Aanpak drugsverkoop bij scholen in Nickerie

17

PARAMARIBO/NIEUW NICKERIE, 22 jan – De politie van Nickerie onderneemt acties tegen de openlijke verkoop van drugs rondom scholen. Volgens Stanley Benschop, politiecommandant van het district, is al één man aangehouden. Die werd op heterdaad betrapt.

De man, door de politie aangeduid als E. Castillio (51) stond een hoeveelheid cocaïne te verkopen aan een jonge klant. Ook deze scholier is aangehouden. De klachten over verkoop van verdovende middelen in de directe omgeving van scholen, worden al geruime tijd gehoord. “We betreuren het te zien dat oudere mannen zich bezighouden met dit soort praktijken. Nu wordt zichtbaar wie de mensen zijn die onze schooljeugd verpesten”, zegt Benschop tegenover Radio 10.

Op ten minste twee scholen in Suriname’s meest westelijke district schijnt het drugsgebruik snel toe te nemen. Vooral in de pauzes zou er ijverig naar binnen worden geklapt. Volgens Benschop wordt getracht zo grondig mogelijk te werk te gaan. “Met de aanhouding wordt voor ons de puzzel een beetje duidelijker. We zien nu wie de pushers zijn. Ik verwacht dat binnen niet al te lange tijd alles als een kaartenhuis in elkaar valt.”

17 REACTIES

 1. Op nog geen honderd meter meter van het huis van Doekhi in de Bharosstraat in Nw.Nickerie, vlakbij de bewuste school, is een klein pandje iets achteraf , wat de bijnaam heeft “de apotheker” en is het een komen ven gaan van jonge gasten op hun brommers, ik zie het, waarom de Politie niet, die zeker 5 a 6 keer op een dag ervoor langs rijden, of kijken ze om een of andere reden de andere kant op


  Maak melding

 2. Breaking news.

  Suriname heeft een hele lage inflatie, 0.6%. Met andere woorden alla sani boeng. Nu mag meneer Hoefdraad het volk vertellen dat een ieder ten onrechte klaagt over de steeds hoger wordende prijzen in de winkels van Suriname. In Nederland zeggen ze: “het zit tussen je oren”. Ook ik heb er last van wat in Suriname gebeurt omdat familieleden steeds weer een beroep op mij willen doen. Gelukkig kan ik de boot nog afhouden, want bij hun is er sprake van inflatie,ik heb last van een crisis in Nederland. Vraag rijst natuurlijk of ze de prijzen van de drugs, een heel belangrijk product in Suriname, hebben meegenomen in hun metingspakket (grapje).
  Heren wetenschappers toch, wordt alsjeblieft niet het slachtoffer van uw eigen systeem, hebben ze mij ooit geleerd. Als je met conclusies komt moet je dat eerst toetsen aan de realiteit, want als dat niet klopt kom je heel ongeloofwaardig op jouw toehoorders over. U houdt zich bezig met de theorie: uw toehoorders worden geconfronteerd met de werkelijkheid. Als je dit over het hoofd ziet loop je het risico slachtoffer te worden van jouw eigen systeem.
  Als je dus vertelt dat de inflatie slechts 0.6% is geweest
  (vrijwel geen inflatie) zouden de mensen in Suriname niet klagen over hun portemonnee.
  Vergeet niet: Ik ga jaarlijks naar Suriname en ik geniet met volle teugen van de Surinaamse lekkernijen en iedere keer schrik ik van de prijsverhogingen die ik moet betalen. O ja. Ik heb misschien twee domme verklaringen hiervoor.
  1.In Suriname zijn er twee prijzen. De prijs voor ingezetene en de prijs voor niet ingezetene. Kennelijk zijn de prijzen voor niet ingezetene enorm gestegen en voor ingezetenen niet.
  2. de mensen die het prijsonderzoek moeten uitvoeren worden bedonderd door de winkeliers.

  Kortom: ik geloof er geen moer van dat de prijzen in Suriname vrijwel niet gestegen zijn.


  Maak melding

 3. @john
  Hoefdraad wordt ook royaal beloond voor het liegen en bedriegen…
  I.o.v. de wolf laat hij het volk horen wat het volk wilt horen..
  Velen zijn in de 2e week al blut en moeten geld lenen om rond te komen.
  mensen met 2 tot 3 banen zijn geen uitzonderingen…
  En maar beweren dat ze NIET pinaren….??

  Ik stuur al heel lang NIETS meer….het geld geef ik uit aan mijn vrouw en kinderen…die zijn tenminste DANKBAAR.


  Maak melding

 4. ZWAMPOE, er is een beloning uitgeloofd voor getuige wil jij het niet verdienen geef echte naam en tel nr of ga naar niewehaven beloning wacht op u .


  Maak melding

 5. Me vader leef niet meer, maar hij maakte zicht zorgen over de komende generatie,die doormiddel van drugs gebruikt over de de hele word vernieting.sterkte en gezondverstand aan de politie van Nickerie.Wie is nu te vertrouwen.!!!!!!!!


  Maak melding

 6. En nou niet doen of deze zaken nieuw zijn!

  Het probleem in Nickerie is:

  Bijna alle jeugd is verslaafd aan coke en dit is al jaren zo!. Problemen zijn niet van vandaag, maar al langere tijd actueel.

  Ik vrees dat het probleem niet echt te verhelpen is omdat ik voor 100% aantal agenten kan aanwijzen die eraan mee doen of juist die dealers beschermen. Ook Benschop moet niet zo kletsen, want als steekpenningen worden betaald via Donald is alles zo geregeld. Zelfs een incestpleger is tijdje terug vrij man geworden en nimmer vervolgt. betrof ook nog een eigen nichtje.

  Dus Benschop, waar je het allemaal geleerd heb om hooghartig te kletsen alsof jij de oplossing voor Nickerie bent…. la me niet lachen!


  Maak melding

 7. Tsja, als de pres van Nickerie zelf frequent en zeer gulzig, gebruik maakt van het goedje, dan is dit geen breaking news.

  Die benschop is zelf een gangster, la me nie lachuuuu.
  schimmelpenning was het toch, volgens anonymous.

  De toekomst van suri naar de verdoemenis.
  Verschrikkelijke toestanden.

  090214, tik,tak, tik,tak………………


  Maak melding

 8. Huh alle scholen in Su m.n middelbare scholen moeten gecheckt worden dit is nog maar het topje van de ijsberg kan ik je verzekeren. Uit Inside info [van scholieren zelf uit verschillende scholen] weet ik dat op veel mid.scholen in Parbo er ook volop verkocht wordt.

  werk aan de winkel !


  Maak melding

 9. Voor zover ik weet wordt er geen coca in Suriname geteeld. Dus wordt de cocaïne geimporteerd. Ik vermoed door kleine vliegtuigjes die in het toekajanagebied landen. Oplossing: haal deze vliegtuigjes neer. Om deze vliegtuigjes neer te halen heb je geen super de luxe raketten, maar oude luchtafweergeschut uit de 2e wereldoorlog nodig. Vraag die Amerikanen om hulp, stel een paar luchtafweergeschutposten aan de grens op en haal al die kleine vliegtuigjes neer die de grens komen overvliegen.
  Als en geen coke het land meer binnenkomt is het drugsprobleem naar mijn bescheiden mening opgelost. Ik denk dat die Amerikanen graag willen helpen. Dit heet: het probleem bij de wortel aanpakken. Dealers en gebruikers oppakken is dweilen met de kraan open.


  Maak melding

 10. ik heb zo en zo een hekel aan landgenoten die drugs aan hun eigen mensen,jong of oud, verkopen.
  drugs was al in de jaren 70’een probleem,alleen werd het door de justitie van toen, verborgen gehouden.


  Maak melding

 11. Jaren geleden was ik in Nick. op vakantie. Zoveel was er niet te beleven en daarom stelde iemand voor om mij de andere kant van Nick. te laten zien. De drugholen dus. En wat denk je, zoveel jeugdige klanten stonden bij hun leveranciers te chillen. Het probleem is dus niet recent, maar dateert van jaren. Je hebt meer nodig dan een incidentele arrestatie, want het land is gewoon corrupt. Instanties die het menen met de jeugd zullen de handen in een moeten slaan.

  Dwars door Sur, het probleem is niet alleen in Nick, heb je voor enkele SRD-tjes al wat drugs om in een roes de eigen problemen niet te hoeven facen. Waar is het opvoeden gebleven, de jeugd zelfredzaamheid bij te brengen, face your problems head on ! Als de jeugd niet geleerd wordt om zelf haar schoolopleiding serieus te nemen, gaan de drugsdealers steeds meer klanten krijgen. Overal in het Derde Wereldland heerst armoede en corruptie. Mensen die snel rijk worden, zonder er iets voor te hoeven doen? Waar hebben we dat eerder gehoord. Ook de drugsdealers -kruimeldieven- moeten worden opgevoed. Misschien moet Benschop een programma hebben om deze laatste groep te her-opvoeden. Er zijn nu eenmaal geen snelle oplossingen. Leer de dealers werken, in plaats van de gevangenissen er mee vol te stouwen. In de long-run vaart het land er wel bij. Van mij mag hij de corrupte agenten ook in het zelfde programma stoppen, ook daar zou heropvoeding een welkome stap zijn. Maar ik moet toegeven, dat zolang de drugs af en aan aangeleverd worden in Sur. de nickeriaanse jeugd eigenlijk vogelvrij is voor de dealers, net zo als hun generatiegenoten in de rest van het land.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.