Surinam Airways optimistisch ondanks verliezen

22

PARAMARIBO, 21 jan – De directie van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij, SLM, blijft optimistisch de toekomst tegemoet zien. Volgens Clyde Cairo, commercieel directeur van de maatschappij, is ook in het afgelopen jaar verlies geleden. Dat gaat al enkele jaren zo.

De crisis in de luchtvaartsector en de brandstofprijs knagen aan de inkomsten. Maar bij de SLM overheerst het optimisme. “Als directie gaan we ervan uit dat volgend jaar haalbaar is om uit de rode cijfers te raken. Hoewel het best moeilijk is in de luchtvaartsector denken we middels bepaalde maatregelen toch uit de rode cijfers te komen. De SLM bestaat al vijftig jaar en we hebben steeds de continuïteit kunnen garanderen”, zegt Cairo tegenover de Ware Tijd.

De toenemende bedrijfskosten vormen een ware uitdaging. Uitdagingen die uiteindelijk niet beperkt blijven tot het bedrijf. De moeilijke tijden gaan niet uit zichzelf weg. “Je kan niet altijd alles doorberekenen in je ticketprijs. Want dan ga je weer de consument horen klagen. Het is best moeilijk. Een heleboel maatschappijen worden gesubsidieerd door de overheid, kijk ook maar naar het Caribisch gebied”, aldus Cairo.


22 REACTIES

 1. Optimisme is goed, de vraag op de route AMS-PBM vv is ook groot genoeg om bij goede bedrijfsvoering rendabel te zijn. Vraag me af of de nieuwe regionale routes die men wil gaan opzetten wel rendabel zullen zijn.


  Maak melding

 2. Als je toch van plan bent nog eens 50 jaar te vliegen, koop dan een vliegtuig ipv te leasen. Abrahams heeft genoeg geld om de koop te financieren.


  Maak melding

 3. Een A380 en een nieuwe 747 kopen.Hiermee kan de pres.als surrogaat socialist ook indruk maken op Castro of Obiang.En deze vliegtuigen gaan gelijk beginnen met terug betalen.Terwijl in de goudmijnen jaren gewacht moet worden voor we wat van de half miljard terug zien.


  Maak melding

 4. Als SLM plaats nog 2 fleugel aan fliegding, dan gaat veel beeter sweefe en gebruijk minder branstof. Dan tiekit iets goetkooper en meer wins. Geen ferlies.


  Maak melding

 5. De SLM bestaat al vijftig jaar en we hebben steeds de continuïteit kunnen garanderen”, zegt Cairo

  Shande dat er na 50 jaar GEEN eigen fatsoenlijk vliegtuig is!!!


  Maak melding

 6. Wij gaan Djamoe eten van bak atja a swiet no todo.
  O ja we kunnen ook wijn van maken hé?
  Wat een lekkere vrucht zeg!
  Er zijn nog maar een paar van die bomen over.
  In Uitvlugt heeft een vriend van mij twee van die bomen en hij wil die boom afhakken mie tak no doe brada asanie na goutoe.


  Maak melding

 7. Weet iemand wat de oorzaak is dat SLM verlies lijdt en hoe komt het dat de olieprijs daalt en de brandstofprijs toch stijgt? Staan die twee zaken los van elkaar? Heeft Bouterse voor al die vluchten naar het buitenland betaald?
  Gaan er steeds minder mensen naar Surianme en zijn de tickets echt zo goedkoop als de directeur beweert?


  Maak melding

 8. lees de populistische juichverhalen van vorige week op de vakantiebeurs. Die hoorden we vorig jaar ook al.
  Er veranderd NOOIT iets in dit land.
  Het enige wat een spectaculair stijgende lijn vertoond, zijn de DIKBETAALDE baantjes die uitgedeeld worden aan corruptie parlementariërs.


  Maak melding

 9. Clyde cairo heeft geen enkele verstand van dd luchtvaart, hij was werkzaam op schiphol en voof alle ptoblemen liep hij gewoon letterlijk weg. Liet passagiers gewoon in dd steek en de klm moest het maar oplossen. Vind je het gek dat de slm alleen maar verliezen lijdt.
  Deze maatschappij zal nooit overleven gezien ook in de raad van bestuur mensen werken die al ver boven dd 70 zijn. Vrienden en familie vliegen met de goedkoopste tickets in de duurste klasse. Persoonlijk megemaakt.


  Maak melding

 10. Saneer in het 500-koppig personeel van de SLM. Neem geen nieuwe mensen aan wanneer anderen met pensioen gaan. Saneer, saneer, saneer, en zorg dat je vluchten optijd vanuit Schiphol vertrekken.


  Maak melding

 11. De zgn actie tickets, 3 halen 2 betalen kosten circa € 2.000 delen door 3 dan is het per ticket dus € 666,67 en dit is duurder dan een ticket kopen bij de KLM, deze kost € 657,00 incl administratiekosten, in dezelfde je vakantie genietend.

  Dus de actie van de SLM is een bedriegende actie. Tijdens de vakantiebeurs werd geadverteerd inclusief een jungle trip van Mets. Navraag leerde dat je deze inclusief de ticket kunt boeken en dat je die nog moet betalen.

  Stelletje oplichters. En als je het personeel ziet werken, het is een schande, hetgeen ik zelf heb ondervonden.
  Om half 10 sta ik te wachten om een formulier. Dit duurde welgeteld 22 minuten alvorens ik die kon krijgen.
  40 minuten moest ik wachten eer ik te woord kon worden gestaan. En dit allemaal terwijl er nog geen 9 klanten in de tand aanwezig waren.
  1 heer aanwezig en de rest was volgens hem een koffie break aan het nemen.

  Ja natuurlijk maak je geen winst en je zult NOOIT winst maken gezien het gevoerd beleid en de attituden van personeel en management en directie en RVC en aandeelhouder.

  De KLM maakt wel winst hoe kan dat???????????.

  Ik heb aldus de tickets bij de KLM gekocht voor 2 personen.


  Maak melding

 12. Bedrijfskosten? ok!!! en de Personeelskosten dan??????????? Het valt op dat hij niet over de Personeelskosten heeft. Fam. bedrijf, misschien daardoor hihihihihi


  Maak melding

 13. Beste optie voor SLM is het kantoor sluiten, naar de bosje brug rijden , tot boven, en dan de sleutel over de rail gooien.
  Het geld dat dan overblijft ,dat wat de regering niet hoeft bij te passen vanwege 50 jaar verlies , kan gebruikt worden voor kinderhuizen.
  Wat zullen die vooruit gaan


  Maak melding

 14. Waarom leidt SLM verlies:
  1) SLM heeft 125 personeelsleden per vliegtuig waar ander maatschappijen aan ongeveer 80 genoeg hebben.
  2) Voor ander maatschappijen duurt de 20.000 uur beurt 4 weken door slecht plannen of rekeningen niet betalen duurt de beurt van de A340 6 weken.
  3) Door een niet slimme vloot samenstelling moet men bij uitval van de A340 vervangende vliegtuigen huren tegen meerkosten terwijl vanwege de keuze B767 of A330 of B777 het grootste deel van het personeel thuis moet blijven.
  4) Het vrije gebruik van het staatshoofd van de SLM vliegtuigen op een manier die zeer on economisch is. Het huren van een zeer luxe persidentiele Gulfstream is heel wat voordeliger.
  5) Het zwaar gesubsidieert vliegen van vrienden en relaties.
  6) Oneconomische vloot samenstelling en niet geschikte operatie voor de VS verbinding.
  7) Gebrek aan samenwerking.

  Het voorgaande kan elke sukkel door zien maar het management van SLM kan het niet oplossen.


  Maak melding

 15. Sjang,

  De waarheid is hard mi boy. Je hebt nooit echt gereageerd op mijn reactie.
  Wees professioneel en doe dat. Vertel mij wat niet klopt aan mijn verhaal.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 16. De SLM moet zich uitsluitend gaan richten op regionale vluchten. Daar hebben ze meer kans op winstgevendheid.

  Op Intercontinentale vluchten gelden andere regels. Er zijn sinds enkele jaren flinke boetes op vertragingen. Een kleine maatschappij als de SLM kan niet mee met de concurrentie van de grote maatschappijen en allianties.

  Mij dunkt dat het management een foute beslissing neemt tegen beter weten in.


  Maak melding

 17. @ pokai tongo

  LOL

  De SLM staat model voor de luie werk-ethiek van de gemiddelde Surinamer.

  Slecht voorbeeld doet volgen !

  Daarom zal dat land nooit vooruitgaan, ondanks de geweldige plannen die men maakt.

  Alleen wij SurNeds kunnen in dat land een duurzame ontwikkeling brengen !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.