dinsdag, november 28, 2023
HomeOnderwerpenMaatschappij'Noodlottig ongeval scholier wordt gezien als zelfdoding?'

‘Noodlottig ongeval scholier wordt gezien als zelfdoding?’

-

- Advertisement -

De 14-jarige scholier Siddartha Mahes uit Zuidoost, die vorige week maandag dodelijk getroffen werd door een kogel uit een door hemzelf omgebouwd alarmpistool, zal in besloten kring worden gecremeerd. Dit gebeurt omdat de actie in Hindoestaanse kring wordt opgevat als zelfdoding, schrijft Het Parool vandaag.

Mahes, een scholier van scholengemeenschap Reigerbos, had het alarmpistool via internet gekocht. Daarna bouwde hij het wapen om zodat hij er kogels mee kon afvuren. Vorige week maandagavond ging het fout. Zijn moeder trof hem bij thuiskomst in zijn slaapkamer aan, zwaargewond.

Hoewel de politie na onderzoek heeft vastgesteld dat het om een noodlottig ongeval gaat, is er naast het verdriet om het verlies ook een groot gevoel van schaamte bij de familie, vertelt een ingewijde aan de krant. Zelfdoding geldt binnen het hindoeïsme als een groot taboe, omdat de daad de ziel van zijn lichaam berooft. Er wordt zo min mogelijk ruchtbaarheid gegeven aan de zaak. Lees verder in Het Parool.

- Advertisement -


opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

- Advertisement -
Does Travel & Cadushi Tours
11 REACTIES
 1. Als zelfdoding een taboe is:waarom plegen dan veel Hindoestanen vaker zelfmoord dan andere etnische groepen dan? Wat deze jongen betreft, is het volgens de politie, een ongeluk. Ik zie het als een bedrijfs ongeval,want hij heeft dat alarm pistool omgetoverd tot een echte schiettuig.


  Maak melding

 2. Waarom Hindoestanen meer zelfmoord plegen dan anderen?

  Ik denk om 2 redenen: of ze zijn veel ongelukkiger dan anderen of ze zijn minder vechtlustig (zaken in eigen hand nemen) dan anderen. Ik denk vooral het laatste.


  Maak melding

 3. zo zie je dat wij als ouders geen ogen en oren genoeg hebben , ze doen tog wat hun hartje begeerd .
  het moet een wijze les zijn voor de rest .
  wel jammer want nu moeten de ouders de klappen vangen , heel veel sterkte aan de nabestaanden .


  Maak melding

 4. De enige zoon van een vrouw was gestorven. De vrouw was echt troosteloos en heel ongelukkig hierdoor. Ze kon zijn dood niet accepteren. Toevallig was heer Boeddha, die op doorreis was, in dat dorp aangekomen. Mensen zeiden tegen die vrouw dat ze naar de Boeddha moest gaan en hem smeken haar zoon weer tot leven te wekken, want hij had dat vermogen.
  De ontroostbare moeder vroeg Boeddha om haar zoon weer tot leven te wekken. Na een tijdje van stilte zei Boeddha dat hij dat zou doen op een voorwaarde: zij moest hem mosterdzaadjes brengen uit een huis waar nog nooit iemand gestorven was.
  Zij werd hierdoor vervuld met hoop en bezocht alle huizen in het dorp. Uit elk huis kwam het antwoord dat er iemand gestorven was, kort geleden of iets langer geleden. Na de hele dag bezig te zijn geweest op die manier en ook in de naaste dorpen keerde de vrouw terug naar de Boeddha en zei dat ze geen huis gevonden had waar nog nooit iemand gestorven was. Toen ze dat zei, drong het tot haar door dat niemand gevrijwaard is van de dood. Iedereen die geboren is, zal vroeg of laat sterven en zeer waarschijnlijk ook de sterfte van een geliefde(n) meemaken. Dit inzicht gaf de vrouw zoveel troost dat ze verder kon met haar leven.

  Sterkte aan de familie van Siddarth.


  Maak melding

 5. Surinamers en Surinaamse nederlanders kunnen ook netjes zijn hoor en keurig hun medeleven getuigen.
  Er is op dit moment hier op dit forum nog geen enkel onvertogen woord te bespeuren over dit trieste ongeluk.
  Hoe zou dat komen dat men zich nu wel inhoudt?
  DESALNIETTEMIN ZEG IK,”PRIMA MENSEN,ZO KAN HET OOK”!

  Verder houden twee vragen mij echter nog bezig en die luiden:-
  1.IK VRAAG ME AF,HOELANG WE DEZE HOUDING NOG ZULLEN ETALEREN.
  2.WAT MOEST DEZE JONGEN MET EEN TOT MOORDWAPEN OMGEBOUWD ALARMPISTOOL?
  Wie zal het zeggen?


  Maak melding

 6. Deze “ingewijde” is een laag stuk vreten om de familie in tijd van nood en verdriet ook nog eens zo’n stigma op te plakken.
  Bah!! Ga je schamen!!
  Zo zie je maar weer dat de echte misbaksels altijd in je eigen omgeving te vinden zijn.


  Maak melding

 7. Heel erg jammer dat het noodlottig werd!!
  Ben wel boos dat hij om ging bouwen!! Jammer!!!!!

  Condoleances aan de nabestaanden.
  heel veel sterkte!!


  Maak melding

 8. Ik wens de familie heel veel sterkte toe.Jammer dat u uw kind op zo jonge leeftijd moet missen.Zo zie je maar als je kinderen hebt kom je ogen en oren te kort.
  God Bless.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES