Animo voor bijscholing is koppijn zorgbranche

12

PARAMARIBO, 25 jan – Bij personeel in de zorgbranche bestaat weinig belangstelling voor bij- en nascholing. Dit kwam naar voren tijdens het symposium Health & Care van het ministerie van Volksgezondheid en Noordhoff Uitgevers Nederland. Het gebrek aan animo is zorgwekkend.

Suriname heeft ruim vijftienhonderd verpleegkundigen, van wie slechts een klein deel zich regelmatig aanmeldt voor trainingen. Volgens minister Michel Blokland van Volksgezondheid is het toch wel belangrijk dat mensen zich scholen. Het bijhouden van kennis in de gezondheidszorg is belangrijker dan ooit. De nieuwe ontwikkelingen op het vakgebied vereisen dit. “Maar ook de patiënt eist steeds meer, men zal zich moeten bijscholen”, aldus Blokland.

Noordhoff gaat samen met Surinaamse specialisten gerichte programma’s uitwerken. Blokland ziet daar een mooie gelegenheid in om de behoefte in de praktijk te koppelen aan moderne mogelijkheden. Noordhoff verschaft al leermateriaal voor het onderwijs. “We zijn blij om de samenwerking nu uit te bouwen naar Volksgezondheid. We verwachten dat de samenwerking tussen beide landen en tussen Noordhoff en het ministerie kan leiden tot beter zorg”, zegt Arjen Hol van Noordhoff.


12 REACTIES

 1. ” Animo voor bijscholing is koppijn zorgbranche”

  Deze titel kan makkelijk worden omgezet in:

  ” Surinamers veel te lui om te werken in de zorgbranche ” LOL


  Maak melding

 2. Vraag rijst: wie gaat het betalen. De werkgever of de student, want als je weinig verdient en de hoge studiekosten zelf moet betalen, verdwijnt je animo om verder te studeren.


  Maak melding

 3. Gebrek aan animo in alle sektoren is het resultaat van de huidige visieloze regering met daaraan gekoppeld de wijdverbreide corruptie.
  Als volgende week de ambtenaren hun salaris niet krijgen is het oorlog
  Wij zullen alvast de gepensioneerden ondersteunen in hun aktie


  Maak melding

 4. @Leonard, dus dan hoeven z alleen te kijken naar de zogenaamde regering met Visie daarvoor (venetiaan/Sardjoe) die geen corruptie kende, right?

  Ik snap deze “politieke statements” echt net. Iedereen weet dat dit gewoon Suriname’s probleem is, we onderhouden NIKS. We zijn een volk, groot geworden door onze hand op te houden.

  Het enige wat er moet gebeuren is dat we de overheid kleiner moeten maken en meer zelfwerkzaamheid stimuleren. Maar dat is een hels karwei want de Surinamers zijn gewend alleen maar naar de overheid te kijken.


  Maak melding

 5. Brunswijk gaat naar school

  dinsdag, 03 januari 2012 bron nospang

  Paramaribo – Parlementariër en voorzitter van A Combinatie, Ronny Brunswijk studeert aan een hogeschool. Dit melden enkele studenten en docenten. “Dat is mijn privé”, is zijn eerste reactie. De parlementariër zegt verder dat het altijd goed is wat bij te leren en dat er daar geen punt van gemaakt moet worden. “Ik ben steeds op les. Het is altijd goed je te laten scholen en wat bij te leren.

  Hallo Su… neem een voorbeeld aan onze “brave” bravo 🙂


  Maak melding

 6. Baas B en zijn bendeleden zijn toch ook niet geschoold? Dus waarom zouden ze wel in de verpleging moeten bijscholen? Voorbeeldgedrag doet volgen……


  Maak melding

 7. @blakaboy
  Ik kan me vergissen maar deze regering kwam toch als een breath of fresh air to save the day? En alles zou beter worden. Grijp maar niet teveel terug, doe het nu zelf, zonder permanente educatie.

  Hoe bedoel je suriname is groot geworden? Een stelletje pubers zie ik, de volwassenen niet te na gesproken.


  Maak melding

 8. @ Chind.

  Oké je hebt weer gelijk,maar Baas B is ondanks geen opleiding wel heeeeeeeeel slim !!
  Want iederéén is bereid om voor hem te werken,en indien nodig, ook nog om iemand om zeep te helpen.
  Dus wij zijn de dommeriken, de baas niet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.