsen worden geschapen. Maak ons tot een volk dat produceert en niet tot bedelaars”, zei Castelen. De duurzaamheid i nu niet gegarandeerd. Dit heeft vooral te maken met het gebrek aan planning.

Goede ideeën blijven zo in hun prille vorm. “Zonder planning en beleid lukt het niet. We have to go for change.” Castelen vindt overigens niet dat het Nieuw Front is afgestraft bij de laatste verkiezingen. Maar intussen moet de kiezer wel wijzer zijn geworden. “Bepaalde mensen zijn wat ze zijn, zeker degene die nu aan het hoofd zit van de regering in dit land. Dit volk geeft graag kansen, hij toonde zich lief, vroeg om nog een kans. Maar nu verkeert Suriname in gevaar, dat is nu eenmaal de aard van deze lui.”

31 REACTIES

 1. Woeha, wat een verzoek “Geef ons werk, maak ons niet tot bedelaars”.
  Hoe wil je van de één op de andere dag betaald werk creëren en er geen duidelijk visie op lange termijn aanwezig is?
  He wil je betalingen verrichten terwijl het land zucht onder “geen geld aanwezig” waardoor zelfs de bewakers van Carifesta nog niet betaald zijn.
  Hoe wil je betaald werk creëren terwijl de regering uitverkoop aan het houden is en vele leningen afsluit die een toekomstige regering maar moet zien af te lossen?
  Ik zal maar stoppen met mijn opsomming.
  Veel succes wens ik jullie toe om deze eeuwenlange noodkreet op te lossen.


  Maak melding

 2. Guno, het volk heeft toch gekozen voor een moordenaar, drugsdealer, verkrachter.
  Hoe gaat een ROVER/CRIMINEEL een ander helpen aan banen ???
  Het enige wat hij wel kan is roven en enorme luchtkastelen bouwen…

  Wordt het dan ook geen tijd dat het luie volk (merendeels) opstaan en massaal de straat opgaan. De gepensioneerden (HELDEN) hebben in elk geval wel alvast het goede voorbeeld gegeven aan de luie jongeren.


  Maak melding

 3. Guno Castelen van de Surinaamse Partij van de Arbeid heeft weinig recht van spreken. Iedereen weet dat er meer dan voldoende vacatures zijn in de landbouw en technische sectoren. Het werk wordt nu gedaan door buitenlanders.
  Waarschijnlijk bedoeld Guno Castelen dat de regering meer ambtenaren indienst moet nemen.


  Maak melding

 4. wat voor werk vragen de Surinaamse werker .
  wie deze mensen nog aannemen ,deze zijn niet betrouwbaar dat is nu aan getoond met de buitenlandse werknemers uit filipijnen .Surinamers moet bewust gemaakt worden niets komt uit de lucht vallen ,dat jullie hard moeten werken en betrouwbaar worden.want wat nu ziet dat deze regering vertrouw eigen mensen niet .


  Maak melding

 5. Er was een tv-serie, de naam ben ik vergeten, dat zich afspeelde op een eiland. Eeen vliegtuig landde, een kleine bakroe schreeuwde ‘boss, boss, the plane’ en vervolgens bleek dat de aangekomen gasten hadden betaald voor het jagen op mensen op het eiland.
  Is het een idee voor Suriname om een deel van het binnenland te reserveren voor dit doel? Er zijn genoeg gekken die grof geld willen betalen vooor het jagen en neerknallen van mensen.
  Als opgejaagden kunnen we de moordenaars uit de gevangenis inzetten.
  PS.: mijn plan niet kopieren! Ik heb er vanaf nu patent op!!


  Maak melding

 6. Beste Geef ons werk

  De naam van de serie was “Fantasy Island”

  Het verkiezingsprogramma van de NDP voor 2010 was daarop gebaseerd:

  18.000 woningebn
  nieuwe havens
  fly overs, 4-baanswegen, nieuwe hoofdstad
  bestrijding corruptie
  minder criminnaliteit
  Suriname naar grote hoogten brengen
  Gouddeals
  Tramlijn
  Rijen investeerders
  sterke SRD
  minder ambtenaren.
  etc etc etc.


  Maak melding

 7. Castelen; ” We have to go for change ”

  CHAVÉZ; ” luister eens Guno! Alvorens verder te gaan met populaire kreten zou je een oproep
  tot MENTALITEITSVERANDERING van de Surinamer ook onder de aandacht van
  de samenleving moeten brengen. Vergeet niet dat het GROS van de Surinamer
  WERKSCHUW is ”

  Castelen; ” maar wij willen ook dat er ARBEIDSPLAATSEN worden geschapen. Maak ons tot een
  volk dat PRODUCEERT en niet tot BEDELAARS ”

  CHAVÉZ ; ” laat mij niet lachen Guno ! . Boi yu é kir’ mie ” !!!!! Het Surinaams volk en haar leiders maken zich sinds jaar en dag schuldig aan bedelarij. Produceren is onder de meeste
  Kondrémans een ONBEKEND woord. Je hebt het over ARBEIDSPLAATSEN
  creëren….. Hoe verklaar jij dit artikel dan, Mister Labour Party ??? Wroko dé
  ma sosó tackle é tek’ deng wroko basi ini Sranang !!!!!!

  http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2014/01/23/bouwsector-kampt-met-arbeiderstekort/

  CHAVÉZ önskar alla en trevlig söndag !


  Maak melding

 8. Dat was Fantasy Island.

  Guno bek houden,er is genoeg werk,maar als ze zitten te luieren en wachten op een werkgever die naar ze toekomt om te vragen wil je werk,zullen ze lang wachten.
  Sommige Suries willen slapend rijk worden,zie maar bij de centrale markt ,daar staan de losers van de smaenleving te niksen ipv betaald werk te zoeken uchhhhhhhh.
  Als Guno zo graag werk wil voor die losers gaat ie de bedrijven langs ,daarna naar de centrale markt en omgeving de losers aan spreken en vragen kom ik heb werk voor je,hahahahah gegarandeerd dat hij het hazenpad zal moeten kiezen.


  Maak melding

 9. Suri heeft geen investeringsklimaat. De buitenlandse investeerders blijven gewoon weg.
  Alleen landen als China en India willen wel, er is wel een maar…
  Die investeren in werkgelegenheid voor eigen volk. Die exporteren dus arbeidsplaatsen en gebruiken de landen als Su alleen maar als industrieterrein.


  Maak melding

 10. zolang het klagen, vragen en bedelen diep in de aard van de Surinamer geworteld zit, komt die land nooit 1 stap vooruit en voor altijd afhankelijk blijven.


  Maak melding

 11. Ongelooflijk maar alles van ROY is moordenaar drugsdealer wie van jou heeft hij vermoord verkracht of drugs verkocht laat horen van jou echt geen ander nieuws jou hart is een moordkuil een tempel van de duivel en Castelen hou toch op wat voor werk heb jij of hadden de vorige regeringen voor volk nu is er wel werk maar is ook zo dat een ieder voorde staat wil werken en geen ander werk wil doen want anders hadden wij geen buitenlandse krachten nodig en niemand wilt is er ook niet in de visserij in landbouw veeteelt of in de bouw iedereen gaat voor goud er is wel maar men wilt niet wat zegt u daar van CASIE dus praat niet doe ook wat en kom net de goeie uit hangen nu pas hoe lang zit u al in de politiek .


  Maak melding

 12. @Roy.

  Brother Roy:

  Opzicht is jouw idee heel vooruitstrevend, alléén hebben wij Surinamers geen éénheid. We kampen te veel met Etnische gedoe die alles belemmert.Over de Pres wil ik niets kwijt,hij is door het domme massa gekozen, die door hem geindoctrineerd zijn,zijn daden die niet goed te praten is!

  Surinamers zijn in principe een luie volk, de goede niet nagesproken,als de hele dag zit te zuipen en naar de Dames
  te lonken, komt er niks van terecht in je leven.

  Surinam Patriot:

  We hebben toch een gekozen (Lijder? )

  Mosty;

  Wat is er mis mee ?

  Je hoeft niet te werken om rijk te worden,je wil toch niet zeggen dat Ramon Abraham en consorten werken !

  Het domme volk moet werken, en niet de (lijders) van het Land, kom nou !


  Maak melding

 13. Typisch het gekef van een bobo uit een kleine partij die gratis mag meeliften met het Monsterfront van de Verenigd Hindoestaanse Partij en de NPS. Castelen heeft met zijn partners tien jaren de mogelijkheid om te zorgen voor meer werkgelegenheid.Ze hebben er niets van gebakken.Ze zijn eerder een hindernis voor de econ.ontwikkeling van het land.


  Maak melding

 14. Inderdaad een mentaliteitskwestie bij deel van de bevolking !

  Wat stoort is dat nu vanuit de regerende macht normen en waarden openlijk worden aangetast ! Zie honderden hectaren-concesie-schenkingen aan politieke vriendjes/katvangers van de leiding van het land. En zie het VERDWENEN TOTALE budget van Openbare Werken.

  Aanpak werklozen/werkschuwen moet zeer hard en inventief zijn !

  Nu is de overheid bezig een begi-begi maatschappij (zogenaamd schenkt men het volk water, electra, huizen etc), maar dat beleid is NEP. Dit beleid maakt de mensen JUIST afhankelijk van de overheid !

  Zaken zijn op deze wijze NIET te betalen, voor geen enkele regering waar ook ter wereld. STOP DIE ONZIN !!!

  Surinamers kunnen werken, zie de projecten die eerder zonder veel problemen in het land zijn uitgevoerd. Een deel van de bevolking heeft nu ook een baan in het bedrijfsleven.

  In verband met de onontkoombare bezinigingen moet er sowieso een drastische opschoning/reductie van het aantal overheidsambtenaren komen !

  Dus WROKO de, wroko den ede fu regering nanga wroko den ede fu den lesi mang !


  Maak melding

 15. Dit stuk is lang geworden, maar zeker de moeite van het lezen waard.

  Het piramidespel van Bouterse.

  Weet je, als ik dit stuk en de reacties lees, moet ik onbewust denken aan twee dingen.
  1. Een mop die Nederlanders in de jaren 70 vertelden over Surinamers.
  2. Het piramidespel ( Madorf, Roep)
  Eerst deze dingen toelichten en dan kom ik met mijn conclusies.
  Ad 1. De mop.
  Op de Dam in Amsterdam betoogden ongeveer 3 duizend Surinamers. Ze liepen rond met spandoeken waarop geschreven stond: “We willen werk”. Een Nederlandse ondernemer zag de stoet voorbijtrekken en aangezien hij wat werknemers kon gebruiken, ging hij naar buiten de stoet achterna en sprak een Surinamer aan. Hij zei:” Jo, stop met jouw actie en kom direct voor mij werken. Ik heb werk voor je en ik maak je rijk. (Een belofte die een Nederlander overigens nooit is nagekomen).
  De aangesproken Surinamer kijkt verschrikt op en reageert paniekerig: “ Waarom ik, er lopen toch duizend anderen rond”?
  Ad 2. Het piramidespel.
  Het tweede voorbeeld doet mij denken aan een verhaal dat ik ooit in Suriname heb gehoord, getiteld: “Hoe wordt je rijk over de ruggen van anderen”.
  Dat gaat als volgt: Je leent van persoon A SRD 10 met de belofte het over een maand terug te betalen. Dat doe je natuurlijk niet want je geeft het uit. Een maand later ga je naar B en leent srd 25 onder voorwaarde dat je over een maand zal terugbetalen. Daarmede los je de srd 10 van A af en geeft die andere srd 15 uit aan leuke dingen. Een maand later ga je terug bij A om srd 50 te lenen. A vindt het natuurlijk veel, maar aangezien je de vorige lening keurig hebt afgelost, heb je zijn vertrouwen behoorlijk gewonnen en je krijgt het geld. Met dit geld los je de lening van B af en je geeft de rest uit. En zo ga je maar door tot het een enorm bedrag wordt en dan vertrek je met de noorderzon. Het lijkt op een verzinsel, maar dat is het niet omdat velen van u dit systeem zullen herkennen en roepen: “meneer ROEP”.
  Ja, dit is het beruchte piramidespel dat niet alleen door de heer Madorf in Amerika, maar ook meerdere keren in Nederland met succes is toegepast. Het nadeel van dit systeem is dat de “luchtballon” die je aan het opblazen bent vroeg of laat zal barsten. Je valt door de mand omdat het systeem op gegeven moment niet meer beheersbaar wordt en zichzelf om zeep zal helpen. Je moet met de noorderzon vertrekken aan het eind van de rit anders ben je de klos.

  De financiering van het Bouterse beleid lijkt echt op dit piramidespel. Ze lenen geld om de oude schulden te betalen en ik denk dat dit door zal gaan tot het systeem vroeg of laat vastloopt.
  Ja, zeker is dat die DDB veel heeft geleerd van meneer Roep en niet de goede dingen. Hopelijk slaat hij ook op de vlucht als de boel vastloopt.
  Nu de vraag wat ik zou doen als ik het voor het zeggen had in Suriname. Kijk, je kunt in Suriname de grootste Sinterklaas spelen zonder dat het je één SRD kost. Wat Ik zou doen? Elke Surinamer een perceel geven, groot genoeg om niet alleen een huisje te bouwen, maar ook te planten, kweken etc. Dit kost niks, want er is land in overvloed in Suriname en je scoort zo hoog dat je gegarandeerd de volgende verkiezingen wint. Maar, we zijn er nog niet. Je hebt de mensen Sociale zekerheid en geen sociale onzekerheid beloofd. Sociale zekerheid moet niet lijken op een piramidespel. Je moet het zonder problemen kunnen blijven betalen. Nu en in de eeuwigheid. Je doet mensen pijn als het systeem doodbloedt door geldgebrek. Hoe? Creëer werkgelegenheid. Gedenk: als elke Surinamer werk heeft, zijn een heleboel sociale voorzieningen niet meer nodig.
  Vraag rijst: Hoe? Nou begin met het creëren van banen. Natuurlijk geen overheidsbanen, want die zijn er niet meer, maar banen in de particuliere sector. Hoe? Dat moet jij niet doen, maar particulieren door middel van goede en leuke investeringsregelingen verleiden tot het doen van investeringen, die banen scheppen. En, hoe meer bedrijven en werkgelegenheid, hoe meer belastinginkomsten. En als dat niet voldoende is om die overgebleven sociale voorzieningen te betalen, moet de staat zorgen voor alternatieve staatsinkomsten. Hoe? Dat ga ik jou niet vertellen want het vergt aardig wat denkwerk en ik wil geen kosteloos advies tot in de volle 100% voor u uitwerken. Het enige wat ik wil zeggen is: kijk naar Nederland, dan weet je hoe je het niet moet doen.


  Maak melding

 16. Geef Geef lost niets op, Werk Werk lost alles op.
  De heer Castelen geeft genoeg aan waarom zijn partij van de arbeid gemarginaliseerd is en niets te vertellen heeft in de politieke arena.

  Het geeft ook veel aan over de mentaliteit van velen.

  Een land krijgt de regering die het verdiend.


  Maak melding

 17. Die bedel-mentaliteit zal nooit overgaan. Surinamers zijn een verwend volk en zijn niet meer in staat om hun toekomst in eigen hand te nemen.

  Liever steken ze hun handen uit om te bedelen !

  Van de blaaskaak president hoeven ze ook niet op werk en inkomen te rekenen.

  Al zijn mooie praatjes vullen tot nu toe geen gaatjes.

  De met veel bombarie geprezen overeenkomst met Iamgold is als een zeepbel uiteengespat.

  Alle luchtkastelen blijken zandkastelen te zijn !

  Quote

  Jessurun: Investeringen Iamgold niet vóór 2015

  26 Jan, 16:00

  Winston Jessurun, voorzitter van DA91 Winston Jessurun, voorzitter van DA91, heeft er geen woorden voor om te wijzen hoe het volk zand in de ogen wordt gestrooid. De topman van Iamgold, Steve Letwin, heeft meegedeeld in een verklaring vanuit Canada dat er geen investeringen gedaan zullen worden in Rosebel vóór 2015.

  “En toch heeft de governor van de Centrale Bank van Suriname gezegd dat mede op basis van de investeringen in de goudsector er een economische groei voor dit jaar van 4% wordt verwacht.

  Jessurun meent dat de regering en de Centrale Bank wel degelijk op de hoogte moeten zijn dat de investeringen in de goudsector nu niet zullen komen. “Maar de president zwijgt als het graf”, zei Jessurun op de ‘opo-yari bijeenkomst’ van de Surinaamse Partij van de Arbeid zaterdagavond.

  Hij wees er op dat de president ook deed alsof hij niks wist van de concessies die in Tigri-gebied waren uitgegeven. Nog steeds is er geen duidelijkheid hierover. Volgens de politicus wordt er één stap vooruit gezet en twee stappen achteruit.

  “Wij hebben in De Nationale Assemblee gewezen op dat we de haalbaarheidsstudie van Rosebel nog niet hebben”, merkte Jessurun op. Volgens ceo Letwin van Iamgold is de kostprijs voor goud bijna even hoog als de verkoopprijs.

  De goudmaatschappij zal volgens Jessurun op basis hiervan nog niet investeren in de uitbreiding van de mijn. Hij maakt zich ernstige zorgen over de situatie in het land.

  Unquote

  Bron: Starnieuws-


  Maak melding

 18. @Grasbarki
  Formeel gezien heeft Suriname een regering. De werkelijke vraag is of deze regeert?

  Het antwoordt is simpel nee. Er is namelijk een schaduw regering in de vorm van Presidentiële Commissies die doen wat de President wil zonder democratisch verantwoording af te leggen.

  Op deze wijze een land besturen leidt tot chaos en ellende. Ellende die nu zichtbaar begint te worden nu de begrotingsjaren 2010, 2011 en 2012 niet afgesloten kunnen worden en begrotingsjaar 2014 al 1 maand zonder begroting onderweg is.
  Het laatste zou in een democratische rechtstaat moeten leiden tot de conclusie dat:
  1) Elke uitgave die de regering doet niet legaal is omdat het niet gedekt is door EEN begroting. Raar dat er geen politicus dit aan de regering verwijt.
  2) De regering vanwege wanprestatie naar huis gezonden zou moeten worden door coalitie en oppositie.
  3) Door ziektes, afwezigheid etc. er eigenlijk al geen regering meer is.
  4) Somohardjo de regering zo chanteerd (via MINOV) dat de regering geheel vleugellam is.

  Grasbarki formeel is er een regering die Suriname verdient. echter men kan heel genuanceerd over deze regering denken. Ik zou zeggen dat het prestatie niveau op – NUL gezet zou kunnen worden. Minder dan niets.


  Maak melding

 19. @Grasbarki
  broeder, behalve dat er geen eenheid is hebben de meeste heel lange tenen die heeeeel snel kromtrekken als je de WAARHEID zegt..
  Het vreemde is dat men gewend is leugens en bedrog te geloven.
  Als je de waarheid vertelt dan wordt je beticht dat je NIET van SU houdt…
  @boegroe
  Is jou press dan geen moordenaar, veroordeelde drugsdealer, verkrachter, crimineel ??
  Je hebt heeel veel weismann boter op je hoofd.


  Maak melding

 20. er is genoeg werk in su,”wie niet werken wil is lui.
  men weet reeds dat een deel van het volk niet de handen uit de mouw wil steken om hun eigen brood te verdienen,sommige van ons lopen met die gedachte dat zij het in nederland beter gaan hebben of nemen een witman of wit oema omdat zij vooruitgang willen zien,”dat noem ik een verkeerde zienswijze en verkeerde mentaliteit.

  suriname is voor de surinamers en niet van geen ene ander volk,wij zijn dus verplicht om onze land zelf op te bouwen zodat wij het beter in ons land hebben.
  er is werk;een verplichting zou betere effecten hebben qua het stimuleren van het volk naar werk.


  Maak melding

 21. @JoJo:

  Als ze het allemaal het onder één hoedje spelen wie verwacht je dan, die het zal wagen om de pres op de vinger te tikken?
  Ik zie en beschouw het als grabu en zweef tèki sang yu mang mentaliteit,ze worden gekozen om het volk te dienen!
  In plaats daarvan zijn het zakkenvullers geworden,allemaal
  daar in het DNA.

  @ Roy:

  Inderdaad: er lopen te veel mensen daar met lange tenen rond,het is precies wat je schrijft.Als je iets zegt of schrijft, wordt je beticht dat je ( wij) niet van Su houden. Dat is natuurlijk dom van de gene die dat denkt,wie houdt niet van zijn land dan?

  @Sra:

  De meeste mensen willen inderdaad niet werken voor hun dagelijkse brood: en als ze dat willen, willen ze gelijk fors betaald worden.Niet loon naar werken,maar gelijk een Directeurs loon,en als het kan ook 7 even maar.
  Het gevolg als je geen baan hebt,heb je ook geen inkomen.
  En dat wordt dan bedelen of stelen,en dat gebeurt helaas heel veel nu in Su.Suriname is voor de Surinamers: dus we zijn verplicht, om het land zelf op te bouwen schrijf je.
  Maar de meeste denken dan mi law na inie mi èdè,mèki wan trawan go na wroko! Het is een kwestie van mentaliteit brada, over dat partner keuze is het moeilijk om te beoordelen.Blaka man nanga oema lobi wittie buba,bikasi ding taki na wan ras verbetering tè ding kiesi wan ptjing nanga ding soema disie!

  Ora et labora.


  Maak melding

 22. Ik loop het al heel lang te zeggen, leerplicht en werkplicht. De plicht om een vak te leren, moet een voor elke Surinamer gelden…

  Elke keer moeten er buitenlanders komen om te werken, terwijl er zoveel werklozen c.q. bedelaars lang te kant staan. Met o.a. criminaliteit tot gevolg…

  Een bekend fenomeen maar geen enkel regering doet daar wat aan, zelfs goudmijnen, houthakken en vissen is weggelegd voor buitenlanders…


  Maak melding

 23. Als de kas is leeggeplunderd dan pas komt deze president tot het besef dat er nog heel veel werk moet worden verricht.

  Helaas komt er dan niets meer van terecht, alleen voor niets gaat de zon op, voor al het andere wil de Surinamer fors voor betaald worden.

  De president is echt de weg kwijt, wie helpt hem naar de donkere uitgang ?

  Quote

  Bouterse zet zich in voor inhaalslag

  26 Jan, 08:00

  De minister van Financiën moet een reconstructie maken van het financieel economisch beleid voor de president. President Desi Bouterse heeft vanaf het nieuwe jaar is aangevangen met haast alle ministers uit zijn kabinet een persoonlijk werkonderhoud gehad.

  Hij verwacht dat vóór de begrotingsbehandeling de ministers komen met een actieplan met prioriteitsgebieden. Voor deze beleidsgebieden zullen extra suppletoire middelen worden aangevraagd.

  In deze laatste horde op weg naar de verkiezingen heeft de president in een lijst van wat hij noemt “het hart van het beleid van 2014” enkele beleidsgebieden opgesomd, waarvan hij verwacht dat er duidelijke, significante veranderingen zullen optreden. Hiermee wil het staatshoofd een inhaalslag maken.

  Van de ministeries die te maken hebben met dit ‘hart van het beleid van 2014’ wordt verwacht dat zij zich extra inzetten om de gestelde doelen te halen. Zo verwacht de president dat het sociaal beleid verder wordt aangepakt.

  Vooral de basiszorgverzekering voor zwakke groepen zoals kinderen, jongeren, ouderen en mensen met een beperking zal verder moeten worden versterkt. Veder staan het woningbeleid, sociaal zekerheidstelsel op de top prioriteitenlijst.

  Actieplan tijdens begroting

  Van de minister van Financiën wordt verwacht dat er een reconstructie komt voor het financieel-economisch beleid. Ook de dienstonderdelen van onderwijs, volksgezondheid en sport en jeugdbeleid zijn opgenomen op de lijst.

  De president is blij met de richting en de vaart waarmee het ministerie van Openbare Werken nu zaken aanpakt. Desondanks gaf hij mee dat het beleid verder gericht moet zijn op de infrastructurele ontwikkeling.

  Energie en nutsvoorzieningen, beleid gericht op de productie, toerisme en luchtvaart staan eveneens op de lijst. Het veiligheidsbeleid alsook het grondenrechtenvraagstuk zijn zaken die de president voor dit jaar als prioriteit stelt.

  In de actieplannen van de ministeries moet zijn aangegeven hoe zij denken de extra punten binnen de beleidsgebieden uit te voeren en wat daar allemaal voor nodig is. Tijdens de begrotingsbehandeling die rond medio februari aanvangt, zullen de ministers moeten ingaan op de wijzigingen zoals vervat in hun actieplan van het te voeren beleid voor dit jaar.

  Unquote

  Bron: starnieuws


  Maak melding

 24. had deze man oog voor die werkloos waren in de tijd van zijn nieuwfront .
  hij had alleen werk voor zijn vrienden , wat lult deze man nou , lik fa a blakka na so ing hattie blakka .


  Maak melding

 25. grasbarki

  begrijp mij goed.

  ik neem degene die geen werk hebben of andere zwervers zijn,’bij mij gaat het erom dat de surinamer’s wat hun verantwoording ten opzichte van hun zelf,kinderen,land en lands activiteiten betreft betere educatie nodig heeft.
  dan bedoel ik niet educatie van buitenland uit,’maar educatie vanuit het land,daar zijn genoeg middelen voor.omdat wij anderen cultuur,mentaliteit,ideologie,scholing genoten hebben,’en niet van ons zelf,”is er een mentale en geestelijke afbraak van het eigen ik in werking gesteld.

  wij doen teveel andere volken na,waardoor men eigen respect verliest,”wie hebben wij als vrienden nodig dan ons zelf.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.