Protest gepensioneerde ambtenaren bij Bouterse

11

PARAMARIBO, 23 jan – Gepensioneerde ambtenaren hebben besloten te protesteren bij president Desiré Bouterse. Het sociaal zekerheidsstelsel dat de regering invoert, komt de gepensioneerden niet goed uit.

Bij de invoering van een algemeen pensioen, zoals de regering voor ogen heeft, komt de huidige regeling te vervallen. De gepensioneerden zien geen heil in het nieuwe stelsel. Op het punt van de pensioenen zal het problemen opleveren. De Bond Belangenbehartiging Gepensioneerde in Overheidsdienst, BBGO, vreest het einde van een moeizaam verkregen recht. Zoals de bond het begrepen heeft, is de regering van plan de waardevastheid van het ambtenarenpensioen teniet te doen.

Het algemeen pensioen is namelijk niet waardevast. Dat heeft de BBGO juist wel kunnen regelen na jaren van strijd en onderhandelen. De pensioenen kunnen dan ook niet mee met de salarissen van ambtenaren. De BBGO wil dat onderhandelingen met de regering over het pensioen worden hervat. de onderhandelingen werden vorig jaar onderbroken. De bond belooft protestacties, ook op straat, zolang hun wens niet in vervulling gaat.

11 REACTIES

 1. Ik heb de problematiek van de pensioenen in Suriname niet gevolgd, maar ik schrik ervan. Het wordt tijd dat er een soort waakhond in Suriname komt die zich bezighoud met de problemen van de oudere Surinamers en de regering daaromtrent adviseert. De overheidspensioenen zijn al niet hoog en de waardevastheid eruit halen betekent dat je geen respect hebt voor ouderen, die de weg voor de jongeren hebben open gemaakt. Niet vergeten: de jongeren die hierover beslissen worden ook oud en als je nu zorgt voor een goede pensioenregeling zal je later ook van genieten.


  Maak melding

 2. @jong…diezelde jongeren van nu hebben op deze paarse kliek, dievengilde en roversbende gestemd.

  En zij gaan uiteindelijk de forse rekening betalen van de spilzucht van dit regime.

  Mark my words


  Maak melding

 3. Pen Sjoen sein siesteem is out net als oude amtenaar. Niewe siesteem is dat mense kreige geen gelt, dat moete se self spaare, maar se betaale minder aan Pen Sjoen en kreige als se out sein en nog leefe goedere soals broot, suijker, reis en groente en se mooge graatis met bus en graatis naar biejoskoop en graatis paspoort en sulke dinge. Dan inflaasie speel ook geen rol. Dan je mag self bepaale hoefeel van Pen Sjoen je wil: 2 broot in dag of 2 kg suijker in maand ensoovoors. Daarvooe je betaal ook aan Pen Sjoen net soo feel.


  Maak melding

 4. Mijn iedeen zijn:
  1. (een) pensioen bedrag regelen voor een ieder conform S.Z.S.
  2. Rijke mensen die zaken doen vanaf het bedrag van half miljoen(500.000 srd) en meer of dat geld hebben op de bank moeten geen aanmerking komen voor pensioen geld van S.Z.S.


  Maak melding

 5. Wij gaan ook een keer met pensioen en daarom vind ik het niet goed van de CLO voorman dat hij deze mensen niet ondersteund. Eigenlijk moesten alle ambtenaren opkomen,want het is een ieder zijn belang.Moeten de opa’s de kastanjes uit het vuur halen en wij later ervan genieten. Schaamteloos!


  Maak melding

 6. Huilen, armoedzaaier, en wat nog meer acteren is de Surinamer eigen.Vakbonden die niets anders doen dan het land naar de verdoemenis brengen.Opgevoed door de NPS dienen ze het belang van hun eigen zak.Er wordt gestaakt er wordt gesproken over sociale zekerheid en wat nog gratis verkregen moet worden maar niet hoe aan het geld te komen.
  Het moet ergens vandaan komen om het te kunnen uitgeven en dat vraagt niemand zich af.Door de karakterloze eigenschappen van de Surinaamse lijders die zelfs nooit verzadigd raken van geld, hoe gaan ze de bevolking wat
  kunnen geven.Zo het volk zo hun lijders.


  Maak melding

 7. 20.000 gepensioneerde ambtenaren op 45.000 “aanwezige” ambtenaren is wel een erg zware top. Zeker als men wil inzien dat de productiviteit van de 45.000 “aanwezige” (ik durf niet te schrijven actieve) ambtenaren overeenkomt met pakweg 25.000 ambtenaren elders in de Wereld.

  Wordt het geen tijd om de pensioen gerechtigde leeftijd, net als elders in de wereld, drastisch te verhogen. Een pensioenleeftijd van 60 is wel heel erg luxe.

  Een andere optie is solidariteit tussen aanwezige en gepensioneerde ambtenaren. Geen 10% stijging voor de aanwezigen maar 6,66% voor allemaal.

  Een laatste optie is bezinning door de regering voor dat men iets besluit.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.