Stichting Collectief Overzee Suriname komt met Diaspora Nieuwsbrief

13

Vorige maand is de wet ‘Personen van Surinaamse afkomst'(PSA) in De Nationale Assemblee van Suriname aangenomen. De Stichting Collectief Overzee Suriname(COS), zal daarom vanaf februari elke maand een kwaliteitsnieuwsbrief getiteld ‘Diaspora Nieuws’ uitbrengen. De bedoeling is om in 2015 uit te groeien tot een diaspora magazine(maandblad) waarin de lezer uitgebreid en structureel geïnformeerd wordt over de diaspora ontwikkelingen en mogelijkheden.

Ook prominente PSA-ers en niet PSA-ers zullen aan het woord komen. De informatievoorziening staat in het teken van de diaspora die vroeg of laat gebruik wil maken van de PSA-status. Wat zijn de ontwikkelingen in Suriname, in Nederland, Caricom/Unasur en de rest van de wereld die van invloed kunnen zijn voor u als PSA-er? Ook zullen er persoonlijke verhalen van PSA-ers geplaatst worden.

In de eerste editie zult u o.a. lezen waarom de aanname historisch genoemd mag worden en te weten komen hoe de Nederlandse politiek tegen de PSA wet aankijkt. Maar ook de visie van PSA-ondernemers zal niet ontbreken.

13 REACTIES

 1. Deze stichting COS is de 5e colonne van de NDP in Nederland.

  Zogenaamd komen ze op voor de rechten van de SurNeds, maar in de praktijk zijn ze sterk gelieerd aan de top van de NDP.

  Tijdens de meeting met Jennifer Simons (voorzitter DNA) en Ricardo Panka (fractievoorzitter NDP) in november vorig jaar over de PSA-wet is dit overduidelijk gebleken.

  Het diaspora beleid van deze regering is een wassen neus en stichting COS probeert de intelligente SurNeds willens en wetens een rad voor de ogen te draaien.

  De PSA wet is een gedrocht, die alleen de belangen van de NDP schurken dient.

  Deze club is even onbetrouwbaar als de top van de NDP en ze zijn slechts uit om invloed uit te oefenen op de SurNeds, die tegen beter weten in blijven hunkeren naar hun oude vertrouwde vaderland.

  Maar dat oude vertrouwde vaderland Suriname uit onze jeugd bestaat allang niet meer.

  Vergeet die tijd maar en richt je voortaan op een toekomst en oude dag in Nederland, want zo slecht hebben wij het niet in dit prachtige land met zijn nog altijd goede sociale voorzieningen en een gematigd zeeklimaat met milde winters en koele zomers.

  Ik zie persoonlijk geen enkele reden om mij te laten ringeloren door de Surinamers !


  Maak melding

 2. Wat een achterlijk onzin, o eeen diaspora agazine uit te geven. De wet PSA is geen verdienste van het Collectief. Ik zie daarom geen enkele reden waarom zij met deze veren moeten pronken. Het is een aangelegenheid van de Surinaamse overheid. In de eerste plaats zou het Consulaat in Amsterdam daar iets mee moeten doen en niet een particuliere organisatie. Schoenmaker houdt je bij joouw leest. Jullie schijnen nu een te grote broek aan te trekken. Het gaat hier alleen maar om eigen gewin, want de jongens van het collectief hebben persoonlijke belangen. Over de nieuwe stad in Para heb ik lang niets gehoord. Waarschijnlijk stagnatie, wegens boedelproblemen. Ik raad iedereen daar niet in de stappen. Para is voor Paranen en geen goed geld naar kwaadgeld brengen.


  Maak melding

 3. Elke Surinamer die zich voorbereid op een oudedag in Europa die gaat zijn gang en heeft mijn zegen. “CHAVÉZ woont al 3 decennia op het Europese continent .Hij heeft in 3 verschillende Europese landen GEWOOND, GEWERKT en het NOOIT SLECHT gehad. Twee van de landen waaronder één in Noord-Europa en het andere grenzend aan Luxemburg, zijn TOPLANDEN wat betreft SOCIALE VOORZIENINGEN maar hij moet er NIET aan denken om ZIJN OUDE DAG c.q DE REST VAN ZIJN LEVEN ergens anders dan in SURINAME door te brengen.

  Veel maar dan ook veel gaat MIS in zijn GEBOORTELAND. ZAKKENVULLERS bij de vleet, INCOMPETENTE bestuurders. NEPOTISME, CORRUPTIE, SLECHT functionerende OVERHEIDSINSTELLINGEN zijn daar SCHERING EN INSLAG. Ondanks al deze negatieve Surinaamse zaken en al de goede Europese SOCIALE VOORZIENING is “Chavéz ” vastberaden om naar ” HUIS” te gaan.

  Trouwens, in welk Europees land worden OUDEREN in BEJAARDETEHUIZEN zwaar mishandeld en een BLAUW OOG GESLAGEN ???? Het begint met een N en eindigt op een D.

  Dan maar wegkwijnen in zijn ” Prasi Oso” omringd door zijn EIGEN ” GRUNTU DJARI ” in SURINAME !!! PSA-er of géén PSA-er.

  CHAVÉZ önskar dig en trevlig middag


  Maak melding

 4. Diaspora maand-magazine, whahahahahahahahahaha.

  Ahum sorry, in srd of is het gratuzzz?
  We zullen zie hoelang.
  Doe dat ding online, dan kom je geloofwaardiger over.

  ‘en te weten komen hoe de Nederlandse politiek tegen de PSA wet aankijkt’
  Ooohhhh now you’re coming.
  Wat denk jezelf.
  Minister Timmermans zal niemand tegenhouden hoor.. gaat gerust uw gang.
  Wel worden alle voorzieningen stopgezet, en terecht.


  Maak melding

 5. Helemaal mee eens micheal. En bovendien is heg zo dat ze na eennjaar vragen wat je gaat doen m nederlander of surinamer worden. Let op mensen ef zit edn adertje onder het gras.


  Maak melding

 6. Uhhhmmmmmm!! hoe zit het met iemand straks in SU, wier in SU geboren wordt, voor wie de ouders van Surinaamse afkomst in Nederland geboren is??

  Bijv. de kinderen van mijn kleinkinderen wordt straks in SU geboren?? ik ben in SU geboren en mijn kinderen in Nederland. Wie weet raad mee???


  Maak melding

 7. Sranang p’tjing kondre met te weinig bevolking, geef alle Sranangman waar ook ter wereld jouw nationaliteit !

  Werk ruimhartig het zal het land ten goede komen !

  Srangmang met dubbele nationaliteit zullen makkelijker een bijdrage leveren aan het land, dan personen met een poptji patoe PSA-status !

  PSA vermindert de rechten van Sranangmang in het buitenland ! Dji sang Paramaribo frede ? Frede deng egi kondremang ?

  Welke gunsten kan de regering/minister zoal aan een PSA-er verlenen ? Kan hij ook, bij wijze van uitzondering, in het geheim, stemrecht toekennen aan PSA-ers ?

  Opo un ai !!!


  Maak melding

 8. De 2e en 3e generatie SuriNeds die nu opgroeien in Nederland hebben helemaal niks met Suriname.
  Dus gewoon te laat. Een bekend verschijnsel in Suriname.


  Maak melding

 9. Onderzoek alles en behoudt het goede. of haal de krenten uit de pap en flikker de rest weg als je het niet lust of wilt, ik lees wat ik wil Postings van o.a. de zgn. Waarheid, lees ik ook niet, laat mijn blik er even over heen gaan en dan weet ik wel weer genoeg, de postings van Srika hebbeen in ieder geval nog inhoudt, ik ben er het meestal niet mee eens, maar toch, en is het niet net zo met de Diaspora nieuwsbrief haal er uit wat je gebruiken kunt, misschien zelfs wel “tegen” de NDP en de rest kunje bijwijze van spreken je billen mee afvegen


  Maak melding

 10. Jammer dat de hele PSA-wetgeving is overgelaten aan ONDESKUNDIGEN op het gebied van Nationaliteitsrecht, Mensenrechten en Internationaal recht.

  Maar je kunt als burger wel inzien welke kant het opgaat wanneer een geindoctrineerde DNA-voorzitter in het openbaar verklaart, dat je bij de PSA-discussie niet moet/mag spreken over rechten die Surinamers reeds bezitten op grond van de Toescheidingsovereenkomst !

  Dat deze zelfde mevrouw ook het VERBOD tot inmenging in lopende rechtsgedingen, dat LETTERLIJK in de Surinaamse Grondwet staat, niet mocht lezen/toepassen, bij de behandeling van de beruchte wijziging van de amnestiewet, was al bekend.

  Moro o doro, no spang !!! Nieuwe revo in februari ???


  Maak melding

 11. vind je het gek dat de 2e en de 3e generatie niets hebben met suriname? de wisselwerking werkt verkeerd. wie heeft zin om te worden uitgescholden voor brutaal wanneer je voor jezelf opkomt?


  Maak melding

 12. In onderhandelingstechnieken leer je als eerste de term ” reciprociteit”.

  Dit houdt in dat je onderhandelt met je tegenpartij op basis van “wederkerigheid”.

  Heel simpel gezegd komt het hierop neer : Ik vraag jou om een prestatie en daarvoor beloon ik jou met een gelijkwaardige tegenprestatie.

  De Surinaamse regering en alle Surinaamse politici vragen de SurNeds steeds om een prestatie, het helpen met de opbouw van Suriname, zowel financieel als met goederen.

  De vraag die SurNeds zich steeds moeten stellen: waar blijft het reciprociteitsbeginsel ?

  Er is nooit sprake geweest van wederkerigheid, waarom zouden wij ze dan helpen ?

  Als geboren Surinamer met een buitenlands paspoort heeft u in Suriname niet automatisch dezelfde grondrechten als een Surinamer met een Surinaams paspoort.

  Alles in het leven gebeurt op basis van reciprociteit, voor minder hoef je het niet te doen. Dit is een basisgedachte van de natuur, je helpt elkaar om “samen te overleven”.

  Maar de Surinamer wil voortdurend alle beschikbare hulp om “alleen” van te profiteren !

  En die tijd is voorbij. Wake up SurNeds, laat die Surinamers zelf hun rotzooi opruimen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.